İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahsettiğim olaylar işini düzgün yapan doktorlara denk geldi hep zaten? Hastayı görmeden ilaç yazmamak işini düzgün yapmaktır, haksız yere rapor yazmamak işini düzgün yapmaktır, gereksiz istem yapmamak işini düzgün yaomaktır....

Bütün felaketler de sizin çevrenizde bulunan insanları bulmuş farkında mısınız? İyi düşünmeye davet ediyorum sizi negatiflik negatifliği çeker zira.

şiddete ne kadar meyilli insanlar var. ne kadar arttı ne kadar. Gitgide artıyor. Bu konuyla ilgili konuşmak
bile sinirimi bozuyor. Hiçbirşey şiddeti haklı çıkarmaz. Heryer maganda doldu. Trafik , işyerleri heryer. Ama böyle olacağı belliydi. Yıllardır gidişat böyleydi.

Bir hemşire olarak 9 sayfa okudum. Valla içim şişti. Dengesiz hekimler var mi var. Ama bunda halkın suçuda az değil. Ben 1 sene içinde ınsanlıktan çıkma noktasina gelen bir doktora gün gün gözlemledim. Adam yurtdışında eğitiminin bir bölümünü tamamlayıp türkiyeye gelmişti. O kadar zarif bir adamdaki benim dünyada gördüğüm en naif insadi diyebilirim. Artık hastalar o kadar simarmistiki, adam kapıdan geçerken ismiyle bağırıp saçma sapan sorularla mahvediyorlardi adamı. Birde hep uzun süreli takipli hastalar. Adam bu imaji yikabilmek için 3 ay kimseyle vizit dışında muhatap olmadan taş gibi suratla geldi gitti servise. Simdi özelde ve tekar yurtdışına çıkmayı düşünüyor. Iyi insanda yaramiyor millete pek. Neyse allah herkesi iyilerle karsilastirsin.

Hangi toplumda hekimlik yapacağınız size kura ile çıkmadı ama öyle değil mi? İşinizden soğumanıza gerek yok bence,işiniz sabır gerektiren bir iş.Şiddet gösterenlere yaptırımlar düzenlenmeli bunu kabul ediyorum.Ancak hasta haklarının aranmasıda bir vatandaş hakkıdır.İşini iyi yapmayan dr ler de çok görüyorum emin olun.Rahatsızlığımla ilgili ben yönlendirme yapmasam dr o alanda bir tetkik araştırma girişimi yapmıyor olduğu durumları gördüm ben.Ve toplumumuzdaki hekimlerde kendini vatandaştan üstün görme psikolojiside yoğun olduğu için halk ön yargılıda gelebiliyor sağlık kurumlarına.Karşılıklı çözülmesi gereken bir durum sanırım bu.Hasta da doktor da saygı görmeyi hak eder.Tahammül sınırı düşmüş hasta ve hasta yakınlarına sus pus davranır tepeden bakılırsa tepki toplanması normaldir.Bunlar göz önüne alınarak icra edilmesi gereken bir meslek dalı diye düşünüyorum.

Açıkçası sağlık sistemindeki en büyük sorun hastanedeki doktor dışındaki personelin saçmalaması.

Ben kendim şahidim doktor içeri de intihar etmiş bir hastanın midesini yıkarken, dışarıdaki personel "doktor molada şuan gelsin hasta bakacak" diyordu.

Acilde içeride kalbi durmuş hastaya müdahele edildiği için hasta kabul edilmiyordu. Dışarıda neden beklediğini soran hastaya oradaki paramedik "doktor şuan hasta istemiyor kapıyı açayım da git kendin sor"diye doktoru hedef hâline getiriyordu.

Ya da içeride ciddi bir hasta varken kendi bilmem nesinin boğaz ağrısını muayene ettirmeye çalışan doktor dişi personeller var. Biraz bekletince de krndi yaptıkları işleri yavaşlatarak hasta sirkülasyonunu zorlaştırıyorlar.

Hemşireler, güvenlik görevlileri, sekreterler.... hepsi O kadar umursamaz ve bana dokunmayan yılan bin yasasın kafasındalar ki hem hastayı daha strese sokuyorlar hem de doktora şiddet uygulasın diye resmen gaza getiriyorlar.

Elbette bunun tersini yapan personel se var ama o kadar azlar ki.

Doktor bu sistemde En son suçlanacak kişi emin olun. Personellerin gevşekliğiyle uğraşıp gün de onlarca hasta bakarken bir zahmet yüzü gülmesin. Keşke bir imkan olsaydı da merak eden herkes bir doktora eşlik etseydi tek bir gün. O zaman anlaşılırdı her şey.

Buradaki yorumları okumak beni öyle üzdü ki...
Merhaba ben paramedıgım sıze sonuna kadar katılıyorum doktorlar dısında ki saglık personellerinın cogu iş bitsede gitsek modunda hastalara tavırlarını azarlanalarını gorunce ben utanıyorum ne dıyım Allah akıl fikir versin ve ılgınc olan o yanı saglıkcılar ozal hastanede boyle davranamıyorlar demek ki devlette calisan Kendını guvene aldıgı ıcın rahat Malesef gercek bu.

Konu sahibi sadece net şekilde doktorun haklı olduğu birkaç üzücü olaya şahit olduğu için bütün vakalar aynıymış gibi şartlanmış. Şöyle düşünün gördüklerinizin yanında görmediğiniz, aslında kavga yada tartışma çıkarabilecek çok fazla diyalog gelişiyor hasta ve doktor arasında ve genelde doktorun aşağılaması şeklinde oluyor bu ve doktora duyulan saygı sebebiyle zaten %95 sesini çıkarmıyor ben dahil. Hastaların haksız şiddet gösterdiği doktor sayısı sayılıdır, ama doktordan azar yememiş aşağılanmamış insan sayısı azdır. Böyle düşünürseniz şiddetin sebebini anlayabilirsiniz. (Şiddeti savunmuyorum)

Bizim insanımız doktor, öğretmen, çiftçi, mühendis, asker, vs olsa da önce insan olmayı, vicdanlı, ahlaklı, merhametli olmayı kesinlikle öğrenemedi, anlayamadı.

Bunu öğrenemezsek hiçbir konuda ilerleyemez ki ilerlemiyoruz da zaten.

Zannetmiyorum ama keşke her doktor sizin kendinizi anlattığınız şekilde davransa ve keşke her hasta da sorunun şiddetle çözülmeyeceğini idrak edebilse.

Özelde çalışan doktorun günde baktığı hasta sayısı yoğun bir devlet hastanesindekinin yarısından daha azdır fakat. Kimse 17-18 yaşında BEN DÖVLETTE MEMUR OLACAM diye girmez okuluna zaten. Bir acile farazi bir oran verecek olursak 10 tane kıçı ağrıyan gidiyorsa 1 apandisiti patlayan gidiyordur. Tabi ki doktor yine önlemi almak zorunda, sorumluluğu çok büyük. Ama ben kendimi düşünüyorum, asla böyle bir ortamda güleryüzlü olamam.

İşte bizde bundan bahsediyoruz. Zaten sizin gibi düşünenler doktor olmasın.
Güler yüzlü olmaktan kastımız tabiki 32 dişi gösterip hastaya gülücükler saçmayın da hani hastaların azarlanması yada ilgilenilmemesinden bahsediyoruz. Yanlış tedavilerden bahsediyoruz. Her doktor aynı değil tabiki bir okadarda meslegini severek yapan yüzü gülmesede hastasına güzel davranan doktorlarda var.
Mesela konu sahibi nasıl ki birkaç hastanın yaptıgını bütün hastalara mal edip burda hepsine içini kustu birde sağlık güvencesini elinden alınsın diyor :)) Bir arkadaş ne kadar güzel yazmış en azılı katil bile hastalanınca tedavisi yapılıyor. Ne diyelim herkes doktor olmasın zaten

İşte bizde bundan bahsediyoruz. Zaten sizin gibi düşünenler doktor olmasın.
Güler yüzlü olmaktan kastımız tabiki 32 dişi gösterip hastaya gülücükler saçmayın da hani hastaların azarlanması yada ilgilenilmemesinden bahsediyoruz. Yanlış tedavilerden bahsediyoruz. Her doktor aynı değil tabiki bir okadarda meslegini severek yapan yüzü gülmesede hastasına güzel davranan doktorlarda var.
Mesela konu sahibi nasıl ki birkaç hastanın yaptıgını bütün hastalara mal edip burda hepsine içini kustu birde sağlık güvencesini elinden alınsın diyor :)) Bir arkadaş ne kadar güzel yazmış en azılı katil bile hastalanınca tedavisi yapılıyor. Ne diyelim herkes doktor olmasın zaten
Her mesleğin içinde işini iyi yapan kötü yapan var. Daha önce de belirttiğim gibi doktorun sorumluluğu büyük sadece. Neyse ki zaten doktor olmadım benim mesleğim güleryüz gerektirmiyo:KK53:

Her mesleğin içinde işini iyi yapan kötü yapan var. Daha önce de belirttiğim gibi doktorun sorumluluğu büyük sadece. Neyse ki zaten doktor olmadım benim mesleğim güleryüz gerektirmiyo:KK53:

İşte sorun bu zaten her hastanın içinde de iyisi kötüsü var. Çok şükür sizin adınıza sevindim :KK54:

Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..

Hiç bir meslek gurubuna şiddeti tasvip etmiyorum, yaşadıklarınızın çoğu sistemin sorunu aslında, düzgün işleyen bir sağlık sistemi yok
Empati yapamama, kaba davranma, gereksiz çıkışlar hem hastalarda hem doktorlarda olabiliyor bunu da anlıyorum, doktor günde yüzlerce hastaya bakıyor, hastaneye gelen hasta sırada saatlerce kalıyor, hastanenin içindeki prosedür bir türlü bitmiyor git oraya git buraya herkes geriliyor ,herkes haklı
Ömrümün çok uzun bir zamanını hastanelerde geçirdim, özellikle Cerrahpaşa gibi dev bir hastanede , sarhoş hoca mı dersin, kolostomisi nefrostomisi her haltı olup doğru dürüst oturamayan hastaya sarkan uzman mı dersin, yanlış teşhis mi dersin, hastanın başucuna yazılmış tabelaya rağmen midesini kanatan ilacı ısrarla veren doktor mu dersin, açıkça sorununu anlattığın halde iki cümleyi bir araya getirip sana cevap veremeyen doktor mu ne ararsan gördüm bazen sabır cidden taşıyor
Lakin kimse kimsenin çalışıp ödediği, emek verdiği sağlık hizmeti hakkını elinden alamaz, kimsenin haddine değildir böyle bir şey istemek. Bu ülkede doğdunuz, burada okudunuz, insanlarını, kurallarını bilerek bu hastanelere doktor oldunuz, olduktan sonra şikayeti de anlamlı görmüyorum. Şiddet toplumun her kesiminde var şu an , önlem alamayan hastaneye, bakanlığa ve ilgili diğer kurumlara ses edemeyip, kanunların düzenlenmesi için çabalamayıp hastanın sağlık hizmeti hakkını alacaksınız öyle mi ? O kadar da değil.....

Hiç bir meslek gurubuna şiddeti tasvip etmiyorum, yaşadıklarınızın çoğu sistemin sorunu aslında, düzgün işleyen bir sağlık sistemi yok
Empati yapamama, kaba davranma, gereksiz çıkışlar hem hastalarda hem doktorlarda olabiliyor bunu da anlıyorum, doktor günde yüzlerce hastaya bakıyor, hastaneye gelen hasta sırada saatlerce kalıyor, hastanenin içindeki prosedür bir türlü bitmiyor git oraya git buraya herkes geriliyor ,herkes haklı
Ömrümün çok uzun bir zamanını hastanelerde geçirdim, özellikle Cerrahpaşa gibi dev bir hastanede , sarhoş hoca mı dersin, kolostomisi nefrostomisi her haltı olup doğru dürüst oturamayan hastaya sarkan uzman mı dersin, yanlış teşhis mi dersin, hastanın başucuna yazılmış tabelaya rağmen midesini kanatan ilacı ısrarla veren doktor mu dersin, açıkça sorununu anlattığın halde iki cümleyi bir araya getirip sana cevap veremeyen doktor mu ne ararsan gördüm bazen sabır cidden taşıyor
Lakin kimse kimsenin çalışıp ödediği, emek verdiği sağlık hizmeti hakkını elinden alamaz, kimsenin haddine değildir böyle bir şey istemek. Bu ülkede doğdunuz, burada okudunuz, insanlarını, kurallarını bilerek bu hastanelere doktor oldunuz, olduktan sonra şikayeti de anlamlı görmüyorum. Şiddet toplumun her kesiminde var şu an , önlem alamayan hastaneye, bakanlığa ve ilgili diğer kurumlara ses edemeyip, kanunların düzenlenmesi için çabalamayıp hastanın sağlık hizmeti hakkını alacaksınız öyle mi ? O kadar da değil.....
Saglik hizmeti hakkini savundunuz ya, sizi de simdi siddet yanlısı diye suclar :KK53:

Saglik hizmeti hakkini savundunuz ya, sizi de simdi siddet yanlısı diye suclar :KK53:
Ben kimseyi suçlamıyorum ama siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz bence, bu kadar paragraf şarhoş gelip daha doktor ona doğru yürürken uçan tekme atan, ilaç yazdırmak için durduk yere nöbette kapı kıran vb kategorideki insanlar için ÜCRETSİZ sağlık hakkı iptal edilip bi süreliğine ücretli fikrine karşı çıkmak için yazılmış, ha bu saydıklarımın hala hakkının olduğunu düşünüyorsanız da bence şiddrt yanlısısınız zaten

Şiddet yanlısı olanlar grubuna hoş geldiniz, kayıtlarımız üst kattadır 😂

Ben kimseyi suçlamıyorum ama siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz bence, bu kadar paragraf şarhoş gelip daha doktor ona doğru yürürken uçan tekme atan, ilaç yazdırmak için durduk yere nöbette kapı kıran vb kategorideki insanlar için ÜCRETSİZ sağlık hakkı iptal edilip bi süreliğine ücretli fikrine karşı çıkmak için yazılmış, ha bu saydıklarımın hala hakkının olduğunu düşünüyorsanız da bence şiddrt yanlısısınız zaten
Siz yorumlarinizda parantez icindekileri soylemediniz bakin;
siddet uygulayacagini sadece tahmin ettiginiz kisiler normal degilmis. Bugun gordugunuz kisiler bir sure saglik hizmeti alamasin belki o sure icinde olurler ama olsun hakettiler.

Bana da onlardan biri misiniz diye polemik cikaracak kadar anlayissiz ve hadsizsiniz.

Hapis cezasi alsinlar diye belirtmisim orada. Habere ben de sinirlendim, adalet uygulansa saglik hizmeti kisitlamasina gerek kalmaz !

Size 'sacma sapan konusan kisiler' saglik hizmeti kisitlama surecinde salgin hastalik kapsinlar. siz de tedavi etmeyin. diger insanlari tehlikeye atsinlar. olur mu?
Bu mesajima cevap yazamayip okudugunu anlamamakla suclamak da baya komik olmus.
Onceki mesajlarda bir uye guzel yazmis, en azili suclular bile tedavi ediliyor, once parami ver denmiyor. Bunlari tedavi eden doktorlara da siddet yanlisi dersiniz siz.

Sizde, sizin deyiminizle 'saygısız ve ahlaksız insan toplulukları' size geldiği için para kazanıyorsunuz farkındamısınız. Sizde sözlü şiddet yanlısısınız kanımca... Birde yani topluluk halindeler sizin gözünüzde. bikaç kişinin yaptıgını her hastaya mal ettiniz.
Ha fiziki ha sözlü şiddet ne farkı kaldı...

Sizde, sizin deyiminizle 'saygısız ve ahlaksız insan toplulukları' size geldiği için para kazanıyorsunuz farkındamısınız. Sizde sözlü şiddet yanlısısınız kanımca... Birde yani topluluk halindeler sizin gözünüzde. bikaç kişinin yaptıgını her hastaya mal ettiniz.
Her hastaya mal etiğimi nerden çıkardınız?

Ayrıca canımı tehlikeye sokan hastalardan para kazanacaksam kazanmamayı tercih ederdim ama maalesef ki kim bu hastalar önceden bilmek ve ona göre kabuk edip etmemek imkansız. Çok iyi olduğumuz hastalar da var hemen hemen çoğu hastamla olumlu iyi dilekler eşliğinde ayrılıyoruz bazılarına kişisel numaramı bile veriyorum gelmesi zor ya da bi engeli olanlara, ama bu durum daha beni görmeden sırada kavga çıkaran insanları engellemiyor ya da ilacını tedavi sürecini beğenmeyip kendi istediği gibi olmadı diye( kendi istediği onun için iyi olacak olan yöntem değil) sen ne biçim doktorsun demelerini, aileme beddua etmelerini değiştirmiyor. Ve bunun ardından sindirmeye bile vakit olmadan diğer Hastaları alıyoruz :) ama yine de sorunu kendi çıakranlar dışında sorun yaşamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X