Hiç bir meslek gurubuna şiddeti tasvip etmiyorum, yaşadıklarınızın çoğu sistemin sorunu aslında, düzgün işleyen bir sağlık sistemi yok
Empati yapamama, kaba davranma, gereksiz çıkışlar hem hastalarda hem doktorlarda olabiliyor bunu da anlıyorum, doktor günde yüzlerce hastaya bakıyor, hastaneye gelen hasta sırada saatlerce kalıyor, hastanenin içindeki prosedür bir türlü bitmiyor git oraya git buraya herkes geriliyor ,herkes haklı
Ömrümün çok uzun bir zamanını hastanelerde geçirdim, özellikle Cerrahpaşa gibi dev bir hastanede , sarhoş hoca mı dersin, kolostomisi nefrostomisi her haltı olup doğru dürüst oturamayan hastaya sarkan uzman mı dersin, yanlış teşhis mi dersin, hastanın başucuna yazılmış tabelaya rağmen midesini kanatan ilacı ısrarla veren doktor mu dersin, açıkça sorununu anlattığın halde iki cümleyi bir araya getirip sana cevap veremeyen doktor mu ne ararsan gördüm bazen sabır cidden taşıyor
Lakin kimse kimsenin çalışıp ödediği, emek verdiği sağlık hizmeti hakkını elinden alamaz, kimsenin haddine değildir böyle bir şey istemek. Bu ülkede doğdunuz, burada okudunuz, insanlarını, kurallarını bilerek bu hastanelere doktor oldunuz, olduktan sonra şikayeti de anlamlı görmüyorum. Şiddet toplumun her kesiminde var şu an , önlem alamayan hastaneye, bakanlığa ve ilgili diğer kurumlara ses edemeyip, kanunların düzenlenmesi için çabalamayıp hastanın sağlık hizmeti hakkını alacaksınız öyle mi ? O kadar da değil.....