İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir daha okudum, bence dogru anlamisim.
Doktor hatasi diye bir şey olmamali.
Doktor hastasini ölduruyor tecrube digelim gecelim, yanlis tedavi yapiyor hastanin eli ve ya ayagi kesiliyor, felc geciriyor, yatalak oluyor, gözü kör oluyor ve s.tecrube digelim gecelim.

Doktor hatasi siddetle cezalandirilacak bir sey degil dediginizde ne demek istediniz onu anlamadim malesef.
Açıkçası o kadar dar bi yerden bakıyorsunuz ki anlayamamanız çok normal geldi bana.
Kaç ölüm görmüştür demem, o doktor katil bilerek kaç kişi öldürmüş olabilir mi?
Herşeyi yapsan bile hasta ölebilir. Suçu doktora atıp içinizi mi ferahlatıyorsunuz ben de orayı anlamadım.
Yanlış tedaviyi de günümüz şartlarında savunmuyorum.

Açıkçası o kadar dar bi yerden bakıyorsunuz ki anlayamamanız çok normal geldi bana.
Kaç ölüm görmüştür demem, o doktor katil bilerek kaç kişi öldürmüş olabilir mi?
Herşeyi yapsan bile hasta ölebilir. Suçu doktora atıp içinizi mi ferahlatıyorsunuz ben de orayı anlamadım.
Yanlış tedaviyi de günümüz şartlarında savunmuyorum.
Hic de dar yerden bakmiyorum.
Haberlerde neler okuyor, neler goruyoruz.
Cevremde de cok gordum.
Evet, her ölen hasta doktor hatasi degil, oyle zaman oluyor ki, doktor bir şey yapamiyor. O baska konu.
Benim yazdiklarim doktorlarin hatasi yuzunden ölenler ve hayati mahv olanlar.
Tüm doktorlar kotu demedim ve ya tum doktorlar katil demedim.
Amcamin oglu bisikletten dusme sonucu cok kotu beyin hasari aldi. Doktorlar yapacak bir sey yok ölecek dediler, ameliyata bile almadilar.
Halamlar cocugu baska sehirdeki baska hastaneye goturduler, cocuk orda ameliyat oldu, cok sukur şuan iyi.
Bir kac saat gec ameliyat olsa cocuk ölecekti.

Demem o ki, isini bilen doktor olsun, hata yapacaksa bir zahmet baska isler yapsin.

Hic de dar yerden bakmiyorum.
Haberlerde neler okuyor, neler goruyoruz.
Cevremde de cok gordum.
Evet, her ölen hasta doktor hatasi degil, oyle zaman oluyor ki, doktor bir şey yapamiyor. O baska konu.
Benim yazdiklarim doktorlarin hatasi yuzunden ölenler ve hayati mahv olanlar.
Tüm doktorlar kotu demedim ve ya tum doktorlar katil demedim.
Amcamin oglu bisikletten dusme sonucu cok kotu beyin hasari aldi. Doktorlar yapacak bir sey yok ölecek dediler, ameliyata bile almadilar.
Halamlar cocugu baska sehirdeki baska hastaneye goturduler, cocuk orda ameliyat oldu, cok sukur şuan iyi.
Bir kac saat gec ameliyat olsa cocuk ölecekti.

Demem o ki, isini bilen doktor olsun, hata yapacaksa bir zahmet baska isler yapsin.
Ya tamam. Ben anlatamıcam belli. İstediğinizi anlayın.

Siz hiç işini düzgün yapan birinin dayak yediğini, hakaret işittiğini duydunuz mu?

3 sene önce, baya bilindik ve güzel bir hastaneye yeğenimi gece acile götürdük kendi doktoruna gece ulaşabilmemiz mümkün olmadığı için.
neyse yavrum 1 yaşında, doktor bakıyor ediyor vereceği ilaçları söylüyor ve ablam yalnız o benim çocuğuma alerji yapıyor kabarcıklar oluşuyor vücudunda diyor.
çok mükemmel doktorun ahlaksız ablama dediği şey? Sen benden iyi mi bileceksin ben bu ilacı yazıyorum istersen alma!!
biz o hastaneden eniştemi zor çıkardık, delidir onu orada öldürür.
hastaneden çıktık, ben genel merkezi aradım ve o semtteki hastanenin nöbetçi başhekimiyle görüşmek istediğimi söyledim. Derdimi anlattım, bizi tekrar hastaneye çağırdılar hekim yeğenimi muayene etti gereken ilaçları yazdı.
bilin bakalım kimin adı nöbetçi listesinde yoktu :) Size göre ‘ahlaksız‘ ablamın uyarısına küstahça cevap veren ve karşısındaki 1 yaşındaki çocuğun durumu umrunda olmayan çocuk doktoru diye geçinen sığırın adı o gecenin çocuk doktoru listesinde bile yoktu.
Hastane bunu geçiştirmek için paspas oldu ayaklarımızda desem inanır mısınız??
siz öylesinizdir / değilsinizdir bilemem, ama insana hayvan muamelesi yapan, sinir uçlarına dokunan ister doktor olsun ister eskici haddini bilmeli. Yaptırımsa onlara da uygulansın o zaman hadi bakalım meslekte insan kalıyor mu görelim. Yok öyle hem herkesin sinirleriyle oynayalım, ahırdaki inek gibi muamele yapalım hem de bize bir şey olmasın kafası. Herkes haddini bilirse çiçek oluruz çiçek.

Açıkçası sağlık sistemindeki en büyük sorun hastanedeki doktor dışındaki personelin saçmalaması.

Ben kendim şahidim doktor içeri de intihar etmiş bir hastanın midesini yıkarken, dışarıdaki personel "doktor molada şuan gelsin hasta bakacak" diyordu.

Acilde içeride kalbi durmuş hastaya müdahele edildiği için hasta kabul edilmiyordu. Dışarıda neden beklediğini soran hastaya oradaki paramedik "doktor şuan hasta istemiyor kapıyı açayım da git kendin sor"diye doktoru hedef hâline getiriyordu.

Ya da içeride ciddi bir hasta varken kendi bilmem nesinin boğaz ağrısını muayene ettirmeye çalışan doktor dişi personeller var. Biraz bekletince de krndi yaptıkları işleri yavaşlatarak hasta sirkülasyonunu zorlaştırıyorlar.

Hemşireler, güvenlik görevlileri, sekreterler.... hepsi O kadar umursamaz ve bana dokunmayan yılan bin yasasın kafasındalar ki hem hastayı daha strese sokuyorlar hem de doktora şiddet uygulasın diye resmen gaza getiriyorlar.

Elbette bunun tersini yapan personel se var ama o kadar azlar ki.

Doktor bu sistemde En son suçlanacak kişi emin olun. Personellerin gevşekliğiyle uğraşıp gün de onlarca hasta bakarken bir zahmet yüzü gülmesin. Keşke bir imkan olsaydı da merak eden herkes bir doktora eşlik etseydi tek bir gün. O zaman anlaşılırdı her şey.

Buradaki yorumları okumak beni öyle üzdü ki...

Siz hiç işini düzgün yapan birinin dayak yediğini, hakaret işittiğini duydunuz mu?

3 sene önce, baya bilindik ve güzel bir hastaneye yeğenimi gece acile götürdük kendi doktoruna gece ulaşabilmemiz mümkün olmadığı için.
neyse yavrum 1 yaşında, doktor bakıyor ediyor vereceği ilaçları söylüyor ve ablam yalnız o benim çocuğuma alerji yapıyor kabarcıklar oluşuyor vücudunda diyor.
çok mükemmel doktorun ahlaksız ablama dediği şey? Sen benden iyi mi bileceksin ben bu ilacı yazıyorum istersen alma!!
hastaneden çıktık, ben genel merkezi aradım ve o semtteki hastanenin nöbetçi başhekimiyle görüşmek istediğimi söyledim. Derdimi anlattım, bizi tekrar hastaneye çağırdılar hekim yeğenimi muayene etti gereken ilaçları yazdı.
bilin bakalım kimin adı nöbetçi listesinde yoktu :) Size göre ‘ahlaksız‘ ablamın uyarısına küstahça cevap veren ve karşısındaki 1 yaşındaki çocuğun durumu umrunda olmayan çocuk doktoru diye geçinen sığırın adı o gecenin çocuk doktoru listesinde bile yoktu.
siz öylesinizdir / değilsinizdir bilemem, ama insana hayvan muamelesi yapan, sinir uçlarına dokunan ister doktor olsun ister eskici haddini bilmeli. Yaptırımsa onlara da uygulansın o zaman hadi bakalım meslekte insan kalıyor mu görelim. Yok öyle hem herkesin sinirleriyle oynayalım, ahırdaki inek gibi muamele yapalım hem de bize bir şey olmasın kafası. Herkes haddini bilirse çiçek oluruz çiçek.

Ilk cümlenizden sonra sizin de pek sütten çıkmış ak kaşık olmadığınız belli.
Doktor kara siz ondan da karasınız.

Yazıklar Olsun öyle doktora, sizin gibi insanlara, bu sağlık sistemine.

Ilk cümlenizden sonra sizin de pek sütten çıkmış ak kaşık olmadığınız belli.
Doktor kara siz ondan da karasınız.

Yazıklar Olsun öyle doktora, sizin gibi insanlara, bu sağlık sistemine.

Tabi yazıklar olsun bana, ablama, enişteme. Aynen :)
Siz o çocuğun dünyaya gelme sürecini biliyor musunuz ki? Hayır di mi?
kendi egosunu tatmin etmek isteyen hiç kimseye tahammülüm yok. Hele yeğenime karşı yapılırsa bu hareket hiç yok!
karayım evet. Sizi pamuk gibi görüyorum doktoru aklayan, hastane çalışanını suçlayan yazınızı görünce hele! 😂

İlk cümle o kadar fiyasko ki nereye çekersen oraya geliyor.
Kadınlar kulübünde olduğumuz için kadınlara çekeyim dedim bende, empati gücümüzü arttırsın.
Siz hiç işini düzgün yapan bir kadının dayak yediğini gördünüz mü? Eğer kocasına düzgün bir karılık yapsaydı dayakta yemezdi.
Hep şiddet mağdurlarının kendi suçu bu.

İlk cümle o kadar fiyasko ki nereye çekersen oraya geliyor.
Kadınlar kulübünde olduğumuz için kadınlara çekeyim dedim bende, empati gücümüzü arttırsın.
Siz hiç işini düzgün yapan bir kadının dayak yediğini gördünüz mü? Eğer kocasına düzgün bir karılık yapsaydı dayakta yemezdi.
Hep şiddet mağdurlarının kendi suçu bu.

Doktorlarla alakalı bir konuda kadına şiddeti örnek vermek? :) Yalnız bu empati gücümüzü arttıracak bir örnek değil bana göre. Çünkü ben iki bireyin hayatlarını birleştirmesinde kadına işçi muamelesi yapılıp onun üzerinden verilen örneğe ne empati yapabilirim, ne de haklı bir örnek olarak görebilirim.
benim başıma gelen olayla sizin verdiğiniz örneğin arasında bir bağlam yok dikkat çekmekse evet çekersiniz çünkü kadına şiddeti sıkıştırmışsınız.

he bana dersiniz ki, hastayı yaşatamadığı için dayak yiyen doktorlarda var orda evet siz haklısınız derim. Ölmüş insana ısrarla kalp masajı yaptırmak isteyenleri de gördük biliyoruz bana göre burada hasta yakını haksız. Ama bizim başımıza gelen olayda da kusura bakmayın bir yere çekemezsiniz o lafı.
allah kimseye çocuk aratmasın, yıllarca uğraştırmasın, doğurunca da böyle egosuna yenik düşen doktorlarla muhattap etmesin diyorum sadece. Belki biraz empati yapabilirsiniz?

Önceliği insan olmayan, adalet olmayan sistemler maalesef iki tarafı hep karşı karşıya getirir.

Sorunun sebebini sorgulamak yerine hep taraflar birbirini suçlar. İstedikleri budur. Bu durumun önüne geçmezler. Çünkü sorgulanmasın, herkes birbiri ile çatışsın ki sistemim bozukluğu anlaşılmasın.

Ne zaman ki insanlar birbirini suçlamak yerine sistemi suçlar o zaman çözüm bulunur.

Öncelikle tabiiki de şiddeti haklı çıkarmaz ama çoğu doktorun egosundan yanına yaklaşılmıyor.
Çoğu kez de hastalarını aşağılayıp azarladıklarına bile şahit oldum ki bu da sözlü ve psikolojik şiddete girer.
velhasıl kelam insanımız genel anlamda sorunlu doktorundan vatandaşına kadar.
Sizin bile yazınızdan ego akıyor. Toplumun bilinçli kesimi olarak siz örnek olun ki vatandaş da saygıyı öğrensin, saygı, saygı göstererek kazanılır.

Bütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşır
Sağlık hakları iptal edilmemeli bence bu biraz fazla oldu, en azılı suçlu bile önce tedavi ettirilir sonra cezası verilir.
dediğinizde haklısınız ama bu sadece doktor-hasta arasında değil ki her yerde. İnsanlar fazlasıyla yozlaştı trafikte en ufak şeyden adam öldürüyolar, sapıklık arsızlık ego şiddet tavan artık

kızımı acile götürdüm sıra bana geldi girdim içeri o arada kapı açıldı bir adam girdi. 1 saattir burdayım çocuğun ateşi 40 ı geçti havale geçirmesinden korkuyorum dedi ama adamın rengi gitmiş korkudan ellerini koyacak yer bulamıyor.
Doktor bile değil öğrenci ya da asistan gayet sakin bir şekilde sıranı bekle deyip duruyor. Tamam bekliyorum da çok yüksek ateşi en azından gözlem odasında bişey yapılamaz mı diyor. Çocuk 3 yaşındaymış. Bu yaştan sonra havale mi olur yaa diye adamın ağzına lafı tıkayıp yine çıkardılar odadan. Ölür müsün öldürür müsün bilemedim.
Ever dayağa şiddete karşıyız da insanı duygularını aldırmış egosu tavan yapmıs , daha asistanken bu kadar kasarken doktor olduğunda nasıl bir canlıya dönüşeceği meçhul doktorlara ya da doktor görünümlü vicdansızlara da karşıyız.

kızımı acile götürdüm sıra bana geldi girdim içeri o arada kapı açıldı bir adam girdi. 1 saattir burdayım çocuğun ateşi 40 ı geçti havale geçirmesinden korkuyorum dedi ama adamın rengi gitmiş korkudan ellerini koyacak yer bulamıyor.
Doktor bile değil öğrenci ya da asistan gayet sakin bir şekilde sıranı bekle deyip duruyor. Tamam bekliyorum da çok yüksek ateşi en azından gözlem odasında bişey yapılamaz mı diyor. Çocuk 3 yaşındaymış. Bu yaştan sonra havale mi olur yaa diye adamın ağzına lafı tıkayıp yine çıkardılar odadan. Ölür müsün öldürür müsün bilemedim.
Ever dayağa şiddete karşıyız da insanı duygularını aldırmış egosu tavan yapmıs , daha asistanken bu kadar kasarken doktor olduğunda nasıl bir canlıya dönüşeceği meçhul doktorlara ya da doktor görünümlü vicdansızlara da karşıyız.
1.si asistanlar doktordur zaten uzmanlık sürecindedir, 2.si evet söyleme tarzı hoş olmamış 3.sü doktorun dddikelri doğru çünkü bu şekilde herkes birbirinin sırasını alıyor ve işlemler çok karışıyor düzen olmuyor siz orda bir kişiye tanık olmuşsunuz ama bu günde belki 80 kere oluyor şuan gözlerinizi kapatıp doktorun gözlerinden doktor sizmişsinz gibi hayal edin lütfen.. burada hatalı olan tek nokta söyleyiş tarzı. (Hakikaten 40dereceyi geçmişse o zaman öne alınabilir tabii ama bunu çoğu hasta suistimal ettiği için genel tavır böyle oluyor maalesef ki..)

Bahsettiğim olaylar işini düzgün yapan doktorlara denk geldi hep zaten? Hastayı görmeden ilaç yazmamak işini düzgün yapmaktır, haksız yere rapor yazmamak işini düzgün yapmaktır, gereksiz istem yapmamak işini düzgün yaomaktır....

Arkadaşlarımın çoğu hemşire ve doktor hiç birinden böyle birşey duymadım. Sizin sabrınız bu meslek için yeterli mi önce onu sorgulayın. Çünkü hasta ve yakınına empati yapmak durumundasınız. Mesleğinizin gerekliliği bunlar. Ha demiyorum ki doktorlar, hemşireler şiddet görsün. Tabiki hiçbir şekilde şiddet hiçbir insana gösterilemez. Nasıl eşlere kızıyoruz. Böyle insanlarada kızarız. Ama sizin yazdıklarınız nedense bana biraz egolu, sürekli surat asan, gelen gideni azarlayan, herşeyden bezmiş hemşire-doktor profili çizdirdi. Haberiniz olsun.
Sizin arkadaşlarınız hangi hastanede çalışıyor neler görüyor veya neleri normalleştirdiler de belki şikayet sebebi olarak görmüyorlar bilmiyorum ama benim daha geçenlerde aile dostumuzun eşi ve sağlık müdürü hasta yakını tarafından öldürüldü İzmir Torbalı’da.. , arkadaşımın kafası yarıldı makasla.. hocamın arkadaşı öldürüldü silahla? Arkadaşımın odasının kapısı kırıldı gece nöbette antibiyotik yazmadı diye? Siz beni ne tanıyorsunuz ne de belki de hastam oldunuz. Daha görmediğiniz bi insan hakkında bile böyle ön yargılarda bulundugunuza göre, sizin tanık olmadığınız ama benim tanık olduğum olayları yokmuş gibi görmenize şaşırmamalıyım aslında

Mrb kizlarr bugun kontrolum vardi doktora gittim 1 tane sol tarafta yum. gelismis 19 mm doktora sordum 1 den fazla olmasimi iyi yoksa boylemi diye o da 1 tane olmasi daha iyi dedi yarin gece catlatma ignemi yapip pazartesi de sabah asilama olcam insallah. 🙏 Sizce 1 tane mi yumurta iyi yoksa 1 den fazlami cok taktim yaa 😔
Öldurulen doktor sayisi 3-5 ama doktorlarin yalnis tedavisi, ameliyyat zamani yapilan hatalar yuzunden ölen binlerce hasta var. Hayati mahv olan hastalari soylemiyorum daha.
Her alanda hata yapan insanlar var, onlar hata yaptiginda kimse ölmuyor ama doktorlar hata yaptiginda bir insanin hayati mahv oluyor, bir suru aileler aci cekiyor.
Oyuzden memur hatasiyla, doktoer hatasi karsilastirilmamali bile.
Evet doktorlar yillarca okuyor ama okumakla mi bu iş? Eger okumaklaysa o zaman bu kadar insan doktor hatasi yuzunden neden zarar cekiyor.
Rahmetli nenem doktorun yanlis tedavisi yuzunden öldü.
Komsum hemsirenin yalnis iyne yapmasi sonucu yillardir kocaman kolla yaşiyor.
Annemin teyzesi doktor hatasi yuzunden yillardir tek gozle yasiyor. Bir gozunun siyahi gitmis ve goz kuculmus kapanmis.
Hastaneye gidiyorsun, doktorlar dalga gecer gibi cevap veriyor, bazen de cevap vermiyor, insan bir sey sormaya korkuyor, hemen azarliyorlar.
İyi doktorlar da var tabii ki, onlara can kurban.
Mesela aile hekimim asiri iyi ve bilgili doktor.
O kadar guleryuzlu, pozitif biri ki.
Guleryuzuyle bile iyilestire bilir insani.
Her soruna detayli cevap verir, o kadar ilgilenir ki, ALLAH ondan bin kat razi olsun.

Konu sahibi meslekten sogumaga gerek uok, iyi doktorlar bize lazim.
Kaba insanlar her yerde var, umursamamaga calisin.

altına imzamı atarım. bu doktorlugu mühendislik avukatlık bankacılık vs ile kimse kıyaslamasın.
can hicbirseye benzemez...

Sizde keşke hasta antipatisi oluşturmasaydınız kafanızda. Mesleğinizi severek yapıyo olsaydınız bu şekilde kusmazdınız. Hastanın istediği ilaca kadar karışmışsınız. Sizin yıllarca okuyup kendi başınıza karar vermek istediğiniz ilaç belki hastaya dokunuyor. Malesef her hasta aynı olmadıgı gibi her doktorda bir değil.
Günde bilmem kaç hastayla uğraşıyoruz diye herkeste surat beş karış. Doktorundan tut yanındaki sekreterine hasta bakıcısına kadar sanırsın odtü bitirmişler havasındalar.. Doktora bşey sormaya çekiniyoruz ters ters cevaplar. Ama özele gidip parayı verince negüzel güler yüzle karşılanıyoruz. Birde bunları gözden geçirin.
Hastaları yerdiğiniz kadar birazda hasta gözüyle doktorları inceleyin.

buna da yine altına imzamı atarım. fiş veren sekreter hanımlar bile hastaları danıştıgı için çoçuk gibi azarlıyorlar. bana kimse yapamaz oyle de zavallı teyzeler amcalar titreyerek korkudan soru souyor.

begenmiyorsan yapmacaksın sonrada maaşını almayacaksın.

bende hizmet sektöründeyim günde milyon insan aynı soruyu soruyor ama ben esnafım deyip kendime kızarak gerekirse sabırla devam ediyorum.

velhasıl DUA almak sevilmemek de insanın elinde , her meslek için böyledir bu.... Benim ALLAH razı olsun deyip gönlümle dua ettigim doktor da oldu , kısırlık tedavisi görmeme rağmen bende okumuş saygılı mesafeli bir insan olmama rağmen ben size laf anlatmak için mi doçent oldum deyip küçülecek kadar gözyaşımı akıtanda...

ah kafam ah gidip başhekime nasıl söylemedim nasıl şikayet etmedim ah...... üstelik 5 dk dahi doktorun yüzünü göremedim bile. haa simdi özele geçmiş cicim li canımli olmuş...... hey gidi.........

bu arada okurken denk geldim galiba kendiside üst seviyeden !!! ..... biz de o sidddet gösterenler laf anlamayanlarla aynı gruptan olduğumuzu yazmış. nasıl da anlamış öyle hemen. biz cahil cühelayız zaten. ne bilirizki

Konu sahibi zorla kendine serum taktıranlardan bahsetmiş. Eeee poliklınıkte serum takılmadıgına göre ? Demekki acilden bahsediyoruz bu1.
2. si kıçı ağrıyan acile gitmesin zaten daha önemli hastalıklar var mesela adamın apandisi agrıyo iğneyi vurup gönderiyorlar.
3. de Günde bilmem kaç yüz hasta bakacagını bilerek doktor olan kimse 5 karış suratla hasta bakacaksa olmasaymış bi zahmet.
Her meslek insanlarla ilgili. Özellerde hiç bu muameleyi görmüyoruz parayı basınca. Gayet güleryüzlüler. Oda aynı doktor günde bilmem kaç yüz hastaya bakıyor...
Özelde çalışan doktorun günde baktığı hasta sayısı yoğun bir devlet hastanesindekinin yarısından daha azdır fakat. Kimse 17-18 yaşında BEN DÖVLETTE MEMUR OLACAM diye girmez okuluna zaten. Bir acile farazi bir oran verecek olursak 10 tane kıçı ağrıyan gidiyorsa 1 apandisiti patlayan gidiyordur. Tabi ki doktor yine önlemi almak zorunda, sorumluluğu çok büyük. Ama ben kendimi düşünüyorum, asla böyle bir ortamda güleryüzlü olamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X