İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben doktorlarada mesleğini kötü kullanimdan kaynaklı yeterli yaptırımın geldiğini düşünmüyorum.
Yoksa en ufak bir örnek hastalar siradayken öğlen molası saati bittiğinde orada olmasi gereken bazı doktorların hala yemek keyfi yapıyor olmaması gerekirdi.
Çok biliyorum yarim saat , kırk beş dakika doktorun öğlen molasindan dönmesini bekledigimi.
Bu sadece 1 örnek.
Tek taraflı yaptırımla ikili iletişimin bulundugu sorunu cozemezsiniz. Her iki tarafta gerekli şekilde egitilip, aksi durumda gerekli yaptırımı almalı.
Bir doktor olarak sağlık hakkını insandan almaktan bahsettiğiniz için isterseniz baska mesleğe yönelin dedim. Yoksa temel hakkın kimseden alınmaması gerektigini biliyorsunuzdur. Ne katiller bile tedavi ediliyor , edilmek zorunda çünkü.
Tasvip etmiyorum siddeti ama tek taraf suçlu değil bu sorunda çoğu zaman
Üzgünüm ama doktora şiddet uygulayan insnaların kendine bir dışardan bakabilmesi için en azından bir süreliğine sağlık hakkından mahrum kalmakla sınanması gerektiği düşüncesindeyiz ben ve çoğu hocalarım.. hatta belki yAkında bakanlık da... Ben de hep bekledim eski yıllarda doktora işim düştüğünde ben de ve diğer doktoralar da yaşamışlardır böyle şeyleri. Öğlen arası yelrere göre bazen 13.00 bazen 13.30 da biter. Ben elimden geldiğince mesai saatimde yerimde olmaya çalışıyorum ama öğle arası acil çıkan vakalar yüzünden ve ya koridorda görüp sonuç göstermeye çalışanlardan dolayı yerine 30 dk geciken arkadaşlarım oldu bizzat gördüğüm ve gelince doktor keyfini bitirip mesai saatinde vaktinde gelmiyor denilen arkasından koridorda? Sizin gödükleirnizn de bunlardan biri olmadığından ne ben ne siz emin olabilirsiniz. Öğlen arası meselesinden çok daha büyük yerlere gitmeye başladı günümüz sorunları. DAha geçen hafta ağır engelli doğan çocuğu yaşatılamadı diye bir hocamı hesaplaşacağız diye tehdit edip hastanenin önüne gelen birine bizzat ben şahit oldum.

Ben doktorlarada mesleğini kötü kullanimdan kaynaklı yeterli yaptırımın geldiğini düşünmüyorum.
Yoksa en ufak bir örnek hastalar siradayken öğlen molası saati bittiğinde orada olmasi gereken bazı doktorların hala yemek keyfi yapıyor olmaması gerekirdi.
Çok biliyorum yarim saat , kırk beş dakika doktorun öğlen molasindan dönmesini bekledigimi.
Bu sadece 1 örnek.
Tek taraflı yaptırımla ikili iletişimin bulundugu sorunu cozemezsiniz. Her iki tarafta gerekli şekilde egitilip, aksi durumda gerekli yaptırımı almalı.
Bir doktor olarak sağlık hakkını insandan almaktan bahsettiğiniz için isterseniz baska mesleğe yönelin dedim. Yoksa temel hakkın kimseden alınmaması gerektigini biliyorsunuzdur. Ne katiller bile tedavi ediliyor , edilmek zorunda çünkü.
Tasvip etmiyorum siddeti ama tek taraf suçlu değil bu sorunda çoğu zaman

Annem genel cerrah. Uzun yillar poliklinige bakti. Cogu zaman degil ogle molasina cise bile gidemedi. Bazen de toplantilari heyetleri bilmemneleri oluyor bashekim hoca cagiriyor vs. bekleyen hastalar bunu sanki doktor keyif yapiyor gibi algiliyor.

Devlet hastanesinde genel cerrahi poliklinigi 10 dakikaya iki hasta veriyordu. Yemin ederim ki bu dogru. Insanlar tabi randevu saatleri geliyor ama bekliyorlar cunku atiyorum meme kanseri teshisini bes dakikada soyleyip gonderemezsin. Randevu sistemi sozde isliyor ama dedigim gibi on dakikada iki hasta randevu alirsa elbette isler gorunur.

Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..
Sizi bilemem genel konuşuyorum. Annem icin iki hafta solunum yetmezliği nedeniyle hastanede yatis yapildi. Arka plani biraz gordum diyelim, bir daha gormek de istemem. Hasta bakicisindan tutun resepsiyonda duran kisisine kadar herkes gereksiz bir laf sokma pesinde ve tanidik kayirmalar, onlara iyi davranmalar da cabasi. Allah kimseyi düşürmesin hastanelere.

Sikayet bir yere kadar, farzedin ki sikayet ettim ve tedavi yarim kaldi. Bu durumda ilk planda kaybeden kim olur sizce? Ki yeni geldiğim ve sistemi bilmediğim icin bunu da kitabina gore yapmak istedim ama hasta haklari diye bir sey olmadigini da ogrendim. En azından sadece sozde geciyor. Keske bu meslegi gerçekten isteyen kisiler yapsa. Doktora bir sey sormaya korkar mi insan? Ben artik çekiniyorum.

Bakın çok sert empati yapmadan kızmışsınız
Haklisiniz çok yoruluyor yıpranıyorsunuz ama buda sağlık başka bir şeye benzemiyor
Size kendi hayatımdan örnek vereyim
Yiğenim yüksek ateşle acile gitti yavrum daha 1 yaşında
Acil doktoru çocuğa penisilin iğne yaptı
Eve gönderilen çocuk vücudunda kabarmalar morarmalarla tekrar hastahaneye kaldırıldı
Acilen yarışı yapıldı
6 gün hastahanede yattı çocuk
Ev yakındı hastahaneye
Ya ev çok uzak olsaydı anne baba dikkatsiz olsaydı
Ne olacaktı
Burada tolerans saygı güven biter malesef
Muayenem vardı kadın doktor muayene olacak sedyenin önünde oturmuş bacak bacak üzerine atmış telefonla konuşuyor
Bende müsade edermisiniz dedim sadece bunu dedim ha yanlış anlamayın
Tüm muayene boyunca çok kaba kayıtsız davrandı
Ben böyle bir doktora saygı duyamam işine saygım var ama kişiliğine değil
Bu tarz sorunlar meslekle değil karşıdaki insanın kendi yapısıyla kişiliğiyle ilgili sorunlar. Mesleğe mâl edilmemeli ve doktor antipatisi oluşturulmamalı

Sizi bilemem genel konuşuyorum. Annem icin iki hafta solunum yetmezliği nedeniyle hastanede yatis yapildi. Arka plani biraz gordum diyelim, bir daha gormek de istemem. Hasta bakicisindan tutun resepsiyonda duran kisisine kadar herkes gereksiz bir laf sokma pesinde ve tanidik kayirmalar, onlara iyi davranmalar da cabasi. Allah kimseyi düşürmesin hastanelere.

Sikayet bir yere kadar, farzedin ki sikayet ettim ve tedavi yarim kaldi. Bu durumda ilk planda kaybeden kim olur sizce? Ki yeni geldiğim ve sistemi bilmediğim icin bunu da kitabina gore yapmak istedim ama hasta haklari diye bir sey olmadigini da ogrendim. En azından sadece sozde geciyor. Keske bu meslegi gerçekten isteyen kisiler yapsa. Doktora bir sey sormaya korkar mi insan? Ben artik çekiniyorum.
Hayır korkmayın. Hasta doktora saygı çerçevesinde kaldığı sürece hastalığı ile ilgili bilmek istediklerini sorabilir

Geçtiğimiz günlerde 85 yaşındaki babanneme fırça çekmeye çalışan bir doktorun(!) ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tuttum. İnsanların canı burnunda, ağrı çekiyorlar. Anlayışlı olması gerekirken burnu beş karış havada ilgisiz, sevgisiz insanların bu mesleği yapmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların 5 yaşındaki oğluna yanlış teşhis koyup, ölümüne sebep veren doktor içinde mi şiddete karşı olalım? Kimse kusura bakmasın.

Şahsen bir insana şu ugrastigimiz hasta profillerine bak deseniz zaten sıze muayene olmaz. Siz kapı girişine asın bu sözünüzü sorun cozulsun.
İnsanlara faydalı olmayı düşünüp aynı anda küçümseme yapılır mi sizce?
Ayni insanlardan bahsediyoruz. Profil ve yardımcı olacagimi düşünüyorum ben birakmam derken.
Kusura bakmayin ama saygi duymadan saygı beklenmez. Benim babamin hayrina okumadı kimse. Doktorlar bize saygı duyar biz onlara. Tam terside aynı şekilde.
Saygı meslekle olmaz.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygi duymak zorunda.
Kucumsediginiz insanlara saygi duydugunuzu düşünmüyorum.
Hasta profillerini bir görseniz deyip saygi duymak ....
Hasta profillerini görseniz dediğim kişiler kaba saba rapor isteyen sonra da bu burda bitmez diyen kişiler, odanın kapısını kıran kişiler, kod verdiren kişiler . Bu kişilerden nasıl bahsetmemi bekliyordunuz ki?

Geçtiğimiz günlerde 85 yaşındaki babanneme fırça çekmeye çalışan bir doktorun(!) ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tuttum. İnsanların canı burnunda, ağrı çekiyorlar. Anlayışlı olması gerekirken burnu beş karış havada ilgisiz, sevgisiz insanların bu mesleği yapmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların 5 yaşındaki oğluna yanlış teşhis koyup, ölümüne sebep veren doktor içinde mi şiddete karşı olalım? Kimse kusura bakmasın.
Bu tür şeylerin çözümü şikayettir. Şiddet olan şeyleri çözüyor ve ya düzeltiyor mu?

Sorun sadece doktor degil ki, sistem. Doktorlar mecburen bir günde kac hastaya bakiyor. Burda bile, hamilelik testi icin acile gidilme tavsiyesi veriliyor. Yurtdisinda yasiyorum, burda acil olmayan birsey icin gidersen hem daha cok bekliyorsun, hem ödedigin ücret artiyor.

Ki burda insanlar cabuk acile gitmezler zaten. Ilk önce ev doktoru yada daha agir bir durumda hastanede dogru bölümden randevu alirlar.

Bide her doktor iyi degil. Bunun her yerde üni acilmasida, torpilde,..bircok kaynagi var.

Sirf devlet/özel ayrilin olmasi bile sikintili durum. Yazilcak o kadar cok sey var ki.
Türkiye'ye gelin hastaneleri gorun sonra konusalim. Sistem apayri bir konu ama bu da bazi doktorların kaba davranışlarıni hakli çıkarmıyor.

Özel hastane de çalışanım hekim değilim ancak sizi anlıyorum haklısınız bence. Ne kadar bu insanların yaptıklarını anlatsanız da görmeyen yaşamayan anlamaz zaten anlatmakla bitmez. Mesleği geçtim insanların birbirine saygısı yok. En ufak başına bir şey gelse doktora koşar ama o kişinin kıymetini bilip davranışlarına yansıtmazlar. Öyle ki mesleğini kötüye kullanan hasta insan ilişkilerinde saygısız eksik olan hekimler olabilir her meslek gurubunda oluyor ancak istisnalar kaideyi bozmaz diyorum. Eksik etmesin hekimleri başımızdan.

Türkiye'ye gelin hastaneleri gorun sonra konusalim. Sistem apayri bir konu ama bu da bazi doktorların kaba davranışlarıni hakli çıkarmıyor.

Haklisin. Halen doktorlara statü olarak bakiliyor. Cok pohpohlaniyorlar. Burdaki doktorlar öyle degil. Normal bir sekilde konustugumda yada ufak bir saka yaptigimda babam kizardi mesela "doktora öyle konusulurmu" diye. Koskocaaa doktor cünkü.

Hani bir ego durumu var dogru. Ve buna kötü kontrol mekanizmalar, günde 100,200 hasta eklenirse durum cok kötü bir hal almaya basliyor.

Üzgünüm ama doktora şiddet uygulayan insnaların kendine bir dışardan bakabilmesi için en azından bir süreliğine sağlık hakkından mahrum kalmakla sınanması gerektiği düşüncesindeyiz ben ve çoğu hocalarım.. hatta belki yAkında bakanlık da... Ben de hep bekledim eski yıllarda doktora işim düştüğünde ben de ve diğer doktoralar da yaşamışlardır böyle şeyleri. Öğlen arası yelrere göre bazen 13.00 bazen 13.30 da biter. Ben elimden geldiğince mesai saatimde yerimde olmaya çalışıyorum ama öğle arası acil çıkan vakalar yüzünden ve ya koridorda görüp sonuç göstermeye çalışanlardan dolayı yerine 30 dk geciken arkadaşlarım oldu bizzat gördüğüm ve gelince doktor keyfini bitirip mesai saatinde vaktinde gelmiyor denilen arkasından koridorda? Sizin gödükleirnizn de bunlardan biri olmadığından ne ben ne siz emin olabilirsiniz. Öğlen arası meselesinden çok daha büyük yerlere gitmeye başladı günümüz sorunları. DAha geçen hafta ağır engelli doğan çocuğu yaşatılamadı diye bir hocamı hesaplaşacağız diye tehdit edip hastanenin önüne gelen birine bizzat ben şahit oldum.
Konu sahibi heralde doktor degiliz diye beyin hucrelerimizin öldüğünü, beynimizin fonksiyonunu yitirdiğini, gözümüzün kör kuagimizin sağır olduğunu düşünmüyorsunuz.
Ben orda sesi çıkmadan bekleyen hastalardan değilim. Hakkim varsa sonuna kadar savunurum. Cok kez doktor nerede kaldı diye sorup yemeğe çıktı gelir cevaplarindan sonra artık aramalarını ve şikayet edecegimi soyledigimde aradım, trafiğe takılmış cevapları mı dersiniz (mesai saatinde neden uzak yemek yeri tercih edilir bilmem) , kahvesini bitirip geliyor diyen mi dersiniz. Abuk subuk cevaplar. Zaten ufak bir örnek dedim ohoo konu o değile baglidiniz.
Herkes için sorunun farklı olacağını düşünmüyorsunuz. Bu en ufak sorun dedim umursamiyor tarafli düşünüyorsunuz hala. Ben iki tarafa suç bulurken siz benim dusuncelerimi ezip kendinizi hakli gosterme cabasindasiniz.
Böyle insanlarla muhatap olmayı tercih etmiyor hastalarıniza geçmiş olsun diliyorum. 👋

Bütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşır
Toplum yapısı emin olun toplum yapısın

İnsanlar çok bozuldu.

Aynı davranışı öğretmene de yapıyorlar memura da

Sadece doktora özgü değil durum.

Memleket yoldan çıktı.

Konu sahibi heralde doktor degiliz diye beyin hucrelerimizin öldüğünü, beynimizin fonksiyonunu yitirdiğini, gözümüzün kör kuagimizin sağır olduğunu düşünmüyorsunuz.
Ben orda sesi çıkmadan bekleyen hastalardan değilim. Hakkim varsa sonuna kadar savunurum. Cok kez doktor nerede kaldı diye sorup yemeğe çıktı gelir cevaplarindan sonra artık aramalarını ve şikayet edecegimi soyledigimde aradım, trafiğe takılmış cevapları mı dersiniz (mesai saatinde neden uzak yemek yeri tercih edilir bilmem) , kahvesini bitirip geliyor diyen mi dersiniz. Abuk subuk cevaplar. Zaten ufak bir örnek dedim ohoo konu o değile baglidiniz.
Herkes için sorunun farklı olacağını düşünmüyorsunuz. Bu en ufak sorun dedim umursamiyor tarafli düşünüyorsunuz hala. Ben iki tarafa suç bulurken siz benim dusuncelerimi ezip kendinizi hakli gosterme cabasindasiniz.
Böyle insanlarla muhatap olmayı tercih etmiyor hastalarıniza geçmiş olsun diliyorum. 👋
Farkettiyseniz size kendi tanık olduğum öğle arası vakalarından bahsediyorum, görüyorum ki siz de o kısmı görmüyorsunuz

Ömrümün yarısı hastanelerde geçti.
Kendim haricinde, dışarıdan bir gözle, çok hasta ve doktor gözlemleme fırsatım da oldu.
Yeri geldi hastalara hak verdim, yeri geldi doktorlara... Bazen kimseye hak veremedim, bazen iki tarafa da hak verdim vs vs ve artık düşüncem daha değişti:
Kimse kimseyi -anlamakla- ,anlattığını adam akıllı -dinlemekle- ilgilen(e)mediği için, sorun her yerde var.
Bizim ülke zaten açık hava tımarhanesi olmuş diyor geçiyorum.

Hayır korkmayın. Hasta doktora saygı çerçevesinde kaldığı sürece hastalığı ile ilgili bilmek istediklerini sorabilir
Yurt dışından yeni gelmişim, 4 gun uykusuz kalmışım. Sabah doktora durumu tehlikeli mi diye sorduğum icin doktordan. Abla... diye paparayi yemisim.

Taburcu planı bile yok ortada. Hastalara değer verilmediği apacik ortada, sadece sayi diye bakiliyor hepsi bu.

Bunun disinda kalabiliyorsaniz ne mutlu size.

konunuz da çok haklısınız ama bir de şöyle doktorlar var, geçen gün ablam anlatıyor tek taraflı dinlemiş o da ama daha doktorun ifadesi alınmamış bunu söyleyeyim.

vatandaş doktorun kapısını çalıyor doktor odadan çıkıp adamı azarlıyor sen nasıl kapıyı çalarsın içeride hasta var diye. vatandaşla atışıyorlar sanırım bir de vatandaş vergilerimizle maaş alıyorsun bize bu şekilde davranamazsın diyor ve doktor 100 tl çıkartıp adamın suratına fırlatıyor al senin verdiğin vergi diye. sonra vatandaş savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor, ablamın konuyla hiç alakası yokken zabıt katipliği yapıyor (ablam uzman)
ablam adamın kılık kıyafeti çok düzgün değildi eğer anlattıkları doğruysa muhtemelen adamı bir şeye benzetemedi bu kadar bilgili olduğunu düşünemedi doktor ama adam baya bilgiliydi dedi.

şimdi bende bir çok doktorun terbiyesizliğine maruz kaldım mesela, 3 yıl önce ara kanamam oldu doktora gittim hemen durumu anlattım ve vajinal muayene yapılacağını söyledi ama öyle odada perde falan göremedim, doktora bunun için hazır olmadığımı söyledim ve bana bağırmaya başladı ben ne bileceğim o zaman biz ara kanamalara rahim kanseri deriz dedi kanser olsam kanda falan değerlerim farklı çıkmaz mı? bilmiyorum? neyse normal karnımdan baktı kistin var dedi çocuğa engel mi dedim evet dedi :)))) sonrasında beni düşünün.. (şuan hamileyim)

tabi ki hastası vefat ettiği için doktoru döven manyaklar, öncelik verilmediği için kavga çıkaran ruh hastaları da var ama iki tarafta da çıkabiliyor.

Bence saygisiz insan her yerde saygisiz. Meslekle alakasi yok.

Stajyer avukatken adliye calisanlarinin acimasizligindan, pisliginden her gun agliyordum. Elbette cok nezih, saygili, insancil memurlari ayri tutuyorum. Ama Caglayan, Kartal, Bakirkoy adliyesi koridorlarinin dili olsa da konussa.

20li yaslarimin basindayim, yeni mezunum, idealistim, gece gunduz calisiyorum, ofiste sabahliyorum, haftasonlari bile calisiyorum, 2012 yilinda aylik 500 liraya. Yol parama bile yetmiyor. Yazdigim dilekce avukat tarafindan duzeltilmeden AIHM'e gidiyor, sozlesmelerimi hayranlikla okuyorlar filan, iyiyim yani, iyi bir egitim almisim. Icra dairesine bir gidiyorum hayat isigim sonuveriyor. Acik acik rusvet isteyen mi dersin, kendi dairelerinde rafta duran ve hayatimda ilk kez gordugum icra dosyasini bu dosya neden yirtik diye suratima firlatan mi dersin, fakultede asla ogretilmeyen, kanunda yazmayan idisinin didisini bilmedigim icin "iste bu avukatlar cahil, isini sev isini!!!" diye asagilayan mi dersin.

Avukatlar da farkli degildi yani. Yaptigim arastirmayi makale gibi yayinlayip altina kendi ismini yazan patronum vardi. Stajdan sonra meslegi biraktim zaten, yurtdisina gittim. BM calisaniyim simdi, ve elbette burda da korkunc insanlar var :) Bir tik daha insani bir ortam ama simdi yalan soylemeyeyim.

Burada goruyoruz akademisyenlerin mobbingini, ogrenci islerinin korkunclugunu, envai cesit meslek mensubundan nefret etmiyor muyuz sanki?

Ozetle: doktorlardan ozel olarak nefret etmeyelim. Insanlardan nefret edelim. :P

Burada meslek ile ilgili atıp tutmak istemem elimden geldiğincede tarafsız objektif yorum yapmak isterim ama şuna emin olun değil sağlık tüm alanlarda sistem işleyişi insanlar berbat durumda
Torpil kayırma ayyuka çıkmış insanlar çok fazla kutuplaşmış vaziyette
Kimsenin kimseye güveni yok
Bu sadece tıp sektörü ile ilgili değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X