• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar bu kadar parayı nereden buluyor?

Ban yemeyi göze aldım da geldim, bu ne boş bi kondur.. yazık ya kafanı bu boş şeylere yoruyorsan çok yazık.. Zeynep zor adını görüp konuyu tam okumadım bile.. kusura bakma.. zeyzor için konu mu açılır, parayı nerden buluyolarsa buluyolar, o kadını bırakıp gamze özçelik'i stalkla bence biraz da.. afrikadaki çocukları paylaşıyor.. hayatlarında gözünün kaldığı insanların kimi çalıştığını yiyor kimi çaldığını çırptığını, sen boşver kendi rızkına bak, dediğim afrikadaki çocuklara bak, ve haline şükret.. insanlar bencilce biriktirmese eşit bi şekilde yaşanır ama insanlar aç gözlü işte.. hep daha çok daha fazla mal mülk para, sanki ölümsüzüz..

Belki bilen bilir zeynep zor alkan zor çiftini instagramda çok fazla fotoğrafları var sürekli yabancı ülkeleri gezip duruyorlar neyse evlilik yıldönümleriymiş sanırım bugün altına yazmışlar fotoğrafın kızın elinde bi kutuda dolu gül var marksı yazıyo merak edip internetten baktım güller tam olarak iki milyar.. İnsanlar bu kadar paraları nasıl kazanıyor anlamıyorum.. Eşim iyi kazanıyor ama çok borç var onlara anca gidiyor çok ödeme olunca.
sadece yiyip içiyoruz öyle çok alışveriş de yapmıyoruz anca gdiyo ödeme çok fazla bankalara olunca.. Bi güle iki milyar da verdirmem.. Düşünüyorum çok param olsa bi ev almk isterdim içini istediğim gibi döşemek vs.vs. Ama işte eşim o kdr çalışıyo didiniyo herkes aynı ama şükür tabi halimize ben halimden memnunum da sadece merak ediyorum neden biz de öyle olamayalım diyorum. Yani bu insanlar ne iş yapıyor bu kadar kazanıyor.. Sanırım adam gayrimenkul danışmanıymış babadan zengin ama babası nasıl baştan böle zengün oldu..
Sorum şu gerçi bn inanmıyorum.. Bi insan kötü işlere bulaşmadan haramsız sıfırdan milyoner olmaz.. Ya da bilemiyorum. kimse yıllarca çalışarak milyoner olamaz sıfırdan diyorum..
Bişey lazım akıl kafa zeka fikir ama ne
. Acunun yaptığı gibi sıfırdan zengin olmak..

Babamın vakti ile bir arkadaşı ile ellerinde bir miktar paraları varmış
(İkisi dr sıfırdan kazanan esnaflar. Bugünün parası ile 40-50 bin civarı bahsi geçen paralar)
Babam gitmiş o paraya bir yerden dükkan almış vs..
(durumu şimdi iyi, bir güle 2 bin vermez tabi de :) ticaretten para kazandı.)
Adam gitmiş istanbul un batısından toprak almış.
O zamanlar avcılar da falan inekler otluyormuş :D neyse bir yandan ticarete devam aşırı zengin olmamış adam hiç, ama evi, arabası, yazlığı vs olmuş.
10 yıl kadar once, o aldığı topraktan kat karşılığı 150 daire aldı :)
Varın siz hesap yapın :)
O yüzden nasip, kısmet.
O zaman babam çok dalga geçmiş adamla. Napcan oralarda toprak koyun mu otlatacaksın diye :) bu bir görüdür :) olmuş mu, olmuş.
Bahsi geçen isimleri tanımıyorum. Tabiki bir Sabancı olmamış ama o gün adamın elinde babadan kalma para mal mülk olaymış, belli de olmazmış :)

acun mu sıfırdan zengin olmuş. hangi sıfırdan başlayan kişi bağdat caddesinde dükkan açabilir. acunun babası müteahhit annesi bir kurumda müdürdü. sermayesi ve çevresi vardı yani. sıfırdan ahmet mehmet değildi.

Yazıldımı bilmiyorum ama onların çoğu fotoğrafının çalıntı, foto montaj ya da shop olduğu defalarca paylaşıldı instagram'daki malum hesapta. Zaten eşi öyle göstermeye çalıştığı gibi biri değilmiş. Çok da şey etmeyin yani :KK66:

evet gezmediği yeri gezmiş gibi paylaştığı kanıtlarıyla sunulmuştu denk gelmiştim ben de.

Sıfırdan zengin olan Acun örneği dışında çok ünlü, hemen hemen hepimizin kullandığı bir yemek sitesi sahipleridir bildiğim.
Gerçi çok yüksek bir rakama sattılar ama sonuç olarak ortaklar zengin oldu.
Bahsettiğiniz isimler aileden zenginler karı koca olarak.
Ben de zamanında düşünmüştüm bu adam ne iş yapıyor diye, kardeşinin lüks bir otel sahibi olduğunu görünce ve aile islerini bulunca anlamıştım durumu.

Bir de şu durum var, sizin aylık kazancınıza göre kimine göre zenginsiniz kimine göre de yoksul.
O parayla bir yıl geçinen de var, bir akşam eğlenceye veren de.
Ama bu devirde zengin sayılmak için 10 milyon TL ve üzeri nakit akışı olması gerekir bana göre.
Çünkü en önemli şey sağlık ve başımıza ne geleceği bilinmediginden tee dünyanın bilmem neresindeki hastane ve doktora 1 gün içinde ulaşıp parayı düşünmeden tedavi olabilmek için gerekli hesap cüzdan bedeli.
O sebeple çoğu sosyal medya fenomeni bu çift hariç, zengin değiller.

Kimse nasibinden ötesine geçemez.. ve ayrıca kefeninde cebi yok,azıcık aşım kaygısız başım,vermeyince Mabud neyslesin Mahmut:confused:

Babamın vakti ile bir arkadaşı ile ellerinde bir miktar paraları varmış
(İkisi dr sıfırdan kazanan esnaflar. Bugünün parası ile 40-50 bin civarı bahsi geçen paralar)
Babam gitmiş o paraya bir yerden dükkan almış vs..
(durumu şimdi iyi, bir güle 2 bin vermez tabi de :) ticaretten para kazandı.)
Adam gitmiş istanbul un batısından toprak almış.
O zamanlar avcılar da falan inekler otluyormuş :KK70: neyse bir yandan ticarete devam aşırı zengin olmamış adam hiç, ama evi, arabası, yazlığı vs olmuş.
10 yıl kadar once, o aldığı topraktan kat karşılığı 150 daire aldı :)
Varın siz hesap yapın :)
O yüzden nasip, kısmet.
O zaman babam çok dalga geçmiş adamla. Napcan oralarda toprak koyun mu otlatacaksın diye :) bu bir görüdür :) olmuş mu, olmuş.
Bahsi geçen isimleri tanımıyorum. Tabiki bir Sabancı olmamış ama o gün adamın elinde babadan kalma para mal mülk olaymış, belli de olmazmış :)
İşte benim kayınpeder de sizin babanız gibi avcılardan arsa almış.. Zamanında siizn babanıza dedikleri gibi napcan hayvan mı otlatacaksın demişler... Oralardan bir cacık olmaz demişler.. Adam 2 katlı 5 daire 3 dükkan olacak şekilde ev yapmış.. Tırnaklarıyla, çalışarak.. İşte o dairelerden birinde biz oturuyoruz şimdi.. Bizim demem hiçbir zaman orası ayrı .. Emeğim yok çünkü.. Yazık kayınpederim hala bekler değerlenecek buralar diye.. Sizin babanızın şansı çok iyi gelmiş.. Maşallah.. Konu sahibi arkadaşım.. Nasipten öteyr köy yok.. Bence sağlık herrrr şeyden önemli.. Kim nerde yemiş, ne yapmış, donunun markası neymiş, kaça almış...? Hiç umursama.. Nice insanlar asgari ücretle çocuk okutup ev geçindiriyor.. Bu bence daha büyük meziyet... Kayımvalidemin hep söylediği bir şey vardır.. Ona da rahmetli babası dermiş.. " kızım.. Hiçbir zaman senden üstte olanlara özenip mutsuz olma.. Senden altta olanlara bak ve haline şükret.. Elinden gelirse de onlara yardım et.. Gelmiyorsa dua et.. Mutlu olursun.." dermiş..

Çiçek piyasası kadar da salak bir piyasa bilmiyorum .
Geçen başka ülkeden birine çiçek göndermek istedim doğumgünü için, Allah'ım ne manyak paralar...dedim acaba orada mi öyle, Türkiye'de nasıldır?
En eliyuzu düzgün çiçekler yuzelli ikiyuz lira. Sırf ofise gelecek de iki saniye yüz gülecek diye..vallahi gerek yok:)
Erkek arkadaşım bana çiçek alacağına aynı paraya uçak bileti alsın daha mutlu olurum:)

Zeyzor çiftine gelince... Bir film vardi
Amerika'da bir banliyö mahallesine bir aile taşınıyor...herkesin özeneceği bir aile...bir süre sonra onlar ne yaparsa mahalleli de onu yapmaya başlıyor. En basitinden adam berbat golf oynarken yeni sopasindan sonra harika oynamaya basliyor-herkes o sopadan almaya basliyor , liseli genç evde yaptığı partide oyun konsolunu insanlara gösteriyor, bir süre sonra bütün gençler aynı konsoldan alıyor. Yaptıkları partide herkes yemekleri överken esas kadın dondurulmuş yemek kutusunu alıp 'asci tutmadık,bu marka gerçek bir profosyonel' diye reklam yapıyor, mahalledeki herkes partilerinde o gıdayı almaya basliyor falan...
Meğersem bunlar reklam için tutulan bir proje ailesiymis. Her sene başka bir banliyöye gidip istenen ürünleri bu şekilde yayiyorlarmis:)
İşte zeyzor çifti de böyle
İnsanların özendiği bir hayatı yaşıyorlar ve devamlı reklam yapıyorlar...
O çiçekleri zaten kocası getirse , markasını etiketlemez. Markayı etiketliyor,çünkü reklam. Ve marka da kazanıyor çünkü tam hedef kitlesine yönelik bir çalışma.
Aynı şekilde otellerden de davet alıyorlar. Bugün bile en saçma çalıştay toplantısında insanların oteli-gelisi gidişi karşılanıyor. Bu çiftin de o şekilde, reklamını yapması karşılığı güzel ucaklarla ulaşımı, lüx transferi vs vssi karşılanıyor. Otel icin bu para masraf bile değil, ama verdiği reklam paha biçilemez derecede kıymetli.

Ayrıca biz neden böyle olmayalım demissiniz, aynı zamanda da o kadar param olsa ev alırım demissiniz :) yani bu kafa yapısına kim sponsor olur ki ?
Uzun zamandır şu platformda okuduğum en başarılı mesajlardan biri sanırım... Anlamından anlatımına kadar... Yazmasam çatlardım. Tebrik ederim :)

Bende gercekten uzun zamandir evliler diye dusunurken megerse daha 2 yillik evli olduklarini okumustum bugun galiba.. 2. Yilinda cogu kisi oyle sarmas dolastir zaten...hasetlik filan degil, mumkun mu acaba diye sormuslugum vardir uzun yillar sonra bu kadar asik olmak ( veya asik gozukmek diyelim :)

Neyse valla millet altina yorum yapar fotolarin, oh para zibir tabii sen gezcen benmi gezcem vs vs., anlamiyorum oyle kisileri bu kadar kiskaniyorsan ya da mutsuz oluyosan takip etme...

Evime 10 bin lira bile girmiyo kari koca calistigimiz halde :) evimde kira :) ama bu gibi seyleri dert etmiyorum.. Allah bizlere saglik versin diye dua ediyorum.. ben istedigimi yeyip giyebiliyosam ihtiyaclarimi giderebiliyorsam ve saglikvarsa en zengin benim :) bu kdr sosyal medyaylada hasir nesir olmak beni hem yorardi hemde yapmacikliktan hoslanmam.. ayrica ailemi bu kdr goz onune sermezdim..

Buarada sade bu cift icin degil, genel anlamda zaten instagramda herkes herseyi alabiliyor zengin sanki :) herkes butiklerden cikmaz olmus nusretin mekanda et yiyolar :) yahu nerde bu para yok diye aglayip inleyenler? Kisaca artik hersey gosteris olmus bacim..helebirde makyaj tutorial cekenler varki... oy oy oy :)

Bahsettiğiniz insanlara şimdi baktım tanımıyorum yanlız diğer arkadaşların dediği gibi reklam yapıyorlar bedavaya geliyor birde kaldıkları otel çok lüks ve sayılı otelerden biri sanırım orasıda tanıtım yaptırıyor geceleyi bildiğim kadarıyla 2500 tl herkes bütçesine göre tatil yapar o artık sorun değil ki sezon sonları uygun oluyor çoğu otel özellikle herşey dahil sistemli oteller

Sanki sizin bereketiniz eksik...
Bereketde gönülden vermekle gelir. Misafir geldiginde masraf olmasin diye kismak yerine elde olani gönüldenn paylasirsaniz bereketiniz artar. Baskalarina onlarda var bende niye yok diye hasetlenerek bakmak yerine, önce Allahdan isteyip sonra bunun icin cabalarsaniz sizinde olur.
Sifirdan milyoner olan cok insan var. Biraz zeka, biraz sans...
Son yillarda kisisel gelisimde isim yapmis sarisin bi kadin var. Kitabi bestseller "ol der ve olur" hem kitabi okumanizi hemde videolari izlemenizi tavsiye ederim.

Rabbim gönlünüzde olani sizede nasip eder insallah...

Back