Insanlar çok acımasız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Casper25

Sanma şahım herkesi sen sadıkane yâr olur‼
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.874
13.808
208
Yani icime dert oldu. Yazmadan duramadim kizlar.
Bugün bebegimle seminerden donuyordum. Yoruldum ve serinlikte dinlenmek icin parka oturdum. 3 anne cocugunu getirmis parka. Cocuklar 5 6 yaslarinda. Bir arada guzel guzel oynuyor. Sonra down sendromlu bir cocuk geldi annesiyle. O da tahminimce 6 7 yasinda vardir. Cocuk dedigime bakmayin. Tam bir melek. Bizden farki kromozom sayisi ve sevgi dolu kalbi. Cocuklara dogru nasil bir sevgiyle gidiyor gorseniz. Kollarina acarak, gulerek kosuyor onlara.
Ve bu masum sevgiye karsi o anneler napti biliyor musunuz? Cocuklarin kumdaki oyuncaklarini toplayip hadi su tarafta oynayin deyip kollarindan ceke ceke uzaklastirdilar cocuklarini o melegiin yanindan. Eridim o an resmen. Hepsiini parcalamak istedim. Melegimin annesi de uzuldu. Aldi cocugunu aglaya aglaya gitti kadin. O kadar uzuldum ki...
Ne kadar pis insanlarla yasiyoruz biz ya 😔 yarin kime nolacagi belli mi? Icim gitti kizlar cok moralim bozuldu 😔
Lutfen bizden farkli olanlari dislamayalim. Cocuklarimiza farkliliklarla yasamanin guzelligini ogretelim. Onlara farkli ama ayni oldugumuzu anlatalim. Merhamet ve vicdan sahibi bireyler yatistirelim. Hala gozlerim dolu, aklim o melekte ve anneciginde 😔
Paylasmak istedim sadece. Okuyanlara tesekkurler 😔

Geçen markette geziyorum.15 yaslarinda down sendromlu bir çocuk geldi. Zaten bakınca anlayabiliyorum.

Geldi. Arkamdan omzuma vurdu. Döndüm efendim dedim.

Mehmet nerde dedi.

Dedim ki ben de mehmeti arıyordum. Ama bulamadım dedim.

Bulursan haber ver dedi.

Tamam ama sen de bana haber ver dedim.

Tamam dedi.

Kim mehmeti bulursa artık.

Ben su ana kadar dediginiz gibi davranan bir insana rastlamadım. Ama rastlasaydim da ağlayarak giden anneyi bırakmazdım. Peşinden gidip oturmayı konusmayi tavsiye ederdim.

Geçen markette geziyorum.15 yaslarinda down sendromlu bir çocuk geldi. Zaten bakınca anlayabiliyorum.

Mehmet nerde dedi.

Bulursan haber ver dedi.

Tamam dedi.

Ben su ana kadar dediginiz gibi davranan bir insana rastlamadım. Ama rastlasaydim da ağlayarak giden anneyi bırakmazdım. Peşinden gidip oturmayı konusmayi tavsiye ederdim.
Keske gitseydim keske. Bebegim cok huysuzdu bebek arabasinda onu avutmakla ugrasiyordum. Keske diyorum alsaydim kucagima oyle sakinlestirip kadinla konussaydim. Icim cok acidi boleyn 😔
Ben de ilk kez boyle kotu insanlar gordum. Daha once hic karsilasmamistim boylesi canavarlarla 😔

Kendi evlatlarina mükemmel anne olmaya çalışırken başka çocuklara bu kadar acımasız nasıl olur ki insan..

TRT Çocuk'ta Ozi diye çizgi film var, bir anne çocuğu oradaki down sendromlu karakterden korktuğu için şikâyette bulunmuştu, o kadar bencil o kadar merhametsiz olabiliyor insanlar malesef.

Ben kızımda farkındalık olsun diye, engeller ve farklılıklar üzerinde duran kitaplar almıştım, üzerine konuşmuştuk. Umarım merhametli ve duyarlı olurlar, oluruz.

Siz neden anneyi tutup teselli etmediniz ki? Cocuga siz sarilsaydiniz keske , anne de en azindan bu dunyada guzel insanlar da var diye dusunurdu
Sonradan cok pisman oldum. Bebegimi avutmaya calisiyordum. Sabah erken kalkip okula gittigimiz icin cok huysuzdu. Uykusu vardi. Bebek arabasinda avutmaya, uyutmaya calisiyordum.Keske kucagimda sakinlestirip anneyi yakalayip konussaydim. O kadar pisman oldum ki 😔

Okurken çok üzüldüm ve kızdım. Neden bu kadar cahil insanlar var ya? Nasıl bir zihniyet bu anlamıyorum.

Zamanında down sendromlu insanlarla vakit geçirmişliğim var sosyal bir proje kapsamında, nasıl iyi niyetli, sevgi dolu ve mutlu insanlar anlatamam. Kendileri gibi etraftakilerine de mutluluk saçıyorlar. Hatta hep kendime demişimdir, keşke herkes biraz örnek alıpta aynı şekilde küçük şeylerden mutlu olmayı becerebilse.

Bugün bebegimle seminerden donuyordum. Yoruldum ve serinlikte dinlenmek icin parka oturdum. 3 anne cocugunu getirmis parka. Cocuklar 5 6 yaslarinda. Bir arada guzel guzel oynuyor. Sonra down sendromlu bir cocuk geldi annesiyle. O da tahminimce 6 7 yasinda vardir. Cocuk dedigime bakmayin. Tam bir melek. Bizden farki kromozom sayisi ve sevgi dolu kalbi. Cocuklara dogru nasil bir sevgiyle gidiyor gorseniz. Kollarina acarak, gulerek kosuyor onlara.
Ve bu masum sevgiye karsi o anneler napti biliyor musunuz? Cocuklarin kumdaki oyuncaklarini toplayip hadi su tarafta oynayin deyip kollarindan ceke ceke uzaklastirdilar cocuklarini o melegiin yanindan. Eridim o an resmen. Hepsiini parcalamak istedim. Melegimin annesi de uzuldu. Aldi cocugunu aglaya aglaya gitti kadin. O kadar uzuldum ki...
Ne kadar pis insanlarla yasiyoruz biz ya 😔 yarin kime nolacagi belli mi? Icim gitti kizlar cok moralim bozuldu 😔
Lutfen bizden farkli olanlari dislamayalim. Cocuklarimiza farkliliklarla yasamanin guzelligini ogretelim. Onlara farkli ama ayni oldugumuzu anlatalim. Merhamet ve vicdan sahibi bireyler yatistirelim. Hala gozlerim dolu, aklim o melekte ve anneciginde 😔
Bizim Insanimiz

„Bizim basimiza gelmez hep baskalarina olur“

gibi Yasadigi icin oluyor bütün bunlar ... empati kurmaktan acizler malesef

Yazik .. hersey insanlar icin ve bir Insanin basina hersey gelebilir bu Hayatta.. onlar bu dünyadada ahirettede birer Melek ve Rabbimin emanetleri ..

Keske sizde Annesi ve Melegiyle biraz ilgilenseydiniz bu üzücü olaydan sonra ihtiyaclari vardi kesin .. bizim Insanimiz cok acimasiz

İşte onlar bile anne olmuş.Oysaki annelik merhamet demekken hem de.

Sonradan cok pisman oldum. Bebegimi avutmaya calisiyordum. Sabah erken kalkip okula gittigimiz icin cok huysuzdu. Uykusu vardi. Bebek arabasinda avutmaya, uyutmaya calisiyordum.Keske kucagimda sakinlestirip anneyi yakalayip konussaydim. O kadar pisman oldum ki 😔
Anliyorum sizi , insan bazen o an mudahale edemeyebiliyor ama icine oturuyor , Allah iyilerle karsilastirsin yavrularimizi :(

Bizim Insanimiz

„Bizim basimiza gelmez hep baskalarina olur“

gibi Yasadigi icin oluyor bütün bunlar ... empati kurmaktan acizler malesef

Yazik .. hersey insanlar icin ve bir Insanin basina hersey gelebilir bu Hayatta.. onlar bu dünyadada ahirettede birer Melek ve Rabbimin emanetleri ..

Keske sizde Annesi ve Melegiyle biraz ilgilenseydiniz bu üzücü olaydan sonra ihtiyaclari vardi kesin .. bizim Insanimiz cok acimasiz
Yukarda acikladim. O sirada bebegimle ugrasiyordum. Ama pismanim. Keske durdursaydim. Konussaydim. Tanissaydim. Eve davet etseydim. Cay icer sohbet ederdik. Belki ona da iyi gelirdi. 😔 Aptal kafam o an bebegin telasiyla sadece uzaktan bakakaldim 😔

Anliyorum sizi , insan bazen o an mudahale edemeyebiliyor ama icine oturuyor , Allah iyilerle karsilastirsin yavrularimizi :(
Amiin milana amin. Cok uzuldum cok. Icim yaniyor resmen. Cocuguma bakip bakip agladim ben de yol boyu. 😔
Insanlar yarinin garantisini almis gibi yasiyorlar. 😔

Mehmet nerde dedi.

Bulursan haber ver dedi.

Tamam dedi.

O kadar masum ve temizler ki. Ben de gecen AVM den çıktım yaşı belki 20 vardır down sendromlu bir genç merhaba abla dedi. Çok sevgi dolular ama maalesef bizim toplumumuz cahil olduğu için vebalı gibi davranıyor.

Benim başıma gelenler de şu şekilde oluyor. normal gözüküyor konuşma çatpat 38 aylık ama garip hareketleri ve bazen itme davranış bozukluğu var. Diğer annelerin Bana bakış açıları ne biçim çocuk yetiştirmişim. Beni çok yıpratıyor. Bazen özür dilerim diyorum. Bazen özür dilerim demenin yanında kusra bakmayın oğlum otizmli demek istiyorum ama ne zaman ‘o ‘ desem gözlerimden yaşlar fışkırıyor. Sırf bu yüzden il değiştirdim memlekete geldim akraba çocuklarıyla oynasın dışlanmasın diye.
Dışlandıkça kendilerini farklı hissettikçe çaba sarf etmiyorlar ve ilerleyemiyorlar.

Benim başıma gelenler de şu şekilde oluyor. normal gözüküyor konuşma çatpat 38 aylık ama garip hareketleri ve bazen itme davranış bozukluğu var. Diğer annelerin Bana bakış açıları ne biçim çocuk yetiştirmişim. Beni çok yıpratıyor. Bazen özür dilerim diyorum. Bazen özür dilerim demenin yanında kusra bakmayın oğlum otizmli demek istiyorum ama ne zaman ‘o ‘ desem gözlerimden yaşlar fışkırıyor. Sırf bu yüzden il değiştirdim memlekete geldim akraba çocuklarıyla oynasın dışlanmasın diye.
Dışlandıkça kendilerini farklı hissettikçe çaba sarf etmiyorlar ve ilerleyemiyorlar.
Allah yardimciniz olsun. Bu insanlar ne ar bu kadar vicdan yoksunu oldular anlamiyorum. Otizmli bir kuzenim var benim de. Elimizden geldigince sosyallesmesi icin cabaliyoruz ama tek tarafli olmuyor. Birlikte cabalamak gerekiyor. O annelerin de olur oyle seyler cocuk bu demesi gerekiyor iste. Ama yapmiyorlar. Kisa yoldan cocuklarini uzaklastiriyorlar 😔

Boğazım düğümlendi o anı düşününce. Anne ne kadar çok üzülmüştür. Çocuğun da hevesi kursağında kaldı. Yazık günah ya.
Neyden korktular ki. Çocuklar kendi aralarında oynarken bile zarar görebiliyorlar. Çok endişelendiysen belli etmeden çocukların yanında durursun.

Boğazım düğümlendi o anı düşününce. Anne ne kadar çok üzülmüştür. Çocuğun da hevesi kursağında kaldı. Yazık günah ya.
Neyden korktular ki. Çocuklar kendi aralarında oynarken bile zarar görebiliyorlar. Çok endişelendiysen belli etmeden çocukların yanında durursun.
Zarar vermez ki o. Gercekten tam bir melek down sendromlu bireyler. Sevgi dolular. Kotuluk bilmezler ki. 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X