Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de kadinlara laf soylemedigime degil de daha cok anneyi durdurmadigima uzuldum. Cahiller belli. Onlarla laf dalasina girmek gereksiz olurdu. Ama keske anneyi durdursaydim. O an bebegimin huysuzluguyla ugrasmaktan i kadar yoruldum ki kadinin ardindan bakakaldim aptal gibiYerimden kalkar önce o anneyi durdurur, sonra o kadınların yanına gidip "kötülüğünüzde boğulun. Bu tertemiz çocukları haketmiyorsunuz" derdim.
Onlar aval aval arkamdan bakarken gidip o anneyle oturur muhabbet eder çocukla oynardım..
Kendi evlatlarina mükemmel anne olmaya çalışırken başka çocuklara bu kadar acımasız nasıl olur ki insan..
TRT Çocuk'ta Ozi diye çizgi film var, bir anne çocuğu oradaki down sendromlu karakterden korktuğu için şikâyette bulunmuştu, o kadar bencil o kadar merhametsiz olabiliyor insanlar malesef.
Ben kızımda farkındalık olsun diye, engeller ve farklılıklar üzerinde duran kitaplar almıştım, üzerine konuşmuştuk. Umarım merhametli ve duyarlı olurlar, oluruz.
Gerçekten ne biçim insanlarla aynı dünyada yaşıyoruz tiksiniyorm boylelerinden keşke hiç olmasa oyleleri o meleğin yüreğindeki sevginin krntisi olsa zaten o annelerde asla yapamazlar di öyle bişey kalpleri körelmiş ne yapacaksn Allah kurtarsın hepsini.Yani icime dert oldu. Yazmadan duramadim kizlar.
Bugün bebegimle seminerden donuyordum. Yoruldum ve serinlikte dinlenmek icin parka oturdum. 3 anne cocugunu getirmis parka. Cocuklar 5 6 yaslarinda. Bir arada guzel guzel oynuyor. Sonra down sendromlu bir cocuk geldi annesiyle. O da tahminimce 6 7 yasinda vardir. Cocuk dedigime bakmayin. Tam bir melek. Bizden farki kromozom sayisi ve sevgi dolu kalbi. Cocuklara dogru nasil bir sevgiyle gidiyor gorseniz. Kollarina acarak, gulerek kosuyor onlara.
Ve bu masum sevgiye karsi o anneler napti biliyor musunuz? Cocuklarin kumdaki oyuncaklarini toplayip hadi su tarafta oynayin deyip kollarindan ceke ceke uzaklastirdilar cocuklarini o melegiin yanindan. Eridim o an resmen. Hepsiini parcalamak istedim. Melegimin annesi de uzuldu. Aldi cocugunu aglaya aglaya gitti kadin. O kadar uzuldum ki...
Ne kadar pis insanlarla yasiyoruz biz yayarin kime nolacagi belli mi? Icim gitti kizlar cok moralim bozuldu
Lutfen bizden farkli olanlari dislamayalim. Cocuklarimiza farkliliklarla yasamanin guzelligini ogretelim. Onlara farkli ama ayni oldugumuzu anlatalim. Merhamet ve vicdan sahibi bireyler yatistirelim. Hala gozlerim dolu, aklim o melekte ve anneciginde
Paylasmak istedim sadece. Okuyanlara tesekkurler![]()
Bizde buna benzer birşey yaptık kolu kopmuş bir bebekle. Ama kızım bu oyundan aldığı zevkle diğer bebeklerin bacaklarını, gözlerini çıkarmaya başladı. Bak anne farklı ama çok sevimli bir bebek yaptım diyebizim oğlanların bir çizgi film karakterlerinin dönüşen oyuncakları var.
toplam 12 karakter var sanırım, 8 i var.
1 inin ayakları kayboldu, artık robot olamıyor.
oyun oynarken, onu takımın beyni yaptık, engelli robot oldu :) herkes ona yardımcı oluyor, o da zekası ve sevimliliği ile bir şeker ki sorma (bu karakteri genelde ben canlandırıyorum oyunda)
çok işe yaradı.
bazen doktor olup yürüyemeyen çocukları yurutebileceğinden, bazen mühendis olup onlara tekerlekli ayak yapacağından falan bahsediyor.
bugün polis dün de tır şöförü oluyordu bu söyledikleri çok anlamlı değil ama farkındalığı çok anlamlı.
sizin ilgilenme imkanınız yokmuydu keşke bu yazınızın içeriğini ordaki yanlış davranışı sergileyen anneye anlatsaydınız o da utanırdı yaptığından belkiYani icime dert oldu. Yazmadan duramadim kizlar.
Bugün bebegimle seminerden donuyordum. Yoruldum ve serinlikte dinlenmek icin parka oturdum. 3 anne cocugunu getirmis parka. Cocuklar 5 6 yaslarinda. Bir arada guzel guzel oynuyor. Sonra down sendromlu bir cocuk geldi annesiyle. O da tahminimce 6 7 yasinda vardir. Cocuk dedigime bakmayin. Tam bir melek. Bizden farki kromozom sayisi ve sevgi dolu kalbi. Cocuklara dogru nasil bir sevgiyle gidiyor gorseniz. Kollarina acarak, gulerek kosuyor onlara.
Ve bu masum sevgiye karsi o anneler napti biliyor musunuz? Cocuklarin kumdaki oyuncaklarini toplayip hadi su tarafta oynayin deyip kollarindan ceke ceke uzaklastirdilar cocuklarini o melegiin yanindan. Eridim o an resmen. Hepsiini parcalamak istedim. Melegimin annesi de uzuldu. Aldi cocugunu aglaya aglaya gitti kadin. O kadar uzuldum ki...
Ne kadar pis insanlarla yasiyoruz biz yayarin kime nolacagi belli mi? Icim gitti kizlar cok moralim bozuldu
Lutfen bizden farkli olanlari dislamayalim. Cocuklarimiza farkliliklarla yasamanin guzelligini ogretelim. Onlara farkli ama ayni oldugumuzu anlatalim. Merhamet ve vicdan sahibi bireyler yatistirelim. Hala gozlerim dolu, aklim o melekte ve anneciginde
Paylasmak istedim sadece. Okuyanlara tesekkurler![]()
Bizde buna benzer birşey yaptık kolu kopmuş bir bebekle. Ama kızım bu oyundan aldığı zevkle diğer bebeklerin bacaklarını, gözlerini çıkarmaya başladı. Bak anne farklı ama çok sevimli bir bebek yaptım diye![]()
Kızım 3 buçuk yaşında, sizin çocuklarda çok büyük değil diye biliyorum.bizde engelli robot çocuklara çekici gelmedi işin aslı.
sonuçta o oyuncaklar dönüşerek oynanıyor. sevimli göstermekten ziyade benim de fazla gerçekçi yaklaşmamla alakalı sanırım
yapabildikleri ve yapamadıklarını anlattım.
yapamadıkları için bazen üzgün olabileceğini,
ona yardım etmemiz gerektiğini,
onun da farklı yetenekleri oldugunu.
bu yetenekleri ile onun da diğerlerine yardımdı olabileceğini vs
bu anlamda özenme olmadı. ama yaş farkı var bence çocuklarımız arasındaonunla da alakası var.
Kızım 3 buçuk yaşında, sizin çocuklarda çok büyük değil diye biliyorum.
Bende aslında benzer şeyleri söyledim, sevimli gelişi, benim o bebeği konuşturmam,ses tonum oldu sanırım, bir şekilde hoşuna gitti bu durum.
Bende sağlam bebekleri bu süre rafa kaldırmakta buldum şuan için çözümü![]()
Cok saygisizsin oncelikle bunu bil. Bostan korkulugu falan ne demek? insan gibi yorum yapmayi ogrenemeyecek misiniz siz? Boyle bir olayda bile binbir uzuntuyle yazdigim olayda illa bi saygisiz yorum yapacaksiniz.Sen de bu manzara karşısında bostan korkuluğu gibi dikildin mi yani?
Hanımlar bu yaptığınız çok ayıp diye uyaramadın mı,burdan gelmiş konuşuyorsun?
Niye sustun