Insanlar çok acımasız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonradan cok pisman oldum. Bebegimi avutmaya calisiyordum. Sabah erken kalkip okula gittigimiz icin cok huysuzdu. Uykusu vardi. Bebek arabasinda avutmaya, uyutmaya calisiyordum.Keske kucagimda sakinlestirip anneyi yakalayip konussaydim. O kadar pisman oldum ki 😔
Siz yanlış birsey yapmamışsıniz sizinde şartlarını sohbet etmeye elverisli değilmiş. Zaten ne olursa olsun her aldığı darbe canını acitiyordur annenin. O çocuğun diğer çocuklara ne zararı olabilir hiç anlamadım. Küçükken krese giderken sınıfımızda bir tane downlu arkadaşım vardı. Kimse oynamazdi ben oynardım. Annesi gelip anneme teşekkür etmişti. Halbuki sadece o benden değil bende ondan bir çok şey öğrenmiştim. Teşekkür karşılıklı

Gözlerim dolu dolu okudum konuyu. O anneler evlatlarına ne kadar kötü örnek olmuşlar aslında. Sorsanız mükemmel annelerdir hepsi.

Oldum olası çocukları çok severim ve iyi anlaşırım ama anne olduktan sonra bu konuda o kadar hassaslaştım ki. Bir insan hele ki kendi de anneyse bir çocuğa nasıl böyle davranabilir? Hiç mi empati yapamaz? Çocukları okula başladığında böyle özel durumu olan arkadaşları olsa dışlayacak belki de zorbalık yapacaklar. Ailelerinden bunu görmüş oldular çünkü.

Ne diyebilirim ki? Rabbim hiç bir evladı böyle merhametsiz insanlarla karşılaştırmasın, o anneye de kolaylık versin.

Benim başıma gelenler de şu şekilde oluyor. normal gözüküyor konuşma çatpat 38 aylık ama garip hareketleri ve bazen itme davranış bozukluğu var. Diğer annelerin Bana bakış açıları ne biçim çocuk yetiştirmişim. Beni çok yıpratıyor. Bazen özür dilerim diyorum. Bazen özür dilerim demenin yanında kusra bakmayın oğlum otizmli demek istiyorum ama ne zaman ‘o ‘ desem gözlerimden yaşlar fışkırıyor. Sırf bu yüzden il değiştirdim memlekete geldim akraba çocuklarıyla oynasın dışlanmasın diye.
Dışlandıkça kendilerini farklı hissettikçe çaba sarf etmiyorlar ve ilerleyemiyorlar.

Rabbim size kolaylıklar versin, evladınızın karşısına da merhametli insanlar çıkarsın inşallah.

Cok saygisizsin oncelikle bunu bil. Bostan korkulugu falan ne demek? insan gibi yorum yapmayi ogrenemeyecek misiniz siz? Boyle bir olayda bile binbir uzuntuyle yazdigim olayda illa bi saygisiz yorum yapacaksiniz.
Ama yine de bu cirkin uslubuna karsi ben insanlik yapip cevap vereyim. Hos ben yazdim bunu yukarida. 6 aylik bebegim cok huysuzdu. Sabah erkenden uyanip okula geldi benle. Uykusuzdu ve onu avutmak icin ugrasiyordum. Bebek arabasinda onu uyutmaya ve sakinlestirmeye ugrasiyordum. Sicakta zaten nevrim donmustu. Kadinin arkasinda oylece bakakaldim. Zaten mudahale edebilsem o kadinlara degil aglayip giden anneye ederdim. Koca koca kadinlarla neyin tartismasina gireyim.
Tek pismanligim bebegimi kucagima alip anneyi yoldan cevirmemekti. Yoksa elin cahil insaniyla neyi tartisayim?
Binlerce insanın yazdığı bir platformdasın herkes minnoş bir dil kullanmıyor,kullanmak zorunda da değil.saygısızlık değil bu ayrıca,sadece dobra biçimde yazmak.konu açarken bütün bunların farkında olmak gerekiyor.
Tartışmadan da derdini anlatabilirsin,kadınlara medenice yaptıkları şeyin hoş olmadıgını ve bir anneyi ağlattıklarını söyleyenilirdin önünde oldukça çirkin bir olay yaşanmış,tüm detaylarıyla da izlemişsin.net bir şekilde olayı analiz ettim zoruna gidecek bir noktası yok

O kadar emin ki bazı insanlar başına bir şey gelmeyeceğinden çünkü garantiler var o çekiştirerek götürdükleri çocuklarının bir dk sonra engelli bir birey olma ihtimali olmadığına kendilerde bir şey olmayacağına
İçim parçalandı çok üzüldüm
Ama baksan 21martta o Kadınlar boy boy foto paylaşırlar down sendromuyla ilgili
Bu bilinçli olmakla değil insan olmakla ilgili insan olamamışlar

Binlerce insanın yazdığı bir platformdasın herkes minnoş bir dil kullanmıyor,kullanmak zorunda da değil.saygısızlık değil bu ayrıca,sadece dobra biçimde yazmak.konu açarken bütün bunların farkında olmak gerekiyor.
Tartışmadan da derdini anlatabilirsin,kadınlara medenice yaptıkları şeyin hoş olmadıgını ve bir anneyi ağlattıklarını söyleyenilirdin önünde oldukça çirkin bir olay yaşanmış,tüm detaylarıyla da izlemişsin.net bir şekilde olayı analiz ettim zoruna gidecek bir noktası yok
Bostan korkulugu falan demek ne zamandir dobralik? K.bakma ama bu acikca patavatsizlik,saygisizlik. Dobraligi yanlis anlamayip insani kirarken cekinmiyorsunuz. Senin okudugunu anlama sorunun var sanirim. Durumum elverisli olsa daha rahat hareket ederdim. Ama degildi. Bende yorgundum ve bebekle ugrasiyordm. Anlamani beklemiyorum zaten su an. Konuya yazma artik yeterli.

Bostan korkulugu falan demek ne zamandir dobralik? K.bakma ama bu acikca patavatsizlik,saygisizlik. Dobraligi yanlis anlamayip insani kirarken cekinmiyorsunuz. Senin okudugunu anlama sorunun var sanirim. Durumum elverisli olsa daha rahat hareket ederdim. Ama degildi. Bende yorgundum ve bebekle ugrasiyordm. Anlamani beklemiyorum zaten su an. Konuya yazma artik yeterli.
Bir parça eleştiri görünce bu kadar ağlayan konu sahipleri de ayrı tuhaf.konu açıyorsanız eleştireye de açık olacaksınız.
hanımefendi bu cengaverliği o insanlıktan nasip almamış hanımlara gösterseydin keşke?ben de diyorum ki sana,olayı baştan sona tüm detayıyla izlemişsin,başından sonuna kadar.demek ki ufakta olsa tepki verecek,müdahale edecek bir payın vardı gayet.bir şey demeye çekindim,kadınlarla polemik yaşamaktan çekindim falan dersen o ayrı.
ayrıca cevap vermek zorunda değilsin gözardı edebilirsin.cevaplama hakkım için de senden izin alacak değilim

Bir parça eleştiri görünce bu kadar ağlayan konu sahipleri de ayrı tuhaf.konu açıyorsanız eleştireye de açık olacaksınız.
hanımefendi bu cengaverliği o insanlıktan nasip almamış hanımlara gösterseydin keşke?ben de diyorum ki sana,olayı baştan sona tüm detayıyla izlemişsin,başından sonuna kadar.demek ki ufakta olsa tepki verecek,müdahale edecek bir payın vardı gayet.bir şey demeye çekindim,kadınlarla polemik yaşamaktan çekindim falan dersen o ayrı.
ayrıca cevap vermek zorunda değilsin gözardı edebilirsin.cevaplama hakkım için de senden izin alacak değilim
Hemen bi goz ardi et demeler.. ben saygili olayim, elestirimi saygi cevresi icinde yapayim demek yok.
Senin sordugun soruyu bana 3 4 kisi daha sordu. Ama senin gibi pis bir uslupla degil. Onlara gayet de duzgun cevaplar verdim.
Kendiniz hic hata yapmazsiniz degil mi muhtesemsiniz ve hep haklisiniz. Saygisiz oldugunuzu dahi kabul edemiyorsunuz. Cok merak ediyorum cevrenizde de boyle misiniz? Insanlar sizden kaciyordur eminim. Yine dobralik adi altinda ne patavatsizlik yapacak acaba diye. Dobralik sandigin saygisizligini al ve git konumdan.

ben zihin engelliler öğretmeniyim. aileler bu tavrı o kadar çok görüyor ki çocuklarından ötürü değil toplumdan ötürü psikolojik sıkıntı yaşıyorlar. çökmüş haldeler... çok yıpratıcı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X