İnsanlar en ufak şeyi bile görmezden gelmiyorken..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, bir süredir bir iki kişide gözlemlediğim, insanlar en ufak bir olumsuz şeyi bile görmezden gelmezken, en az tavır olarak tavrını belli etme bozulduğunu belli etme olarak gösterirken, ben bazen fazla anlayışlı, hoşgörülü, toleranslı oluyorum.. Öyle mi olmak lazım.. Bu her zaman ve herkese karşı olmuyor..
Mesela dün yaşadım.. 2 senedir görmediğim okulda 1 sene aynı sınıfta olduğumuz bir arkadaş bankada yönetici olarak çalışıyor. Okulda 1 sene aynı sınıftaydık yüksek lisansta. Şimdi aynı sınıftayken dersler hafta sonuydu.. Şu gün ders olmayacak, şu bu diye bir iki kere mesaj gönderip okulla ilgili haber filan vermiştim.. Sonra bu olaydan bir iki gün sonra o da sevinerek gülerek yanıma konuşmaya gelmişti, neyse konuştuk.. Ben o anda arabadaydım ve arabada oturuşum ayağımın biri içerde biri dışarda diye konuşma sırasında diğer ayağımı içeri çektim neyse.. Bunda bozulacak bişey yok bana göre.. Bir tavrı değişti.. Fazla konuşmadı benimle.. İşte dün, bu arkadaş bankada yönetici.. O bankaya işim düştü.. Çok da kalabalık. Sıra var ve sistem arızalanmış baya bi bekledik.. Ben oturuyorum ama güneş gözlüğüm var.. Ben tanıdım ama beni gördü mü görmezden mi geldi bilmiyorum.. Gerçekten başı çok kalabalıktı işi yoğundu.. Ama ben olsam bir merhaba der yine işime devam ederdim.. Neyse ben bankada işimi hallettim onun olduğu odaya gidip kolay gelsin görüşürüz diye bir merhaba dedim çıktım.. Yani demeyebilirdim de ama dedim yine.. Fazla hoşgörülüyüm.. Herkes ufacık şeyi bile önemserken ben kocaman şeyleri hoşgörüyorum..

Sende görmezden gel , ben öyle yapiyorum kim nasil davraniyosa benfe öyle davraniyorum karsindakine fazla degeri hosgörüye gerek yok..

Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok :) sen bu hassasiyetle çok yaşamazsın (mecazendir ,bukadar hassas olmayın kendinize zarar verirsiniz anlamında)
Belki gerçekten görmemiştir yani emin olmazsınız.bende bakar körümdür mesela.ayrıca bankacılık gerçekten beymi bitiren bir meslek.ufak deteylarda boğulmayın. Yoksa hayat geçmez...

Oo çok takılıyorsun ayrıntılara.
Selam versen ne vermesen ne boşver kafanı böyle şeylerle meşgul etme çok yıpranırsın sonra.

Beden diline daha doğrusu beden dilinin bize verdiği mesajlara göre hareket ederiz
Benimle konusurken aractaki kisinin yonunun bana donuk olmasi gerekir
Disaridaki ayagini da iceri alirsa bu bana konusmayi uzatmak istemiyor gitmek istiyor gibi bi imaj olusturur
Boyle bi durumda bende kisa keserdim

bu kadar narin ve hassas olmamak gerek, size zarar

Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok :) sen bu hassasiyetle çok yaşamazsın (mecazendir ,bukadar hassas olmayın kendinize zarar verirsiniz anlamında)
Belki gerçekten görmemiştir yani emin olmazsınız.bende bakar körümdür mesela.ayrıca bankacılık gerçekten beymi bitiren bir meslek.ufak deteylarda boğulmayın. Yoksa hayat geçmez...

Ben o kızla o sene arkadaş olmak istemiştim biraz ama o okula devam etmeyince olmadı.. Mesele ben kendimi çok toleranslı hoşgörülü görüyorum. Dünkü olayı ben ona ya da başkasına yapsam aynısını bana yaparlardı..

iyide arabaya ayağınızın birini attığınızda onun tavır aldığını düşünen sizsiniz.. belkide hiç umursamadı bile..
bankaya gittiğinizde onun işyerine giden siz olduğunuz için ilk sizin selam vermeniz gerekir..
bana boşuna alınganlık yapmışsınız gibi geldi..
o kadında şimdi gelmiş oturuyor beni gördü selam bile vermedi diye düşünmüştür ..

Yok arabada bir ayağım içerde biri dışarda içeri aldım küstü yok bankaya gittim gördü mü görmedi mi.Geçin bunları yav kırk yıllık dostunuz muydu da alınıyorsunuz yani.Bir de sonuçta üni arkadaşlıkları bence gayet işi düşünce arkadaşlıkları çok anlam yüklemeyin bu hayatta her şeye küsersiniz.

Yok arabada bir ayağım içerde biri dışarda içeri aldım küstü yok bankaya gittim gördü mü görmedi mi.Geçin bunları yav kırk yıllık dostunuz muydu da alınıyorsunuz yani.Bir de sonuçta üni arkadaşlıkları bence gayet işi düşünce arkadaşlıkları çok anlam yüklemeyin bu hayatta her şeye küsersiniz.

Ben o olayı örnek olsun diye söyledim. İnsanlar ufacık şeyi önemsiyorlarken diye.. Ben öyle görüyorum.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bir iki kişide gözlemlediğim, insanlar en ufak bir olumsuz şeyi bile görmezden gelmezken, en az tavır olarak tavrını belli etme bozulduğunu belli etme olarak gösterirken, ben bazen fazla anlayışlı, hoşgörülü, toleranslı oluyorum.. Öyle mi olmak lazım.. Bu her zaman ve herkese karşı olmuyor..
Mesela dün yaşadım.. 2 senedir görmediğim okulda 1 sene aynı sınıfta olduğumuz bir arkadaş bankada yönetici olarak çalışıyor. Okulda 1 sene aynı sınıftaydık yüksek lisansta. Şimdi aynı sınıftayken dersler hafta sonuydu.. Şu gün ders olmayacak, şu bu diye bir iki kere mesaj gönderip okulla ilgili haber filan vermiştim.. Sonra bu olaydan bir iki gün sonra o da sevinerek gülerek yanıma konuşmaya gelmişti, neyse konuştuk.. Ben o anda arabadaydım ve arabada oturuşum ayağımın biri içerde biri dışarda diye konuşma sırasında diğer ayağımı içeri çektim neyse.. Bunda bozulacak bişey yok bana göre.. Bir tavrı değişti.. Fazla konuşmadı benimle.. İşte dün, bu arkadaş bankada yönetici.. O bankaya işim düştü.. Çok da kalabalık. Sıra var ve sistem arızalanmış baya bi bekledik.. Ben oturuyorum ama güneş gözlüğüm var.. Ben tanıdım ama beni gördü mü görmezden mi geldi bilmiyorum.. Gerçekten başı çok kalabalıktı işi yoğundu.. Ama ben olsam bir merhaba der yine işime devam ederdim.. Neyse ben bankada işimi hallettim onun olduğu odaya gidip kolay gelsin görüşürüz diye bir merhaba dedim çıktım.. Yani demeyebilirdim de ama dedim yine.. Fazla hoşgörülüyüm.. Herkes ufacık şeyi bile önemserken ben kocaman şeyleri hoşgörüyorum..

İnsanlar size göre düşünmek durumda mı ki?

Size göre bozulacak bir şey yoktur, ona göre vardır. Sizin kıstaslarınız diğer bireyleri bağlamaz.

Ben olsam ben de konuşmayı uzatmazdım, neticede karşımdaki insan ayrılmak için toparlanıyor. Vücut dili diye bir şey var.

Hakikaten arkadaş olmak istediğinizi, kıymet verdiğinizi göstermek isteseydiniz arabadan inmeniz gerekirdi, yakışanı o olurdu.

Banka meselesine gelirsek, ben de çalıştım zamanında bankada. Yeri geliyor ailesini gözü görmüyor insanın.

Kaldı ki günde 8295023 kişiyle görüşüp muhatap oluyorlar, sizi şak diye tanımamış da olabilir.

Ha belki de bilinçli selam vermemiştir önceki davranışınız gerçekten rahatsız ettiyse. Veya hatun için olay "yorgan gitti kavga bitti" durumudur, olamaz mı? Olabilir.

Hakikaten aşırılı hoşgörülü olsaydınız "gördü mü, görmezden mi geldi" vs diye düşünmeyip tamamen iyi niyetle "görmemiştir, bi selam vereyim" derdiniz diye düşünüyorum.

Ben o olayı örnek olsun diye söyledim. İnsanlar ufacık şeyi önemsiyorlarken diye.. Ben öyle görüyorum.
Her şeye alınmayın derim ben gene üzülen derin derin düşünen hep siz olursunuz...

İnsanlar size göre düşünmek durumda mı ki?

Size göre bozulacak bir şey yoktur, ona göre vardır. Sizin kıstaslarınız diğer bireyleri bağlamaz.

Ben olsam ben de konuşmayı uzatmazdım, neticede karşımdaki insan ayrılmak için toparlanıyor. Vücut dili diye bir şey var.

Hakikaten arkadaş olmak istediğinizi, kıymet verdiğinizi göstermek isteseydiniz arabadan inmeniz gerekirdi, yakışanı o olurdu.

Banka meselesine gelirsek, ben de çalıştım zamanında bankada. Yeri geliyor ailesini gözü görmüyor insanın.

Kaldı ki günde 8295023 kişiyle görüşüp muhatap oluyorlar, sizi şak diye tanımamış da olabilir.

Ha belki de bilinçli selam vermemiştir önceki davranışınız gerçekten rahatsız ettiyse. Veya hatun için olay "yorgan gitti kavga bitti" durumudur, olamaz mı? Olabilir.

Hakikaten aşırılı hoşgörülü olsaydınız "gördü mü, görmezden mi geldi" vs diye düşünmeyip tamamen iyi niyetle "görmemiştir, bi selam vereyim" derdiniz diye düşünüyorum.

Okumadan yazdığınız çok belli ben zaten sonunda selam verdim diye yazdım..

Heh aynen buna katılıyorum :KK66:

Ufacık şeye takılmayın diyorsunuz siz de ufacık şeyi düşünmüşsünüz.. Madem öyle o gün bizim sunumumuz vardı.. O da sunumunu yapmış gidecekti. Benim inmemi gerektiren bişey yoktu. Ben de az sonra sunum yapacaktım ve heyecanlıydım.. Bunları konuştuğumuza inanamıyorum. Ben herkes hiç alttan almazken ben toleransılıyım diye kendimden şikayet ediyorum ya..

Ben o kızla o sene arkadaş olmak istemiştim biraz ama o okula devam etmeyince olmadı.. Mesele ben kendimi çok toleranslı hoşgörülü görüyorum. Dünkü olayı ben ona ya da başkasına yapsam aynısını bana yaparlardı..
Kendinizi çok ciddiye almayın.çoğu insan böyle ufak detaylara takılmaz.ben hoşgoruluk bi durum göremedim.siz kendi kendinize alınmışsınız , kendi kendinize hoşgoru göstermişsiniz.

Biri benle konuşurken gitmek için arabaya girse isi olduğunu ve gitmesi gerektiğini düşünürüm. Ki konuşmayı sürdürme niyetindeyseniz aşağıya inip devam etmeliydiniz. Yada arabaya tamamen bineceginize aceleniz bile varsa lutfedip müsade istemeliydiniz.
Banka meselesi hepten garip. Kendiniz diyorsunuz işi başından aşkındı diye. Gormemesi normal. Spot ışıkları altında gezinmiyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Nihayetinde dünya sizin etrafinizda dönmüyor.

Günaydın, ben anlamadım.
Kim kim bozulmuş yahu
Kim size merhaba dememiş
Bazen merhabayı bırak
Arkadaşlar bana yazıyor buradan
kuyorum hiç cevap veresim gelmiyor yani
Sonra veririm diyorum unutuyorum

Böyle de olabilir. Fark etmemiş bile olabilir adam sizi.
Özellikle miyopsa.
Yanımdan geçse bile yüzüne bakıp fark etmiyorum napayım
İnsanlar da ay beni gördün de selam vermedin diyor

Ufacık şeye takılmayın diyorsunuz siz de ufacık şeyi düşünmüşsünüz.. Madem öyle o gün bizim sunumumuz vardı.. O da sunumunu yapmış gidecekti. Benim inmemi gerektiren bişey yoktu. Ben de az sonra sunum yapacaktım ve heyecanlıydım.. Bunları konuştuğumuza inanamıyorum. Ben herkes hiç alttan almazken ben toleransılıyım diye kendimden şikayet ediyorum ya..
Bakın bu küçük şey demişsiniz de beni inmeniz de oturup kapıyı kapatmanız da ilgilendirmez.Madem çok ince düşüncelisiniz vay alınırlar yok beni görmezden geliyorlar o zaman bu kadın da bu hareketime alınır ben bir arabadan ineyim ayıp olmasın şimdi derdiniz demi demek ince düşünceli değilsiniz.Kalkıp kadından sizi görmenizi bekliyorsunuz ona alınmışsınız vay gördü de görmezden geliyor yoksa beni tanımadı mı beni beni bihterini!Yani görse de işimi yapıverse hemen de beklemezsem diyorsanız o başka tabii!Ayrıca ben biri arabadan inmiş nezaket etmiş yok biri onca insan içinden beni görmüş de yardıma koşmuş ya da oo görmemişe filan takılmam.Çok değer vermediklerim ne yaparsa yapsın takmam yani kendi çapında takılsınlar yani ne yapayım şimdi ben?

Okumadan yazdığınız çok belli ben zaten sonunda selam verdim diye yazdım..

Ne alaka, okumadan yazdığımı nereden çıkardınız?

Biraz daha açayım yazdıklarımı.

Selam vermemişsiniz demedim, içinizden "gördü mü, görmezden mi geldi, tanıdı mı, gerçi gözlüğüm de vardı" şeklinde kurup kurup "olsun ben çok toleranslı, hoşgörülü biriyim" deyip kendinizce selam lutfetmişsiniz.

Gerçekten, samimi şekilde hoşgörülü olan bir birey, bu hesapçıklara düşmeden verirdi o selamı.

Okuduğumuzu anlamadan cevap vermeyelim, kimseye de "okumamışsınız" tarzında ithamlarda bulunmayalım lütfen.

Son not; bence bankadaki hatun şu an sizi hatırlamıyor bile. Siz de boşuna dertlenip darlanmayın zira aşırılı hoşgörülü değilsiniz bence.

Back
X