İnsanlar eninde sonunda aileye benzer mi?

Huy ve dünya görüşünde benzeyebilir ama yetişkin&bilinçli biri babam alkol içiyor diye alkolik olmaz. Hatta alkolün zararlarından kaçınır. Benim kp gençliğinde çok fenaymış kendi de anlatır çok hatalar yaptım diye ama eşimden asla görmedim o tarz tavırlar kardeşlerinden de. Belli bir yaştan sonra önemli olan kişinin kendi bilincini ortaya koyması mesela burda okuyoruz ailesinin ağzına bakıp eşine neler yapan kocalar bunlar kendi bilinçleri ile davranmıyorlar. Gelecek için aileye bakarak bu tarz kararlar vermek zor.

erkek arkadaşınız babasıyla görüşüyor mu ?
Kavgalı mı ?

Benzeyebilir de benzemeyebilir de

Eğer iyi anlaştığı bir babası olsaydı benzerdi diye düşünüyorum ama örnek alacağı bir baba figürü olmamışsa benzemez.
Küçüklüğünde başlarında durmamış ama şu an hep beraberler.
Bence tehlikeli olan bu kısım
Evin babası rolü olunca eşle sıkıntı yaşanıyor.
benim eşimin de anne baba ayrı, kv sürekli sen bu evin babasısın diyerek büyütmüş evlendik bi baktım adam kardeşime iPhone alalım, diğerine araba alalım, yok karısına alacağı yüzüğün parasını biz verelim. Eeee neden? Daha benim arabam yok ona mı vericem. Çünkü ben onların babası sayılırım diyor. Hadi ordan dedim ben çocuklu adamla evlenmedim. Bu pskljiden çıkması baya zor oldu.
eski erkek arkadaşımın da babası vefat etmişti. Vefattan sonra annesi her istediğini ‘bi sen varsın, baban gibi bende ölürsem’ diyerek yaptırıyordu.
işin özü ‘ailenin reisi’ rolündeki adamlar yıpratıyor.
Şu an tam olarak böyle; evlenirlerse nası olur bilmiyorum. Mesela tüm maddi her şey sevgilisinin üzerine. Kardeşlerine harçlıklarını o yolluyor. Hatta babası ile şu an görüşüyorlar babasına da ihtiyacı olunca para veriyor. Bi durum olunca duygusal olarak annesini o toparlamaya çalışıyor gibi gibi ama anladığım kadarıyla annesi öyle maddi talebi olan bir insan değil.

Küçüklüğünde başlarında durmamış ama şu an hep beraberler.

Şu an tam olarak böyle; evlenirlerse nası olur bilmiyorum. Mesela tüm maddi her şey sevgilisinin üzerine. Kardeşlerine harçlıklarını o yolluyor. Hatta babası ile şu an görüşüyorlar babasına da ihtiyacı olunca para veriyor. Bi durum olunca duygusal olarak annesini o toparlamaya çalışıyor gibi gibi ama anladığım kadarıyla annesi öyle maddi talebi olan bir insan değil.
Başta maddi talepleri yok gibi gösteriyorlar
Hatta annesi daha biz ona yardım ediyoruz demişti bana. Neyse ayrıntı vermeyeyim şimdi ama yaklaşık 1 yıl ailesiyle görüştük ve bize 100 bin liradan fazla borç ittirdiler. İhtiyaçları var falan diye de düşünmeyin. Kayınvalideyi silkelesen 2-3 milyonluk mal varlığı var.

Back
X