neden insanlar etikete bu kadar önem veriyor anlamıyorum,günümüzde örnekleri çok.. aşk,sevgi kimsenin umrunda değil,statüsü diğerinden brz yüksek iki insanın birlikteliği görüldüğünde hemen eleştirmeye yelteniliyor aaa o ona nasıl baktı,dengimi gibi.doktor doktorla, memur memurla, öğretmen öğretmenle mi birlikte olmak zorunda öyle bir zorunlulukmu var. Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? varmı çevrenizde böyle örnekler..
Etiket önemi toplumsal bir şey.. kız verdikleri zaman hemen konu komşu sorar “ oğlan ne iş yapıyor?” ilk soru budur.
Ben bazen eşime diyorum “keşke X işi yapsaydın” ihtiyaçlarım doğrultusunda.. diyelim kuaför…o da bana diyo X işi yapsam evlenir miydin benimle. Bence hayır evlenmezdim.. benim kardeşim mühendis yurt dışına gitti dil öğrenmeye ve de orada bir fast food dükkanında çalıştı. Bana ilk dediği şey kimse burada benim mesleğimi önemsemiyor, ikili ilişkilerde bir kere söyledim mesleğimi kız ona “banane mühendissen” demiş. Mesela bir avukat, mc Donald da çalışan biriyle çıkabiliyor. Zaten filmlerde de görmüyor muyuz? Ama bizim milletimiz için önemli. Tabi kişilik falan da önemli ama iyi bir iş yapması son derece mühim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?