Insanlar mi kötü niyetli ben mi hassasim?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.234
19.983
498
11 haftalik bebegim karnimda öldü. 2 ay oldu. Evliligimizde 2.yilimiz bitiyor, ben 28 yasindayim esim 29. Bebegimizin gelisi supriz olmustu aslinda, oncesinde anne olmayi hazir degilim kariyerime odaklanmak istiyorum vs diye ertelemistim. Hamile kaldigimi da ailelerimiz ve yakin bir iki arkadasim dışında kimseye soylememistim. Simdi ne zaman annemlere gitsek komsular-ki benim cocuklugumu bilen insanlar bunlar- devamli benim cocuk dusunup dusunmedigimi soruyorlar. Hatta cocugumuzun olmadigina dair dedikodular cikarmislar. Biri apartmanda karsilastigimizda durduk yere " ben de zamaninda 4 sene ugrastim tup bebek tedavisi gordum uzulme " vs tarzi konustu. Normalde gülüp gecerim milletin bu laflarina ama hepsinin yuzune haykirmak istiyorum acimi. Bilip bilmeden bos bos konusanlara avazim ciktigi kadar sana ne diye haykirmak istiyorum...

Ayni mahalleden çocukluk arkadaşım da tam 11 haftalik hamileymis gecenlerde arayip hal hatir sordugumda ogrendim. Bulustugumuzda kendi durumumu anlattigimda bilseydim senle bulusup acini tazelemezdim dedi. Ne alakasi var ben senin icin sevindim dedim. Zorla cocuk hasreti yasatacaklar sanki. Ne olurdu kimse kimsenin cocuk durumunu sorgulamasa, yorum yapmasa bilip bilmeden...belki evliligimde problem var, belki maddi kaygi yasiyorum, belki sadece anne olmak istemiyorum, belki de karnimda kaybettim...kime ne ya...cok doldum sanirim kimseye anlatamayacagim seyleri burda anlatmaya ihtiyacım vardi...

Ben de 12senelik evliyim ve çocuğum yok.bana da aynı muameleyi yapıyorlar.
Direkt önüne geçip tıp ilerledi, deneyin,tedavi olun nutukları...
Ohoooo.
Hepsine usanmadan ben istemiyorum diye gerçeği söylüyorum.
Ya anlamıyorlar ya yalancı muamelesi yapıyorlar.oyle ya bir kadın nasıl Çocuk istemez.olmuyor ama gururundan ben istemiyorum diyor zavallicik.

Boşver in.ya sabır deyin.
Ayrıca insanlar bir acaip inanın.

Bosversene.Bazen bir konuda hassaslasip insanlarin dediklerini bahane edip ofke patlamasi yasiyoruz. Aslinda buyutulecek kafaya takilacak ya da kotu niyetli olmayan seyler bence.

Çünkü onların hayattaki en en en büyük başarısı çocuk yapmak.. O yüzden yapmayana acaip üzülürler (!) Yaparsan da seninkiyle kendininkini yarıştırırlar...

Geçmiş olsun bu arada.
Hiç canınızı sıkmayın, bu hayat, bu beden sizin. İstemiyorsanız hiç yapmazsınız. Sorana da "asla yapmayı düşünmüyorum" deyin inadına...

Yok millet sni senden daha cok dusunur cunku..

Ilkini dogurdun ikinci nezaman 3.yu dusunuyormusun yeter dogurma daha neler neler..

Bu sorularin ardi arkasi bizim toplumumuzda asla kesilmez..

Bekarlara evlen baskisi

Dullara bilmem ne baskisi:deli:

Sallaaa gitsin:KK73:

Bebegimi kaybetmeden once sallayabiliyordum da su anda herkes ustume geliyor, soylenenler batiyor sanki. Bazen diyorum kaybettigimi soylesem belki rahat bırakırlar ama o zaman da baska absurd yorumlarda bulunurlar belki. Zira is yerinde durumu bilen bi is arkadasimin bi dahakine daha dikkatli olursun demesi gibi...

Bosversene.Bazen bir konuda hassaslasip insanlarin dediklerini bahane edip ofke patlamasi yasiyoruz. Aslinda buyutulecek kafaya takilacak ya da kotu niyetli olmayan seyler bence.
Kotu niyetli olmasa bile patavatsizlik dupeduz ve insanin sinirini bozuyor. Hamile kalmadan once gulup gecerdim.ama simdi cok hadsizce geliyor yorumlar.

Hiiç kafanı takma bence. Ben hamileyimde ne oluyor dersin ? Ayy şişmişin ayy bu kız seni çirkinleştircekmi ne. Hiç emin olma ultrasonda söylenene. Aman birdaha doğurma , spiralle hamile kaldığımı çok iyi bilen insanlar birde bunu diyenler. binbirtürlü zırvalıkk yani.
Evet inanıyorum ki insan lar kötü niyetli.... Çeneni yorma bile onlara açıklama yapma zahmetiyle bence.

11 haftalik bebegim karnimda öldü. 2 ay oldu. Evliligimizde 2.yilimiz bitiyor, ben 28 yasindayim esim 29. Bebegimizin gelisi supriz olmustu aslinda, oncesinde anne olmayi hazir degilim kariyerime odaklanmak istiyorum vs diye ertelemistim. Hamile kaldigimi da ailelerimiz ve yakin bir iki arkadasim dışında kimseye soylememistim. Simdi ne zaman annemlere gitsek komsular-ki benim cocuklugumu bilen insanlar bunlar- devamli benim cocuk dusunup dusunmedigimi soruyorlar. Hatta cocugumuzun olmadigina dair dedikodular cikarmislar. Biri apartmanda karsilastigimizda durduk yere " ben de zamaninda 4 sene ugrastim tup bebek tedavisi gordum uzulme " vs tarzi konustu. Normalde gülüp gecerim milletin bu laflarina ama hepsinin yuzune haykirmak istiyorum acimi. Bilip bilmeden bos bos konusanlara avazim ciktigi kadar sana ne diye haykirmak istiyorum...

Ayni mahalleden çocukluk arkadaşım da tam 11 haftalik hamileymis gecenlerde arayip hal hatir sordugumda ogrendim. Bulustugumuzda kendi durumumu anlattigimda bilseydim senle bulusup acini tazelemezdim dedi. Ne alakasi var ben senin icin sevindim dedim. Zorla cocuk hasreti yasatacaklar sanki. Ne olurdu kimse kimsenin cocuk durumunu sorgulamasa, yorum yapmasa bilip bilmeden...belki evliligimde problem var, belki maddi kaygi yasiyorum, belki sadece anne olmak istemiyorum, belki de karnimda kaybettim...kime ne ya...cok doldum sanirim kimseye anlatamayacagim seyleri burda anlatmaya ihtiyacım vardi...
Ah ben tüp bebek ile uğraşıyorum, çocuğumuz olsun die.
Seni cok iyi anlıyorum.
Ben kimse ile görüşmüyorum, kimse ama. İki üç arkadasim var. Bi de hastaneden bi kaç arkadaş edindim onlar.
Bende senin gibi laf çekemem.
İnsanlar ilk fırsatta çok yaralıyor karşısındakini.
Ben cocuk olsun felan die öyle hırs yapmış bi tip degilim. Hatta tarz olarakda çok farklıyım. Ama bu cocuk olayinda insanı öyle bi yaraliyorlar ki hüngür hüngür ağladığımı bilirim.
Valla en son ugras ugras prof, doçent derken sende sorun yok git evde dogal yolla degerlendirin dedi. O kadar sinirlerim gerilmis ki cok negatic gördüm seni dedi biz neler yasiyoruz doktor bey deyince sustu tabi.
Agizlarinin payini versende biri bitip biri başlıyor.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Bir düşük yaptım görümcem gelmişti dikilmiş basima neden düştü diyor, (esiminde biraz sorun var tutunamiyor spermler. Ama sagliklilar var ins bir gün rastlasacaklar benimkilerle ). Ama öyle bi bakiyor soruyor ki öldüresim geldi sanki ben tutmamisim gibi. Neyse gecistirdim. Fakat görümcem kocasını aldattı felan, cocuk olmasi zor bi evlilikti, ben bir kere cocuk ile ilgili soru sormadim. Kocani neden aldattiyosum demedim yada cocugun kocandan mi dostundan mi demedim. Fakat insanlar böyle maalesef.
Burda böyle birbirimiz ile dertlesiyoruz.
Sıkıldıkça bizleri hatirla.
Umarim tez vakitte rabbim hayirlisi olacak ise bizlere de evlat nasip etsin.

İnsanların şu ‘seni senden daha çok düşünüyorum’ ayağına yaptıkları.. :olamaz:
Sorma. Daha anlatsam ne aptalca seyler duydum. Karsi komsumuz da kurtajdan sonra annemlere gelirken gordu ne oldu diye sordu. Usuttum hastayim vs dedim. Gecmis olsun dedi. Tum siteye hamile olduğumu yaymis. Bu ortaya cikinca da ne var o benim de kizim sayilir sevindim soyledim demis. Ki bunu yapan insan cahil diye adlandırılabilecek bir insan da degil. Komsular Istanbul un gobeginde elit sayilan bi semtte is guc sahibi insanlar. Ama herkesin işine burnunu sokan orta yas ve ustu tipler...

İnsanlar birbirlerinin mutsuzluğundan mutluluk elde ediyorlar sebep bu.Bunu kadınlar haricinde erkeklerde görmedim mesela.Mutluysan hayatında sana dokunacak seni incitecek şeyler söylerler,gölge düşürmek adına.Siz daha 2 yıllık evliymişsiniz.Ben gibi uzun yıl hatta baya baya uzun yıllar kaç kez düşük yaşayıp hayata 4 elle sarılıp kimsenin lafına sözüne bakmadan dik duran arkadaşlarım olmuştur.Önemli olan da o kendi yaşantınıza evinize eşinize bunları yansıtmadan öyle kişilerden uzak durmak gerçekten iyi geliyor ve sonunda da Allah yüzümüzü güldürüyor.Bunlar bir sınav böyle düşünürsek atlatmak daha kolay olur.

Konuyla hic alakasi yok ama nickinizi her gördüğümde aklima katina falı geliyor, gdip bakmak istiyorum.
Konuya yorumum yok ama Allah en kisa zamanda nasip etsin ,bebeğiniz saglicakla gelsin.

Birazcık hassaslık ediyosun.. he de geç etrafına bu kadar düşünme üzerinde

Geçmiş olsun canım rabbim yar ve yardımcınız olsun
İnsanlara hiç bişey anlatamazsın bende 4 yıldır yapmıyorum bilerek
Herkes tüp bebek uzmanı kesildi başıma bı ara istemiyorum diyordum inanmiyorlardi
Şimdi diyorum ki kısmet yada hayırlısı uzatmiyorum onlar uzatirsa konuşmak istemiyorum diyorum kesiyorlar

Bu konu çok hassas kırılmanız çok normal ama kafaniza takmayın herşey beyinde bitiyo söylemesi çok kolay biliyorum bende 1 senedir gebe kalmak istiyorum bi sorun yok ama henüz kalamadım size söylediklerimi kendimde uygulamaya çalışıyorum ama evet zor :( üzülmeyin lütfen... Allah herseyin en hayırlısını nasip etsin hepimize inşallah.

Şu anda sen hassassın millette çok düşüncesiz. Takma bana çok diyorlardı başta çok üzülüyordum. Baktım çocuğu olanlara da ikinciyi yapmıyor musun diye sorar olmuş herkes. Çocuğu olan da olmayan da bundan çok bunalmış durumda. Kimseyi takma. Bana da bi akraba sürekli telefonda merakla sorup duruyordu. Bende ona bi gün yapmaya karar verirsek yada hamile kalırsam ben sana haber veririm sürekli bana sormak için zahmet etme dedim.

Bebegimi kaybetmeden once sallayabiliyordum da su anda herkes ustume geliyor, soylenenler batiyor sanki. Bazen diyorum kaybettigimi soylesem belki rahat bırakırlar ama o zaman da baska absurd yorumlarda bulunurlar belki. Zira is yerinde durumu bilen bi is arkadasimin bi dahakine daha dikkatli olursun demesi gibi...
İnsanlar o kadar cahil ki cvp vermeye bile değmez. Belki de kötü niyetleri, kalplerinin fesatlıgi kendi cahilliklerinden eğitim kültür yoksunluğu yarım kalmisliklarindan. Tüm o meraklarinin nedeni, kıskanıp imrendikleri insanların da büyük derdi olmasını dilediklerinden. Siz çocuğum olmuyor deseniz "ohhh çok şükür bunun olmuyor benim var, cok daha iyi durumdayim" diyerek sefil hayatını temize çıkarmak için herşey. O nedenle hiç prim vermeyin. Ben bakalım nasip diyip geçiştiriyorum, ısrarla soran olursa da onların kendi yakınıp durdukları özel hayatlarının konusunu açıyorum valla tavsiye ederim. Kimsenin hayatı umrumda olduğundan değil ama sesleri kesiliyor ne yapayım, canımı yakmak isteyenlere sabır gösteremiyorum artik tahammülüm azaldi

Back
X