• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlar ne ara bu kadar kötü oldu?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Selam arkadaslar,

Isten ciktim ve ruhum, enerjim cekilmis gibi hissediyorum.

Bugun bir is arkadasimla birlikte calistim. Yemege cikinca da uzunca sohbet ettik haliyle. Soylediklerine aslinda sasirmamam mi gerekiyordu yoksa sasirmali miyim bilemedim.

Bir kere sunun farkina vardim sanirim. Herkes isinin yani sira hatta isinden once birbirini suzup dedikodusunu ceviriyor. Yuz yuze cok iyiler ama arkadan sallamadiklari kalmiyor.

Ben mesela su kizi cok seviyorum, tatli diyorum. Bu arkadas hayir yanlis taniyorsun o oyle degil, hatta tam tersi diyor. Digerinden pek hoslanmiyorum diyince, yine yanlis tanimissin diyor. Hersey cok inceleniyor. Benim mesela sesim titriyormus, yoneticim beni asistani gibi kullaniyormus bunlara gore vs vs. Biri digerinden hoslaniyor gibiymis falan.

Ise tabii ki para kazanmaya geliyoruz, arkadas edinmeye degil. Ama birlikte oturup yemek yiyor kahve iciyorsam en azindan simdi kalkinca dedikodumu cevirecek hissi beni asiri geriyor. Boyle olunca da -zaten cok sosyal degilim- kendimi hepten geri cekiyorum.

Ben sevmedigimi cok belli ederim. Selam vermem, almam. Sevmedigim insan arkasindan konusmadan da anlar hoslanmadigimi. Ama bunlar oyle degil. Yuz yuze canim cicim, arkasini dondugu an basliyorlarmis.

Benim enerjimi daha cok su cekti:

- yuzume gulenleri gercekten iyi saniyordum
- bu kadar incelenmem, her harketimin dikizlenmesi beni irrite etti.

Bizimkiler mi biraz fazla yoksa her yer boyle mi? Siz nasil basa cikiyorsunuz bu durumla? Sonucta gunumuzun buyuk bir kismi iste geciyor.

Herkes öyle değil mi zaten, sağlam birkaç tane dostum var uğurlarına böbreğimi verebileceğim, diğerleriyle yapmacık yapmacık takılıyoruz. Çokta takmıyorum çünkü ağzınla kuş tut yine de konuşmaya devam edecekler. Yüzlerine gülün ve hayatınıza devam edin bu kadar.

Iyi dediklerim benim arkamdan bolca sallamis sanirim. Kendisi pek soylemek istemedi ama 😅
Onun lafina göre şekil alıp,diğerlerine sakin bilenme. Onun amacı o zaten fitne verip,seni huzursuz etmek. Onun söylediği insanlarla aksine daha yakın ol ;) politik ol. Sakin seni hamur gibi yogurmasina izin verme

Ise tabii ki para kazanmaya geliyoruz, arkadas edinmeye degil

Yooo millet sosyalleşmeye geliyor. 😂😂
Hatta calişmadan nasil sosyalleşildigini bilmeyenler var.
Bazilari da (herkes değil) boyle mahalledeki kapi önü teyzelerinin yaptiklarini iş yerlerinde yapiyorlar işte sorsan sosyalleşiyordur. Ama bir çok yerde boyle ortam var.🤷

Onun lafina göre şekil alıp,diğerlerine sakin bilenle. Onun amacı o zaten fitne verip,seni huzursuz etmek. Onun söylediği insanlarla aksine daha yakın ol :KK66: politik ol. Sakin seni hamur gibi yogurmasina izin verme

Direkt done vermedigi icin zaten gidip onlara bir sey diyemem.

Pek aralarina da girmiyorum zaten. Ama o zaman da ayrik otu gibi sivriliyorum.

Dusunuyorum da yoneticim mesela bir is verince neden yapmayim? Ben niye oradayim ozaman? Cok sacma.

Herkes öyle değil mi zaten, sağlam birkaç tane dostum var uğurlarına böbreğimi verebileceğim, diğerleriyle yapmacık yapmacık takılıyoruz. Çokta takmıyorum çünkü ağzınla kuş tut yine de konuşmaya devam edecekler. Yüzlerine gülün ve hayatınıza devam edin bu kadar.

Dun ben de en yakin arkadasimla bulustum. Saatlerce konustuk, gulduk. O kadar iyi geldi ki.

Bunlarla bir araya gelince modum dusuyor.

Haklisiniz ama onlar nasilsa ben de oyle yapmaliyim.

Yooo millet sosyalleşmeye geliyor. 😂😂
Hatta calişmadan nasil sosyalleşildigini bilmeyenler var.
Bazilari da (herkes değil) boyle mahalledeki kapi önü teyzelerinin yaptiklarini iş yerlerinde yapiyorlar işte sorsan sosyalleşiyordur. Ama bir çok yerde boyle ortam var.🤷

Yalan degil, ben de is arkadaslarimi sevmeyi hatta onlari ozel hayatima da arkadas, dost olarak dahil etmeyi hayal ediyordum. Ama bunlari gorunce bir istahim kacti. :/

Cikarlarin catistigi bir yerde zaten ne kadar arkadas ya da dost olunur bilmiyorum ama ne biliyim teyzem vefat etti, covid oldum beni arayip sordular, dogum gunumde kucuk bir surpriz hazirladilar. Ben bunlari iyi saniyordum ya :(

Her işyeri böyle, girmesi zor yerlerde dahi.. o arkadaş seni fazla sessiz bulmuş alttan alttan giydiriyor,rahat rahat konuşması da bundan.2 3 tane sende ona sallasan dumura uğrar kalır. Politik olup,arkadan iş çevirmeyen bu sistemde ilerleyemez
Aynen böyle susarsan devam edecek seni yönetmeye çalışıyor çünkü. Sen de bir iki ima da bulun aşırıya kaçmadan. Bence yine seni seviyorlar ve kabul ediyorlar ama işte derecesi bu. Çok anlam yükleme bağlanma derdini de anlatma

Ben bunun yöneticilerin yarattığı ortam kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rekabetin hakim olduğu isyerlerinde çok daha dedikoducu bir ortam oluyor. Takım ruhunun hakim olduğu ve kibar ve insancıl yöneticilerin olduğu yerlerde ise dedikodu genelde isyeri dışı birimlere yöneliyor (ortak düşman misali) veya çok daha soft ve eğlenceli bi dedikodu kültürü oluyor. Ben şu ana kadar genellikle ikincisinin ağır bastığı ortamlara denk düştüm tabi tamamen değil ama genel olarak. O yüzden herkes kötü düşüncesine katılmıyorum aslında. Bir de bence siz dedikoduya karismazsaniz dedikodu da sizi o kadar az etkiliyor biraz kalkan gibi oluyor nötr olmak.

Ben bunun yöneticilerin yarattığı ortam kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rekabetin hakim olduğu isyerlerinde çok daha dedikoducu bir ortam oluyor. Takım ruhunun hakim olduğu ve kibar ve insancıl yöneticilerin olduğu yerlerde ise dedikodu genelde isyeri dışı birimlere yöneliyor (ortak düşman misali) veya çok daha soft ve eğlenceli bi dedikodu kültürü oluyor. Ben şu ana kadar genellikle ikincisinin ağır bastığı ortamlara denk düştüm tabi tamamen değil ama genel olarak. O yüzden herkes kötü düşüncesine katılmıyorum aslında. Bir de bence siz dedikoduya karismazsaniz dedikodu da sizi o kadar az etkiliyor biraz kalkan gibi oluyor nötr olmak.
Son cümlenize katılıyorum fakat ben ve birçok arkadaşımın işyeri genel olarak arkadaşın söylediği gibi, bizim şansımız böyle oldu belki de.

Selam arkadaslar,

Isten ciktim ve ruhum, enerjim cekilmis gibi hissediyorum.

Bugun bir is arkadasimla birlikte calistim. Yemege cikinca da uzunca sohbet ettik haliyle. Soylediklerine aslinda sasirmamam mi gerekiyordu yoksa sasirmali miyim bilemedim.

Bir kere sunun farkina vardim sanirim. Herkes isinin yani sira hatta isinden once birbirini suzup dedikodusunu ceviriyor. Yuz yuze cok iyiler ama arkadan sallamadiklari kalmiyor.

Ben mesela su kizi cok seviyorum, tatli diyorum. Bu arkadas hayir yanlis taniyorsun o oyle degil, hatta tam tersi diyor. Digerinden pek hoslanmiyorum diyince, yine yanlis tanimissin diyor. Hersey cok inceleniyor. Benim mesela sesim titriyormus, yoneticim beni asistani gibi kullaniyormus bunlara gore vs vs. Biri digerinden hoslaniyor gibiymis falan.

Ise tabii ki para kazanmaya geliyoruz, arkadas edinmeye degil. Ama birlikte oturup yemek yiyor kahve iciyorsam en azindan simdi kalkinca dedikodumu cevirecek hissi beni asiri geriyor. Boyle olunca da -zaten cok sosyal degilim- kendimi hepten geri cekiyorum.

Ben sevmedigimi cok belli ederim. Selam vermem, almam. Sevmedigim insan arkasindan konusmadan da anlar hoslanmadigimi. Ama bunlar oyle degil. Yuz yuze canim cicim, arkasini dondugu an basliyorlarmis.

Benim enerjimi daha cok su cekti:

- yuzume gulenleri gercekten iyi saniyordum
- bu kadar incelenmem, her harketimin dikizlenmesi beni irrite etti.

Bizimkiler mi biraz fazla yoksa her yer boyle mi? Siz nasil basa cikiyorsunuz bu durumla? Sonucta gunumuzun buyuk bir kismi iste geciyor.
Mesafeliyim ben,herkesle konuşurum selamlaşirım ama samimi olmadan. Bana havalı o kız diyorlarmış hatta. İnan içlerine girip çok samimi olup başka laf demelerinden iyidir. Ben 3 senedir iş ortamımda böyleyim,zararını görmedim. Saygiyla yaklaşıyorlar idarecilerim bile. Güler yüz+yüzeysel sohbetler(asla özelini herkese anlatma)+mesafe

Biz de oyle cok bir rekabet ortami yok aslinda. Yani terfi almak cok yaygin degil ki zaten ayni pozisyonda da calismiyoruz.

Sunu farkettim ben de; ben bunlarin arkamdan konustugunu bilmeden daha rahattim. O yuzden bir daha bana anlatma diyecegim. Arkamdan konusurlarsa da konussunlar.

Bir kişiyle ciktiysaniz o kişide bireysel bi sorun da olabilir
Bu kisi aslinda her ortamda yer edinebilen, herkesle iyi anlasan biri.

Benim skalam belli. Bazilarindan hoslanmiyorum, konusmuyorum mecbur kalmadikca. Bazilariyla merhaba-merhaba. Bazilariyla da sohbet edip, kahve icme seviyesinde.

Bu arkadasimiz hoslanmiyorum dedigiyle de gerekirse kahve icebiliyor mesela. Daha profesyonel belki de bilemiyorum.

Mesafeliyim ben,herkesle konuşurum selamlaşirım ama samimi olmadan. Bana havalı o kız diyorlarmış hatta. İnan içlerine girip çok samimi olup başka laf demelerinden iyidir. Ben 3 senedir iş ortamımda böyleyim,zararını görmedim. Saygiyla yaklaşıyorlar idarecilerim bile. Güler yüz+yüzeysel sohbetler(asla özelini herkese anlatma)+mesafe

Benim yuzeysel sohbetim soyle oluyor genelde; haftasonu ne yapiyorsunuz ya da ne yaptiniz? Havalar sogudu, isindi vs. Sinavlarim yaklasti, tatil planiniz ne, dogum gununde ne yapiyorsun gibi.

Ben bundan baska seyler konusmadigim halde arkamdan sallaniyorsa daha ne yapabilirim ki ? Diye dusunuyorum.

Benim yuzeysel sohbetim soyle oluyor genelde; haftasonu ne yapiyorsunuz ya da ne yaptiniz? Havalar sogudu, isindi vs. Sinavlarim yaklasti, tatil planiniz ne, dogum gununde ne yapiyorsun gibi.

Ben bundan baska seyler konusmadigim halde arkamdan sallaniyorsa daha ne yapabilirim ki ? Diye dusunuyorum.
Senlik bişey degil üzerine düsünme, insanoğlu klasik🤷

Back
X