İnsanlar neden boyle

Kokina15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2016
1.445
952
123
Slm arkadaşlar.oyle canım sıkılıyorki anlatamam.biliyorsunuz benim tek taraflı misafirlikleri.esim hayatına fazla insan sayan biri.ama çevresinde görüşmeler sürekli bizde oluyor diye konu açmıştım.abartisiz her geleni yemekli ağırlıyorum ailesi arkadaşlari.ben bunlara mesafe koydum baya.akrabalarida aynı.cok taviz verdik biliyorum.geleni çok güzel yemekli ağırlıyoruz ediyoruz.ama bazen canım öyle sıkılıyorki diyorum ben öle bana sofralar kursunnlar diye beklemiyorum hani bir kahve icmelik değişik biyere gitsem yeticek.esime göre cocuklusun cocuklusun.artik insanlarıda öle hir alistirdiki artık insanlarda sen cocuklusun biz gelelim modunda.bugun eşimle tartıştık.ben cocukluysam ozaman banada gelmesinler dedim.bana gelirken ben çocuklu değilim ama ben gideceğim zaman cocukluyum insanları bu şekilde öyle bir alistirdi.insanlar görevim olarak bakıyor.bunlara birbir mesafe koyuyorum bu sefer ben huysuz muamelesi karşılık bekleyen muamelesi görüyorum.esim beni anlamamakta ısrarlı.ven bu şekilde şikayet edince bana sinirleniyor kızıyor.ama ben hep dört duvar arasında millete yemekli yapicam.artik okadar nefret ettim ki bu durumdan.misafir dedilermi tüylerim dikiliyor.en iyisi ben gitmiyorum be gelenlere ben neden agirlayim milleti.anlatamiyorum bir türlü eşime.hemen savunmaya geçiyor beni suçluyor.diyorum ben çocuklarla hep yemekli agirlarken neden ben gidemiyorum bı yere.bende gitmek istiyorum diyorum.yok anlamiyor

Yapma sen de canım. İnsanlar da o şekilde gördükleri için alışmışlar demek ki. Birkaç kez sadece çay ver yanına yemek yapma ima ederlerse de ben çocukluyum yapamadım zamanım olmadı çocuğun peşinde koşmaktan dersin. Eşin yemekli misafir ağırlamak istiyorsa kendisi yapsın yemekleri

Siz yakınlarınızı arayın müsaitseniz size oturmaya çaya geleceğiz deyin. Gönülsüz olurlarsa(ki olmamaları gerekir) çocuk var zaten bende bir çay içeriz kalkarız zahmet etme banada bir hava değişikliği olsun çocukla daraldım dersiniz. Ne olacak ki?

O agirladigimiz insanlara biz gidemiyoruz bile.mesela biz bir kere gidiyorsak onlar üstüne on kere yemekli geliyor abartısız.ama söyleyince ben suçlu oluyorum

Yıllardır bıktım artık.insanlarida alistirdi sürekli bizde insanlarında işine yariyor
Kabul etmeyin, ne olacaksa olsun. Sen cocuklusun ee ozaman çocuklu kadından hizmet beklemesinler. Ben cocukluyum yapamam de. Gelenlerde ne yüzsüz ben sürekli birine gitmem. 1 gidiyorsam 1 çağırırım. Eşinde bir acayip,köle miyim ben diyin, resti cekin

Aynısını yaptım karşı taraf kabul etmedi.esime bunu anlatmaya çalışıyorum ben alinganmisim yanlış anlamışım e kabul etmedi işte diyorum direk karşı tarafı koruyor

Yemekli davet ettiğinde eşine hem maddi hem manevi yükü at omuzlarına. Çocuklar durmadı evin temizliği yetişmedi, çocukların işi vardı yemek yarım yamalak oldu vs...asıl çocuklunun evine gidilmez yada iki kap yemek götürülür de oturulur.

Evet bugün çektim ben gitmiyorum kimseye bundan sonra bende kabul etmiyorum dedim

Çocuklarımla hiçbir ev oturmasına gitmiyorum.direk sen cocuklusun.kendi akrabaları ve arkadaşları yapıyor bunu vede oda onları destekliyor

Erkek çünkü düz mantık o anlamaz. Benim babamda aynı.eşinizi es geçin anlamayacak çünkü.gelmek isteyene müsait değilim deyin. Ya da direkt arayın biz size gelmek istiyoruz deyin aman çocuklarınız var sizin derlerse ne alaka canım biz çocukla da gideriz her yere dersiniz.(ta ciddi değilde gülerek)Baktınız hık mık ediyorlar o zaman ne siz çağırın ne onlar gelsinler. Eşinize de ben istemiyorum yemekli çağırmak artık bu evin hanımı benim deyin resti çekin. Eşini yardım ediyor mu size yemek yaparken misafirleri ağırlarken?

Yemek falan yapmayın. Gitsin dışardan yaptırsın. Ya da basit makarna çorba salata çıkarın. Mükellef sofralar kurmayın. Kuru çay verin. Çocuk yordu yemek pişiremedim dersiniz. İyi bir rest çekme zamanı gelmiş. Oturduğum yerde karnımk kasiya kasiya misafir ağırlamayı ben de severim. Yemeğe katilacak sofrayı toplayacak misafir seven adam.

Aynısını yaptım karşı taraf kabul etmedi.esime bunu anlatmaya çalışıyorum ben alinganmisim yanlış anlamışım e kabul etmedi işte diyorum direk karşı tarafı koruyor
E sizde kabul etmeyin aynı bahaneler ile geri çevirin anlarlar. Ben misafiri çok severim ama şu pahalılıkta hem maddi açıdan zor hemde çocuklu kadına külfet yani.

Eşinizle konuşup işgüzarlık yaparlarsa son anda haberim oldu der bir çayla geçiştirirsiniz.

Sizin niye bitmiyor bu meseleler?
İstemiyorum deyip kestirip atamıyor musunuz?
Arkadaşlar dursa eşiniz istiyor sanırım gelmelerini.
Kaç defa konu açtınız böyle.
Eşiniz sizi düşünmüyor, bu kadın evde yoruluyor, sıkılıyor demiyor malesef. Varsa yoksa arkadaşları.
Çok meraklıysa sizi evlerine davet etmeyen arkadaşlarına yemek yedirmeye, dışarıya götürsün. Siz hiç taviz vermeyin.

Yooo ne yardım edicek.haber verince hikmik ediyorla o asamadayiz.ben böle diyince eşim bana kızıyor.bugun çok pis patladım.cikti hala gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…