Kızlar ya yanlış çocuk buyutuyormusum .
İstemediği bir şey karşisinda hayır dediği için
İstediği her şey için direttigi için.Ki konuşup mantıkli cvp verince ikna olur ama zorbalik karşısında zorbalık yaptığı için .
Evin tek ve beklenen çocuğu olduğu için.
İstemedigine tabi ki hayır desin,demeli ama diretmek normal gelmiyor bana. Öte yandan zorbalığa zorbalıkla cevap vermek uygunsuz bence. Ben iki çocuguma da sana vurana sende vur,seni kırana daha beterini yap demedim, demem de. Acayip güçlüler haliyle vursa merdivenden düşse vurdugu cocuk,kafasını çarpsa korkunç bir durum ortaya cıkar. Okuldaysa öğretmenine söylemeli ben varsam ben mudahil olurum ama vurana vur olmaz.
Evin tek ve beklenen çocugu çumlesi cok şey anlatıyor bu arada aslında.
Bana kızamazsın konusunda öğretmeni uyarınca ona da diyor mu böyle bilemedim. Ben hep ögretmeninin uyarilarını dikkate almasını öğütledim mesela. Başkası kızsa siz bana karisamazsınız der kızım ama öğretmenini yada büyükanne,teyze vb büyüklerini tersleyemez bu şekilde.
Belki farkinda degilsiniz ama her istedigi yapılan,şımartılan bir cocuk olabilir çocuğunuz. Belki bundan tepki alıyorsunuz.
Öte yandan oğlum 4.5 yasında her zaman birey olarak gördüm,konuştuğunda dinledim, anlamaya çalıştım, birşey olmuyorsa neden olmuyor anlattım,anlatiyorum,asla diretmez ,neden diye sorar anlatırim,arada yine sorar ne diyeceģim diye yoklar,aynı cevabi alinca üstelemez.
Bakıyorum oyuncak için yada istedigi olmayınca kendini yerlere atıp aglayan,bas bas bağıran cocuklar da var. Bunları da bir anne,baba yetiştiriyor. Her istedigi yapılınca bu sonuç kacınilmaz.
Bilemiyorum her anne cocuğu icin en dogrusunu yapmaya calişır muhakkak ama illaki yanlışlarımız da oluyordur. Bazen dikkate almakta fayda var söyleneni.