Geçen hafta sonu ailemin en yakın dostlarından biri kızını evlendirdi.Şöyle anlatayım 3 kızları var ve 3 ü de doktor, üstlerine titrediler çocuklarının daima ve kendi alanlarında genç yaşlarına rağmen çok tanınan kimseler.Büyük kızı bir cerrahla, küçük kızı da bir doktorla evlendi.Gel gelelim ki en küçük kız lise mezunu bir adamla evlendi.Tabiki kızın ailesi en başta hiç istemedi , yakıştıramadı belki hor gördü bilemiyorum ama evlenmelerine müsade ettiklerine göre iyi bir insan ve kızını mutlu edebileceğine inanmış diyebilirim.
Dün karşılaştık başka bir düğünde ve bana tavsiyesi her ne kadar kendi mutlu olmasa da kızım, seni karakter olan hakeden ve değerinin farkında olan bir adam seç kendine.Gerisi mühim değil dedi.Buradan da anlaşılıyor ki önyargılar sadece tanıyana kadar.Siz içinizi ferah tutun, her aile çocuğunun tahtını yapar ama bahtını yapamaz bunu kabul edecek ve mutlu olduğunuzu görünce yolunuzdan çekileceklerdir.
Bu devirde kız evlat kolay yetişmiyor hele de okutulup birçok fedakarlık yapılıyorsa.
Sanırım o da yakıştıramadı kızına,hep bir poliklinik açma hayalleri vardı hepsi doktor olacak diye.Sanırım bu damat lise mezunu olunca tüm plan bozuldu bilemedim. Daha iyisini istedi belki deama kim istemez ki müdür olsa sahibi olsun istenir sahibi olsa yok yurt dışı masterlısı:)))Anneleri memnun etmek mümkün değil ki:)))
Senin en önemli yapman gereken şey eğer erkek arkadaşın da yanaşırsa bu teklife en azından annenle tanıştırabilirsin.Biraz önyargıları kırılır sanıyorum.
Eğitim farkı denilen şey öncelikle insanların kendinilerini geliştirmeleri arasında ki farktır.
Okullarda verilen eğitimlerin dışında bir eğitimdir.Okulda mesleki bilgilerin yanında normal hayatında edine bileceğin bilgiler verilir
ki bu bilgiler kişinin hobileri ve merakları ile şekillenir.
Bir de statü farkı denilen şey var bu da eğitimle paralel orantılı bir şey değildir benim açımdan.
Kişilerin anlaşmaları için illa eğitim düzeyi ortaya koyulmamalı.
İlk okul mezunu gelişime açık,kendini yetiştirmiş bir insan,
televizyon haberlerine kadar çıkan üniversite öğrencisi olup yaşadığı ülkenin cumhurbaşkanını bilmeyen gençlikten daha fazla bilgi birikimine sahiptir.
İnsanlar her zaman konuşur ve bunu değiştiremezsin
ama sen kendinle sık sık konuştuğun sürece onları daha az duyarsın.
Mantığının ve kalbinin mutlaka bir ortak noktası vardır
ve bu noktayı bulduğunda çevren seni dinlesin sen onları değil...
o da olck inş.birgün.ben biraz da insanların dediğine takıyorum.bunu yapmam gerekiyo
Yine kendimden örnek veriyor olacağım ama benim de bir ilişkim vardı 6 yıldır.Ve kimse onu bana yakıştıramadı:)Ne acı...
O yüzden çok iyi anlıyorum seni.Benimki kültür, görünüş, yaşam biçimi konusundaydı.Eğitim hariç her şey diyebiliriz:)
Ama ben kimseye kulak asmadım, tıkadım kulaklarımı, yeri geldi ödün verdim ona ayak uydurdum yeri geldi bunu ondan istedim benim limitim bu kadar dedim ve dayanma gücünü onda buldum diyebilirim.
Tahmin edebiliyorum eve geldiğinde ya da onun yanından döndüğünde ev içerisindeki tartışma laf söz çarpmaları.Benim arkadaşlarım dahil yaparlardı konu komşu çevreyi geçtim bunu en ağırına kadar.En son herkese rest çektim, eğer beni seviyorsanız ona saygı duymak zorundasınız ha böyle konuşacaksınız ben yokum hayatınızda dedim.Annem ve ablama da bunu söyledim.Sevmeyebilirsiniz, yakıştırmayabilirsiniz, ben yakıştırdım ve sevdim.Böyle davranırsanız beni kaybedersiniz dedim ve çizgimi çektim.Bu biraz sert ama sen de buna benzer bir şey yapabilirsin, en azından belki tartışma çıkmaz artık.
insanlar laf söyleteni görünce söyleyebiliyorlar herkes gücünün yettiğine
senin de yapman gereken belli hiç esirgemeyeceksin lafını gerekirse görüşmeyeceksin o insanla eğerki sen sevgilinden eminsen gerisi teferruat
ama anne ayrı bak ona bişey diyemem tanıştı mı ? tanışıp hala istemiyorsa vardır bir bildiği ve anneler evet her zaman haklıdır aa ama tanışmadıysa ve sende sevgiline güveniyorsan annende ikna olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?