• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden bu kadar meraklı ve bilmişler?

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
116
- Yurtdışı
Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsa :( çok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.

Hic sorma cnm bende acayip sinir oluyorum engell yiyenim var 7 yasinda yuruyemiyor disari cikiyoruz merakli milletiz ya way efendim nesi war neden yuruyemiyor ne oldu ne hasaligi dogustanmi sonradan oldu hicmi yuruyemicek wah wah ve daha nicesi sanane arkadas ogrenicen de ne olucak ne gecicek eline o cocuk zaten hayattan darbe almis bire sen boz piskolojisini.... Malesef burasi turkiye yapacak birsey yok

çokzor bi durum gerçekten bizim milletimiz bayılıyor dedikodu yapmaya dalga geçmeye kimse kendine bakmıyor ondan böyle oluyor pek gelişemedik bu konuda malesef :/

Elin mankeni yabancı adamla evlenmek için din değiştirir. Bizim millet hemen waaooww, vay anasını aşka bak, ay çok şeker gırla gider
Sıradan vatandaş evlenir Türklerin suyu mu çıktı der
Zaten bizim ülkemizde herkes nüfus memuru, herkes nikah memuru, herkes ilişki danışmanı
Tınnnn deyin geçin, zira ben artık yan komşumu dahi kaale almıyorum :ssz:

Saygı denen şeyden mahrumlar.
Bu boş konuşmalar, onun bunun işine burnunu sokmalar, gereksiz yorumlar hep bu yüzden.:ssz:

Eşinizin durumuna üzüldüm ama ne önereceğimi bilemedim. Ya annen gibi hiç takmadan takır takır cevap vereceksiniz ya da susacaksınız. Bu durumun devam etmemesi için başka bir ülkeye de yerleşebilirsiniz.

Hic sorma cnm bende acayip sinir oluyorum engell yiyenim var 7 yasinda yuruyemiyor disari cikiyoruz merakli milletiz ya way efendim nesi war neden yuruyemiyor ne oldu ne hasaligi dogustanmi sonradan oldu hicmi yuruyemicek wah wah ve daha nicesi sanane arkadas ogrenicen de ne olucak ne gecicek eline o cocuk zaten hayattan darbe almis bire sen boz piskolojisini.... Malesef burasi turkiye yapacak birsey yok

Cidden ya bende kaç kere gördüm rahatsız olan yürüyemeyen insanlara,engelli kişilere bakan bakışlarıyla taciz edenleri.Adamın yüzü yanmış iyice dikkat ederek bakıyorlar.Kaç kere uyardım insanları zaten o insanlar dışarı çıkarken hangi psikolojiyle çıkıyorlar Allah bilir.Çok zor bir durum bende şaşırmıyorum insanların bu tür hareketlerine artık.Sizin durumunuz daha zormuş.Allah kolaylık ve şifa versin yeğenlerinize..

çokzor bi durum gerçekten bizim milletimiz bayılıyor dedikodu yapmaya dalga geçmeye kimse kendine bakmıyor ondan böyle oluyor pek gelişemedik bu konuda malesef :/

Eşim bir yere yanlız gitmek istemiyor berbere bile ben gidiyorum onunla ilk defa eniştemle gitti bu duruma maruz kaldı.Ben olasaydım o adama haddini bildirirdim ama.Çok kızıyorum neden gelişemedik diye.

Bu ne saçmalık ya :S
herkes kendi ırkından biriyle mi evlenmek zorunda
ten renginden dolayı aşağılanma yıllar öncesinde kaldı sanıyodum :S
şok oldum yazdıklarını okuyunca canım

Elin mankeni yabancı adamla evlenmek için din değiştirir. Bizim millet hemen waaooww, vay anasını aşka bak, ay çok şeker gırla gider
Sıradan vatandaş evlenir Türklerin suyu mu çıktı der
Zaten bizim ülkemizde herkes nüfus memuru, herkes nikah memuru, herkes ilişki danışmanı
Tınnnn deyin geçin, zira ben artık yan komşumu dahi kaale almıyorum :ssz:

Aslında en iyisini yapıyorsunuz, bende takmıyorum ama eşim psikolojik yönde iyi değil.Anlıyorum kendini ifade edemiyor insanlar üzerine geliyor öyle zor ki.Kendimi burada çok farklı görüyorum istediğim saç şeklini bile söyleyemiyorum diyor.İnsanlara kendimi nasıl ifade edeyim düşünsene diyor.Onun adına üzülüyorum daha çok çünkü insanlar anlamadığını sanıyor ama anlıyor aslında.

Saygı denen şeyden mahrumlar.
Bu boş konuşmalar, onun bunun işine burnunu sokmalar, gereksiz yorumlar hep bu yüzden.:ssz:

Aynen öyle müdahale etmeler dini ne sünnet oldumu ? bilmem ne.Sürekli bu şekilde sorular ben bir kere rahat gezdiğimizi hatırlamıyorum.Ya bakışlarla ya sorularla yada sözlerle taciz ediliyoruz.

ben konularına bi baktım da şok oldum adlı konunda eşim yunan demişsin.şimdi de Hindistanlı diyorsun..anlayamadım olayı..

Eşinizin durumuna üzüldüm ama ne önereceğimi bilemedim. Ya annen gibi hiç takmadan takır takır cevap vereceksiniz ya da susacaksınız. Bu durumun devam etmemesi için başka bir ülkeye de yerleşebilirsiniz.

Annem yanlız onun için gelmiştik biz buraya annemdeydi hep aklım.Annem olmadan bir yere gidemem 1 yıl yurtdışındaydım ben annemi annem beni özlemekten mahvolduk :( bir daha bu riski göze alamam.İnsanlara takır takır cevabını veriyorum ama artık bende çok yoruldum.Sussamda olmuyor susmasamda.

Aslında en iyisini yapıyorsunuz, bende takmıyorum ama eşim psikolojik yönde iyi değil.Anlıyorum kendini ifade edemiyor insanlar üzerine geliyor öyle zor ki.Kendimi burada çok farklı görüyorum istediğim saç şeklini bile söyleyemiyorum diyor.İnsanlara kendimi nasıl ifade edeyim düşünsene diyor.Onun adına üzülüyorum daha çok çünkü insanlar anlamadığını sanıyor ama anlıyor aslında.

Ne yapsın adamcağız üzülüyordur tabii. ama sen destek ol, burada böyle yapacak bir şey yok
İnan toplum baskısını çözebilen yok henüz

ben konularına bi baktım da şok oldum adlı konunda eşim yunan demişsin.şimdi de Hindistanlı diyorsun..anlayamadım olayı..

Bilmiyorum belki yanlış yazmışımdır gerçi yanlış yazılması mümkün değil ama gördüm o konudaki cevabımı :S

Ne yapsın adamcağız üzülüyordur tabii. ama sen destek ol, burada böyle yapacak bir şey yok
İnan toplum baskısını çözebilen yok henüz

Destek olmaya çalışıyorum dediğiniz gibi çünkü çok zor başka ülkede yaşamak hele ki böyle meraklı insanlarla iç içeyseniz hergün.

Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsa :( çok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.

yazdiklariniza katiliyorum ve sasirdim da. benim esim ingiliz, turkiye ye tatile geldigimizde arkadaslarimda dahil nasil tavladin var mi bana da ayarlayacaginiz ingiliz vs diye soruyorlar. ilk gunler cok uzuluyordum, kocamla sanki sevdigim icin degilde Ingiliz oldugu icin evlenmisim gibi, zamanla alistim. simdi ciddiye almiyorum.

bizim insanimiz zenci olunca yuzune tukurur, avrupali olunca yalaka olur. o derece ezik psikolojisine sahipler. yapacak bir sey yok, dayanabileceginzi kadar dayanin.

yazdiklariniza katiliyorum ve sasirdim da. benim esim ingiliz, turkiye ye tatile geldigimizde arkadaslarimda dahil nasil tavladin var mi bana da ayarlayacaginiz ingiliz vs diye soruyorlar. ilk gunler cok uzuluyordum, kocamla sanki sevdigim icin degilde Ingiliz oldugu icin evlenmisim gibi, zamanla alistim. simdi ciddiye almiyorum.

bizim insanimiz zenci olunca yuzune tukurur, avrupali olunca yalaka olur. o derece ezik psikolojisine sahipler. yapacak bir sey yok, dayanabileceginzi kadar dayanin.

Sizin durumunuzda sinir bozucuymuş öyle yada böyle denk geliyoruz maalesef bu tür hareketlere.Ama bari en yakınımızdakiler yapmasa yabancı insanları anlarımda arkadaşlarınızın sözleri çok iğrenç cidden.Bazı insanlarımız üzerlerine vazife olmayan şeylerle uğraşıyorlar.En özeli bile soruyorlar sünnetli mi? namaz öğret,dua öğret.Ee karşımdakine bakıyorum ne namaz kılar ne cumasına gider ama karşısındaki insandan onu bekliyor yabancı insandan.Önce sen yap sonra konuş dini görevini layığınla yerine getir daha sonra vaaz ver.

Sizin durumunuzda sinir bozucuymuş öyle yada böyle denk geliyoruz maalesef bu tür hareketlere.Ama bari en yakınımızdakiler yapmasa yabancı insanları anlarımda arkadaşlarınızın sözleri çok iğrenç cidden.Bazı insanlarımız üzerlerine vazife olmayan şeylerle uğraşıyorlar.En özeli bile soruyorlar sünnetli mi? namaz öğret,dua öğret.Ee karşımdakine bakıyorum ne namaz kılar ne cumasına gider ama karşısındaki insandan onu bekliyor yabancı insandan.Önce sen yap sonra konuş dini görevini layığınla yerine getir daha sonra vaaz ver.

birde her yerde yabanci damat, seninki simdi anlamaz, fransiz kaldi seklinde espri yapiyorlar. insanlar dil bilmese bile kendi hakkinda konusuldugunu anlar, ama bizim insanimiz nedense onlarin aptal oldugunu ve bir sey anlamadigini saniyor. benim esim de ilk gunler cok sinirleniyordu, yakasina yapisip bir seyler satmaya calisanlar mi dersin, alay edenler mi? hangi birini anlatayim?

velhasil o da artik takmiyor, bazen tatile geldigimizde hemen kacip gitmek istiyor. misal onun ailesinde veya cevresinde ben boyle bir sey gormedim. insanlar seni ve kulturunu tanimaya calisiyor, burada ise tam tersi.

Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsa :( çok üzülüyorum

Sen onu bunu bırakta nasıl tanıştınız onu anlat hele şaka şaka :)) anlıcağın can çıkar huy çıkmaz bizim milletten burda yorum yaparız kötü diye dısarda görünce sorarız yine malesef bu Allah sabır versin ....

Son düzenleme:
Back
X