• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden bu kadar meraklı ve bilmişler?

Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsa :( çok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.

bizim öküz anlayışsız insanımız... insanı insan gibi kabul etmek işlerine gelmiyor... öle bakanları alcan afrikada bir köye koycan tek farklı kendileri olsun milletde onlara gülsün... gerzekler... takma sen tatlım:D ömür boyu mutlu olD:D

Takmıcaksın canım.başka yolu yok.duymıcaksınız.malesef türkiye de cahil dememek lazım çünkü aslında çok çk iyi biliyolar ama görgüsüz çok..kıskançlıklarından mı desem hayatlarındaki mutsuzluktanmı bilemicem..ben yolda giderken engellli değişikk biriyle bile karşılaşsam bırak laf söylemeyi bakmamayı tercih ediyorum..gözle yemenin anlamı yok.Herşey allahtan

çok üzlüdüm eşiniz için
ne kadar incitici sözler sarfetmişler
keşke türkçe anlamıyo olsa

hadi nasıl tanıştığınızı filan merak edip sorabilirler ama nerden buldunuz bunu gibi tabirler çok saygısızca gerçekten

Niye bu kadar kendimizi asagiliyoruz bilmem. Yok okuz yok cahil. Anlatilan konudaki insanlar cok dusuncesiz davranmis evet ama bu kadar genelleme yapmaya gerek var mi? mekanik bi toplum degiliz.cok uluslu bir toplum da sayilmayiz. Insanlara farkli geliyor dogal olarak. Tanisma hikayebiz nedir diye sormak yerine nerden buldun bunu diye sormalari insani incitebilir ama diger arkadaslarin atip tutmalari komik gercekten. Cogumuzun anne babasi bu tarz konusanlar. Misal benm annem sorar nerden buldun bunu diye. Bize bir yabanci gelin gelme ihtimali vardi annem cildirdi turkiyede kiz mi yok diye. Anadolu insani budur arkadas kabullenmek gerek bazen.

Hintli oldugunu gizleyip Yunanli demissin diger konunda. Sen kendin bile adamin irkindan utanmissin gibi geldi bana... Neden oyle dedigini bizden once durustce kendine acikla.
Sonra da once kendi kompleksinden arinman lazim. Sonra bu laflari takmamak daha kolaylasir zaten.

birde her yerde yabanci damat, seninki simdi anlamaz, fransiz kaldi seklinde espri yapiyorlar. insanlar dil bilmese bile kendi hakkinda konusuldugunu anlar, ama bizim insanimiz nedense onlarin aptal oldugunu ve bir sey anlamadigini saniyor. benim esim de ilk gunler cok sinirleniyordu, yakasina yapisip bir seyler satmaya calisanlar mi dersin, alay edenler mi? hangi birini anlatayim?

velhasil o da artik takmiyor, bazen tatile geldigimizde hemen kacip gitmek istiyor. misal onun ailesinde veya cevresinde ben boyle bir sey gormedim. insanlar seni ve kulturunu tanimaya calisiyor, burada ise tam tersi.

Benden iyi anlayan olamaz emin olun.Aynılarını bende yaşadım yaşıyorum hemen hemen her gün.Bende hiç bir yabancıdan böyle birşey görmedim bu kadar meraklı olmaya ne luzum var kendilerine malzeme çıkarmak amaçları.Evet bende eşimin ülkesindeyken böyle bir durumla karşılaşmadım merak edenler daha çok kültürümü öğrenmeye çalışıyordu.Burada ise tam tersi insanın özelini deşifre etmeye çalışıyorlar.

nereli nasl tanıştınız soruları çokta anormal değil. tabi kimin sorduğunada bağlı. sonuçta sen türk eşin Hindistanlı belki masal gibi bir hikaye duymak istiyolardır.

benimki daha anormal eşim güneydoğu ben Karadenizliyim türküz yani. ama memleketleri öğrenen birçok kişi nerden buldun ya diyo. yok nasıl verdiler kaçtınmı. aynı ülkenin iki ucundan olan biz bile böyle anrmal karşılanıyosak size allah yardım etsin.ya bigün işgörüşmesine gittim patronda ordudan emekli bi adam. eşimin memleketini sorunca başladı bana vaaz vermeye. tabi ben cevabını verdim. bu sefer diyo senin ataların türk değil rengin gözlerin falan bilmem hangi ülkeye beziyo bilmem nezaman k.denizin o bölgesine göç etmişler sen büyüklerine sorup iyice araştır. işe kabul edildim ama sırf patrona uyuz olduğumdan gitmedim. bisürü işgüzar var ortalıkta.

Keşke hikaye duymak isteseler direk erkek koca adam bana sünnetlimi diyor.Bir kadına sorulacak sorumu Allah aşkına.İnsanlarda utanmada kalmamış.Kadınlar azıcık samimi olsan acaba birşeyler yaşarken nasıl yaşıyorsunuz diye soruyor yabancı ya ondan merakları uyanmış.Daha bir sürü şey işte midem bulanıyor.

Türkiye'den nefret ediyorum bazen.Hani elin sömürge dediği,geri kalmış dediği(ki bana göre öyle değil) Hindistan'da bile insanlar hiç umursamazken,sözde fersah fersah kademeler aştığı söylenen Türkiye'ye bak..İnsanlara insanlık dersi mi verilmeli,zorunlu filmler mi izletilmeli ne yapılmalı bilmiyorum.İlkokullarla bilmem nelerle uğraşıp duruyorlar ya hep, bari böyle adam akıllı insanları yabancılamamak gerektiği ve bu şekilde davranılmaması gerektiğine dair filmler izletilse ya derslerde çocuklara.

Bu şekilde taciz edilmeniz şuan düşündükçe benim bile sinirlerimi bozuyor.Eşinize ve size de üzüldüm.Aptal insanlar...

Gerçekten çok kötü bir durum kocaman adam dışarı çıkamıyor sürekli gözlerle taciz ediliyor.Başka arkadaşa yazdığım gibi sünnetlimi diyor bunu soran erkek ve bana soruyr varmı böyle birşey ?

belki güleceksin ama ...
seni ilk komşusu hint diye yakınan kızın sayfasında görmüştüm,sen eşim hindistanlı deyince bende meraktan tüm konularını okumuş,nasıl tanıştığını bulamayınca özel mesaj atmamak için kendimi zor tutmuştum:)
zaten sonra da arkadaşlık talebi göndermiştim,belki bi gün yazarsın ümidiyle:1::1:
oysa normalde bu kadar meraklı bir insan değilimdir.
Hintlileri çok severim,Aamir Khan'ın bütün filmlerini ağzımda salyayla izler,içinde hindistan geçen eserleri mistik bulurum.Belki de bundan Belki de benim sevgilim de yabancı olduğundan bu kadar ilgimi çekmiştir ,bilemiyorum..
insanlar için de yapacak bişey yok,maalesef öyleyiz türk halkı olarak.
Bi kere de bana "konuşuyo mu?" diye sormuştu garson kız.Muhabbet kuşu mu benim sevgilim,tabi ki konuşuyo :)))

Keşke mesaj atsaydınız :)) benim sıkıntım bana nasıl tanıştınız yada tanışma hikayemizi merak edenlere değilde daha çok nereden buldun.Bunca Türk erkeği var neydi derdin ? veya sünnetlimi namaz kılıyor mu ? bu aşırı özele kaçan sorulara kızıyorum.Kadınların yatak odası maceralarımızı merak etmesine kızıyorum.Evet Hindistan çok farklı bir yer :) alışınca insan çok seviyor :) Filmlerinide eşimle sürekli izleriz.Sizin olayınızda baya komikmiş sanırım insanlar yabancı ırktan olan insanları çok farklı değişik boyutta görüyor :)

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım, bu durum eski sevgilimle benim de çok başıma gelmişti...
Ben Selanik göçmeni bir aileden geliyorum, o da Türkmen göçmeni bir ailedendi.
Aynı ülkede yaşamamıza rağmen neler çektik sana burada anlatsam, belki inanmazsın yapılan ithamlara.
Üstelik ikimiz de Türk'üz ve Türkiye'de yaşıyoruz yani. Yok Trakya'dan bir çocuk niye seçmemişim de, yanıma yakışmıyormuş da bilmem nee!!
Ayol, size ne? Diyemiyorsun tabiiki... Mutlu olduğun zaman sanki mutsuzluğunu kollar gibi davranırlar...
Şimdi gerçekten mutsuzum ayrıldım, bu sefer de tüm o yorumları yapan insanlar '' aa niye ki siz birbirinizi çok seviyordunuz tüh(!!!) '' diyorlar inanabiliyor musun! Ben hangi birinin samimiyetine güveneyim?????

Yani demem o ki (çok uzattım farkındayım) insanlar hep bir yorumda bulunacaklar bu Türk biriyle evlenseydin de böyle olacaktı emin ol canım...
İnsanlar başkalarının hayatlarına karışmayı kendilerine görev bilmişler, umarım cevap verebiliyorsundur hepsine, ben hiç veremedim çok üzüldüm....
Sana tek tavsiyem; içine atma, eğer bir laf atıyorlarsa ortaya sen de karşılık vermesini bil; yoksa çok yıpranıyor insan...
Allah mutluluğunuzu daim etsin, sıkma canını, kolaylıklar diliyorum....

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Sizin adınıza da çok üzüldüm.Etrafımızda maalesef bu tür insanlara rastlamak muhtemel.Evlenirsiniz ona yorum ayrılırsınız biz demiştik ama sana her olasılık için cevapları var yani.Benim ailem problem yapmıyor millet üzerine vazife ediniyor.

Her zaman yakındıgim bir durum insanların salak soruları, abuk bakışları.. İnsanları sevmiyorum artık duşun.. Benim cok küçük yaslardan itibaren sacımla ilgili sorunum var. Önce peruk kullandım, sonra protez. Ne sorulara, ne bakışlara maruz kaldım, kalıyorum bilsen.. Hele çocukluk donemi, cocuklar cok acımasız oluyor; anneleri oyle yetiştiriyor tabi. Onceleri cok ağlardim, sonra cevap vermeye başladım. Ve bebegim oldu, basının tepesinde bozuk para büyüklüğünde dogum lekesi, sac yok ve olmayacakta. Allah'a sukur hamdolsun benim rahatsızlığımdan degil( ama olabilirdi de diyorum, Rabbimin bana işareti cok korkuyordum çünkü) ne sorular duydum, duyuyorum.. Ama soz konusu evlat olunca insanın gozu donüyor, herkese haddini bildirip susturuyorum. Bir arkadas yazmıştı eklemek isterim bizim ülkemizde herkes profesör doktor!! Simdi burada bile birçok kişi dışarıda bakiyorlardir insanlara.. O yüzden bu aptal bakışları bildiğimden hep Allahım engellilere ve ailelerine yardım et diye dua ederim. Cok uzattım kusura bakma :) canım anne özlemine sabret, (ki aynı senin gibiyim yinede evliliğinin gelecegi için) al eşini ozellikle Londra tavsiyemdir git yerleşmeye çalış, burada sizi yıpratırlar:(

Allah yardımcınız olsun.Yorumunuz için teşekkür ederim..Sizin durumunuz daha zor çünkü toplumdaki bazı şahıslar karşıdaki insanın yerine koymuyorlar kendilerini.O kadar dikkatliler ki bir bayanın bacağında engel vardı adamlar kadınlar gelen geçen nasıl bakıyor.Bir kere bir adamın yüzü yanmış sürekli bakışlar çok üzüldüm ama engelli hanıma yadayüzü yanmış adama değil.Onlara o şekilde bakan gözleriyle taciz eden insanlara acıdım.Keşke gidebilsem Londra'ya ama annemi bırakıp gidemem zaten o yüzden buradayım..

Senin kütüğünde yazan şehirden, Türk ve müslüman olsaydı, bu kez de " alevi mi, sunni mi" diye sorarlar zaten..
Bizim insanımız ayrıştırmaya, milletin özeline burnunu sokmaya bayılır..
'O oyle dedi, bu böyle dedi' diye, sırf dedikodu yüzünden cinayet işlenebilen bir ülkede yaşıyoruz.
Yurtdışında ırkçı durumlar olabiliyor zaman zaman ama 'niye yan baktin' diye kavga edeni de ne gordum ne duydum.!
Keşke birbirine saygılı, medeni bir ülke olabilsek ama ne demisler.. "bir yerin başı ne ise k.çı da odur"
Medeni ülkeler " 'insan' hakları" derken, biz daha "kadın hakları, çocuk hakları" diyoruz.
Yani daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.!

Evet aynen öyle muhtara gitmiştik adres bildirimi için sordu Hindistan nasıl bir ülke?Hristiyanla müslüman iyi geçiniyor mu'' diye.Bende dedim ''tabi eşimin müslüman arkadaşları,hristiyan hindu arkadaşları var ama gayet araları iyi komşularıyla iyiler hristiyan müslüman olsun birbirlerinin dinine saygı duyarlar''.Muhtar bey ''desene bizim daha çok yol kat etmemiz gerek'' dedi.''Fakir ülke diyoruz ama adamlar içlerinde bu meseleyi halletmişler biz hala alevi sünni ayrımı yapıyoruz aynı dinden olduğumuz halde'' dedi..Ben türm Türk halkına mal etmiyorum bu olayı ama büyük kısmında var bu maalesef.

Off bıktım insanlardan, benim annem de son 2 yıla yakındır engelli.
Konuşamıyor, yürüyemiyor..
Komşular da dışarıda gören insanlar da öyle acıyarak bakıyor ki!
"Ayyy geçmiş olsun, neyi var, yazıııkk" diyorlar yüzüne karşı ki annem hepsini anlıyor, çok üzülüyor.
bu kadar duyarsız bir toplumda yaşadığım için çok üzülüyorum :50:

Allah yardımcınız olsun ve bol bol sabır versin.Annenize de acil şifalar dilerim.Daha önceki arkadaşlara yazdığım gibi benim sorunum sizinki kadar büyük değil.Sizin için ne kadar zordur özellikle anneniz için.Çok cahil insanlar var yazık.Ben onlara acıyorum asıl.

hayret
bizimde gelinimiz yabanci
Istanbulda yasiyorlar
bizde tam terisni yasiyoruz
bir ilgi bir alaka bir sevgi bakislar vs
ilginc
sizin esinizin görüntüsünde mi sorun var anlamadim
genelde Türkler yabancilari cok severler hele türkce konusmaya calistiklari zaman

Hayır eşim çok sevimli sıcak kanlı çok ta güler yüzlü.Akrabalarımın hepsi çok sever kendini zorla sevdirir.Ama işte sıkıntı sizin gelininiz yabancı gelin bizimki yabancı damat.Bizim ülkede bir kadının yabancıyla evlenmesine karşı ön yargı maalesef hala devam etmekte.Ama erkek evlendiğinde böyle sıkıntı yapmıyorlar :S

Back
X