insanlar neden yedikleri ve aldıkları sureklı anlatmak ihtiyacı hissederler ki ?

sen dua et giydiği donun yada hiç giymediği ama hava atmak amacıyla çabaladığı don markasını sölemiyo :9:bize baygınlık gelmişti valla sürüce topiği terketmiştik saçma sapan çamaşır muhabbeti dinlemektense hürrraaa dağıldık :60:

Ay bizim eskiden böle bir komşumuz vardı.Annemler ve birkaç kadın çay içmeye gittiğinde donlarını dökerdi ortaya bakıın nasıl diye:52:

Valla BOYLE DELIRDIGIM zamanlarda soylemeye basladigim bir sarki var hemde nerde oldugumu onemsemeden,,, sarki avrupa yakasi dizisinden... FINDIK FISTIK OOOO SENSIN FISTIK OOO AH BIZE LAZIM YORGAN YASTIK OOOOO:d BU SARKIYI kek kurabiye diye her basladiklarinda soyle sorarlarsa napiyosun diye eee boyle konuya ancak boyle bir sarkiyla eslik edebilirdim dersin:D

ben bi konu konuşulurken söyleyecek bi sözüm yoksa ilgimi çekmiyorsa daha doğrusu beni ilgilendirmiyorsa ''hadi ya'' derim. istem dışı yani onu bitsin gibisinden bunuda benim çevremdeki herkes bilir o şekilde geçiştirrim alt komşumuzo var çkta severim kendisini ama genel hiç ilgimi çekmeyen şeylerden bahseder ona o kadar çok hadi yademişimki kız öğrendi bu huyumu şimdi gerksiz hiç bişey anlatmıyor bana :)

bilirim böyle muhabbetleri..
bi pilav yaptım ,şu kadar ıslattım, su koydum,tuz koydum, süre tuttum..
ay ay ay bütün aşamalar anlatılır..bildiğin pilav işte..:52:

örn.bir yerde gördüğü bi masaörtüsünün bütün nakışları ,kıvrımları,boyu ebatları,rengi ruhsarııııı:35:

daha daha......:24::24:

bende eskiden cok kiziyordum bu tiplere ama simdi anlamaya calisiyorum
cunku iki senedir bende evdeyim
eger kendinisi gelistirmezseniz koreliyorsunuz
genelde bu tipler ev hanimlari yani hic dis dunyadan haberleri yok( aksam haberleri disinda :) )
bos vakitlerinde kadin programlarini izlerler bol bol
yada surekli kral tv yi
gazete okumazlar
dunyada ne olmus haberin varmi desen aman bizene turkiyeden haberim yok diye cok lacka cvp verip seni sustururlar
kitap isimleri hakkinda fikirleri yoktur
dunyalari cok kucuktur ve dardir
kadin gunlerinden, tvdeki dizilerden, programlardan, yaptiklari alisverislerden ve pisirip tasirdiklarindan baska biseyleri yoktur hayatlarinda
tavsiyem gulup gecin ..

uzun suredir arkadaşlık yaptıgım bir arkadaş gurubum var.. ancak bazılarının konuşmalarından artık bıkkınlık geldı... süreklı aynı şeyler nerdeyse..

bugun kek yaptım, kurabıye yaptım... çay demledım içtik.. kuzenim geldı kısır yaptık ohh mıss gıbı...

yada bugun xxx magazanın indirimi varmış şunu aldım.. veya xxxx alişveriş sitesınden bılemem kaç ayakkabı, kızıma kaç tane kıyafet almış... yok bılemem nerde yemek yemiş.. sadece anlatımları bunlardan ibaret.. sadece isimleri şükür degişiyor...

sankı bız yemıyoruz, içmiyoruz, gezmiyoruz... sankı bız alamıyoruz/ almıyoruz... yanı her şeyı sadece o yapıyormuş gıbı... sadece övünüyor.. oysa bır insanın sadece yemek, alişveriş harıcıde paylaşacak bır çok şeyı olur.. bır çok anlatabilir.. ben kıtaptan bahsedıyorum, o yemek kıtabını anlatıyor... eşyalar, kıyafetler, ve yemekler.. baygınlık geldı artık bana...

bazen onun konuşmalarına katılmadıgımızı söyluyor... kalbını kırmak istemıyorum ama, sabah kek yaptım dıyen bırıne en fazla afıyet olsun derım/denir.. her yaptıgının tarıfını istemek mı lazım.. ben zaten tarıfe göre yemek yapmam.. yemek programlarını zaten izlemem sevmem.. ve bır suredır de aramız açıldı bıraz... sogukluk gırdı..

neden insanlar övünmeyı çok seveler.. abartırlar.. abartırlar... anlayamıyorum..

Böyle bir tipi bende tanıyorum, iş arkadaşımdı halen bir şekilde kırkyılda birde olsa görüşülüyor. Alınan birşeye bişi demem olabilir, belki bana da uyar bahsettiği yer ancak yedik içtik tarzını hiç anlamam. Baktığın vakit küçümsemek adına değil sosyoekonomik statü olarak aynı değiliz ancak ben dinleyen, o anlatan olur. Ben çocukken annem şunu yapardı, bunu yapardı.... Ha benim annem hiç bişi yapmazdı aç büyüdük tövbe.... Daha neler neler uzatmayayım.

Son düzenleme:
sankı ben yapamıyorum sanıyor galıba.. ben mutfakta uzun sure vakıt geçirmeyı sevmıyorum.. basıt iki şey yaparım yeter..

bır araya gelınce dıyorum.. xxxx yazar yenı kıtap çıkarmış. gördum hoşuma gıttı alacagım veya xxx tv porgramına çıkmiş. çok guzel şeyler anlatıyor hemen lafımı kesıp yemek tarıflerıne gırıiş yapıyor.. :27::27::27:

dunyanın en becereklı kadını o sankı.:33::33::33:

Bizim bir komşumuz vardı, çöp günleri çöp kutusunun üstüne özellikle dışardan aldığı şeylerin kutusunu yerleştirirdi.. Diğer çöpler poşetin içinde, bu kutular muazzam şekilde ortada.. Nasıl bir psikolojidir anlamadım, kendince neyle hava atıp eline ne geçiyorsa..

birde aldıkları şeylerin fiyatını abartarak söyleyenler vardır sinir oluyorum,mesela eltim gibi
dışarda ne yediklerini anlatırdı,hatta lunaparka gitmiş bir kere bana telde müzük seslerini dinletecekmiş ben telefonu açsaymışım
hay allahım ne görgüsüzlüktür bu ya
sanki biz ömrümüzde hiç lunapark görmedik,hiç balık ekmek yemedik

bence kadınların, ben dahil, %90 ı böyle . şu kulübe bi bakın. insanlar yarış içinde. kim kimden daha çok yiyecek, kim kimden daha çok gezecek, kim kimden daha çok para harcayacak. neye ve nereye koştuğunu bilmeyen sürü gibiyiz.
yeni aldığım manto diye bi başlık açsam anında 3 sayfa ilerlerim ama gelin yardım edelim deyince kims ebakmıyo. lafını açımışken belki siz farklı olmak istersiniz diye topiğimiz ekliyorum http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/494796-15-cesur-yurek-araniyor.html, nasıl ben uğrayıp topiğinizde bi soluk aldıysam, sizide topiğime bi hayra ortak olmaya bekliyorum:42:

uzun suredir arkadaşlık yaptıgım bir arkadaş gurubum var.. ancak bazılarının konuşmalarından artık bıkkınlık geldı... süreklı aynı şeyler nerdeyse..

bugun kek yaptım, kurabıye yaptım... çay demledım içtik.. kuzenim geldı kısır yaptık ohh mıss gıbı...

yada bugun xxx magazanın indirimi varmış şunu aldım.. veya xxxx alişveriş sitesınden bılemem kaç ayakkabı, kızıma kaç tane kıyafet almış... yok bılemem nerde yemek yemiş.. sadece anlatımları bunlardan ibaret.. sadece isimleri şükür degişiyor...

sankı bız yemıyoruz, içmiyoruz, gezmiyoruz... sankı bız alamıyoruz/ almıyoruz... yanı her şeyı sadece o yapıyormuş gıbı... sadece övünüyor.. oysa bır insanın sadece yemek, alişveriş harıcıde paylaşacak bır çok şeyı olur.. bır çok anlatabilir.. ben kıtaptan bahsedıyorum, o yemek kıtabını anlatıyor... eşyalar, kıyafetler, ve yemekler.. baygınlık geldı artık bana...

bazen onun konuşmalarına katılmadıgımızı söyluyor... kalbını kırmak istemıyorum ama, sabah kek yaptım dıyen bırıne en fazla afıyet olsun derım/denir.. her yaptıgının tarıfını istemek mı lazım.. ben zaten tarıfe göre yemek yapmam.. yemek programlarını zaten izlemem sevmem.. ve bır suredır de aramız açıldı bıraz... sogukluk gırdı..

neden insanlar övünmeyı çok seveler.. abartırlar.. abartırlar... anlayamıyorum..

Canım biz de eşimle yeni tanıştığımız bir arkadaşımızın evine gitmiştik.Aman aman evlerini anlata anlata bitiremediler karı koca. hadi evlerine heveslendiler diyelim , özenmiş seçmişler mobilyaları ya ben bir erkeğin bir erkeğe evdeki eşyalarla ilgili hava attığını görmedim. adam eşime koltuk yastıklarından birini eline alıp' bak bu da bizim koltuğun yastıkları , gördün mü abicim, gördüysen kaldıracağım rahat oturalım diye 'dedi. Eşim hiç alışık değil böyle laflara , 'gördüm' demekle yetindi. Birazdan yurt dışından aldıkları saatlerden bahsettiler. adam eşime , hanımının saatini bile gösterdi. ardından cep telefonları çıktı ortaya . Eşimin doldurma parfümü benim çantamdaydı . kapıdan çıkarken eşim istedi . adam da bunu duymuş ; 'bende o parfümün orjinali var getireyim mi abicim?' dedi.
kadına ayrıca gelmeyeyim arkadaşlar o daha da fenaydı.

herkesle ciddi konular konusalacak diye bir sey yok.Bu rkadasinla bu konulari konusursun,baska arkadaslarinlada baska konular paylasirsin..zaten insanin frekansi tuttugu insan sayisi azdir...ben hayatimda en güzel sohbetimi odamda kalan,hic sevmedigim bir insanla yaptim ve ikimizde hayret etmistik..Bu cok güzel bir sohbet oldu diye konustuk.Oda beni öyle aman aman sevmezdi.her neyse her arkadasimla farkli tatlar alirim konusurken.insanlarin konusacak bir seyi yoksa onlari yönlendirebilirsin baktin olmuyor,birak gitsin.ama o insanlari yargilamamalisin cünkü herkesin yasanmisliklari farkli seydir..

Canım biz de eşimle yeni tanıştığımız bir arkadaşımızın evine gitmiştik.Aman aman evlerini anlata anlata bitiremediler karı koca. hadi evlerine heveslendiler diyelim , özenmiş seçmişler mobilyaları ya ben bir erkeğin bir erkeğe evdeki eşyalarla ilgili hava attığını görmedim. adam eşime koltuk yastıklarından birini eline alıp' bak bu da bizim koltuğun yastıkları , gördün mü abicim, gördüysen kaldıracağım rahat oturalım diye 'dedi. Eşim hiç alışık değil böyle laflara , 'gördüm' demekle yetindi. Birazdan yurt dışından aldıkları saatlerden bahsettiler. adam eşime , hanımının saatini bile gösterdi. ardından cep telefonları çıktı ortaya . Eşimin doldurma parfümü benim çantamdaydı . kapıdan çıkarken eşim istedi . adam da bunu duymuş ; 'bende o parfümün orjinali var getireyim mi abicim?' dedi.
kadına ayrıca gelmeyeyim arkadaşlar o daha da fenaydı.

:60::60: filmlerdeki abartılmış karakterler gibiymiş anlattığınız kişiler.

bazen yemek ve içmek bazlı aldıklarımı insanlara anlatmam.. belkı maddıyatı yoktur.. belkı rahatsızdır yıyemez canı çeker... işte bu yuzden anlatmayı sevmem..

ah ah benimde böyle bi arkadaşım var sınıfımız aynı olduğu için mecburen sürekli aynı ortamdayız. o anlattıkça sinirimden ölüyorum ben. bi insan övünmeyi bu kadar mı sver ya. hangi pastanede ne yemiş hangi mağazadan ne almış.

bazı insanlar böyle yaparak içlerinde ki aşağılık duygusundan kurtulmaya çalışıyorlarmış bi yerde okumuştum keşke ne kadar itici olduklarının farkında olsalar

bazen yemek ve içmek bazlı aldıklarımı insanlara anlatmam.. belkı maddıyatı yoktur.. belkı rahatsızdır yıyemez canı çeker... işte bu yuzden anlatmayı sevmem..

Ne kadar ince düşüncelisiniz,sizi gerçekten kutluyor ve söylediklerinize katılıyorum. :80:

bence kadınların, ben dahil, %90 ı böyle . şu kulübe bi bakın. insanlar yarış içinde. kim kimden daha çok yiyecek, kim kimden daha çok gezecek, kim kimden daha çok para harcayacak. neye ve nereye koştuğunu bilmeyen sürü gibiyiz.
yeni aldığım manto diye bi başlık açsam anında 3 sayfa ilerlerim ama gelin yardım edelim deyince kims ebakmıyo. lafını açımışken belki siz farklı olmak istersiniz diye topiğimiz ekliyorum http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/494796-15-cesur-yurek-araniyor.html, nasıl ben uğrayıp topiğinizde bi soluk aldıysam, sizide topiğime bi hayra ortak olmaya bekliyorum:42:

cnm ben de tam aksını dusunuyorum hanı demıssın ya yardım edelım dıyınce kımse bakmıyo dıye aksıne kk ya yenı uye sayılırım bende bı suru seyı burdan ogrendım cok yardımlar oluyo burda mesela goguslerım buyusun dıye hayıt ıcıyorum ve burda ogrendım bunu ama dısarda konustugum arkadslara mesela goguslerımı buyutmek ıstıyorum desem bılseler bıle demezler buna adım gıbı emınım candan dost olanları bahsetmıyorum dısarda kımse kımseye ben bu yagı kullnıyorum bak sole ıyı gelıyo al sen de kullan demez ama burda bu yok ya da sole ınsanlar da cok kullanır kullnır kremlerı yagları sorarsın cıldın nasıl bole parlak dıye ben sorum bı keresınde sormaz olaydım dogal kendımden boleyım dıyo he he tabı :1: ya kızlar bebek gıbı cıldı var kullndıysan kullndım de ne var yanı bı yerlerın mı eksılecek sole soleyım ben o kıs kadar puruszuz bı cılt gormedım o derce yanı bı de dogal demesı yok mu benı sınır etmıstı :1:
lıse yıllarımda da bı arkım vardı bı pantalon alırdı su su fıyata dıye ben sormadan solerdı ne hıkmetse :) bı de overdı kı ay ben bugun sunu aldım acayıp guzewl bak gosteryım bayılırsın derdı bakardım yahu normal tshort hıc de bı ozellıgı yok sadece baskısı vardı :) ya ole de over kı sanırsın cok degısık bısey almıs :) daha bunun gıbı aldıgı herseyı overdı sımdı arkım degıl Allah a sukur nefret edıyorum ole kendını ıven ınsanlardan tıksınıyorum resmn
hatta bakın bı de beım bı sevgılım vardı yolda yuruyoruz evlerımız bıraz yakın kendı mahallemızde yuruyoruzya sureklı kızları gosterırdı bak bu bana teklıf ettı su bana teklıf ettı dıye ole yakısıklı da degıldı acıkcası boyu cok uzundu ama sadece1.95 dı kendılerı bı overdı kı o da yok sımdı :)))

kesinlikle çok güzel bi konu...

var öyle benim çevremdede.
nasılsın diyorum
ayy bugün şuraya gittik şunu yaptık.
gelen cevap bu...
ben biyere gittigimde anlatma ihtiyacı duymuyorum
millette bana ay evde sıkılmıyormusun diyorlar.
hergün gezilmesski veya gezilsede hergün söylenmeski.
dün alışverişteydim bunu bi arkadaşım nasılsın dediginde
hemen anlatmammı gerek.
sinir oluyorum ya.
kesinlikle cahil insanlar.
hayatlarında hep ezik olunmuş ve eksik kalmış insanlardır bu tipler.
çok şükür ailem yamacımda.
çocukluğumuda yaşadım yeterince.
böyle cahilliklere gerek yok

Back
X