etrafıma baktıgımda şunu görüyorum.. bır arkadaş gurubu.. bırısı mesela xxx yerde hiç tatıl yapamadıgını söyluyor.. ve 2 gun gıtmek istedigini söyluyor oraya.. digeri, ( yanı çok övunen) bır dahakı görüşmede bız işte şu zaman oraya gıtme kararı aldık diyor..
yanı bırısı ne yapmak istese, digeri gelecek hafta mutlaka ona benzer bır şeyi yapıyor... ve bu çok net belli oluyor...
ama bırısı benım yaptıgım, yedıgım, giydigim şeyi yapamayacagıını bilince bunu anlatmaktan çekinirim... olaki canı yanar üzülür diye... ama bunu bile bile karşındakı insana "bak ben yapıyorum" "bak ben yıyorum.. ohh" gıbı cumlerler söyleyen kişinin karekterını çözmeye çalişiyorum...
başkalarını kıskandırmaya çalişmak, övunurken üzmek.. ve bunu yapanlar çok itici geliyor... aslında bır kaç konunda tavır koydum.. cevap verdım anladı mi bilmıyorum
Bu tipleri çözmeye çalışmak gereksiz zaman kaybı bence.
tamamen görgü meselesi,seciyesinde yoksa kişinin bu görgü görenek durumu,
sonradan milyon dolarlara sahip olsa bile boş.
Dikkat edin bak,bazen ekonomik durumu çok sınırda olan birinin görgüsü,
trilyonluk insanlar da olmaz.
boşuna dememişler sonradan görmek diye.
kökenden birşeylere sahipsen zaten hazımsızlık çekmezsin.
Sahip olduklarınla övünmez,kimselerin gözüne sokmazsın.
Keza işinin ehli anne babalara,aile büyüklerine sahipsen bu sana küçüklükten öğretilir.
Yediğini,içtiğini anlatanlara gıpta edilmez,özenilmez sadece acınır.
Çünkü başka hiç bir insani özellikleri,sarıp sarmalayan insanı dinlettiren muhabbetleri,
tadına varılmayan dostlukları yoktur ki bu yoksunluklarını para ile sağladıkları yaşamsal aktivitelerle kapatmaya çalışırlar.
Bana ne,sana ne,kime ne ise?
Kimse acından ölmüyor neticede,kimsede çıplak gezmiyor.
Çok arabesk olmasın da giydiğin markanın içinde insan yoksa,ruh,bilgi,birikim yoksa neyleyim.
evet marka giymek görgüsüzlük değil,iyi yerlere gitmek,bilmem kaç yıldızlı otellerde tatil yapmak,
lüks restoranlarda yemek yemek bunların hiç birisi ayıp değil.
Bunları yaparken göze sokmam ayıp.bir markanın eşek gözü gibi amblemi olan bir kazağını giymek tuhaf gelir bana,
yani giydiğinin kalitesini senin bilmen yeterli iken,cümle aleme afişe etmek neden?
Kaldı ki artık kimse onları alamayacak durumda değil çok şükür.
Ne indirimler yapılıyor,sezonda 200 lira olan çizmeler %70 e giriyor vs...
Nerden bileyim o %70 den alıp gözüme 200 lira diye sokmadığını

Oooof çok basit şeyler ya,çok çirkin,çok ayıp konular.
Biz mi çok eski zaman insanlarıyız anlamadım ki,büyüklerimiz büyütürken öyle yetiştirmiş ki
şu yaşa geldim hala ''yemek yedin mi''diye soran arkadaşıma''yedim''
''ne yedin bak Allah aşkına söyle hazırlayım,bende yemedim''
diye ısrarlarına,sırf yediğimizi söylememek için ezilip büzülürüz.
Ayıptır çünkü.Biz ''göz hakkı''deyiminin anlamını bilen nesiliz,
eşim hala dışardan bişey yaptırdığında komşu esnaf görüyorsa afiyet olsun diyorsa,
gönderirim,boğazımdan geçmez ki.Ya da restoran da dışarda ki masalarda yemek yemeyi sevmem,
çok vardır böyle rahatsız olan insanlar.
Bu inceliktir işte,insanlıktır.Bundan yoksun kişiler malesef çok fazla.
Ama dikkat edin,bu balonları günün birinde mutlaka patlar.
Çok gördüm para elimin kiri tiplerini,
sezerciğe takılan zengin şişko gibi''ohhh yaa babam alcak bana fıstığı bincem sırtına vurcam kırbacı''diyenleri

sonra o fıstık sırtından fırlattığı gibi zemine pek de yumuşak olmayan bir iniş yaparlar

Hayatımızdan atalım,yol verelim gitsinler,gitsinler de hangi birini atçaksın,kolunu çarptığın görgüsüz bu devirde:)