• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar zamanla degisir mi

insanlar olumlu yonde degisir mi

• evet degisir..

OY: 19 54,3%
  • hayir asla degismez

OY: 16 45,7%

• Ankete Katılan
    35
Ben evlendiğimde çok inatçıydım mesela.Seneler geçtikten sonra yumuşadım.Daha pasiftim,açıldım.Eşimde aynı şekilde şimdi daha ılımlı,daha anlayışlı.,.İnsanoğlu bugünkü aklını yarın beğenmiyor.18 yaşındayken düşüncemizke 38 yaşındaki halimiz,hislerimiz bir olabilir mi.Doğal olarak buda hareketlerede yansıyor.

Şiddet, ihanet gibi hareketlere sahip insanların değişeceğini sanmıyorum.
Huy değişmez ama alışkanlıklar değişir şahit oldum
İnsan kendini törpüleyebilir.
Tabi bu herkes için geçerli değil.

Katılıyorum, kişilik iskeletimiz gibidir, yani ben hep ona benzetirim değişmez.. Değişen davranışlar, tutumlardır.. zamanla, koşulla, yaşanmışlıkla körelen, keskinleşen, esneyen veya katılaşan davranışlarımızdır.

Adamına göre değişir. Bazı insanlar var, eşlerine çektirmedikleri kalmamış, eşi vefat edipte ikinci evlilik yaptığında resmen kuklası oluyor ikinci eşinin. Değiştirmesini bilenler var demek ki.

Adamına göre değişir. Bazı insanlar var, eşlerine çektirmedikleri kalmamış, eşi vefat edipte ikinci evlilik yaptığında resmen kuklası oluyor ikinci eşinin. Değiştirmesini bilenler var demek ki.

Onları da yine bencilliklerinden yapıyorlar, bu da giderse ben ne yaparım diye bence.

Başına bi musibet gelmezse değişmesi zor bir insanın :(

Valla ben olumlu yönde degistigimi düşünüyorum. Mesela 2 yıl önceki ben e çok şaşırıyorum nasıl öyle şeyler yapmışım diye

Alışkanlıklar, tercihler, beklentiler, beğeniler zamanla değişebilir ama karakter değişmez. Can çıkar huy çıkmaz demişler.

Bence insanlar değişmez,belli bir yaştan sonra karakter oturuyor.Şu an bana deseler "Hemen ani çıkışlar yapma" değiştiremem ki bu yaşımda bile .
Şimdi insanın karakteri uygun durumlarda da ortaya çıkar bana göre .Bir insan iyidir aslında içinde vardır ama kötü ortamda yetişmiştir kendini öyle zanneder,içindeki iyiliği ortaya çıkarabilecek şart olduğunda gösterir iyiliğini.
Tam tersi de olabilir hani diyor ya buradaki çoğu kadın"Kocam/sevgilim en başta bana çok iyi davranıyordu ama sonra çok değişti zamanla ,neden böyle oldu ,"diye Hayır aslında değişmedi,zaten başından beri öyleydi.Sadece karşısındakini etkilemek için kendini farklı gösterdi .Zamanla da asıl karakteri ortaya çıktı .Olan bu bana göre ,insanlar değişmez.
Kısaca içinde varsa iyilik veya kötülük uygun şartlarda zaten ortaya çıkar.

Binbir kızla görüşüp birde cinsel ilişkiye giren erkekler değişmez bu tipler hanımı hamile kaldığı an başka kadın arar ve cinsel ilişkiye girer

Merhaba hanimlar,
Benm merak ettigim bisey var.onlarca konu okuyoruz esinden sikayet eden sevgilisinden sikayet eden..kimimiz belki duzelir sabret diyoruz.kotu durumlar olmadigi surece..
Peki gercektende insan isterse zamanla iyi yonde degisir mi.yoksa yedisinde neyse yetmisinde de o mudur.can cikar huy cikmaz mi.
Ben nedense degisir diyorum.peki siz?
Var mi esim soyleydi degisti diyen falan...
Bence değişirler karşılarını iyi insanlar çıkarsa değişeceklerine inanıyorum ben

Değişmek irade meselesidir.
Önce değiştirmesi gereken şeyi farketmeli insan bunun içinde farkındalığı artmış vicdanının sesini duyuyor olmalı.
Bunlar varsa değişmeye çalışır ama yine yetmez irade güçlü olmalı hemde çok.
Ayrıca huy ve davranış birbiriyle endekslidir yani nasıl düşünüyorsan öyle hisseder ve öyle davranırsın bence. Değişen insanlar değişmeyenlere göre çok ama çok az..
Sebebi de sadece engel olan irade bence.

Değişmeyen ne var ki şu dünyada? Yeterince emek verirsen değişir. Anahtar kelime emektir yalnız. O emeği verirken sen de degisirsin. Birbirini ze evrilebilirsiniz.

Bayanlar değşime daha istekli .Erkekler daha isteksiz.

Back
X