- 1 Mayıs 2017
- 608
- 283
- 23
- 34
- Konu Sahibi Rengarenk kelebekler
-
Bilmiyorum.Neden? Eşittir çözüm
Sanmam.yeni geldik hepimiz zaten.Ortamda sevilen, popüler olan birilerinin tavuğuna kışt demiş olabilir misiniz? Genelde bu gibi durumlarda toplu olarak tavır alır insanlar. Aklıma gelen bir diğer olasılık iş hayatında rakip görülmeniz ama sanırım öğretmensiniz, devlet memurları arasında pek olmaz ama, bilemedim.
Öyle de bu insan davranışlarıyla seni taci z ediyorValla selam almıyorsa ikinciye vermem.
Dinlemiyorsa konusmam.
Ufacık yerde kusluk olmaz diye de zorunluluktan bir arada olduğum, normalde hayatımda olmayan insanı kafama takamam.
Işimi yapar çıkarım. Öğrencilerimle mutluyum.
Hocam bu modellerden her ogretmenler odasında var ve sizin bozulmanizdan beslenirler. Onlara bu hazzı yasatmayin göreceksiniz ki daha güzel olacak.Öyle de bu insan davranışlarıyla seni taviz ediyor..
Selam verince çok mu tadı oluyor? Selamı keserseniz daha az siniriniz bozulur.Selam veririm anlamazlar. Selamı sabaha kesmek de olmuyor çünkü ortamda az kişi var..ayni ortamda küslük olmaz yom da o ortamın tadı olmaz..
Bilmiyorum ki..kiskanclik desem neden kiskansinlar.ama yeni ortamlarda samimiyete karsiyim.biraz resmi durdum.oryak aktiviteleri ilgimi çekmediği için katilmadim.onlarin arasındaki bir bayan arkadaşı kendime yalı. Hissettim ona daha çok sıcak davrandım.Düşün ne olabilir kıskançlık uyumsuzluk iftira
Senin için problem ise nedenini bulmalısın
Yani ben olsam beni takmayan insanları takmam tabi dediğin gibi merakta ederdim
Bir kişi hakkında ilk izlenimi insan beyni saniyeler içinde oluşturuyorBilmiyorum ki..kiskanclik desem neden kiskansinlar.ama yeni ortamlarda samimiyete karsiyim.biraz resmi durdum.oryak aktiviteleri ilgimi çekmediği için katilmadim.onlarin arasındaki bir bayan arkadaşı kendime yalı. Hissettim ona daha çok sıcak davrandım.
Bunlar olmadan önce de durum farklı degildi.ben de zamanla bu şekilde tavrımı koydum.Bir kişi hakkında ilk izlenimi insan beyni saniyeler içinde oluşturuyor
Sizin mesafeli duruşunuz insanların size karşı olumsuz önyargı oluşturmasını sağlamış olabilir
Gurup içerisinde birini tercih etmenizde diğer taraftan diğer olumsuzluk
Araştırin mutlak bir sonuç elde edersiniz
Bazen farkında olmadan yanlışlar yapabiliyoruz
Onlar için değil diğer arkadaşlarla birlikte olmak icin gittim.onlar da vardı..Hayatta en mutlu olduğum zaman, insanlarla iletişiminin minimum olup ve enerjimi sömürmediği anlardır....
Onun için insanlarla diyaloğ çerçeveni belirlemelisin.
Selam verip ve salamını almayan insanlarla yemeğe gitmek nedir?
Takilma hicbiriyle.Gerçekten insanlardan çok yoruldum.
Insana insan zarar veriyor başka hiç bir şey.
Bir söz bir davranış yetiyor enerjinizi çalmaya.
Bir grup var iş yerimde acik düşmanlıkları var bana karsi.Sadece bana.tipluca oturuyoruz bir şey söylerim dinlemezler, konuyu değiştirirler..Selam veririm anlamazlar. Selamı sabaha kesmek de olmuyor çünkü ortamda az kişi var..ayni ortamda küslük olmaz yom da o ortamın tadı olmaz..
O gruptan 1 kişi benim sınıfıma öcü gözüyle bakiyor.surekli bana sınıfımdaki 9grencilerle ilgili şikayette bulunuyor.
Bir tanesinin suratı benim olduğum ortamda mahkeme duvarı gibi.herkese karşı sıcak bana soguk.cok önemli değil desem yalan olur.uzuluyorum.yuzyuze bakiyiruz.gidip konuşsam ortada bir tartışma sürtüşme yok.
Arkadaslarla kahvaltıya gideceguz.iki gruba ayrılcaz.iki araçla gidilecek."X sen o grupla git hadi" Basitçe davranışlar ama beni yaralıyor iste.
Ben bu durumdan çok sıkıldım.
Böyle davranışlara ne tepki verilir ki?Bana bulaşmasınlar desem mevcut ortak bir çalışma oluyor.kafam fitnelige de çalışmaz ki kendileri gibi davranayım.
Bir şey de yapmadım.
Ben değer verdiğim kişileri tek başıma görmek isterimOnlar için değil diğer arkadaşlarla birlikte olmak icin gittim.onlar da vardı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?