İNSANLAR

ama peki bu kisiler onceden cok cok alcakgonullu muyduler,
yoksa siz ayni alim gucunde oldugunuz icin normal mi geliyordu size.

muhtemelen bu kisiler eskiden de boyleydiler diye dusunuyorum
yani atiyorum kendi 3000 bin kazanirken asgari ucretliyi ezikler,
kendi 5000 kazanirken 3000 kazanani ezikler,
kendi...
Sorsan kendileri dunyanin en alcakgonullu insanlari ama disaridan kendilerini gormuyolar .aman uzulur kirilir yok bu tarz insanlarda

Belki sen alınıyosundur demişsiniz ama benim de böyle bir arkadaşım cidden vardı. Artık görüşmüyorum. Hala arıyor görüşelim diye ama ben istemiyorum.

İkimiz de aynı dönemlerden geçtiğimiz için birbirimizi anlardık. Okulum geç bitti, bölüm değişikliği vs uzun sürdü para kazanmaya başlamam. Bu da benden bir süre önce başladı bir işe. Ama ne değişim. Ben kaliteli olduktan beğendikten sonra her markadan giyinebilirim. Ama kendisi her şeyi marka diye gözüme sokmalar, bu monta 1500 tl verdimler havada uçuşuyor.

Ama demedi ki işe girdim bu sefer kahveler benden olsun . Bir 15 tl verip kahve bile ısmralamadı mesela. Mecbur mu değil ama bir incelik bekliyor insan. Neyse görgü farklı bir şey.
Aynen oyle tam olarak anlatmak istedigm bu.ayni seyleri yasiyorum bu da insanin canini skyor

Sorsan kendileri dunyanin en alcakgonullu insanlari ama disaridan kendilerini gormuyolar .aman uzulur kirilir yok bu tarz insanlarda

ama ben bunu sormadim,
eskiden de kendinden maddi guc olarak asagidaki kisileri ezikliyor muydu eziklemiyor muydu onu soruyorum.

yani bir insani para mevki degistirdi demek icin elinizdeki veriler onemli.

ben cogu insain degismedigini, sadece bize karsi degistiklerini dusunuyorum, o durumda da cok sikayet etme hakkimiz yok bence.

Atiyorum ben ayakkabi boyacisi cocuga kotu davranan, ama bana cok iyi davranan bir arkadas edindi isem,
bu arkadas maddi gucu degisince (veya benim maddi gucum dusunce) bana da ayni tavirlari gostermeye basladi ise
neyi sikayet edebilirim ki, ben bu insani oyle arkadas edinmisim zaten, simdi de en kotu arkadasligimi bitiririm,
ama o insan degismemistir.

ama ben bunu sormadim,
eskiden de kendinden maddi guc olarak asagidaki kisileri ezikliyor muydu eziklemiyor muydu onu soruyorum.

ben cogu insain degismedigini, sadece bize karsi degistiklerini dusunuyorum, o durumda da cok sikayet etme hakkimiz yok bence.

Atiyorum ben ayakkabi boyacisi cocuga kotu davranan, ama bana cok iyi davranan bir arkadas edindi isem,
bu arkadas maddi gucu degisince (veya benim maddi gucum dusunce) bana da ayni tavirlari gostermeye basladi ise
neyi sikayet edebilirim ki, ben bu insani oyle arkadas edinmisim zaten, simdi de en kotu arkadasligimi bitiririm,

ben de tam olarak değişen o tavırları merak edip sordum ama cevap alamadım.
parayla hava atan insan her zaman atar zaten.
yada ne biliyim sıradan bir cafe yerine lüks bir mekanı isteyen insan parası yokken o sıradan ortamda da laf edecek birşey bulur illa ki.

İş hayatına başladığınızda hele kariyerinizi ilerleteceğiniz bir konumda meslekteyseniz buna mecbur bırakılıyorsunuz. Etrafınızdaki herkes giyim kuşamı vs düzeni farklı. Bundan 2 sene önce ayakkabıda veya montta herhangi bir marka durumum olmamasına rağmen hem giyim değiştiği hem de ortamım bunu gerektirdiği için alırken markalarına dikkat ediyorum. Veya kablosuz kulaklık saçma o paralar gereksiz gelirken suan onu kullanmaya mecburum, sürekli ayaktayım ve telefonum ulaşılabilir olmalı. Eskiden araç kullanmak veya ikinci bir araç sahibi olmak saçma gelirken suan araç bakıyorum. İş hayatı insanları değiştiriyor, kendinizi geliştirmek için buna mecbursunuz. ama hiç bir arkadaşımın bu durumdan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Siz herhangi bir sebeple alınganlık yapıyor olabilir misiniz? Yoksa hadsizce siizn aldığınız şeylere yorum yapan insanlar varsa zaten iletişiminizi kesin.

ama ben bunu sormadim,

Hayir daha sonra degisen tavirlar bunlar.onceden boyle degildi oyle olsa arkadaslik etmezdim zaten .hayatinda birseyler degisince degisti

İş hayatına başladığınızda hele kariyerinizi ilerleteceğiniz bir konumda meslekteyseniz buna mecbur bırakılıyorsunuz. Etrafınızdaki herkes giyim kuşamı vs düzeni farklı. Bundan 2 sene önce ayakkabıda veya montta herhangi bir marka durumum olmamasına rağmen hem giyim değiştiği hem de ortamım bunu gerektirdiği için alırken markalarına dikkat ediyorum. Veya kablosuz kulaklık saçma o paralar gereksiz gelirken suan onu kullanmaya mecburum, sürekli ayaktayım ve telefonum ulaşılabilir olmalı. Eskiden araç kullanmak veya ikinci bir araç sahibi olmak saçma gelirken suan araç bakıyorum. İş hayatı insanları değiştiriyor, kendinizi geliştirmek için buna mecbursunuz. ama hiç bir arkadaşımın bu durumdan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Siz herhangi bir sebeple alınganlık yapıyor olabilir misiniz? Yoksa hadsizce siizn aldığınız şeylere yorum yapan insanlar varsa zaten iletişiminizi kesin.
Dediginiz durumu anliyorum ama oyle seyler degil şaka yaptigini sanip asagilayici cumleler kullaniyorlar

İnsanlar neden iş guc kariyer sahibi oldugunda degisiyor? Eskiden herseyimiz bir yedigimiz ictigimiz ayri gitmeyen insan daha kariyerlerinin başindayken degismeye basladi.bu benm aşiri motivasyonumu dusuruyor.henuz duzenli bi işe sahip degilim .neden insanlar birbirinin kalbini boyle cabk kirabiliyor.o kadar takiyorum ki bana moral bozan birsey dedikleri zamn.takmamayi nasil ogrenirim ya da insanlarin kalbi ne zman iyilesir
Mesela o arkadaşınızın ve sizin mesleğiniz ne merak ettim ? Zaten yolun başında demişsiniz, bu hissiyatınızı duygunuzu kendinize gelişiminize döndürün hırs yapmadan yormadan kendinizi sizde bişeyleri değiştirmeye başlayın hayatınızda..Meslekler aynıysa size ön ayak olmasını isteyin işe girmenizde...Takmayın demeyeceğim takın ama kendi yararınıza çevirin bazı şeyleri harekete geçmeniz için bir kıvılcım olarak görün.
Kırılınca da söyleyin arkadaşınıza içinizde büyütmeyin.Onun adına da sevinin ne güzel işi gücü var kazanıyor deyin böyle derseniz Allah size de nasip eder şeytana uyup da haset edecek gibi olursanız kendinize hakim olun.

insanın hamuru bozuksa iş değiştirir, kariyer değiştirir, para değiştirir, koca değiştirir baktınız değişti zaten sizi haketmemiştir. Uzaklaşın ve hiç arkanıza bakmayın üzmeyin de o tatlı canınızı kimse sizden kıymetli değil..

paranın havasını atmak değil de artık geilr düzeyi değiştiği için daha kaliteli, lüks şeylere ulaşabiliyordur. bu durumda da eskiden aldığı şeyler, gittiği yerler ona hitap etmemeye başlamış olabilir.
yani ben de öğrenciyken ve iş ararken oturduğum mekanlarla, işim olup paramı kazanmaya başladıktan sonra gittiğim yerler değişti. alışveriş yaptığım yerler değişti.. gibi..
ben olsam bunu illa ukalalık gibi almazdım.
belki siz biraz fazla hassassınızdır.
+1

• Muhteşem
Reactions: JES
Back
X