İnsanlara güven ne zor şey !

ipekyol51

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
3.081
12
358
Dün akşamdan beri canım çok sıkkın.Gece rüyamada bile bunlarla uğraşıp durdum...
Evliliğine vesile olmak istediğimiz bir arkadaşım vardı..Eşimle ortak tanıdığımız biriyle tanıştırdık.Daha doğrusu arkadaşımıda karşı tarafıda tanıyan biri yakıştırdı tanıştırsak bunları diye.Bizde aracı olduk...Neyse gel git bunlar tanıştı anlaştı.Ailelere açıldı mesele.Gittiler istediler kızı.Söz yaptılar..Buraya kadar herşey normal..sositososito
Arada konuşuyorduk nasıl gidiyor falan diye,Bir problemde yoktu.Dün arkadaş size bir emanet vercem dedi.Korktum bir an.:1shok: Konuştuk.Beyefendi bir haftadır arayıp sormuyor,telefonlara cevap vermiyor vs vs..Arkadaş yüzüğü gönderecektim önce bir sizinle konuşayım dedi..Allahım neye uğradığımı şaşırdım.Büyütüyorsun vs diye teselli edip gönderdim.Akşam eşim geldi,Çocuk vazgeçmiş dedi.Sebep diyorum,saçma sapan şeyler söylüyormuş.Yok ısınamamış,Kızın böbreklerinde taş varmış bunu daha önce bilmiyormuş falan filan.Kendisindede ülser var dedim ona bakarsan..alsanaalsanasmile
Velhasıl dünden beri kıza ne diyeceğimi şaşırdım.Kendisi açıp anlatsa kızın gururu incinir.sonuçta biz vesile olduk bize karşıda güveni sarsılacak..bilmiyorumkismile
Kaldım öyle tutarsız davranıyor vs deyip kıza yüzüğümü göndertsem mi acaba

iyi de olay sizden çıkmış artık
siz tanıştırmışsınız ama görüşüp karar veren onlar
elbette açıklama yapması gereken de karşı taraf
siz iyi niyetle yola çıkmışsınız
olmayınca olmuyor işte
ama ısınamamış da niye sözlenmiş, aklı yni mi başına gelmiş demeden de geçemeyeceğim
bazı erkekler gerçekten kazma oluyorlar klava:

Yazık..
Madem ısınamadı niye söz yapıldı ki?
Hayırlı olsun..
Zaten böyle dengesiz insanla evlilik yürütmesi zor olurdu,en azından yol yakınken bitirmişler..

kizda böbrek tasi varmis lahavle ve laa cok sacma
sizde zor durumda kalmissiniz
konusun madem baslamasini bilmis bitirmesinide bilsin bey efendi
cok cesareti varsa senin böbregindeki tas evlenmemize mani desin
siz girmeyin araya derim ben

siz tanistirdiktan sonra olay sizden çıkmış..bence bu kadar üzülmeyin çünkü artık bu sizi ilgilendiren bir konu değil..onların arasında..siz hiç konuşmayın bence bu konuyu bırakın onlar konuşsunlar..cocuğun bu saçmalığının sorumlusu siz olamazsınız ki..hiç hiç hiç girmeyin araya derim artık bu saatten sonra..asıl şimdi girerseniz kötü olursunuz..
ben ve erkek arkadasımda bı kaç kisinin birlikte olmasına vesile olmusuzdur ama tanistirdiktan sonra ikimizde cekilmisizdir,iki taraftan biri dert anlatacak olduğu zaman bile bize anlatma dedik,ikinizde arkadasimizsiniz dedik ve susturduk..ayrılanlar oldu..ama kimse bize kalkıp laf soyleyemedi,soyleyemezde..kafalarına silah dayanamadık ya çift olun diye?biz tanıştırdık sadece gerisi onlara kalmış..ister kanka olurlar ister düşman ister evlenirler ister ayrılırlar bize ne?

bencede sizi ilgilendiren bi mesele deil, madem bitircekmiş kendi bitirsin, araya hiç girmeyin bence siz kötü olursunuz. Kıza kendisi söylesin aralarında halletsinler kocaman insanlar, sakın araya girmeyin derim ben. Bu kadar da üzülecek birşey yok çünkü sizin meseleniz değil.

Yüzüğü niye size veriyor ki. Siz aracı olmuşsunuz sadece, iş olur ya da olmaz, illa olsun diye zorlamadınız ya. Madem sözlenmiş, kendi aklı var heralde, adam gibi de vazgeçtiğini ve nedenlerini, karşısına çıkıp söyleyecek. Size ne ki. O kadar adamlığı varsa tabi.

Sebeplere bak. Böbreğinde taş varmış. Ne günlere kaldık Yarabbim.

yanliz adamin bahanesi sahane böbreklerinde tas varmis sanki kizcagizin böbrekleri iflas etmis gibi hos öyle bile olsa seven insan katlanir

Erkeklerin bu karaktersizliklerine sinir oluyorum. Madem istemiyorsun çık erkek gibi bu iş olmayacak de, hem araya sizi sokuyor, hem kızda kabahat buluyor...

Böyle işlere kalkışmak zaten çokzordur şahsen hiç vesile olmam sonradan bişey olduğunda senin yüzünden demesinler diye ama sizin suçunuz yok illa sözlenin demediniz o karaktersiz adamın suç..

Almayın yüzüğü siz.
Kimin ne sorunu varsa karşı tarafla görüşsün anlatsın ortak yolda sonuca varsınlar.
Tanıştırmak sizden gerisi onları ilgilendirir.

ne dengesizmis arkadasiniz niye umit verip sozlenmis madem isinamamisti.
o kizin kalbiyle duygulariyla oynamis resmen.
bahaneside cok ama cok sacma!daha iyi birseyler bulsun sebep olarak.

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.Ben arkadaşın gururu incinmesin diye kendisi yüzüğü göndersin istedim.O yüzden tekrar müdahil olduk.Ama gerek kalmadı...
Arkadaşın babası aramış çocuğu oda söylemiş.Hayırlısı olsun artık ne diyeyim.Ama gerçekten çok üzülüyorummafoldumben

baştan hata işte bu zamanda kimseye güvenilip aracı olunmazki.
iyi olsalar aman iyi kısmetim çıktı derler kendileri bulmuş gibi,sorun oldumu sen buldun sen topla yada bitir bu işi.kötü olan sen olursun sen ayırmışsın gibi.
insan görücü usulü olunca pat diye yüzük takarmı canım birkaç ay görüş baktın olacak gibi öyle yüzük tak.
valla hiç karışma kendileri bitirsinler

Olan cidden çok nâhoş, ama öyle görünüyor ki hayırlısı olmuş. Öyle bir adamdan koca falan olmazmış. Yaptıklarının arkasında duramayan, kendi kararlarının kabahatini başkalarına yükleyen insanlardan bir halt da olmaz diye düşünüyorum. Allah arkadaşınızı daha iyileriyle karşılaştırsın.

Bence de sevinmelisiniz. Kaba olacak ama, daha en baştan ne mal olduğu çıkmış ortaya işte, kızın başıda yanmamış. Neresinden dönersen kar. Siz vesile olmuşsunuz ve işiniz orada bitmiş. Sonrası ,o kişinin yaptıkları, artık onun hatası ve onun sorumluluğu, sizin yaptığınız birşey yok ki, üzüleceksiniz.

Zaten en sonunda size olayı yansıtması yanlış olmuş. Belki siz tanıştırdınız diye size söyleme gereği ve size sorumluluk hissetmiş olabilir , buraya kadar haklı olabilir, ama bunun dışında , bitirme konuşmasını ve yüzüğü verme olayına sizi dahil etmemeliydi.

İş iyice ilerlemeden bitmiş olması hayırlısı olmuş, sıkmayın canınızı. Arkadaşınızada ne hayırlı kısmetler çıkar daha.

çok üzücü bir durum kız için....belkide kendine göre başka birini buldu adam yada evlilikten korktu....bence siz hayırlı bi iş için uğraşmışsınız.suç sizde değil..

kusura bakma ama tam öküzmüş adam
kızı karşısına alıp konuşacak kadar bile kişiliği yokmuş.
böyle şahsiyetsiz tipler bir de adamım diye ortalarda dolanıyorlar ya sinir oluyorum klava:
yatıp kalkıp dua etsinler böyle bir tipten kurtuldukları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…