insanlara hakettikleri gibi davranamamak

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.615
22.512
598
insanlara gerektiğinde kötü davranamıyorum bana ne yapmış olursa olsun sert olamıyorum hatta umursamaz bile davranamıyorum değer verdiğimden ya da kaybetmek istemediğimden devdeğil sadece yapamıyorum.Belki o insanın zor duruma düşmesini istemiyorum neden bilmiyorum ama artık insanlara hakkettikleri gibi davranabilmek istiyorum çünkü bu huyumdan çok rahatsız olmaya başladım ki iyi niyetiminde suistimal edildiğini düşündüğüm zor günler geçiriyorum ...Neyse sizce bunu nasıl aşabilirim?

Bıçak kemiğe dayandığında otomatik olarak yapıyorsun onu zaten, şimdiden zorlama kendini.. sabrın tam taşmamış ondan yapamıyorsun..

iyi olma kaybedersin derler de neyi kaybediyorsun bunu sormak lazım .bence iyi niyetli olmak iyidir .düşünsene fesat biri olsaydın ne kadar zor olurdu herşey .yorucudur yani sürekli hasetlenmek kıskanmak yada görgüsüz vs olmak .o yüzden iyi niyet iyidir kim ne derse desin .kaybettiğini düşünen insan kaybediyordur belkide kim bilir .

Gereken zamanlarda sesini çıkarmayı,gerekli insanlara tavrını koymayı bileceksin.

Yoksa ezilen ve hırpalanan sen olursun..

Bir insan sana hangi dille konuşuyorsa,sende o insana o dille cevap vereceksin..

Kıramıyorum,üzemiyorum,yufka yürekliyim mevzularını geçelim,bu değerin kıymetini anlayan var anlamayan var..

Anlayan birine böyle yukardaki gibi davranıyorsan sorun yok

Ama bu güzel huyunu ,anlamayan birine çatarsan işte o zaman sorun var demektir..

Gereken zamanlarda sesini çıkarmayı,gerekli insanlara tavrını koymayı bileceksin.

Yoksa ezilen ve hırpalanan sen olursun..

Bir insan sana hangi dille konuşuyorsa,sende o insana o dille cevap vereceksin..

Kıramıyorum,üzemiyorum,yufka yürekliyim mevzularını geçelim,bu değerin kıymetini anlayan var anlamayan var..

Anlayan birine böyle yukardaki gibi davranıyorsan sorun yok

Ama bu güzel huyunu ,anlamayan birine çatarsan işte o zaman sorun var demektir..

evet aynen öyle sorun var çok iyi anlatmışsınız

bende bu aralar buna kafa yoruyorum.herkese iyi davranmak zorundamıyız?..sorup duruyorum.
bana değer vermeyen insana sert davranmıyorum ben mesela,ama ciddi bir duvar örüyorum araya.O kişiyi es geçiyorum yokmuş gibi davranıyorum.hal hatır sormuyorum.
bunu çok isteyerek yapmıyorum ama onla kavga etsem bu kadar koymaz ona eminim.
iyi niyeti haketmeyen insanlara gösterdiğinde direk saf yerine konulup ya kaale alınmıyorsun ya da kullanıyor insanlar bunu.
o zaman herkese aynı davranmamak gerekiyor demektir.hakedene hakettiği gibi..

bende bu aralar buna kafa yoruyorum.herkese iyi davranmak zorundamıyız?..sorup duruyorum.
bana değer vermeyen insana sert davranmıyorum ben mesela,ama ciddi bir duvar örüyorum araya.O kişiyi es geçiyorum yokmuş gibi davranıyorum.hal hatır sormuyorum.
bunu çok isteyerek yapmıyorum ama onla kavga etsem bu kadar koymaz ona eminim.
iyi niyeti haketmeyen insanlara gösterdiğinde direk saf yerine konulup ya kaale alınmıyorsun ya da kullanıyor insanlar bunu.
o zaman herkese aynı davranmamak gerekiyor demektir.hakedene hakettiği gibi..

aynen öyle esnek olmak lazım

Back
X