İnsanlara hayır diyememek.

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Arkadaşlar kolejde öğretmenim. Devlet okullarından daha yoğun çalışılır bilen bilir ve artık takatim kalmıyor eve döndüğümde hayatı sorguluyorum. Birkaç gündür üst komşum beni darlamakta. Çocuğu sınava hazırlanıyor ve benim branşım oldukça sıkıntılıymış çocukta. Tamam arada bir yardımcı olurum seve seve dedim. Bugün için söz vermiştim çıktım onların katına ama çocuk evde değil bir iki saat sonra görüşeceğiz. Mesele şu ki şimdiden başladı sizin evde çalışsanız olur mu, işte bundan sonra şöyle yaparız böyle yaparız falan diye. Duruma göre haberleşelim her an müsait olmayabilirim dedim. Severim de kendisini ama ben bütün gün evde oturmuyorum planı bana bırakması daha makul değil mi?

Ayrıca para falan konuşulmadı ki ben ondan para alamam neticede komşum ve yüz yüze bakıyoruz. Ancak para almayacağım bir işi de her hafta düzenli şekilde yapmam. Para teklif ederse kabul de edemem belki tek yaşasam olurdu bu doğal bir şey sonuçta iş yapıyorum karşılığını almalıyım ama annem var yüz yüze bakacaklar. Siz olsanız para alır mısınız? Kadın düzenli istiyor çünkü. Ne yapsam ne yapsam? Zaten canım çıkıyor neden insanlar böyle düşüncesiz? Hafta sonları olsa tamam da hafta sonlarımı şehir dışında yaşayan sevgilimle görüşmeye ayırıyorum. Fikir bekliyorum kızlar, nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.

Hele bir gelsin çocuk belki memnun kalmayacaksınız ne bileyim. Bu ne telaş anlamadım. Emrivakiyi hiç sevmiyorum tek düşündüğüm annemin apartmandaki itibarı :)) Yoksa daha net olabilirdim.

Tansiyon aletini görüp direk kolunu uzatan teyze kıvamında komşunuz
Geçmiş olsun...

Her gün ya her gün işten gelirken apartman bahçesinde görüyor, ablacım bi dur bi eve gireyim yok.

Simdi kendi teklif etmeden para istemek tabii ki olmaz ama her zaman düzenli ders vermek zorunda da degilsin sonuçta sen ona uymayacaksin o sana uyacak. Madem evde değil birkac saat sonrası icin, ben su an musaitim, birkaç saat sonra şu isim.var ya da dinlenecegim desen daha dogru olurdu
Herkesin kendine göre bir düzeni var, yardımcı olmak baska,dersi bizzat vermek baska
Insanlar anlayissiz maalesef, ben de insanlra hayir deme, kimseyi kırma diye yetistirildim kolay kolay sert cikamam ama bakiyorum benim kendimden ödün verip canimi disime taktığım insanlar benim ihtiyacım oldugunda rahatlıkla hayir diyor. Ben de ona göre tavır aliyorum artık !

İnanır mısınız kendi teklif etse bile ne tepki veririm bilmiyorum, şu kafa yapısından bir çıkabilseydim belki ay sonunu rahat getirebilirdim :)

Annenle konus, o da sana arka cikarsa merak etme itibari zedelenmez
Bir de o bi dk ablacim olayina, biraz tavirli yaklas ay cok yorgunum hic halim yok sonra görüşelim kusura bakma de gec eve annene de dert yanarsan o da kadina gerekeni söyler. " yorgundu sen de ustune gitmeseydin keske" gibilerinden

Sizi hayrat gibi kullanmalarına izin vermeyin.
Derse başlamadan önce ücret konusunu konuşun.Komşunuz olduğu için belki biraz esneklik gösterebilirsiniz ücret konusunda
Baştan tavrınızı belli etmezseniz başınız çok ağrır.
Kırılır ,ayıp olur diye düşünmeyin sonuçta sırf özel ders vererek geçimini sağlayan insanlar var.
Sonuçta babanızın oğlu değil

İnanır mısınız kendi teklif etse bile ne tepki veririm bilmiyorum, şu kafa yapısından bir çıkabilseydim belki ay sonunu rahat getirebilirdim :)
Teklif ederse diye dusun bakalim isine gelir miydi?
Eger cok da ihtiyacim yok olsa da olur olmasa da diyebiliyorsan "ozel ders vermeyi düşünmedim.arada yardimci olurum ama.ozel derdr vaktim yok" diyerek kibarca reddebilirsin

Kadın ders için istekte bulunduğunda özel ders verdiğim başka öğrencilerimde var sizin çocuğa göre değil benim vaktime göre ayarlamamız gerekiyo diyin.

Konusu açılmışken hiç konuşmadık ama 1 ders yapalım birbirimizden memnun kalırsak sonrası için ücret saati bukadar dersin.

Haklısınız. Acımasızlık mı oluyor böyle düşünmek diye kendime kızıyordum da fikir almak iyi oluyor. Annem de öyle çok ses çıkarabilen biri değil bakalım neler olacak ücret teklif ederse kabul etmem gerekir sanırım. Onu bile söyleyemezmişim gibi geliyor. Açıkçası kafam da yoğun okuldaki çocuklara zor yetiyorum, bir deneyelim. Çocukla uyuşursak zevkli bile olur
Teklif ederse diye dusun bakalim isine gelir miydi?
Eger cok da ihtiyacim yok olsa da olur olmasa da diyebiliyorsan "ozel ders vermeyi düşünmedim.arada yardimci olurum ama.ozel derdr vaktim yok" diyerek kibarca reddebilirsin

İhtiyaç hep var aslında ama yoğun bir dönemdeyim yüksek lisans tezi yazıyordum kendi okulumu bile dondurmak durumunda kaldım bu dönem. Ancak ikinci dönem ek iş düşünebilirim. Abartırsa ders veremem arada bir yardımcı olabilirim diye reddetmek mantıklı gibi sanki.

Evet bunu yapmak en mantıklısı. Gelsin gitsin çocuk da uyuyayım emrivakileri hiç sevemedim.

Tabiki al hakkini.emek vereceksin,vakit ayiracaksin,bu senin meslegin ayip degil dilenmiyoraun sadaka istemiyorsun.hayrina vermeyecek yani emeginin karsiligi

Tabiki al hakkini.emek vereceksin,vakit ayiracaksin,bu senin meslegin ayip degil dilenmiyoraun sadaka istemiyorsun.hayrina vermeyecek yani emeginin karsiligi

Sorumluluktan korkuyorum biraz. Bu dönem çok yoğunum yüksek lisans için tez teslim etmem lazım onu bile askıya aldım. Aile bana güvenir de böyle stresli bir dönemimde çocuk sıkıntı yaşar mı diye korkuyorum. En iyisi özel ders topuna hiç girmemek ve elimden geldiğince yardımcı olmak. O yardımlar için de üç beş bir şey verirse alayım o zaman ne yapayım çünkü apartmanda bunu yaptığım duyulursa bu da sıkıntı, başımı kaldıramam işten.

Neyse kızlar bana bu forum iyi geliyor hepinize teşekkürler. Bunaltımı attım üzerimden birazdan gelir çocuk mümkün olduğunca kafamı vereyim. Her şeyden önce faydalı olabilmem önemli. Yine gelirim hoşçakalın.

Ögretmen sensin canım tabiki onlar sana uyacak. Ayrıca madem düzenli ve seni yoran bir iş olacak tabiki para almanı tavsiye ederim. Hem belki işin içine para girince vazgeçerler.
Olay ablası şu konuyu bir ögreti çoktan geçmiş. Ablası her hafta ders vere gelmiş. Yani dediğiniz gibi kapı komşunuzla para konuşmakta insanı biraz cekindiriyor. Ama çekinmeyin sonuçta bu sizin işiniz.
Ya para alın.
Yada sürekli ders veremem ama ödevlerinde yada sınav döneminde yardımcı olurum deyin.
Ben olsam söylerdim direk. Sonuçta sende insansın. Akşama kadar onca çocukla uğraş akşamda onun çogugunda. Ustelik saat 9 10 da. Yok yani ben yapmazdım açıkcası. Dinlenmek isterdim.

bedavacı düşüncesizce hiç hoş değil
birine yardım etmek güzeldir yapabileceğim bir işse yardımda ederim
karşı taraf uyanıklık yaptığını hissedersem
olmaz dur demek lazım zira böyle tipler hep daha fazlasını ister
tepki verirdim sizin yerinizde olsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…