Arkadaşlar kolejde öğretmenim. Devlet okullarından daha yoğun çalışılır bilen bilir ve artık takatim kalmıyor eve döndüğümde hayatı sorguluyorum. Birkaç gündür üst komşum beni darlamakta. Çocuğu sınava hazırlanıyor ve benim branşım oldukça sıkıntılıymış çocukta. Tamam arada bir yardımcı olurum seve seve dedim. Bugün için söz vermiştim çıktım onların katına ama çocuk evde değil bir iki saat sonra görüşeceğiz. Mesele şu ki şimdiden başladı sizin evde çalışsanız olur mu, işte bundan sonra şöyle yaparız böyle yaparız falan diye. Duruma göre haberleşelim her an müsait olmayabilirim dedim. Severim de kendisini ama ben bütün gün evde oturmuyorum planı bana bırakması daha makul değil mi?
Ayrıca para falan konuşulmadı ki ben ondan para alamam neticede komşum ve yüz yüze bakıyoruz. Ancak para almayacağım bir işi de her hafta düzenli şekilde yapmam. Para teklif ederse kabul de edemem belki tek yaşasam olurdu bu doğal bir şey sonuçta iş yapıyorum karşılığını almalıyım ama annem var yüz yüze bakacaklar. Siz olsanız para alır mısınız? Kadın düzenli istiyor çünkü. Ne yapsam ne yapsam? Zaten canım çıkıyor neden insanlar böyle düşüncesiz? Hafta sonları olsa tamam da hafta sonlarımı şehir dışında yaşayan sevgilimle görüşmeye ayırıyorum. Fikir bekliyorum kızlar, nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.