• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlara hayır diyememek.

Boyle aksamlari bende yorgun oluyorum ,duzenli ilgilenemiyorum ,
Cocugunda vebalini alamam diyip
Duzenli cocukla daha iyi ilgilenecek birini bulmayi tavsiye et ,
Bu senin isin sonucta para almadan yapma ,
Yoksa bu cile bitmez ,
Ben hic hatir icinmuayene eden doktor gormedim

bir kere anlamadığı soruyu sorsa tamam, bir kere okula gidemese konusu eksik kalsa gelse anlatsam tamam ama düzenli şekilde hayatta para karşılığı olmadan bu işe girilmez. ancak yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen 30 yıllık komşu falan olması lazım.
okulda ek kurs koyuldu falan diyin bence, vakit darlığı çektiğinizi o kadar düzenli ilgilenemeyeceğinizi, düzen olmadan da çocuğun ilgisinin toplanamayacağını söyleyin

Arkadaşlar kolejde öğretmenim. Devlet okullarından daha yoğun çalışılır bilen bilir ve artık takatim kalmıyor eve döndüğümde hayatı sorguluyorum. Birkaç gündür üst komşum beni darlamakta. Çocuğu sınava hazırlanıyor ve benim branşım oldukça sıkıntılıymış çocukta. Tamam arada bir yardımcı olurum seve seve dedim. Bugün için söz vermiştim çıktım onların katına ama çocuk evde değil bir iki saat sonra görüşeceğiz. Mesele şu ki şimdiden başladı sizin evde çalışsanız olur mu, işte bundan sonra şöyle yaparız böyle yaparız falan diye. Duruma göre haberleşelim her an müsait olmayabilirim dedim. Severim de kendisini ama ben bütün gün evde oturmuyorum planı bana bırakması daha makul değil mi?

Ayrıca para falan konuşulmadı ki ben ondan para alamam neticede komşum ve yüz yüze bakıyoruz. Ancak para almayacağım bir işi de her hafta düzenli şekilde yapmam. Para teklif ederse kabul de edemem belki tek yaşasam olurdu bu doğal bir şey sonuçta iş yapıyorum karşılığını almalıyım ama annem var yüz yüze bakacaklar. Siz olsanız para alır mısınız? Kadın düzenli istiyor çünkü. Ne yapsam ne yapsam? Zaten canım çıkıyor neden insanlar böyle düşüncesiz? Hafta sonları olsa tamam da hafta sonlarımı şehir dışında yaşayan sevgilimle görüşmeye ayırıyorum. Fikir bekliyorum kızlar, nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.
bundan sonra saati şu kadr ders ücretinin diyeblirsin

Düzenli ders veremem çok yoğun ve yorgun oluyorum verimli olmaz, Düzenli olmasa da her konu için değil de anlamadığı konuları anlatmakta yardımcı olurum diyebilirsin

Bedavacı bir kadın bu belli. Para istersen dünyanın en kötü insanı ilan eder, bir daha da yüzüne bakmaz.
Böyle durumlarda çaktırmadan ima etmek lazım. Bazı günler başka özel derslerin olduğunu söyleyip onunkini iptal et. Neden benimkini iptal ediyorsun derse ki 5-6 iptalden sonra diyecektir. Parayı verenin düdüğü çaldığını masum masum açıklarsın. Yoksa bu tipler kanını emerler. Yine sen kötü olursun.

Hepiniz son derece mantıklı şeyler yazmışsınız. Çocuk gitti şimdi elimden geldiğince ilgilendim. Dediğiniz gibi yapıp yalnızca ara ara yardımcı olabileceğimi söylerim artık. Çünkü o para teklif etmez ama bu parasız yapılacak bir iş değil, çocuğun düzeyi iyi değil çünkü. Zor oluyor.
Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Hepiniz son derece mantıklı şeyler yazmışsınız. Çocuk gitti şimdi elimden geldiğince ilgilendim. Dediğiniz gibi yapıp yalnızca ara ara yardımcı olabileceğimi söylerim artık. Çünkü o para teklif etmez ama bu parasız yapılacak bir iş değil, çocuğun düzeyi iyi değil çünkü. Zor oluyor.
Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar.
branşınız nedir özel olmaz ise

Arkadaşlar kolejde öğretmenim. Devlet okullarından daha yoğun çalışılır bilen bilir ve artık takatim kalmıyor eve döndüğümde hayatı sorguluyorum. Birkaç gündür üst komşum beni darlamakta. Çocuğu sınava hazırlanıyor ve benim branşım oldukça sıkıntılıymış çocukta. Tamam arada bir yardımcı olurum seve seve dedim. Bugün için söz vermiştim çıktım onların katına ama çocuk evde değil bir iki saat sonra görüşeceğiz. Mesele şu ki şimdiden başladı sizin evde çalışsanız olur mu, işte bundan sonra şöyle yaparız böyle yaparız falan diye. Duruma göre haberleşelim her an müsait olmayabilirim dedim. Severim de kendisini ama ben bütün gün evde oturmuyorum planı bana bırakması daha makul değil mi?

Ayrıca para falan konuşulmadı ki ben ondan para alamam neticede komşum ve yüz yüze bakıyoruz. Ancak para almayacağım bir işi de her hafta düzenli şekilde yapmam. Para teklif ederse kabul de edemem belki tek yaşasam olurdu bu doğal bir şey sonuçta iş yapıyorum karşılığını almalıyım ama annem var yüz yüze bakacaklar. Siz olsanız para alır mısınız? Kadın düzenli istiyor çünkü. Ne yapsam ne yapsam? Zaten canım çıkıyor neden insanlar böyle düşüncesiz? Hafta sonları olsa tamam da hafta sonlarımı şehir dışında yaşayan sevgilimle görüşmeye ayırıyorum. Fikir bekliyorum kızlar, nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.
Bir veya iki kere yardımcı olmak tamam. Düzenli istiyorsa ücrete bağlanması gerekir. Kendisinin teklif etmesi lazım zaten. Başka türlü kabul edemem diye.
Bir kere gidin. Baktınız düzenli istiyor açıkça söyleyin şartları ne zaman konuşalım diye
Bende öğretmenim böyle düşüncesiz bir komşum olsa böyle yapardım.
(Maddi durumu hiç iyi değildir o zaman değişir tabi)

Back
X