diğer sayfada bir üye demiş iyi giyindiğim zaman daha özgüvenli hissediyorum gibisinden bişeyler. bence bu güzel bir tavsiye. önce iyi giyinip bakımlı, temiz olun. güzel kokan bir parfüm sürün. makyaj yapıysanız yapın, yapmıyorsanız gerek yok zaten. sizin tercihiniz. ama kalabalık içinde kesinlikle insanın kendisine güzel hissettiriyor. bu tamamen özgüven okşayıcı bir şey. özgüvene yapılan katkılar bu sorunu aşmanıza yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
konuşma konusuna gelince. kasmadığınız anda bu sorundan kurtulacaksınız bence. zaten oturup da felsefe tartışacak halleri yok. siz de katılmaya çalışın. gülün. eğlenin. saçmalarım diye düşünmeyin. dalga geçerler diye düşünmeyin niye dalga geçsinler? hem özgüven zaten insanın zaman zaman kendisiyle de dalga geçebilmesidir. bunu şu an tavsiye edemem belki size ama özgüvenli insan kalabalık ortamda arada sırada saçma bişey de söylese ve herkes gülse, evet saçma oldu sanırım deyip gülebilmeli, bunu sorun haline getirmeden devam edebilmeli. ben öyleyim en azından. kendimizle barışık olmalıyız.