insanlara olan tolere seviyem bini aştı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenize nazınız geçiyor o yüzden belki de bence bazı dönemlerde hepimiz böyle patlamak istiyorum ama patlayamiyorum konumuna geliyoruz. Bir süre sonra geçer diye düşünüyorum. Sizde kimseyi tolere edip bu kadar kafaya takmamak için iyi gelen şeyler yapın mesela deniz varsa oturup onu izleyin. Veya parkta oynayan çocuklari. Bana iyi geliyor belki sizde de farkeder.

Rahatsızlığınızla ilgili bir yorum yapamam çünkü yaşayan bilir. Belki sizi daha çok zorluyordur bu durum. Tanı aldığınıza göre psikiyatr'a gittiniz. Beraberinde psikologa da başlayabilirsiniz diye düşündüm.
Sevdiklerini kaybetmemek için alttan almak, onlar yüzüne bile vursa susmak bunlar bana da tanıdık. Bir zamanlar bende böyleydim. Insan değişebiliyor. Sınır çizme ve bağlanma stilleri ile alakalı videolar izleyin, kitaplar okuyun derim. Ben cevaplarımı buralarda buldum. Hala daha sevdiğim birinin bir yanlisinda hayatimdan cikarma yoktur. Cunku bizde insaniz bende ona yanlis yapmışımdır diye düşünürüm. Ancak karşı taraf telafi etmek yerine buzdan duvarlar örüyorsa artik barışmaya gayret etmiyorum.
Çözümü şurada buldum ben, korktuğum şeylere gönüllü olmak. Bir şeyden korkup kaçıyorsak , sırf kaçındigimiz için sorunların , kırgınlıkların üzerini örtüyorsak o sadece geçici bir çözüm oluyor. Ve korktuğunuz yine başınıza geliyor, üstelik tüm suçlu siz olarak. Cunku zamanında sustunuz. Birden değişen siz olmuş oluyorsunuz.
Korktuğumuz şeyin üzerine gidip yaşamaya gönüllü olursak o kadar da korkunç olmadığını görüyoruz. Mesela sevdiğim insanların beni yanlış anlamasını istemiyorum mu diyorsunuz? Bunu engelleyecek gücünüz var mi ki?yanlis anlasilmamak icin susmak, alttan almak doğru anlaşılmaniza sebep vermez. Bir yerde patlak verir ve karşınızdaki sizi yine suçlar. Sonuç değişmez kısacası. Bırakın gönüllü olun sevdiğiniz insanlar da sizi yanlış anlasin. Hakikaten niyetinize güveniyorlarsa zaten olayın sıcaklığı geçince o da durulacaktır. Biri sizi kötü bilmesin mi istiyorsunuz? Bilse ne olacak ki? Kendinizden ne eksilecek?birisin size kötüsün demesi sizi kötü yapmaz. Hepimiz bazen doğru bazen yanlış kararlar alabiliriz hayatta. Hata yapabiliriz ancak bile bile birine kötülük olsun diye art niyetle davranmadiktan sonra kötü olmayız. Gönüllü olmak lazım onların gözünde kötü olmaya da.
Böyle böyle aşılıyor. Eskiden cok duygusal tepkiler verirdim. O benim en yakınım hakkımda nasil böyle düşünür diye üzülür dururdum. Şimdi diyorum ki " düşünür." Herkes suizana da kayabilir. Dostluklar arkadaşlıklar bitebilir,başlayabilir de. En yakınınız en uzaginiz olabilir. Kimseye kendini beğendirmek için çaba harcamayınca hayat daha güzel akıyor. Evet daha yalniz oluyorsunuz ama o yalnızlıkta kendinizi keşfetme ihtimaliniz oluyor. Kendi sorunlarınızla kendi başınıza bas edebilme gücü oluyor. Bence bunlar da güzel kazanımlar. Belki 16 17 yaşlarda bahsettiğim o duygusal iliskiler güzeldi ancak 30 yaşında olmuyor.
O kadar güzel anlatmışsınız ki. Gerekilen yerde gerekilen tepkiyi verememek verdiğinde tatsızlığın verdiği o iç huzursuzluk. İnsan ilişkilerini o kadar karmaşık hale getiriyoruz ki sonra kendi içimizde düğümleniyoruz. Gösterdiğim her tolere sadece kendimden eksiltti.

Bence kendinize pek deger vermiyorsunuz ve bir memnun edicisiniz.

Aman huzursuzluk olmasin, aman şu mutlu olsun, yeter ki bir tatsızlık olmasın güdüsüyle haklı bile olsanız karakterinizden ödün vererek de olsa durumu duzeltmeye çalışıyorsunuz. Ama her şeyi ve herkesi kontrol edemezsiniz. Bundan doğan sinirinizi de ailenizden çıkarıyorsunuz muhtemelen.

Hayat bu, yeri gelir endiseleniriz, yeri gelir birileriyle aramız bozulur, bu durumdan bu kadar huzursuz olmayın ve kabullenin. Örneğin bir ortama girdiğinizde biriyle ayni fikirde degilseniz belirtebilirsiniz, susmayı seçmeyin mesela:) En fazla o kişiyle tartışırsınız ve dünyanın sonu gelmez.

Bence kendinize pek deger vermiyorsunuz ve bir memnun edicisiniz.

Aman huzursuzluk olmasin, aman şu mutlu olsun, yeter ki bir tatsızlık olmasın güdüsüyle haklı bile olsanız karakterinizden ödün vererek de olsa durumu duzeltmeye çalışıyorsunuz. Ama her şeyi ve herkesi kontrol edemezsiniz. Bundan doğan sinirinizi de ailenizden çıkarıyorsunuz muhtemelen.

Hayat bu, yeri gelir endiseleniriz, yeri gelir birileriyle aramız bozulur, bu durumdan bu kadar huzursuz olmayın ve kabullenin. Örneğin bir ortama girdiğinizde biriyle ayni fikirde degilseniz belirtebilirsiniz, susmayı seçmeyin mesela:) En fazla o kişiyle tartışırsınız ve dünyanın sonu gelmez.
Sanırım bunların temelinde kendime gram değer vermeyişim var. Z.selvilioğlu bir tedx talksta özşefkatten bahsetmişti insanları kucaklamaya çalışmak yerine dönüp kendime sarılmam gerekiyor muhtemelen.

O kadar güzel anlatmışsınız ki. Gerekilen yerde gerekilen tepkiyi verememek verdiğinde tatsızlığın verdiği o iç huzursuzluk. İnsan ilişkilerini o kadar karmaşık hale getiriyoruz ki sonra kendi içimizde düğümleniyoruz. Gösterdiğim her tolere sadece kendimden eksiltti.
Bence kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz. Mesajlarınızdan anladim bunu. Sanırım kaybetmek istemiyorsunuz diye susuyorsunuz. Cesur olun bence bu hayat sizin. Gerçekten sizi sevip gerektiğinde ortak noktada buluşabilecek kişiler olmali hayatınızda. Buna değer olmali.
Insan olarak en büyük zaafımız alışmak sanirim. Herkes sizi boyle tanıdı ve alisti dolayısıyla onların gözüyle " sorun çıkarmanızı " istemiyorlar.
Ama gördüğünüz gibi bu yükü bir yere kadar taşıyabilirsiniz. Kendi hakkınıza girdiğinizde iç huzursuzlugunuz daha çok artar. Elbette tartısin demiyorum ama kendi isteklerinizi de hep otelemeyin. Hep kendinizi açıklamak için fazlaca çaba göstermeyin nedense bu davranislar karsi tarafta , ben hakliyim ki bu kadar ugrasiyor izlenimi veriyor ve daha da üstünüze geliyorlar.
Hataliysanız elbet özür dilersiniz ancak duygusal manipulasyonun devam etmesine izin vermeyin, binlerce kez özür dilemeye de gerek yok.
Bir arkadaşımla yanlış anlaşılma yaşadım birkaç ay önce bende. Çok yakinim. Ama birbirimizi anlayamadık olabiliyor böyle seyler. O kırıldığı için sadece kendi açısından bakıyor ama ben ona bir sey dememiş olmama rağmen üzerine alınmıştı sadece. Bir süre görüşmedik. Sonra normal davrandım ben baktim ayni tepki yok. Bende çektim kendimi.
Tedirgin değilim eskisi gibi. Telafi bile beklemiyorum hatta ben artik insanlardan. Hakkımda neden boyle düşündü ki diye kendimi üzmemin de manası yok. Eğer benim gibi geride bırakmayı başarabilirse devam ederiz. Yok takılı kalıcaksa yollarımız ayrılır. Ben eski ben değilim fark edebiliyorum. Üzülsem de ayırabiliyorum artik yollarımı sevdiklerimle bile olsa. Cunku biliyorum hic bir ilişki tek taraflı düzeltme çabasıyla yürümez.
Hic düzeltmeye gayret etmeyin diyemem. Karşı tarafta böyle düşünüp inatlaşmaya varabilir. Çabanıza bir ses gelmiyorsa ilerleyin diyebilirim.

Bence kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz. Mesajlarınızdan anladim bunu. Sanırım kaybetmek istemiyorsunuz diye susuyorsunuz. Cesur olun bence bu hayat sizin. Gerçekten sizi sevip gerektiğinde ortak noktada buluşabilecek kişiler olmali hayatınızda. Buna değer olmali.
Insan olarak en büyük zaafımız alışmak sanirim. Herkes sizi boyle tanıdı ve alisti dolayısıyla onların gözüyle " sorun çıkarmanızı " istemiyorlar.
Ama gördüğünüz gibi bu yükü bir yere kadar taşıyabilirsiniz. Kendi hakkınıza girdiğinizde iç huzursuzlugunuz daha çok artar. Elbette tartısin demiyorum ama kendi isteklerinizi de hep otelemeyin. Hep kendinizi açıklamak için fazlaca çaba göstermeyin nedense bu davranislar karsi tarafta , ben hakliyim ki bu kadar ugrasiyor izlenimi veriyor ve daha da üstünüze geliyorlar.
Hataliysanız elbet özür dilersiniz ancak duygusal manipulasyonun devam etmesine izin vermeyin, binlerce kez özür dilemeye de gerek yok.
Bir arkadaşımla yanlış anlaşılma yaşadım birkaç ay önce bende. Çok yakinim. Ama birbirimizi anlayamadık olabiliyor böyle seyler. O kırıldığı için sadece kendi açısından bakıyor ama ben ona bir sey dememiş olmama rağmen üzerine alınmıştı sadece. Bir süre görüşmedik. Sonra normal davrandım ben baktim ayni tepki yok. Bende çektim kendimi.
Tedirgin değilim eskisi gibi. Telafi bile beklemiyorum hatta ben artik insanlardan. Hakkımda neden boyle düşündü ki diye kendimi üzmemin de manası yok. Eğer benim gibi geride bırakmayı başarabilirse devam ederiz. Yok takılı kalıcaksa yollarımız ayrılır. Ben eski ben değilim fark edebiliyorum. Üzülsem de ayırabiliyorum artik yollarımı sevdiklerimle bile olsa. Cunku biliyorum hic bir ilişki tek taraflı düzeltme çabasıyla yürümez.
Hic düzeltmeye gayret etmeyin diyemem. Karşı tarafta böyle düşünüp inatlaşmaya varabilir. Çabanıza bir ses gelmiyorsa ilerleyin diyebilirim.
çoook teşekkür ederim bir yerden yakalamaya çalışacağım bende :KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X