• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNSANLARA yaranmak için ukala mı olmalı

Üsluplara dikkat edelim lütfen...

konu bacak bacak üstüne atmak değil, bu ve buna benzer bi çok nahoş hareketin normalleştirilmesi. herkesin yetiştirilme tarzı farklıdır ama benim gördüğüm ,gezdiğim, gözlemlediğim her ortamda büyüklerin yanında bacak bacak üstüne alılmaması gerektiği kuralı değişmez , değişmemeli.
Nesi nahos ? Size oyle ogretilmis bize ogretilmedi. Bu yuzden kimseye terbiyesiz saygisiz demek haddinize degil. Ve bu sacma.sapan seyi kizima.da ogretmeyecegim. Babasinin anasinin yaninda yatabolir bacak bacak ustune atabilir. Sayginin gercek anlamini bilmesi yeter. Bacak bacak ustune atti diye terbiyesiz olur mu bir insan ya azicik mantik

Ben de muhafazakarim ama bacak bacak ustune de atarim yani. Bunun saygisizlik oldugunu dusunmuyorum ama saygisizlik oldugunu dusunen kisilerin yaninda atmamaya calisiyorum o sekilde algilamasinlar diye.

Konuyu muhafazakar olup olmama eksenine taşımayın iyice konuyu saptırdınız. o kişi hakkında bu değil de başka bi şeyden de dert yanabilirdi. misal farklı bir yaşamları olsaydı derdi ki, kp kv den paralar alıp parise gidiyor geziyor tozuyor onlar da veriyor benim bebeğime bir künye bile almıyorlar...konu takdir eksikliği yaşayan, çevresince kendince herşeyi dört dörtlük yaptığı halde takdir edilmeyen birinin başkasının onun kadar uğraşmamasına rağmen el üstünde tutulmasını içten içe sindirememesi ve hatta kıskanmaya bile başlamış olması. asıl sorun kendisiyle takdir görmeyişiyle ilgili eksiklik kompleksi ama başkasına yansıtarak kendini doğru anlatamıyor ya da kendisi bile asıl sorununun farkında değil onlar ayrı ayrı konular. sonuç olarak, onun sorunu üzerinden konuşup onun kendi içinde yaşadıkları hakkında yorum yapmamız gerekirken ve ona olumlu olumsuz yorumlarla yardımcı olmaya çalışmamız gerekirken asıl konuyu nerelere nerelere getirdiniz pes!

wohoooo konu namus cinayetine gelmiş ya la :27:

konu sahibi sen de biliyorsun ki konu bacağını nereye attığı değil.. sen sadece kıskançlığını k.validenin gazıyla körüklüyorsun.. sen okumuş olmasını çekemiyorsun ama k.validenin eleştirmesine de içten içe seviniyorsun.. "ben de başarılı olurum ne var yani" deme, ol- göster millete.. ha bu arada da boş durma, psikoloji kitaplarına göm kafayı iyi gelir..

Neden hemen baskı oluşturuluyor anlamam ben öğretmenim kendimi medeni olarak tanımlayabilirim ama büyüklerimin yanında bacak bacak üstüne atamam bu bir saygı göstergesi onların aile kültürüne göre de hoş bi durum değil belli ki atan atar atmayan atmaz kime ne yahu

Nesi nahos ? Size oyle ogretilmis bize ogretilmedi. Bu yuzden kimseye terbiyesiz saygisiz demek haddinize degil. Ve bu sacma.sapan seyi kizima.da ogretmeyecegim. Babasinin anasinin yaninda yatabolir bacak bacak ustune atabilir. Sayginin gercek anlamini bilmesi yeter. Bacak bacak ustune atti diye terbiyesiz olur mu bir insan ya azicik mantik

size öğretilmemiş olması doğru olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. mantık kişinin bildiğinden ibarettir, bize de kafamıza silah dayayarak 'BUYUKLERİN ÖNÜNDE BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMAYACAKSIN' denmedi ama anne babam asla aile büyükleri karşısında bu şekilde durmadı ve görerek bu bilinç oluştu bizde. asla kişiye münhasır konuşmadım, genel olarak bilinen Türk toplumunun geneline hakim bi saygı kuralını kendimce yorumlamiş olmam size benim mantık boyutumu sorgulama hakkını asla vermez.

Konuyu elinde telefonla yatarken okuyorum ki odada babam da var tv izliyor saygisizlik yapmadigimi dusunuyorum o da boyle gormuyor. Siz eltinizi kiskaniyorsuniz gelmis burada konu aciyorsunuz.Dedikodu daha buyuk saygisuzlik degil mi icinizi fitne fesattan temizleyin esinizin ailesi hakli kimi cok sevdikleri ortada

olayın özeti

tumblr_mlgazcwjVS1s9wa4ao1_r1_500.jpg

size öğretilmemiş olması doğru olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. mantık kişinin bildiğinden ibarettir, bize de kafamıza silah dayayarak 'BUYUKLERİN ÖNÜNDE BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMAYACAKSIN' denmedi ama anne babam asla aile büyükleri karşısında bu şekilde durmadı ve görerek bu bilinç oluştu bizde. asla kişiye münhasır konuşmadım, genel olarak bilinen Türk toplumunun geneline hakim bi saygı kuralını kendimce yorumlamiş olmam size benim mantık boyutumu sorgulama hakkını asla vermez.
Size böyle öğretilmiş olması neden bu olguyu gerçek yapıyor peki? Öğretilen yanlış olamaz mı? Belki bizimki doğrudur... Kendi doğrunuzun, kendi öğrendiğinizin gerçek olduğuna nasıl bu kadar sorgulamadan inanabiliyorsunuz?

Eğer eltinizin size karşı yaptığı bir şey olsaydı daha farklı yorumlar yapardık. Ama size hiç bir zararı olmayan bir insanı burda bize şikayet ediyorsunuz. Biz de ona göre yorum yapıyoruz.

Ay hakkaten ya, okuyorum okuyorum kadının ehliyet dosyasını yakmasından başka bir hatasını göremiyorum. Karşılığında verecek cevabı da varmış ki rahatsız olup da belli edemeyenlerden başka şikayet edeni yok.

Elti, dış kapının mandalının da ötesindeyim ama bana bile yarandın yani ama bir dahaki sınava daha fazla çalış, etrafın lafına sözüne de bakma. :KK15:

Ay hakkaten ya, okuyorum okuyorum kadının ehliyet dosyasını yakmasından başka bir hatasını göremiyorum. Karşılığında verecek cevabı da varmış ki rahatsız olup da belli edemeyenlerden başka şikayet edeni yok.

Elti, dış kapının mandalının da ötesindeyim ama bana bile yarandın yani ama bir dahaki sınava daha fazla çalış, etrafın lafına sözüne de bakma. :KK15:
Ahaha eltici olduk konu sahibi sayesinde. Tanısak kankito oluruz valla.

Butun yorumlari okumadim ama konu sahibi derdini tanlis aksettirmis bence. Asil problemi takdir gormemesi sanirim.

Aynisinin tipkisi benim elti bide bilmistir kenddisi cene desen binbesyuz :))) allah horsun bosvet canim

Ne alaka ya, saçma sapan kurallar

Biri atmış ortaya, çoğunluk öyle düşünüyor diye kendime uymayan, saçma bulduğum bir şeyi uygulayamam

O da böyle düşünüyordur. Belli ki okumuş, etmiş, kendini geliştirmiş ki insanların bacak bacak üstüne atmakla terbiyesiz olmayacağını öğrenmiş!

Terbiyesizliğin başka yerlerde aranacağını öğrenmiş!

Abla bu yaptigın demogoji oluyor.konumuz dısardaki davranıslar dgl bacak bacak ustune atmak.o kotu davranışları bende tasvip etmiorum tabi ki. Sırf ego tatmin etmektir ana babanın yanında atmak. Ha yasıtlarınla filan atılır sorun olmaz ama eşinin senin ana babanın yanında attgnı ve senin ana babanında bunu sevmdgni bir hayal et ya da gelinin ya da damatın oldugunu dusun bi. Bacak atmak sorun dglse, kv ya da kp yanında yatmak,onlar varken uzanmakta sorun dgl o zaman. Sonuçta insan dinleniyor.

ne kadar profesyonel bir yorum bu ego falan da bilirmişsiniz :KK45:
de yanlış bilir, yanlış kullanırmışsınız :KK52:

Oyle demeyin modern hanimlar. Bize sormus, koy pikniginde koylu adamlarin oldugu yerde hamakta yatacakmis elti hanim ama? Buna ne diyorsunuz?!
Ben diyorum ki, elti hanim akilli kadinmis. Tanimadigi etmedigi onca insana hizmet edecegine
"ben de piknigimi yapar, keyfini cikaririm arkadas" diye dusunmus. Yok adam var, yok bilmemne var diye kendini kisitlayacak degil ya. Helal olsun valla.

Back
X