Bende bunu zaman zaman düşünürüm.Ama sonuç şu ki bu cesareti ben veriyorum..Ne kadar mesafe o kadar kırılmazsın.Bir de kırıldığında belli etmek gerek.Alttan aldıkça tepene biniyorlar.
belli edince de bu nasıl bir alınganlık, her şeye alınıyor oluyor
Ben genelde haddim olmayan bir konuda yorum yapmam, laf olsun diye bir şeyler söyleyip ortalık bulandırmaya çalışmam. Biri bana bir olay anlattığında özellikle karşı tarafı dinlemeyecek konumda isem ve şahit olmadığım bir olay ile ilgili - çalısma arkadaşımın kayınvalidesini ve görümcesini anlatması gibi - keskin yorumlar yapıp hırsına hırs katmam o kişinin.
Bu özelliğinizle dediklerinizin alakasıı yok bence. Siz hakkınızı savunduğunuzu düşünebilirsiniz ama insanlara sesi çıkmayan bir insanmış gibi etki bırakmışsınız muhtemelen. Aynı sizin karakterinizde bir tanıdığım var iş yerinde, sorsanız hakkını savunan biridir ama bence alakası yok. Bazı durumlarda kendinizi geri çekmişseniz, insanlar direk sizi hakkınızı savunmayan biri olarak algılanmıştır. Tam anlatamadım ama ne dediğinizi tam olarak anladım ve siz farkında olmadan dışarıdan başka görünüyorsunuz.
Çok haklısınız, tabii ki yüklenmek kötü bir şey ama maalesef kötü insanlar her yerde. Hele iş hayatında kimse samimi değil. Size yüklenmeye çalışan insanlara da bir iki sağlam laf çarpın ki yanınıza yaklaşamasınlar. İnanın sadece ilki zor, ondan sonra "neden bu zamana kadar sabretmişim ki?" diyeceksiniz.ama işte bu da vahim bir durum değil mi sizce? diyelim hakkımı savunamıyorum nasılsa savunmuyor diye yüklenmek kötü bir şey değil mi? ayrıca burda işler başka yürüyor, isteyen istediğine cevap verebilir normalde ama herkes kimle münakaşa edilip edilmeyeceğini iyi bildiğinden atraksiyon istemiyorlar, bendeki mantıkta o.
Ya karşımdaki polis olmasa ve havaalanında olmasak dahada neler derdim de diyemedim.Mayflower75 yok artık ne kadar gereksiz bir diyalog baslatmıs o öyle vallahi pes. işte ben o bahsettiğinizi çevremdeki insanlara pek yapamıyorum dışarıdaki lauballi tavırlarda had bildiririm de..
Herkese lafını yapıştır geç ,30 dan sonra öğrendim çok pismanim.. Artik öyle rahatım ki.
Bu bizim millette bolca bulunan bir özellik malesef karışmaya ve haddi olmadan fikir beyan etmeye bayılırlar. Daha çok yakın bir tarihte başıma geldi.Turkiyeye tatile geliyoruz uçaktan indik pasaport kontrolüne girdik.Benim oğlum biraz kilolu yaşadığım ülkede bununla ilgili ima bile yapan yok pasaportları kontrol eden polis gevşek gevşek gülerek oğluma "oooo tosun ne zaman vermeyi dönüşüyorsun bu kiloları?"demezmi sınır oldum.Bende öndeydim geri dönüp "sorunmu var benzetemedinizmi pasaporttaki fotoğrafla?"dedim..yoo sorun yok öylesine dedi birde..
Ters ters bakarak çıktım.. hadsiz ya.!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?