• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlardan çok çabuk soğuyorum

blackys

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
626
190
123
merhabalar.. ben Odtü de mühendislik okuyorum derslerim cok ağır ve beni cok bunalttı.. bu 3 yıl içerisinde hayat enerjim azaldı. bunun etkisi var mı bilmiyorum ama benim derdim insanlardan çok çabuk soğumak. karşımdaki insanın tek bir hatası olursa bir daha yüzünü görmek istemiyorum o kişinin. sizce normal mi yani bu

bir de şöyle birşey var artık herşeyden çok sıkılıyorum mesela yeni bir ortama giriyorum bir süre sonra konuşmaktan sıkılıyorum.. sizce psikolojik desteğe ihtiyacım var mı? daha önce böyle seyler yaşayan oldu mu?:59:

merhabalar.. ben Odtü de mühendislik okuyorum derslerim cok ağır ve beni cok bunalttı.. bu 3 yıl içerisinde hayat enerjim azaldı. bunun etkisi var mı bilmiyorum ama benim derdim insanlardan çok çabuk soğumak. karşımdaki insanın tek bir hatası olursa bir daha yüzünü görmek istemiyorum o kişinin. sizce normal mi yani bu

bir de şöyle birşey var artık herşeyden çok sıkılıyorum mesela yeni bir ortama giriyorum bir süre sonra konuşmaktan sıkılıyorum.. sizce psikolojik desteğe ihtiyacım var mı? daha önce böyle seyler yaşayan oldu mu?:59:

bunlar bana göre gayet normal. bende öyleyim.

çevrendeki insanlar senin tarzın değildir. boş ve gereksiz konuşmalar oluyordur, sıkılıyorsundur.

aptallığa tahammülün yok demek ki :34:

sevindim şuan gercekten.. ama eskiden böyle değildim şuan sosyal hayatımı etkiliyor bu durum:26:
belki derslerden bunaldığım içindir belki geçer bilmiyorum ama birçok kişide olduğunu duymak rahatlattı :87:

Normal buldum bende seni.

Kimbilir kendimde öyle olduğum için mi bilmiyorum :)

Bu yüzden yalnızlık çekiyorum arkadaşım.

En ufak bir durumda çok değer verdiklerimden bile soğumak

beni yalnızlığa sürüklüyor...

Konuşmaktan,insanları dinlemekten sıkıldığım anlarda cabası.

Son düzenleme:
sevindim şuan gercekten.. ama eskiden böyle değildim şuan sosyal hayatımı etkiliyor bu durum:26:
belki derslerden bunaldığım içindir belki geçer bilmiyorum ama birçok kişide olduğunu duymak rahatlattı :87:

2 senedir üniversitedeyim ayıp olcak ama s...le s...le öğrendim soğumayı insanlardan:47:

2 senedir üniversitedeyim ayıp olcak ama s...le s...le öğrendim soğumayı insanlardan:47:

onu bana hiç sorma kimle ne paylaştıysam ertesi gün milletten duydum hayat böle bazı insanlar böle terbiyesiz işte..

Normal buldum bende seni.

Kimbilir kendimde öyle olduğum için mi bilmiyorum :)

Bu yüzden yalnızlık çekiyorum arkadaşım.

En ufak bir durumda çok değer verdiklerimden bile soğumak

beni yalnızlığa sürüklüyor...

aynen öyleyim ben de.. geçen cok yakın bi arkadasımla görüşmeyi kestimcünkü sürekli ekiyordu beni.olay en sonunda koptu.6 7 ay süre sonra ilk kez görüşcektik akşam cıkalım eğlenelim dedik. beni o gün aradı iptal etmek istediğini söyledi , hastaymıs cok yorgunmus , tamam dedim bozulmustum. daha sonra aradı saat 2 gibi görüşelim kahve içmeye gidelim dedi. tamam dedim. gittik 1 saat kahve içtik.
sonra kalktık işte evlerimiz yanyana..yolda bi arkadası aradı sabah aksam onunla görüşüolar zaten.. bişiler söledi kız bizimki pek bişi sölemedi kısa kısa cevaplar verdi ben anladım bişiler olduğunu.. neyse beni bıraktı eve baktım eve gitmiyor.. ben şehre gidiyorum tekrar dedi :20: tamam dedim.. o dakka anladım yani olayı biz 6 7 aydr görüşmüoruz hergün görüştüğü insanlarla cıkmak için beni sattı resmen.. cok yakındık cok ama.. ben ondan sonra aramayı kestim...
okula döndüm facebooktan falan yazıodu ara sıra soğuk konusuodum bigün söledim içimdekileri.. bana sacmalama off bıktım sıkıldım bunlardan falan dedii.. sonra ben görüşmeyi kestim.. 3 ay falan hiç görüşmedik.. sömestrde memlekete gittim alısveriş merkezinde karsılastık yine o kızlaydı.. yan yana geçtik 2 kez ama ne ben ne o baktık birbirimize selam falan vermedik.. onun da üzernden 2 ay sonra msn den yazdı bana falan yok işte sen gittiğinden beri hayatımda cok şey değişti falan.. yalan yaa 5 6 ay sonra mı geldi aklına.. arada yazıo bazen he hı diip geciorm umrumda diil oysa ki neler paylaşmıstık.. neyse bazı insanlara değer vermemek gerekiyor işte.. daha bende cok olay var diğerlerini de anlatırım :1:

Bu nelere soğuduna bağlı derım .Normal ve ya anormalsın demek

bana düşmez ama , insanlarla bir arada olmak istıyorsan bazı hallerınıde görmezdden

gelmek durumundasın.Belkıde yanlış insanlarla görüşüyorsundur, hoş doğru insan kim

onuda bilmiyorum ya herkez kendine göre en doğrusu en bulunmazı ,bende yapı olarak çok cabuk

sıkılırım.Uzun süre aynı konuda konusamam,uzun süre birini dinleyemem ,uzun süre aynı yerde kalamam

dikkatimi bir şey üstünde uzun süre tutmam cok zor ,beyin olarak beni meşgul edebılecek

şeyler çok az mesela... ama yinede insanlarla ne kadar bana uymasada ,ters gelen yanlarıda olsa

çok samimide olmasak görüşürüm. Yoksa hiç kimseyle görüşmemem lazım :1:Kimse mükemmel değil

sende bende :34:

Hem maddi hem manevi sömürülüyorum 2 senedir..
Hem arkadaşlığımı kullandılar, hem paramı, hem samimiyetimi.. Geçen sene sınıfta kaldım.. Bu sene eşşek gibi çalışıyorum bu senede bilgimi kullanıyorlar.. Ve ben bunu 2. dönem 2. vizelerde fark ettim..

Suçlu benim.. Kendimi kullandırıyorum enayi gibi...
Ve erkek arkadaşıma patlıyorum.. Umarım seneye o yanıma gelecek ve ben de bir daha burdaki kimseye kendimi kullandırmayacağım..!!!
:47:

Bu nelere soğuduna bağlı derım .Normal ve ya anormalsın demek

bana düşmez ama , insanlarla bir arada olmak istıyorsan bazı hallerınıde görmezdden

gelmek durumundasın.Belkıde yanlış insanlarla görüşüyorsundur, hoş doğru insan kim

onuda bilmiyorum ya herkez kendine göre en doğrusu en bulunmazı ,bende yapı olarak çok cabuk

sıkılırım.Uzun süre aynı konuda konusamam,uzun süre birini dinleyemem ,uzun süre aynı yerde kalamam

dikkatimi bir şey üstünde uzun süre tutmam cok zor ,beyin olarak beni meşgul edebılecek

şeyler çok az mesela... ama yinede insanlarla ne kadar bana uymasada ,ters gelen yanlarıda olsa

çok samimide olmasak görüşürüm. Yoksa hiç kimseyle görüşmemem lazım :1:Kimse mükemmel değil

sende bende :34:

haklısın tabiki.. kimse mükemmel değil.. ama şu güne kadar bir tek insan bana gelip sen bana şunu şunu yaptın, arkamdan konustun kalbimi kırdın demedi.. ben değer verdiklerimi el üstünde tutarım. normal arkdaslarımı da kırcak bişi yapmam yani .. 1. sayfada anlattım mesela ne olduğunu bi bak istersen :31:

benim yakın arkadaşlarım birbirleriyle anlaşamaz hiç, sanırım birbirinden çok değişik karakterlere sahip arkadaşlarım olduğundan bu böyle. ben de yeri gelir sinirlenirim, yeri gelir söylenirim; ama soğumam için gerçekten büyük bir şey yapmış olması lazım karşımdakinin; çünkü empati yapmak önemlidir benim için, anlamayı denerim. ama bunun yapıyla alakası var bence. sen soğuyorsun diye anormalsin diyemeyiz :) insanlara hemen güvenmemekle soğumak ayrı şeyler bence; ama böyle böyle de yanında kimseyi bulamayabilirsin bir süre sonra. herkesi "öyle" kabul etmeyi dene eğer sana zor gelmeyecekse ki eminim denemişsindir zaten :) neyse saçmalamadan kısa keseyim, bence anormallik değil bu :)

Çok ayrıntıcı, çok duygusal, çok düşünceli olmak insanı bu hale getiriyor.
Sen ağzından çıkanı aman birilerini kırarım diye binkere düşünürken, hiç tanımadığın birini bile yeri geldiğinde kendinden fazla düşünürken, karşılığında başka başka tavırlar ve karaktaresizlikler gördüğünde soğuyorsun doğal olarak.
Ama kabul etmek lazım ki karşıdakiler de insan, hatalar mutlaka oluyor, çok hassas olmakta çok doğru değil, çünkü insan kendine yapıyor ne yapıyorsa. Büyük karaktersizlikler hariç tabi, bu tarz insanların hayatımızda zaten yeri olmamalı.
Duygu durumunda bozulmaya başlıyor bir zaman sonra, bu anlamda bir yardım almakta fayda olabilir.

Hem maddi hem manevi sömürülüyorum 2 senedir..
Hem arkadaşlığımı kullandılar, hem paramı, hem samimiyetimi.. Geçen sene sınıfta kaldım.. Bu sene eşşek gibi çalışıyorum bu senede bilgimi kullanıyorlar.. Ve ben bunu 2. dönem 2. vizelerde fark ettim..

Suçlu benim.. Kendimi kullandırıyorum enayi gibi...
Ve erkek arkadaşıma patlıyorum.. Umarım seneye o yanıma gelecek ve ben de bir daha burdaki kimseye kendimi kullandırmayacağım..!!!

aynen yaa bak daha yeni olan bi olay var onu da anlatiim.. benim bi arkadas var bi dersin deneyini o kız arkadas ona a diyelim , ben , sevgilim ve t ile yapıyoruz.. deney raporunu grup olarak yazcaktık.. hesaplamaları a ve ben aldık diğer kısımları sevgilim ve t yapcaktı.. oturduk bi aksam ben hesaplamaları yaptım A da word de yazıyordu onları.. sonra ben santimetreyi metreye cevirmeyi unutmusum bi kaç seyi değiştirdik.. sonra tutturdu bunlar satim değil milim diye :37: haydaaa boru 1 metre yani mümkün değil öyle bişi.. bi de değerleri okuyan ben ve T idik yani A değerleri bile okumadı.. ki sordum herkese ben yanlıs söylemiyim diye herkes santim diyo.. nese dedi ki ben hocaya sorcam tamam dedim sor. ertesi gün sordum naptın gittin mi hocaya dedim yok dedi yarın gitcem.. tamam dedim.. ertesi gün gitmiş heralde dersi geldi ne selam ne sabah saçma sapan bi durum yani.. neyse dedim akşam msnden yazdım gittin mi hocaya dedim gittim dedi ne dedi dedim kesin bişi demedi dedi :9: ama ben çevirdim milime dedi :47: kendi kafasına göre cevirmiş biz 3 kişi santim diyoruz o milim dedi diye cevirmiş.. tekrar anlattım resmini yolladım deneyin görsün diye.. bana demez mi bu b.ktan şeyi tartısmak sıkıldım konusmak istemiyorum artık bu konu hakkında falan filan ben de delirdim böyle deyince.. ya sen kendi kafana göre değiştiriyosun sonra konusmak istemiosun . ben de dedim ne bu hareketlerin selam vermiosun sacma sapan laflar ediosun napıosan yap dedim. sonra taam değiştiriorm dedi özür falan diledi.. sonuç olaraqk 92 aldık deneyden yani santim doğruydu.. çirkin olan onun hareketleriydi yoksa herkes yanılabilir..
o günden beri cok soğudum görmek istemiyorum suratını , hareketleri konusmaları cok itiyor beni artık..
dün öğlen 1 de odamı aradı yeni uyanmıstım acmadım.. nedenini de biliyorum aramasının yeni deney yaptık ama o bu sefer baska gruptaydı ve herkes tek tek ayrı yazıyordu raporu.. ben de yazıp teslim etmiştim benden yardım isticek ve matematik ödevi vardı onu isticek biliyorum..
neyse 1 2 saat sonra kapı tıkladı .. acmadım bi daha tıkladı acmak zorunda kaldım tv acıktı cünkü..
neyse sana bişiler sorcam dedi sor dedim ama suratımdan akıyo yani gönülsüzlük :66: sordu işte söledim bişiler ben de.. sonra dedi ki matematik ödevini yaptın mı ehh dedim bi kısmını yaptım ama programla yapılan kısmını sevgilim yapıyor bana dedim güldü böle . aslında yapmıstım ama söylemicem yardım falan da etmicem.. o odasında yatarken dısarda gezerken ben hocaların kapısındaydım o ödevi yapmak için.. böyle işte..

içinde yaşadığın geçiş dönemlerinde izole yaşamak insana iyi bile gelebiliyor
bilhassa beynen ve zihnen yoğun hissediyorsan kendini
kendi mızmızlıklarını bile hoşgörecek psikolojin olmayabiliyor.
zaman geçer sen istersin birilerinin arasında olmak,
tekrak zaman geçer istemezsin belki,,
bulunduğun halden kısıtlama kendini. bırak bünyen nasıl istiyorsa öyle kal,
anormallik hissettiğini yaşamamak değildir.

kimse dört dörtlük değildir.
hemen soğumanıza anlam veremedim.
kendisini sevmeyen başkasını da sevmez diye düşünürüm ben hep.
insanlara müsama göstermeli bazen.
tabiki alışkanlık haline getirmiş insanlardan bahsetmiyorum, ama sıkı fıkı olduğunuz kişiler gerçek kimliklerini sonradan belli edebiliyor ve sizin o soğuyup sevmediğiniz insanlar daha iyi çıkabiliyor.

biraz daha güler yüzlü ve samimi olun.bişey kaybetmezsiniz.

benim yakın arkadaşlarım birbirleriyle anlaşamaz hiç, sanırım birbirinden çok değişik karakterlere sahip arkadaşlarım olduğundan bu böyle. ben de yeri gelir sinirlenirim, yeri gelir söylenirim; ama soğumam için gerçekten büyük bir şey yapmış olması lazım karşımdakinin; çünkü empati yapmak önemlidir benim için, anlamayı denerim. ama bunun yapıyla alakası var bence. sen soğuyorsun diye anormalsin diyemeyiz :) insanlara hemen güvenmemekle soğumak ayrı şeyler bence; ama böyle böyle de yanında kimseyi bulamayabilirsin bir süre sonra. herkesi "öyle" kabul etmeyi dene eğer sana zor gelmeyecekse ki eminim denemişsindir zaten :) neyse saçmalamadan kısa keseyim, bence anormallik değil bu :)
aslında anlayıslı bi insanımdır gerek özel hayatımda gerek ailemde gerekse arkadaslarımda ama bazı seylere katlanamıyorum.. hemen bir örnek daha vereyim.. 2 sene önce bi oda arkadasım vardı.. marka takıntısı vardı kızda. annesi geldi gezmeye hep beraberdik genelde. bigün 2si çarşıya gittiler geldi işte gözlük almıs cantalar almıs cüzdan almış.. ama hepsi sahte yani çünkü burda orjinal satan bi er yok ve belli oluyor kalitesinden.. bana diyoki işte bu 1 milyar bu 500 tl :9: neyse dedim .. cüzdanını yere düşürdü aldı eğilip off kendimi satsam alamam bi daha bunu dedi :66:
annesine de çakma chanel canta almışlar aynı görgüsüzlükleri annesi de yaptı.. hadi dedim sabret. sonra bana şey dedi annesi o cüzdanı alırken kendine bi tane de blackys'e alalım onun 1 tane cüzdanı var hep aynı cüzdanla görüyorum demiş :52::52: kız da ay blackys böyle pahalı bi hediyeyi kabul edemez demiş :62::62: 20 tl ye gitmiş yapıştıcısı bile belli olan birşey almıs bana bunun görgüsüzlüğünü yapıyolar ailecek :9:
sonra benim sevgilimle de muhabbetleri vardı.. bizim aramız bozulursa onunla dertleşirdi sevgilim..sonra geldi sevgilimin sinirle söylediği seyleri bana anlattı, benim sinirle söylediklerimi ona aramızı bozdu .. onun sevgilisi benim seviglimden borc almıs ödemedi.. uzun süre sonra yarısını vermiş.. o cocuk da öyle yalancı baya görseniz trilyoner konusmalarından falan ama 300 tl borcunu bile ödemedi ..

Son düzenleme:
Back
X