insanlardan küsememek ....

Morpanjurluev

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
255
169
103
30
bu da benim derdim ya hu ...
küsemiyorum .
bi türlü bu insan bana zarar veriyor diye düşünüp bağlantımı koparmayı beceremiyorum .

bir kız var arkadaşım üniv 2.sınıf öğrencisiyiz .
bir konferansta konuşma yapacağım sürekli bana negatif enerji vermeye çalışıyor ..
" çok kötü olacak bence uğraşma sen öyle topluluk önünde konuşamazsın . bence düzgün bir konuşma metni olmamış . güzel olmayacağını düşünüyorum ve eminim .. "

bunları beni yıldırmak için defalarca söyledi .
ben yılmadım çalıştım . çok da güzel bir konuşma yaptım . sonunda gelip beni tebrik etmek kaldı ona ..

şimdi ben salak aklımla üç haftadır çeşitli nedenlerle ingilizce dersine girmedim ve imza atması için rica ettim ona .
tam 3 haftadır her ingilizce dersinden önce bana dedi ki evet atıyorum . sen rahatına bak git işlerini hallet .
o ise imza atmamış .
bugün derse girdim gördüm .
yoklama kağıdında hiçbir imza yok ..
Resmen yalan söylemiş ...

ben ise ona imza atmamışsın deyip surat asmaktan başka hiç bişey yapmadım ..
döndü dedi ki aaa evet atmamışım ya tüh .....
benim ise
sustum yine migrenim tuttu sinirden .

şimdi ben kendimi ne yapayım .

bu kızla küsmek gerekmiyor mu ... bağlantıyı koparmak gerekmiyor mu ???

bana bir akıl verin ..
ben niye böyleyim ?

Üniv hayatı insana çok şey öğretir ve yaşadığın olumlu olumsuz hicbirsey aklından çıkmaz. Ben 6 sene oldu bitireli universiteyi hala aklimdadir yasadiklarim. Genelde menfaat üzerine arkadaşlık kurulur orda kendini ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi olur. Kesinlikle uzak dur ve kimseye güvenme

Kızın o kadar etkisinde kalmışsın ki başlığa başka girip başka bitirmişsin.
Ona takılma kendine bak,konuşmayı güzelce yap ve bitince de ona haddini bildir.

ben beceremiyorum ya bunu ....
ve beceremediğim için de daima zarar veriyor bana lafıyla sözüyle bakışıyla ...
Yanlış yapıyorsunuz yeri geldiğinde insanlara mesafe koymak sizin toplum içindeki duruşunuzu da etkiler. Tepki vermezseniz insanlar size her istediğini yapar nasılsa alttan alıyor diye. Bu huyunuzu en kısa sürede değiştirmelisiniz. Bu demek değil ki herkesle küsün yeri geldiğinde zarar gördüğünüzü hissettiğinizde tepkinizi koymalısınız.

Üniv hayatı insana çok şey öğretir ve yaşadığın olumlu olumsuz hicbirsey aklından çıkmaz. Ben 6 sene oldu bitireli universiteyi hala aklimdadir yasadiklarim. Genelde menfaat üzerine arkadaşlık kurulur orda kendini ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi olur. Kesinlikle uzak dur ve kimseye güvenme
haklısın ... boş vakitlerimde uğraşacak bişey bulmalıyım okulda kndime ...
böylece onlarla muhatap olmak zoruda kalmam

Yanlış yapıyorsunuz yeri geldiğinde insanlara mesafe koymak sizin toplum içindeki duruşunuzu da etkiler. Tepki vermezseniz insanlar size her istediğini yapar nasılsa alttan alıyor diye. Bu uen kısa sürede değiştirmelisiniz. Bu demek değil ki herkesle küsün yeri geldiğinde zarar gördüğünüzü hissettiğinizde tepkinizi koymalısınız.

aynen öyle çok haklısın ...

inşallah artık koyacağım tepkimi ..

Kızın o kadar etkisinde kalmışsın ki başlığa başka girip başka bitirmişsin.
Ona takılma kendine bak,konuşmayı güzelce yap ve bitince de ona haddini bildir.

konuşma olayı eskide kaldı ...

ben şu anki derdimle bugünkü derdimle uğraşıyorum ...

Hocaya gitmediğine sevindim daha kötüsünü bekledim böyle birinden... Yavaş yavaş uzaklaş tüm dikkatini üstüne çekmesine sebep olma. Bu tarz insanlar takıntılı olabiliyor. :KK12:

Al bendende okadar. Azıcık kin olsa içimde keşke.. her kırıldığımda bu son diyorum ezdirmeyecem kendimi ama çocuğa elnaşekeri verme hesabı hemen unutuyorum bi lafla ,bi yakınlıkla..çok kazık yedim devamde edecek eminim

Şeytan ruhlu insanlardan uzak dur. Evet mümkünse KÜSME. Küsmek değer verdiğin insana karşı gerçekleştirdiğin bir eylem olabilir ancak. İNSAN dedim farkettiysen.

Benim de lise zamanlarinda surekli beni kotuleyen moralimi bozan cok kotu kalpli bi arkadasim vardi. Sacimi yaptirirdin hic yakismamis filan derdi ya da surekli kilolu oldugumu ima ederdi (ki 48-52 kilo civariydim). Yani sirf kotu enerji vermek icin ugrasirdi ve basarirdi da. Bazen dusunuyorum niye bu hakki ona tanimisim diye cok pisman oluyorum onula vakit gecirdigim icin. Simdi oyle degilim mesela asla taviz vermem kendimden. Kotu insanlardan ve size iyi gelemeyenlerden uzaklasin hemen.. Emin olun onun arkadasligina da dostluguna da ihtiyaciniz yoktur..

Hocaya gitmediğine sevindim daha kötüsünü bekledim böyle birinden... Yavaş yavaş uzaklaş tüm dikkatini üstüne çekmesine sebep olma. Bu tarz insanlar takıntılı olabiliyor. :KK12:
işte bu çok doğru bir uyarıydı .
bence de yavas yavas uzaklaşmalıyım ..

Al bendende okadar. Azıcık kin olsa içimde keşke.. her kırıldığımda bu son diyorum ezdirmeyecem kendimi ama çocuğa elnaşekeri verme hesabı hemen unutuyorum bi lafla ,bi yakınlıkla..çok kazık yedim devamde edecek eminim
off ...
bu düzen böyle gitmemeli ..
birilerinin bana zarar verecegini önceden azcık da olsa kestirebilmeliyim ..
bu kadar saf ve kırılgan olmamalıyım :/

Benim de lise zamanlarinda surekli beni kotuleyen moralimi bozan cok kotu kalpli bi arkadasim vardi. Sacimi yaptirirdin hic yakismamis filan derdi ya da surekli kilolu oldugumu ima ederdi (ki 48-52 kilo civariydim). Yani sirf kotu enerji vermek icin ugrasirdi ve basarirdi da. Bazen dusunuyorum niye bu hakki ona tanimisim diye cok pisman oluyorum onula vakit gecirdigim icin. Simdi oyle degilim mesela asla taviz vermem kendimden. Kotu insanlardan ve size iyi gelemeyenlerden uzaklasin hemen.. Emin olun onun arkadasligina da dostluguna da ihtiyaciniz yoktur..
zaten bana hiç bir faydası yok ...
boş yere migrenim tuttu yine onun sinirinden ...
3 hafta devamsızlık yazılmış olması demek benim bir kez dahi o derse gitmezsem devamszlıktan kalmış olmam demek oluyor ... 4 saat dev.sızlık hakkım var sadexce çünkü ..

benim lise de de vardı böyle bir tip çevremde şimdi de var ... hep gelir beni bulurlar ...

Back
X