• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlardan yorulmak

Umberlee

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
8.161
13.077
823
hanımlar merhaba,
benim paylaşacağı şey dert değil çok şükür ama 1 aydır beni perişan eden bir durum.
benimle aynı binada oturan bir arkadaş var O'nun da kendinden epeyce büyük orta yaşın üzerinde bir ablası var.
Bu abla merdivenden düşüp ayağını kırıyor ve olaylar başlıyor.
bir ay kadar önce akşam arkadaş gelmiş "böyle böyle ablam ayağını kırmıştı ya kontrole götürür müsün bizi" diye sordu, olur dedim (babamın arabası bende onlarda araba yok)
gittik hastaneye kırılmadan kaynaklı bir sorun varmış tedavi için yatış verdiler, yatırdık ablayı.

tam 15 gün hastanede kaldı ve hastanın tüm işini hasta sahibi ve apartmandaki o canım içli dışlı komşular bana yıktılar.
Funda hastane yemeği yemez sen ona bir yemek götür
Funda çay içmez bir meyve suyu götür
Funda suyu sevmez sen ona bir maden suyu götür vs vs vs diye başımın etini yediler
hayır da diyemiyorum, çalışıyorum çıkamam şimdi desem "ay ne olacak kız aç susuz kalmış 5 dakika bırakıver" diyorlar.
Funda deseniz ayrı bir olay, hastadan beter hasta
iki de bir
benim canım sıkılıyor
of çok bunaldım yapacak bir şey yok burada vs vs
ekstradan
ablamı taşıyıcam gelip yardım eder misin
ablam duş alacak sen de gelsene
bir gün gitmeyecek olsam surat asmalar, soğuk konuşmalar vs vs günlerce hafta içi hafta sonu demeden ev-iş-hastane arası mekik dokudum.
bu arada diğer komşular yanına bir kere uğradılar. ailesindekilerde sadece telefonla aradı ya da bir poşet meyve getirdi yarım saat oturup kalktılar.
neyse 15 gün önce hastayı çıkardık çok şükür ama bitmedi.
durmadan arıyor beni "hadi gel canım sıkıldı, of ben daralıyorum bu evde ablamla" vs vs
benim işim zaten başımdan aşıyor kendimi eve zor atıyorum.
en son karar verdiler Ankara'ya gideceklermiş abisinin yanına "canımmm bizi havaalanına bırakır mısın?" dedi
ya o gün şu nedenle şehir dışında olacağım dedim (görevliyim çünkü) afralara tafralar, iyi madem şuna söylerim bende gibi sözler üzüldüm açıkcası

buraya kadar ki kısım yine neyse ama sorun şu ki ben acayip içe girmiş durumdayım. Zaten konut kredisi ödediğim için oldukça sıkıntıdayım Funda da bunu çok çok iyi biliyor. hastaneye yetişeyim derken bir iki ödemem (anne-baba cep) kaldı. ay sonuna kadar yeter dediğim para hiç oldu ve ay başına bir hafta var.
kendi durumu gayet iyi, bugün kartını verip para çektirdi bana çekip götürdüm. durumumu biliyor ama sesini çıkarmadı bile.ben istemedim zaten istemem de ama diğer komşulardan filan paraya sıkışan olunca beşyüz bin tl verir hemen.
bunun bir çözümü yok ama içlendim bayağı

çünkü geçen gün komşular ben ondayken geldiler ve benim savunulmam gereken bir durum oldu funda ağzını bile açmadı benim haklı olduğumu bildiği halde içimden neler geçti neler

siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız hanımlar bu kız kullandı mı beni? enyailik mi yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
''Yok '' ve ''hayır'' kelimelerini gerektiği yerlerde kullanmayı bilmiyorsunuz..
Hayır demeyi bilseydiniz şuan bu durumlar içinizde dert olmayaktı..
Keşke diyebilseydiniz..
Siz resmen onlara ana-babalık yapmışsınız..

nemi yapardım ?

çıkarır atardım sırtımdaki kamburu

ne demek ben her işlerinekoşucam onlar dostluklarını gösterip beni savunmayacaklar bile
yaptığım harcamaları sorup hakkın geçti oolmaz böyle şunu da al bize harcadın zaten demiycekler
üstelik sıkıntıda olduğumu bilmelerine rağmen

neden insanlartabu kadarkullandırıyorsunuz kendinizi
?

''Yok '' ve ''hayır'' kelimelerini gerektiği yerlerde kullanmayı bilmiyorsunuz..
Hayır demeyi bilseydiniz şuan bu durumlar içinizde dert olmayaktı..
Keşke diyebilseydiniz..
Siz resmen onlara ana-babalık yapmışsınız..

yüzüm yumuşak biraz doğru
bir de kimsesizlik çok fena filan dediğini duyunca iyice beter yelkenleri suya saldım
keşke diyebilseydim evet
helali hoş olsun ben Allah rızası gözettim yaparken
ama benim de sıkıntıda olduğumu bilip görmezden gelmesi oldukça üzdü.

nemi yapardım ?

çıkarır atardım sırtımdaki kamburu

ne demek ben her işlerinekoşucam onlar dostluklarını gösterip beni savunmayacaklar bile
yaptığım harcamaları sorup hakkın geçti oolmaz böyle şunu da al bize harcadın zaten demiycekler
üstelik sıkıntıda olduğumu bilmelerine rağmen

neden insanlartabu kadarkullandırıyorsunuz kendinizi
?

kambur ki ne kambur
insan insana muhtaç kalabilir, yardım isteyince boş çevirmemek lazım diye düşünerek bu noktaya geldim
vermenin sonu yokmuş kıymeti de yokmuş

Son düzenleme:
yüzüm yumuşak biraz doğru
bir de kimsesizlik çok fena filan dediğini duyunca iyice beter yelkenleri suya saldım
keşke diyebilseydim evet
helali hoş olsun ben Allah rızası gözettim yaparken
ama benim de sıkıntıda olduğumu bilip görmezden gelmesi oldukça üzdü.

Duygu sömürülerine kurban gitmeyin ..
Elinizden geleni yapmışsınız hemde hiç karşılık beklemeden..
Ama onlar sizi küçük bir ortamda hakkınızı savunma tenezzülünde bile bulunmamışlar..
İyi niyetinizi suistimal etmişler resmen..

kambur ki ne kambur
insan insana muhtaç kalabilir, yardım isteyince boş çevirmemek lazım diye düşünerek bu noktaya geldim
vermenin sonu yokmuş kıymeti de yokmuş

değeri kıymeti bilinse inan verilir
arkadaşlığa dostluğa çıkar gözüyle bakmam bende
ama ben yapıyorsam karşıdanda bir iyi niyet görmeliyim dimi ;)
yapılcak en doğru şey var
birsonraki yardım taleplerinde
arabada benzin yok
biliyosun taksitlerdenbaşım kalkmıyor
söyle bunları yaa
başlarım öyle komşuya dosta

Duygu sömürülerine kurban gitmeyin ..
Elinizden geleni yapmışsınız hemde hiç karşılık beklemeden..
Ama onlar sizi küçük bir ortamda hakkınızı savunma tenezzülünde bile bulunmamışlar..
İyi niyetinizi suistimal etmişler resmen..

lafa gelince "hakkını helal et çok koşturduk seni" diyorlar demesine ama dedim ya cidden savunulacak bir durumdaydım ve funda dediğim arkadaşım da olayın en yakın şahidiydi ağzını bile açmadı
hakikaten savunmaya tenezzül edilmedi

değeri kıymeti bilinse inan verilir
arkadaşlığa dostluğa çıkar gözüyle bakmam bende
ama ben yapıyorsam karşıdanda bir iyi niyet görmeliyim dimi ;)
yapılcak en doğru şey var
birsonraki yardım taleplerinde
arabada benzin yok
biliyosun taksitlerdenbaşım kalkmıyor
söyle bunları yaa
başlarım öyle komşuya dosta

arabada benzin yok deyince atalım 50 liralık diyorlar ama sadece diyorlar.
taksitler deseniz çok da iyi biliyor hepsi borçtan sağıma soluma dönemediğimi ama bencillik demek ki
ben adam olmam

Acilen insanlari da kirmadan hayir demeyi ogren. Iyilik guzel sey, ama kendini kullandirtmadan.

O insanlarin anasi babasi varken sana mi kaldi butun bunlar? Hanfendinin cani sIkIliyormus hastanede oyle mi? :ssz: Sen hastayi hastaneye goturerek en buyuk iyiligi yapmissin. Gerisini de icinden gelirse yaparsin. O kisinin sana afra tafra yapma hakki yok. Sen cok yuz vermissin, kiz seni istedigi gibi oraya buraya kosturmus. Iyilik yapmakla kendini kullandirmak arasindaki ince cizgiye dikkat etmek lazim.
:ssz:

Sizi üzmek istemem ama bu insanlar sizi resmen kullanmış arabanız olduğu için tamam ilk gün rica etmişler götürmüşsünüz hastahaneye herkes yapar bunu sonuçta sağlık sorunu fakat daha sonraki adımlarda resmen sizi kullanmışlar benzin fiyatları ortada arabanız su yakmıyor,eğer hayır demeyi öğrenmezseniz bu insanlar sizi daha çok kullanmak isteyecekler eğer sizden yine araba ile yapılacak bir iş isterlerse benzin paranı açık açık iste eğer vermezlerse hiçbir yere götürme sizin yüzünüzden ben maddi olarak tükendim de eğer siz üzerinize düşeni yapmazsanız bir daha kapıma gelmeyin diyin azıcık dişinizi gösterin sonuçta maddi durumları kötü değilmiş
=unfortunate_angel;34389146]hanımlar merhaba,
benim paylaşacağı şey dert değil çok şükür ama 1 aydır beni perişan eden bir durum.
benimle aynı binada oturan bir arkadaş var O'nun da kendinden epeyce büyük orta yaşın üzerinde bir ablası var.
Bu abla merdivenden düşüp ayağını kırıyor ve olaylar başlıyor.
bir ay kadar önce akşam arkadaş gelmiş "böyle böyle ablam ayağını kırmıştı ya kontrole götürür müsün bizi" diye sordu, olur dedim (babamın arabası bende onlarda araba yok)
gittik hastaneye kırılmadan kaynaklı bir sorun varmış tedavi için yatış verdiler, yatırdık ablayı.

tam 15 gün hastanede kaldı ve hastanın tüm işini hasta sahibi ve apartmandaki o canım içli dışlı komşular bana yıktılar.
Funda hastane yemeği yemez sen ona bir yemek götür
Funda çay içmez bir meyve suyu götür
Funda suyu sevmez sen ona bir maden suyu götür vs vs vs diye başımın etini yediler
hayır da diyemiyorum, çalışıyorum çıkamam şimdi desem "ay ne olacak kız aç susuz kalmış 5 dakika bırakıver" diyorlar.
Funda deseniz ayrı bir olay, hastadan beter hasta
iki de bir
benim canım sıkılıyor
of çok bunaldım yapacak bir şey yok burada vs vs
ekstradan
ablamı taşıyıcam gelip yardım eder misin
ablam duş alacak sen de gelsene
bir gün gitmeyecek olsam surat asmalar, soğuk konuşmalar vs vs günlerce hafta içi hafta sonu demeden ev-iş-hastane arası mekik dokudum.
bu arada diğer komşular yanına bir kere uğradılar. ailesindekilerde sadece telefonla aradı ya da bir poşet meyve getirdi yarım saat oturup kalktılar.
neyse 15 gün önce hastayı çıkardık çok şükür ama bitmedi.
durmadan arıyor beni "hadi gel canım sıkıldı, of ben daralıyorum bu evde ablamla" vs vs
benim işim zaten başımdan aşıyor kendimi eve zor atıyorum.
en son karar verdiler Ankara'ya gideceklermiş abisinin yanına "canımmm bizi havaalanına bırakır mısın?" dedi
ya o gün şu nedenle şehir dışında olacağım dedim (görevliyim çünkü) afralara tafralar, iyi madem şuna söylerim bende gibi sözler üzüldüm açıkcası

buraya kadar ki kısım yine neyse ama sorun şu ki ben acayip içe girmiş durumdayım. Zaten konut kredisi ödediğim için oldukça sıkıntıdayım Funda da bunu çok çok iyi biliyor. hastaneye yetişeyim derken bir iki ödemem (anne-baba cep) kaldı. ay sonuna kadar yeter dediğim para hiç oldu ve ay başına bir hafta var.
kendi durumu gayet iyi, bugün kartını verip para çektirdi bana çekip götürdüm. durumumu biliyor ama sesini çıkarmadı bile.ben istemedim zaten istemem de ama diğer komşulardan filan paraya sıkışan olunca beşyüz bin tl çıkarır verir hemen.
bunun bir çözümü yok ama içlendim bayağı

çünkü geçen gün komşular ben ondayken geldiler ve benim savunulmam gereken bir durum oldu funda ağzını bile açmadı benim haklı olduğumu bildiği halde içimden neler geçti neler

siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız hanımlar bu kız kullandı mı beni? enyailik mi yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem maddi durumları iyiymiş alsalarmış kendilerine araba. Yok meyve yemezmiş, yok su içmezmiş
Padişahın soyundan mı gelmiş?
Az yesinde cariye tutsun o zaman
Tövbe tövbe
Yarın öbürgün senin işin düşse asla yapmazlar
Yapmasaydın derler
Ben elimden geleni yapmıştmda bir zamanlar sonra ne yaptın ki oldu...
İnsanlara iyilik yapasım yok valla artık
Zoruma gidiyor

Sende açık açık benzin parasından faturamı ödeyemedim de
Bir daha da görüşme

arabayı benzinciye çek direk... hadi çıkarın bi ellilik de....

Son düzenleme:
çağırdıklarında reddetmeye başla bence. afra tafralarını da hiç takma. sen de onlardan yardımlar iste mesela. bakalım o istediklerini yapacak mı?
üff hiç sevmem komşuluk ilişkilerini.
merhaba merhaba olacaksın en iyisi..

şimdi Allah korusun ayağı kırılan sen olsan onlar sana bu kadar ilgili olurlar mıydı??

Canim iyiliği kime yaptıysan yapmissin Sen temiz kalbinle düşünüp yapmissin Rabbim elbet mükafatını verir. Bu saatten sonra Sinir cek ama okadar masraf gidip gelmen bile su yakmiyorki bu araba. Bı daha bişey istediğinde olumsuz cevap verdiginde a sende isteklerini yapınca benden iyisi yok bu kadar iyiliğime karsı olumsuz cevapta hemen surat
İnsanların işine yaradığın sürece senden iyisi yok,isine yaramayinca sen cok degismissin
Bence kes kontagini boyle insani ne yapacan.yok say mesafe koy yavas yavas ve lutfen aklindan Bisey gecince insanlarin yuzune karsinda soyle yazik sana.sen onu dusundugun kadar o seni dusunuyormu.sana sunu bunu al derse bu Ay cok borcum vardi param cok Az de.. Anlar

Acilen insanlari da kirmadan hayir demeyi ogren. Iyilik guzel sey, ama kendini kullandirtmadan.

O insanlarin anasi babasi varken sana mi kaldi butun bunlar? Hanfendinin cani sIkIliyormus hastanede oyle mi? :ssz: Sen hastayi hastaneye goturerek en buyuk iyiligi yapmissin. Gerisini de icinden gelirse yaparsin. O kisinin sana afra tafra yapma hakki yok. Sen cok yuz vermissin, kiz seni istedigi gibi oraya buraya kosturmus. Iyilik yapmakla kendini kullandirmak arasindaki ince cizgiye dikkat etmek lazim.
:ssz:

işte o "kırmadan hayır deme" olayını ben beceremiyorum herhalde.
ne zaman buna çalışsam hayır demek için uğraşsam bir bakıyorum ya sonunda A ya da B şahsının işlerine koşuyorum ya da çok sağlam küsülmüş benden. bu hep böyle.
ama ben çok yoruldum cidden. sadece bu kız da değil bunun gibi var hayatımda yine. bu son olayım olduğundan paylaştım.

Sizi üzmek istemem ama bu insanlar sizi resmen kullanmış arabanız olduğu için tamam ilk gün rica etmişler götürmüşsünüz hastahaneye herkes yapar bunu sonuçta sağlık sorunu fakat daha sonraki adımlarda resmen sizi kullanmışlar benzin fiyatları ortada arabanız su yakmıyor,eğer hayır demeyi öğrenmezseniz bu insanlar sizi daha çok kullanmak isteyecekler eğer sizden yine araba ile yapılacak bir iş isterlerse benzin paranı açık açık iste eğer vermezlerse hiçbir yere götürme sizin yüzünüzden ben maddi olarak tükendim de eğer siz üzerinize düşeni yapmazsanız bir daha kapıma gelmeyin diyin azıcık dişinizi gösterin sonuçta maddi durumları kötü değilmiş

yok maddi durumları gayetttt iyi.
bende kazanıyorum çok şükür ama üzerimde ekstra çok fazla yük var. ay sonunu ucu ucuna denk getiriyorum. kimseye muhtaç olmasam da ekstra harcama yapmadan idare ediyorum (ya da ediyordum).
en başta kullanılmışım gibi gelmedi ama o gün savunulmam gerekirken susup tavanlara bakmalar bende bu fikri oluşturdu. 15 gün elimden geleni yaptım bir cümleyle arkamda durmak bu kadar zor olmamalıydı.
dişimi gösterirsem muhtemelen "kötü" olarak damgalanacağım emeklerim hiç olacak ama böyle de devam edemiyorum.

Madem maddi durumları iyiymiş alsalarmış kendilerine araba. Yok meyve yemezmiş, yok su içmezmiş
Padişahın soyundan mı gelmiş?
Az yesinde cariye tutsun o zaman
Tövbe tövbe
Yarın öbürgün senin işin düşse asla yapmazlar
Yapmasaydın derler
Ben elimden geleni yapmıştmda bir zamanlar sonra ne yaptın ki oldu...
İnsanlara iyilik yapasım yok valla artık
Zoruma gidiyor

Sende açık açık benzin parasından faturamı ödeyemedim de
Bir daha da görüşme

araba alacak durumu var ama o kadar parayı bir seferde vermek işine gelmiyor banka faizine de para kaptırmak istemiyor.
şöyle söyleyeyim ne zaman görüşsek "bu ay yarımlık altın atamadım kenara çok harcadım çok" diyor.
işimin düştüğü çok oldu yanımda asla göremedim
uzun uzun yazıp sıkmayayım insanları şimdi.

çağırdıklarında reddetmeye başla bence. afra tafralarını da hiç takma. sen de onlardan yardımlar iste mesela. bakalım o istediklerini yapacak mı?
üff hiç sevmem komşuluk ilişkilerini.
merhaba merhaba olacaksın en iyisi..

şimdi Allah korusun ayağı kırılan sen olsan onlar sana bu kadar ilgili olurlar mıydı??

bir iki kere reddetmeyi deneyim "sana bir haller oldu" "sen çok değiştin" vs gibi sözlerle muhatap oldum.
yardım istediğim daha doğrusu bana eşlik etmesini istediğim bir ziyaret vardı gelmedi ama ben küsmedim surat yapmadım.
herkesin kendine göre işi gücü var nihayetinde alınmam öyle şeyden
ama çevremdekiler öyle değiller "hep bana Rab bana"
ben mi alıştırdım bilmiyorum ki?

Canim iyiliği kime yaptıysan yapmissin Sen temiz kalbinle düşünüp yapmissin Rabbim elbet mükafatını verir. Bu saatten sonra Sinir cek ama okadar masraf gidip gelmen bile su yakmiyorki bu araba. Bı daha bişey istediğinde olumsuz cevap verdiginde a sende isteklerini yapınca benden iyisi yok bu kadar iyiliğime karsı olumsuz cevapta hemen surat
İnsanların işine yaradığın sürece senden iyisi yok,isine yaramayinca sen cok degismissin
Bence kes kontagini boyle insani ne yapacan.yok say mesafe koy yavas yavas ve lutfen aklindan Bisey gecince insanlarin yuzune karsinda soyle yazik sana.sen onu dusundugun kadar o seni dusunuyormu.sana sunu bunu al derse bu Ay cok borcum vardi param cok Az de.. Anlar

herşeyin başında diyorum "Rabbim senin rızan için" diye böyle dertlenerek o rızayı da mı kaybediyorum bilmem.
benim araba ekstra çok yakıyor borcum olmasa hiç takmayacağım ama işte
annemle babamın telefonunu ödeyemedim bu ay kesildi ikisi de (çok içeri girdim çok)
o da bunu biliyor gayet iyi biliyor çünkü annemi aramış annem geri dönmemiş (hat arama yapmaya kapandı)
teyze aramam dönmedi bile filan dedi bende faturayı yatıramadım hem annemin hem babamın telefonu kapandı dedim
hımmm dedi sadece
sonra evden çıkarken 200 lira verdi (bütün) "canım şunu bozduruver kapıcıya bir şey aldıracak oluyorum bozuk bulamıyorum" dedi

hanımlar bana hayır demeyi öğretecek bir yol bulmam lazım bu böyle gitmeyecek:2:

Ne mi yapardık? Yani selamı sabahı kesersen ne diyebilir ki sana?
Ben hiç gelemem böyle ilişkilere. Hele bir de işten çıkacağım başkasının özel istekleri için. Olacak şey değil. Sen fazla iyi niyetlisin o da sağolsun bunu kullanma konusuna çok usta.

arabayı benzinciye çek direk... hadi çıkarın bi ellilik de....

:26: bunu yapsam bile şöyle olur 50'liralık benzin hiç bitmez. sağda sola "arabaya benzin attık biz zaten" der dolaşırlar.

Ne mi yapardık? Yani selamı sabahı kesersen ne diyebilir ki sana?
Ben hiç gelemem böyle ilişkilere. Hele bir de işten çıkacağım başkasının özel istekleri için. Olacak şey değil. Sen fazla iyi niyetlisin o da sağolsun bunu kullanma konusuna çok usta.

selamı sabahı kesme işi benim işime gelirde karşı komşu kapılarımızın arası 4 metre hergün hiç yoksa 2-3 kere karşılaşıyoruz.
ben kendi işim için çıkmam asla işten ama 15 günde 15 kez izin almak zorunda bırakıldım.

artık iyi niyet filan demeyelim aptallık, salaklık diyelim.

Hoşunuza gitmeyen O durumu açık açık söyleyin bence .Keşke o olaydan hemen sonra görüştüğünüzde. " O gün orada o insanların yanında beni savunmadınız çok kırıldım ,demekki dostluğumuz yanlızca işiniz düştüğü zamanmış " diyip lafı alınganlıkla söyleseydiniz..

yok maddi durumları gayetttt iyi.
bende kazanıyorum çok şükür ama üzerimde ekstra çok fazla yük var. ay sonunu ucu ucuna denk getiriyorum. kimseye muhtaç olmasam da ekstra harcama yapmadan idare ediyorum (ya da ediyordum).
en başta kullanılmışım gibi gelmedi ama o gün savunulmam gerekirken susup tavanlara bakmalar bende bu fikri oluşturdu. 15 gün elimden geleni yaptım bir cümleyle arkamda durmak bu kadar zor olmamalıydı.
dişimi gösterirsem muhtemelen "kötü" olarak damgalanacağım emeklerim hiç olacak ama böyle de devam edemiyorum.

Canım, resmen bu tiplerden kurtul diye Allah sana fırsat vermiş, yaptığın iyilikle onun rızasını aldığın belli bence. Ben olsam bu durumda, sen orada değil miydin, ağızını açıp iki laf edeceğine niye tavanı seyrediyorsun? Bıktım sizin gibi menfaati olduğu sürece arkadaş görünen tiplerden. Bundan sonra ben yokum. Merhaba merhaba o kadar, der kapıyı çeker çıkardım. :6:

Hoşunuza gitmeyen O durumu açık açık söyleyin bence .Keşke o olaydan hemen sonra görüştüğünüzde. " O gün orada o insanların yanında beni savunmadınız çok kırıldım ,demekki dostluğumuz yanlızca işiniz düştüğü zamanmış " diyip lafı alınganlıkla söyleseydiniz..

bu tarza yakın bir cümle kurunca yüzüme bönbön bakılıp konu değiştiriliyor çoğunlukla

Back
X