insanlari iyi veya kötü ayni teraziye koymak..

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Bir anne veya baba, kayinvalide yada kayinpeder fark etmez, gelinleri olur, evlatlari olur, damatlari olur fark etmez. Biri hep üzüyorsa kiriyorsa digeri hep iyi niyetli, destek olan üzmeyen olursa. Ama anne baba, kv veya kp hepsine esit olursa adaletli midir bu? Daha dogrusu yasadigim ve gördügüm. Üzen kiran ortaligi ayaklandiran hep daha degerli oluyor. Cünkü aman tek onlar kavga etmesin uzulmesin diye binbir türlu hale giren anne baba, kv kp var. Insan bazen karsindakine dur bakalim haddini bil demesi gerekmez mi? Yada daha cok deger verdigini sevdigin kisiyi övmen kötu mü? Sonucta herkes hak ettigi degerde olmasi gerekmez mi?

ben de anlayamadım
sanırım kaynana kayınpedere anne ve babama verdiğim değeri mi vermeliyim diyorsun konu sahibi

Ya benim bir kuzinem var evli, eltisi var tr de birtanede burda yakininda. Yani almanyadaniz. Kuzinem 10 yildir evli ve kesinlikle simdiye kdr kv üzecek kiracak birsey yapmadi. En buyuk gelindir kendisi. Obur iki eltilerin kavgalari, kv uzmeleri haddi hesabi yok. Ama niyeyse onlar biraz daha degerli oluyor. Buda kuzinemim zoruna gidiyor. Yani hayat bu kdr basit mi. ayni teraziye konulur mu bunlarin hepsi. Onlar uzulmesim etmesin diye hep hosgoru goruyolar. Kiskanclik demeyelimde buna adaletsizlik. Kuzinem kayinvalidesinin herseyine kosar hep ziyaret eder. Ama oburler daha kiymetli.

valla haklısın. genellikle böyle yürüyo bu işler

Ya benim bir kuzinem var evli, eltisi var tr de birtanede burda yakininda. Yani almanyadaniz. Kuzinem 10 yildir evli ve kesinlikle simdiye kdr kv üzecek kiracak birsey yapmadi. En buyuk gelindir kendisi. Obur iki eltilerin kavgalari, kv uzmeleri haddi hesabi yok. Ama niyeyse onlar biraz daha degerli oluyor. Buda kuzinemim zoruna gidiyor. Yani hayat bu kdr basit mi. ayni teraziye konulur mu bunlarin hepsi. Onlar uzulmesim etmesin diye hep hosgoru goruyolar. Kiskanclik demeyelimde buna adaletsizlik. Kuzinem kayinvalidesinin herseyine kosar hep ziyaret eder. Ama oburler daha kiymetli.
Evet maalesef öyle oluyor bazende tam tersi yani bu kişiden kişiye değişir mayasında insanlık varsa aldığını veriyo amma velakin sütü bozuksa hep bana hep bana diyor

Mesela kuzinemin kv yakininda olan eltisinin ailesiyle yani dunürleriyle daha cok görüsür, arar falan. Ama teyzemle fazla gorusmez aramaz sormaz. Buda onu cok üzüyor.

Mesela kuzinemin kv yakininda olan eltisinin ailesiyle yani dunürleriyle daha cok görüsür, arar falan. Ama teyzemle fazla gorusmez aramaz sormaz. Buda onu cok üzüyor.
İyi ya kuzeniniz bunları size anlayacağına gitsin kv ye anlatsın anlatamıyorsa tavrını koysun çok laubali olamaya gerek yok mesafe koysun

Benim kuzenim de düğünde aman zora girmeyin diye bir şey istemedi, saygıda da kusur etmedi ama değer görmedi. Diğer gelin ise hiç yetinmedi ve kv ile kp değer vermedi ama el üstünde tutuldu. Gün geldi devran döndü şimdi kim iyi kim kötü kv ile kp çok iyi anladı:)

Kuzenin, kayinvalidesine karsilik beklemeden iyilik yapsaydi ozaman bunu dert haline getirmezdi.
Yaranmak kendini sevdirmek begendirmek adina kendinizden ödün vermeyin..
Icinizden geliyorsa yapin ozaman karsilik beklemezsiniz. Ötekiler kötülük yaptigi halde elde tutuluyor diye umrunuzda olmazdi. Ki belki kötülük yapmiyorlar, iclerinden geldigi gibi davraniyorlardir.

Hic sevmem kendini sevdirmek icin yilisan tipleri..cok itici ve samimiyetsiz olurlar..üstelik böyle karsilik alamayinca üzülürler karsisindaki insani suclarlar. Böylelerin "iyiligi" kendilerinde kalsin.

Genelde ilk gelinler öyle olur nedense ezilirler ve sessiz olurlar ama sonrakiler farklı olur hep bu arada kv hoşgörülü demiyelim ezemediğine hoş görülü diyelim

Kuzenin, kayinvalidesine karsilik beklemeden iyilik yapsaydi ozaman bunu dert haline getirmezdi.
Yaranmak kendini sevdirmek begendirmek adina kendinizden ödün vermeyin..
Icinizden geliyorsa yapin ozaman karsilik beklemezsiniz. Ötekiler kötülük yaptigi halde elde tutuluyor diye umrunuzda olmazdi. Ki belki kötülük yapmiyorlar, iclerinden geldigi gibi davraniyorlardir.

Hic sevmem kendini sevdirmek icin yilisan tipleri..cok itici ve samimiyetsiz olurlar..üstelik böyle karsilik alamayinca üzülürler karsisindaki insani suclarlar. Böylelerin "iyiligi" kendilerinde kalsin.
Kuzinem insan olarak boyle herkese karsi iyi niyetli. Ne demek istedigimi anlamadiniz galiba. Sizce bu adalet mi? Insaniz sonucta duygularimiz var her insanin beklentisi var. Karsiliginds para pul mal mulk beklemiyor sonucta. Sadece gecerli ve hakiki olan deger. Bunun yilismakla alakasi yok ki.

Bunun bir elti çekememezliği konusu olduğunu anlamıştım.
Valla kimse kimseyi kara kaşından kara gözünden dolayı sevip değer vermez. Siz dıdısının dıdısı olarak te nereden kuzeninizin eltisiyle kayınvalidesinin ilişkisini nereden biliyorsunuz Allah aşkına yahu? Çok uzak olduğunuz insan ilişkilerine kafa yorup karışmayın bence. Sizin kuzinenize yapılan kötülük vs varsa amenna, ama yok öbürü daha seviliyormuş, daha değer görüyormuş filan bunları kimse bilemez. O, o iki kişinin arasındaki ilişkidir. Başkasını bağlamaz. Kendi eltileriniz, kayınvalideleriniz bitti, şimdi de ötenin berinin kayınvalidesini ve gelinini dert ediyorsunuz, pes vallahi.

Sabah sabah o kadar 'kuzine' kelimesi okuyunca közlenmiş patates ve patlıcandan başka bir şey gelmiyor aklıma.

İnsani ilişkilerde adalet aranmaz, biz herkesi adaletli mi seviyoruz yani?
'Kuzineniz' ikili ilişkisine baksın, eltilerini ne yapacak.

Sabah sabah o kadar 'kuzine' kelimesi okuyunca közlenmiş patates ve patlıcandan başka bir şey gelmiyor aklıma.

İnsani ilişkilerde adalet aranmaz, biz herkesi adaletli mi seviyoruz yani?
'Kuzineniz' ikili ilişkisine baksın, eltilerini ne yapacak.

Ben de kuzineye niye kinse takılmamış diyodum. :D

Tek sizde olan bisey degil canim. Bizdede oyle var bitane. burda sorun kv nasil boyle dusunuyor anlamiyorum.onlara deger vermeyen saygi gostermeyenleri tutuyolar.

kötülük kişilere, karşılık beklenmeden yapılır;dolayısıyla beklentisizdir..... iyilik de sadece karşısında hak ettiği değeri görmek ister!Adalet zaten her iki durumda da yoktur...kötülük kar kalır,iyilik daha çok istenir tabi bu dünyada!

Valla benim gözlemlediğim kadarıyla kötülük yapanlar gerçekten daha kıymetli oluyor neden ben de bilmiyorum.
Bizim de küçük amcamın karısı soğuk ,itici nevaledir ,ama bir şey denmez ona.Yengem ,annem hep herkese yardım eder vs. onlara teşekkür bile edilmez.
Ben soğuk bir insanım ,lafımı da söylediğim için büyük halam bile çekinir benden .Sülale de çoğu kişi çekinir aslında .
Tabi tutup da birine kötü davranmıyorum asla,ama altta kalmayacağımı bildiklerinden herhangi bir şey söyleyemiyorlar .
Biraz böyle olmak lazım,adamına göre davranmak lazım.Sevdiğim kişileri överim de acayip sıcak da olurum .
Diğerlerine de saygılıyım ama mesafeliyim

Back
X