İnsanları Kırmayayım Diye Kendim Kırılıyorum

endozlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
297
5
116
Eskişehir
Garip Bİr Davranış Bİçimim Var Benim

Bu da Gerek İşte Gerekse Özel Haytta Sanki Herkesle İyi Geçinmek Zorundaymışım Gibi Hİssetmem.

Öyle Böyle Bir His değil Çok Yoğun İçimi Sıkan Bİşey.
Kİmseyi İncitmemek Adına İyi Sürekli İyi Davranmak Zorundaymışım Gibi Hissediyorum.
Ama Bu Şu Anlama Gelmiyor Tabiki Herkesin Her İstediğini Her Söylediğini Kabullenmiyorum Ben de Gerektiği Yerde Gerektiği Şekilde Tavrımı Koyabiliyorum. da Bu Farklı Bİşey Birine Sİnirlenip Çok Sert Davrandıysam Mesela Sonra Pişman Olup (haklı Olsamda) Gönlünü Almaya Çalışıyorum. Çokda İletişim Kurmak Zorunda Olmadığım Bİr İnsanda da bu böyle.

Çok DÜşündüm Bunun Üstüne Sanırım Bende Kaybetme Korkusu Var Aşırı Derecede Hemde.
Hayatımda olan Hiç kimseyi Hİç birşeyi kaybetmeye Asla Tahammülüm yok. Sanırım Buda Küçük Yaşta Babamı Kaybetmemden Kaynaklanıyor.
Nasıl Başa Çıkacağımı Bİlmiyorum
Bİliyorum Bİraz Karışık Oldu tam Olarak İfade Edemedim Şuanda :44:Ama Umarım Anlayabilirsiniz

kısmen bende de var.Ama ben bunu zorundaymışım gibi hissettiğimden veya kaybetmek korkusundan yapmıyorum,çünkü ilk görüştüğüm ya da hiç tanımadığım insanlar için de bu böyledir bende.Bence olması gereken o,herkes kötü olabilir,önemli olan iyi olmak.Karşı tarafı kırınca elime ne geçecek ki.Bence insan kendine yapılmasını istemediği bir davranışı kesinlikle başkasına yapmamalı ve bu sadece sözde de kalmamalı.Bazen söylenenlerin yalan olduğunu anlasam bile anlamamzlığa veririm.Anladığımı hissedip utanmasın karşı taraf diye.Yine de ben memnunum halimden,varsın ben kırılayım...

İşte Tam Üstüne Bastın Kendine Yapılmasını İstemediğn Bİr şeyi Başkasına Yapma .
Herkesin Hayat Felsefesi olması ve Uygulaması Gereken Bir Düşünce Aslında.
Söylediklerin çok Doğru Ama Bazen Çok Can Yakabiliyor Ben Buna Katlanamıyorum.

Normalde Çok Sinirli Bir Yapım Var Yani Aniden Parlayabiliyorum Birazda Buyüzden Sebepsiz Yere Ani Bir Öfkeyle İnsan Kırmaktan da Korktuğum İçin Temkinli Davranmaya Çalışıyorum. insanların Çoğu İnsan Bunu Düşünmüyor ama . Kırıyor geçiriyor kendisine yapıldığında asla kabullenemeyeceği bir davranışı başkasına gösteriyor. üstünden vakit geçtikten sonrada hiç bir şey olmamış gibi davranabiliyor
bu nedir allah aşkına...

Kızımda böyle öğrencimisin?

Daha dün biri 5o yaşındaki adam morelimi bozdu yavru terir köpeğimiz var benim köpeğime düşük ırk dedi kendi köpeğinin değeri 4000 tl miş kendi köpeği çok akıllıymış manyak adam evdeki hanımı kaçmış gitmiş söylenecek çok şey vardı ama sustum!

neden susmayı tercih ettiniz
işte konuda bu acaba susmamak mı gerekiyor. orda onda haddini bildirseydiniz birdahaki sefere sizinle konuşurken çok daha dikkatli olurdu heralde.
sanırım ben olsam eğer bunu yapan kişi yakınımsa sizin gibi susmayı tercih ederdim rencide olmasın diye. ama çokda ilgilenmediğim biriyse ağzının payını vermeye çalışırdım.

kızımda şaşırdı herkese ağzının payını verirsin dedi bunun niye vermedin dedi adam ankaralıydı çok kibar konuşuyordu böyle kırıcı olacağını tahmin etmedin hanımınada böyle kırıcı konuşmuştur kadında çekip gitmiştir tekrar gördüğümde ne desem acaba?

temkinli davrandığından veya kırıcı olmak istemediğinden değil, verdiğin tepkiler karşılığında çıkacak olay ve durumları yönetemeyeceğinden korktuğun için böyle davranıyorsun.

Canım bende senin gibiydim ama zaman geçtikçe ne kadar saçma olduğunu anlıyorsun.Çünkü karşındaki insan aman üzülmesin aman mütavazi olayım dedikçe daha fazlasını istiyor.
Mütavazilik güzel bir şey ama anlayana..Dolayısıyla ne fazla mütavazi ol,yerini unutturma nede fazla değer verme karşındaki kendini bir şey zannetmesin:))

Bir an kendimi görüyorum sandım Bende öyleydim ben birde kimseye ses çıkarmazdım azıcık hakkımı aradım benden kötüsü olmadı böyle olmanız ilerde sizi üzebilir beni çok üzdü çünkü

temkinli davrandığından veya kırıcı olmak istemediğinden değil, verdiğin tepkiler karşılığında çıkacak olay ve durumları yönetemeyeceğinden korktuğun için böyle davranıyorsun.

doğru olay böyle durumlarda kontrol altına alınamadığında kopma noktasına kadar gidebiliyor içinden çıkılamaz bir hal de alabiliyor..

dediğin gibi anlayana.
ama insan o anlamayanlara sinir oluyor. resmen takıyorum kafayı hırs yapıyorum bazen farklı şekillerde ( laf sokarak-ima ederek-gerekirse açıkca söyleyerek kırıcı dahi olabiliyorum) sonrada onların beni nasıl kırdığını unutup kırdığım için üzülüyorum...

işte insanlara hak ettiğğinden fazla sürekli anlayışlı davranıldığında en ufak farklı bir durum ve tavırda (hakkını aramak gibi) o zamana kadar olan anlayışlı tavırlarınız anında çöpe gidiyor ve sizi kötü ilan ediyorlar

kibarca geçen seferki konuşmalarıyla size ne kadar kötü hissettirdiğini açıkça söyleyin bence...

Malesef öyle oluyor bunu kendi ailemde yaşadım hakkımı aradım seni yanlış bilmişiz dediler kötü evlat oldum

Malesef öyle oluyor bunu kendi ailemde yaşadım hakkımı aradım seni yanlış bilmişiz dediler kötü evlat oldum

aile ilişkilerinde erkek evlat çoğunluk olarak önem taşır kızlarada hep kırıntılar kalır birde şu söz var yetineceksin e kızda akıllı ise hak arama peşindedir

Merhabalar, bu davranışlarınızlar herkes için geçerli değilmi. Çevrenizdekilerle hep iyi geçinmek istiyorsunuz, onların size kırılmamasını, gücenmemesini istiyorsunuz bu yüzdende devamlı kendinizden ödün veriyorsunuz. Siz istemesenizde onların dediklerine evet diyorsunuz yada olayları onların istediği şekilde yönlendiriyorsunuz..

Bunların temelinde sizinde dediğiniz gibi kaybetme korkusu ve sevilme gereksinimi yatıyor. İnsanların onayını kazanmak için çabalamanız, onların size karşı bir olumsuz his hissetmemesi için telaşınız, onlarca zayıflık olarak görülebiir.Sevilme gereksiniminiz arttıkça, insanların ilgiside azalacaktır..

evet sevilme gereksinimi buna ihtiyaç duyuyorum çoğu zaman çünkü ben hümanistim ben insanları severken çok zorlanmıyorum buyüzden karşılığınıda bekliyorum. ve bunu yaaprkende gerçekten iyi niyetli yaklaşarak yapıyorum hiç bir çıkar gözetmeksizin seviyorum çevremdeki insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…