neden susmayı tercih ettiniz
işte konuda bu acaba susmamak mı gerekiyor. orda onda haddini bildirseydiniz birdahaki sefere sizinle konuşurken çok daha dikkatli olurdu heralde.
sanırım ben olsam eğer bunu yapan kişi yakınımsa sizin gibi susmayı tercih ederdim rencide olmasın diye. ama çokda ilgilenmediğim biriyse ağzının payını vermeye çalışırdım.
temkinli davrandığından veya kırıcı olmak istemediğinden değil, verdiğin tepkiler karşılığında çıkacak olay ve durumları yönetemeyeceğinden korktuğun için böyle davranıyorsun.
Canım bende senin gibiydim ama zaman geçtikçe ne kadar saçma olduğunu anlıyorsun.Çünkü karşındaki insan aman üzülmesin aman mütavazi olayım dedikçe daha fazlasını istiyor.
Mütavazilik güzel bir şey ama anlayana..Dolayısıyla ne fazla mütavazi ol,yerini unutturma nede fazla değer verme karşındaki kendini bir şey zannetmesin:))
Bir an kendimi görüyorum sandım Bende öyleydim ben birde kimseye ses çıkarmazdım azıcık hakkımı aradım benden kötüsü olmadı böyle olmanız ilerde sizi üzebilir beni çok üzdü çünkü
kızımda şaşırdı herkese ağzının payını verirsin dedi bunun niye vermedin dedi adam ankaralıydı çok kibar konuşuyordu böyle kırıcı olacağını tahmin etmedin hanımınada böyle kırıcı konuşmuştur kadında çekip gitmiştir tekrar gördüğümde ne desem acaba?
işte insanlara hak ettiğğinden fazla sürekli anlayışlı davranıldığında en ufak farklı bir durum ve tavırda (hakkını aramak gibi) o zamana kadar olan anlayışlı tavırlarınız anında çöpe gidiyor ve sizi kötü ilan ediyorlar
Malesef öyle oluyor bunu kendi ailemde yaşadım hakkımı aradım seni yanlış bilmişiz dediler kötü evlat oldum
Merhabalar, bu davranışlarınızlar herkes için geçerli değilmi. Çevrenizdekilerle hep iyi geçinmek istiyorsunuz, onların size kırılmamasını, gücenmemesini istiyorsunuz bu yüzdende devamlı kendinizden ödün veriyorsunuz. Siz istemesenizde onların dediklerine evet diyorsunuz yada olayları onların istediği şekilde yönlendiriyorsunuz..
Bunların temelinde sizinde dediğiniz gibi kaybetme korkusu ve sevilme gereksinimi yatıyor. İnsanların onayını kazanmak için çabalamanız, onların size karşı bir olumsuz his hissetmemesi için telaşınız, onlarca zayıflık olarak görülebiir.Sevilme gereksiniminiz arttıkça, insanların ilgiside azalacaktır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?