• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların bencilliklerinden bıktım artık!

sosally

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
323
11
38
Ankara
Eminim çoğunuzun başına geliyordur ama ben bıktım artık insanlara zerre iyiliğim dokunmasın istiyorum ama beceremiyorum. Arkadaşlarımın olsun sevgilimin olsun yardıma ihtiyacı olduğunda her şekilde dinleyip yardım etmeye çalışıyorum hatta bazen gereksiz yakınmaları bile sıkılmadan dinlerim, fikir vermeye çalışırım ama bu tarz durumları ben yaşayınca çevremdeki herkes bir anda yok oluyor ya da yardım eder gibi görünüp aslında etmiyor. Arkadaşlarımın bu tutumlarına alıştım artık kimseyle samimi bir arkadaşlık ilişkim yok zaten bir başımayım doğru düzgün normal insanlar gibi arkadaşlarla buluşup ne bir yere giderim ne gezerim (zaten okuma odaklı bir insanım) hadi arkadaşları geçtim ama sevgilinin bencilliği hiç çekilmiyor bugün onu anladım. Eski konumu okuyanlar bilir belki zaten son sürat problemli bir ilişkiyi yürütmeye çalışıyorum ve bulunduğumuz şehirden taşınacağız (onun için bir konu açmıştım) Ankara'ya taşınacağız kısa bir süre içinde ev bulmamız gerekiyor bir de bayram üstü, e şehirden şehire taşınmak da kolay değil bir ton para borç harç ben tüm bunlarla uğraşırken keyifsizlikle boğuşurken bir de sevgili tribi çekiyorum konu başkaları olunca iki eli kanda olsa bırakıp gidip yardım eden adam konu ben olunca doğru düzgün ev arayışımızla ilgilenmiyor bile ki Ankara'da yaşıyor zaten! Keyifsizim o yüzden pek konuşamıyorum dememe rağmen her dakika mı keyifsizsin sanki diye bir de tepki gösteriyor. Şeytan diyor arkadaşları da geç, sevgiliyi de geç zaten en zor zamanlarında tek başınasın iyi zamanlarında da tek kal olsun varsın.

"Başıma ne geliyorsa iyi niyetimden." cümlesinden ve bu cümleyi sürekli kullanan insanlara gıcık olsam da gerçekten bunu yaşıyorum bıktım artık.

Eminim çoğunuzun başına geliyordur ama ben bıktım artık insanlara zerre iyiliğim dokunmasın istiyorum ama beceremiyorum. Arkadaşlarımın olsun sevgilimin olsun yardıma ihtiyacı olduğunda her şekilde dinleyip yardım etmeye çalışıyorum hatta bazen gereksiz yakınmaları bile sıkılmadan dinlerim, fikir vermeye çalışırım ama bu tarz durumları ben yaşayınca çevremdeki herkes bir anda yok oluyor ya da yardım eder gibi görünüp aslında etmiyor. Arkadaşlarımın bu tutumlarına alıştım artık kimseyle samimi bir arkadaşlık ilişkim yok zaten bir başımayım doğru düzgün normal insanlar gibi arkadaşlarla buluşup ne bir yere giderim ne gezerim (zaten okuma odaklı bir insanım) hadi arkadaşları geçtim ama sevgilinin bencilliği hiç çekilmiyor bugün onu anladım. Eski konumu okuyanlar bilir belki zaten son sürat problemli bir ilişkiyi yürütmeye çalışıyorum ve bulunduğumuz şehirden taşınacağız (onun için bir konu açmıştım) Ankara'ya taşınacağız kısa bir süre içinde ev bulmamız gerekiyor bir de bayram üstü, e şehirden şehire taşınmak da kolay değil bir ton para borç harç ben tüm bunlarla uğraşırken keyifsizlikle boğuşurken bir de sevgili tribi çekiyorum konu başkaları olunca iki eli kanda olsa bırakıp gidip yardım eden adam konu ben olunca doğru düzgün ev arayışımızla ilgilenmiyor bile ki Ankara'da yaşıyor zaten! Keyifsizim o yüzden pek konuşamıyorum dememe rağmen her dakika mı keyifsizsin sanki diye bir de tepki gösteriyor. Şeytan diyor arkadaşları da geç, sevgiliyi de geç zaten en zor zamanlarında tek başınasın iyi zamanlarında da tek kal olsun varsın.

"Başıma ne geliyorsa iyi niyetimden." cümlesinden ve bu cümleyi sürekli kullanan insanlara gıcık olsam da gerçekten bunu yaşıyorum bıktım artık.
İnan seni o kadar iyi anlıyorumki,yazdıklarını okuyunca sende kendimi gördüm..benimde şu yardımseverliğim ince dùşünmem başıma dert oluyor..bundan dolayı çok iniş çıkışlarım olmuştur bazemd pes ederim yapmıycam bundan böyle diye ama dediğin gibi beceremiyorum..

seni anlıyorum ama biz başkalarına göre davranamayız ki
başkası yardımsever diye bizde öyle olup yardım etmeyene biz de öyle olamayız
o zaman bizim karakterimiz oturmamış demektir
sen iyi bir insansan ne olursa olsun öyle olmaya devam edersin
karşılık görmeyebilirsin, incinebilirsin ama senin yapın iyilik üzerine olduğu için öyle devam etmek zorundasın
başka türlü davranmaya çalışırsan bocalar durur üzülürsün
umursamaz olan insanlar çok, ama bu da onların yapısı ve asıl onların üzülmesi gerek
çünkü birine destek olmak, onun sıkıntısını azaltmak hem ikulların görevidir hem de beklenen iyi bir davranıştır
ayrıca tek takılma fikrin çok yanlış
insan tek kalmamalı, sana anlayış göstermiyorlar diye hayatından kimseyi silme
kabul et ki insanlar böyle
kendin gibileri bulman da zor
hayat hep insanlara kırgınlıkla geçmez
insanları merkeze almadan ilişkini devam ettireceksin
kırılma gücenme gibi şeyleri aklına getirmeyeceksin
hoşuna gitmeyen bir şey olursa hiç umursamayacaksın
beklentin az olursa mutlu olursun
senin anlatııklarını herkes yaşıyor
bir şekilde bunun normal olduğu anlayıp umursamamaya çalışıyor insanlar

İnan seni o kadar iyi anlıyorumki,yazdıklarını okuyunca sende kendimi gördüm..benimde şu yardımseverliğim ince dùşünmem başıma dert oluyor..bundan dolayı çok iniş çıkışlarım olmuştur bazemd pes ederim yapmıycam bundan böyle diye ama dediğin gibi beceremiyorum..

Vallahi kendimi enayi gibi hissediyorum "İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir" demişler ama öyle olmuyor :14:

seni anlıyorum ama biz başkalarına göre davranamayız ki
başkası yardımsever diye bizde öyle olup yardım etmeyene biz de öyle olamayız
o zaman bizim karakterimiz oturmamış demektir
sen iyi bir insansan ne olursa olsun öyle olmaya devam edersin
karşılık görmeyebilirsin, incinebilirsin ama senin yapın iyilik üzerine olduğu için öyle devam etmek zorundasın
başka türlü davranmaya çalışırsan bocalar durur üzülürsün
umursamaz olan insanlar çok, ama bu da onların yapısı ve asıl onların üzülmesi gerek
çünkü birine destek olmak, onun sıkıntısını azaltmak hem ikulların görevidir hem de beklenen iyi bir davranıştır
ayrıca tek takılma fikrin çok yanlış
insan tek kalmamalı, sana anlayış göstermiyorlar diye hayatından kimseyi silme
kabul et ki insanlar böyle
kendin gibileri bulman da zor
hayat hep insanlara kırgınlıkla geçmez
insanları merkeze almadan ilişkini devam ettireceksin
kırılma gücenme gibi şeyleri aklına getirmeyeceksin
hoşuna gitmeyen bir şey olursa hiç umursamayacaksın
beklentin az olursa mutlu olursun
senin anlatııklarını herkes yaşıyor
bir şekilde bunun normal olduğu anlayıp umursamamaya çalışıyor insanlar

Belki sen de haklı olabilirsin canım ama insan birilerine karşılıksız destek olur, yardım eder fakat zor duruma düştüğünde de bir şekilde arkadaşlarından, sevgilisinden destek bekler (her insan ister bunu) e bunu göremeyince de insanın isyan edesi geliyor artık hiçkimseyle iletişim kurmak istemiyor :/

bunu çoğu insan yaşar zaten
sonra herkesle ilişkini kestiğinde zararlı sen çıkınca bundan da vazgeçersin
böyle arkadaşlığa devam edersin
yani sadece sen yaşamıyorsun bunları
ben de eskiden üzülüyordum ama şimdi mükemmel arkadaş aramıyorum

Vallahi kendimi enayi gibi hissediyorum "İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir" demişler ama öyle olmuyor :14:

hayatın kuralı bu olmuş biliyomusun herkes kendini korumaya almış kırılmamak için vurdumduymaz kel ayvaz olmuşlar :9: bi arkadaşımın bi lafı vardı insanlardan beklentilerini ne kadar az tutarsan o kadar mutlu olursun..çok doğru ama bende bunu yapacak icraat yok..yani yanlış anlaşılmasın her ne yapıyorsam gerçekten isteyerek yapıyorum fakat gün geliyo bana yapılacağı zaman benım onlara yaptığım özeni göstermediklerini görüyorum..mesela dün akşam erkek arkadaşımla konuşurken çocukluk arkadaşımı gördüm çikolata fabrikasında çalışıyormuş kaç kilo getirdim bize dedi ve benim ne kadar çikolata sevdiğimi bilir bende dedimki ay benide görürsün artık ama burda değilsin nasıl getiriyim dedi..kısa süreliğine tatile gidip gelcem halbuki..sanki küflenecek bişey bi kenara koyar gelince verebilirdim..ben ona ne zor koşullarda neler götürmüşümdür..dün öyle sinir oldumki yapmıycam bi daha diye kendime kendime sôylendim durdum

hayatın kuralı bu olmuş biliyomusun herkes kendini korumaya almış kırılmamak için vurdumduymaz kel ayvaz olmuşlar :9: bi arkadaşımın bi lafı vardı insanlardan beklentilerini ne kadar az tutarsan o kadar mutlu olursun..çok doğru ama bende bunu yapacak icraat yok..yani yanlış anlaşılmasın her ne yapıyorsam gerçekten isteyerek yapıyorum fakat gün geliyo bana yapılacağı zaman benım onlara yaptığım özeni göstermediklerini görüyorum..mesela dün akşam erkek arkadaşımla konuşurken çocukluk arkadaşımı gördüm çikolata fabrikasında çalışıyormuş kaç kilo getirdim bize dedi ve benim ne kadar çikolata sevdiğimi bilir bende dedimki ay benide görürsün artık ama burda değilsin nasıl getiriyim dedi..kısa süreliğine tatile gidip gelcem halbuki..sanki küflenecek bişey bi kenara koyar gelince verebilirdim..ben ona ne zor koşullarda neler götürmüşümdür..dün öyle sinir oldumki yapmıycam bi daha diye kendime kendime sôylendim durdum

Beklentiye girmemek için de değer vermemek gerekiyor sonuçta insanız ve değer verdiğimiz şeylerden ufak da olsa belli beklentilerimiz olur iyi ya da kötü, bahsettiğin konu hadi bunun ufak bir parçası döndüğünde getirir belki arkadaşın ^^ dediğim gibi ben arkadaşlarımın umursamazlığını bir kenara bıraktım artık o konuda yapabileceğim bir şey yok ama benim için çok önemli bir konuda erkek arkadaşımın ilgisizliği bardağı taşırdı resmen.

Beklentiye girmemek için de değer vermemek gerekiyor sonuçta insanız ve değer verdiğimiz şeylerden ufak da olsa belli beklentilerimiz olur iyi ya da kötü, bahsettiğin konu hadi bunun ufak bir parçası döndüğünde getirir belki arkadaşın ^^ dediğim gibi ben arkadaşlarımın umursamazlığını bir kenara bıraktım artık o konuda yapabileceğim bir şey yok ama benim için çok önemli bir konuda erkek arkadaşımın ilgisizliği bardağı taşırdı resmen.
işte aynen benim değineceğim ayrıntıya değinmişsin değer vermek evet değer vermekten geliyo benim söylediğim erkek arkadaşim konusundada küçük gibi görünsede değer vermekten geliyor yoksa neticede yenilip geçicek gidicek ama sonunda onun ince düşüncesi kalcak..senin erkek arkadaşınıda anlayamadım ne güzel işte onun bulunduğu şehre taşınıyormuşsunuz niye öyle bişey yaptıki aranız mı bozuk?

işte aynen benim değineceğim ayrıntıya değinmişsin değer vermek evet değer vermekten geliyo benim söylediğim erkek arkadaşim konusundada küçük gibi görünsede değer vermekten geliyor yoksa neticede yenilip geçicek gidicek ama sonunda onun ince düşüncesi kalcak..senin erkek arkadaşınıda anlayamadım ne güzel işte onun bulunduğu şehre taşınıyormuşsunuz niye öyle bişey yaptıki aranız mı bozuk?

Siteye ilk üye olduğumda ilişkimle ilgili bir konu açmıştım o konuda da erkek arkadaşımın bencilliğine değinmişimdir belki biraz tam hatırlamıyorum canım konuyu okuma fırsatın olursa bakabilirsin o problemi bir nebze de olsa aşmış durumdayım. Aramız gayet normaldi ama evi taşıyacağımız için ailece stresliyiz bir miktar para lazım sonuçta ailede başka sıkıntılar da çıkıyor şimdilik internetten araştırabiliyoruz sadece babam bayramdan sonra gidip bakabilecek bu yüzden stresli ve keyifsizim o da benden canlı canlı konuşmamı, ilgi göstermemi falan bekledi ben de keyifsizim seninle alakalı bir durum değil taşınmayla alakalı dedim bunun neresini anlamadı bilmiyorum ama bir anda tribe girip her dakika mı keyifsizsin falan filan dedi en son da iyi keyfine bak sen deyip telefonu kapattı. Ben de bu durumda kırıldım maalesef.

Son düzenleme:
tutmayacaksın öyle insanları hayatında...

insanı hareketleriyle resmen yererler

ucunda yalnız kalmak da var ama fark eden bişey yok

öyle de yalnızsın böyle de yalnızsın:ssz:

tutmayacaksın öyle insanları hayatında...

insanı hareketleriyle resmen yererler

ucunda yalnız kalmak da var ama fark eden bişey yok

öyle de yalnızsın böyle de yalnızsın:ssz:

Ben de öyle düşünüyorum madem kötü günde yalnızım mutluyken de kimsenin yanımda durmasına gerek kalmasın. Allahtan çok yaş farkımın olmadığı bir ablam var onunla iyiyim, arkadaş eksikliğini kapatıyorum bir şekilde.

canım kardeşim ben de böyleydim.
ama yıllar içinde öğrendim ki...bu kadar çok herkese yaranma çabası iyilik değil!!!!!
kişilik bozukluğu!!!!!(çocukken yeteri kadar sevgi onay görmeden büyümekten olabilir mesela)
hep iyi olmaya çalışmak herkesin aklında iyi kalmayı istemek kimseyi kırmamak
kimsenin moralini bozmamaya çalışmak....bunlar yanlış davranışlar.
sen böyle oldukça hep karşına seni kullanan insanlar çıkacak.
bu sevgilinden ayrılsan bile yeni sevgilin yine bencil olacak.
bu insanları hayatımıza biz çekiyoruz çünkü.
insanlara bize nasıl davranacaklarını biz öğretiriz unutma!
sen nasıl öğrettiysen insanlar öyle davranır sana.
bir kere zorla ite kaka niye ilişki yürütüyorsun ki bu senin seçimin.
derhal sonlandır ciddiye dönüşmeden.
ben insanlara karşılıksız iyilik yapmaya devam ediyorum.ama kendimden aşırı ödün vermeden.
Allah iyiliklerin mükafatını bir şekilde çıkarıyor karşına
ama insanlara hayır demeyi öğrendim artık.istemediğim birşeyi kimsenin hatırı için yapmıyorum.kibarca açıklamamı yapıyorum.
kırgınlıklarımı ifade ediyorum.
insanlar seni sevmez diye korkma.sınırlarını öğrenirlerse ona göre davranırlar.sınırları çizmezsen sonuna kadar kullanır
arkalarına bakmadan giderler.
biraz bencillik iyidir.sen kendine değer vermezsen kimse sana değer ermez.bu konuda kişisel gelişim kitaplarının
çok faydası oldu bana sana da tavsiye ederim.Allah iyilerle karşılaştırsın.öpüyorum.

ama yıllar içinde öğrendim ki...bu kadar çok herkese yaranma çabası iyilik değil!!!!!
kişilik bozukluğu!!!!!(çocukken yeteri kadar sevgi onay görmeden büyümekten olabilir mesela)
ben insanlara karşılıksız iyilik yapmaya devam ediyorum.ama kendimden aşırı ödün vermeden.
ama insanlara hayır demeyi öğrendim artık.istemediğim birşeyi kimsenin hatırı için yapmıyorum.kibarca açıklamamı yapıyorum.
insanlar seni sevmez diye korkma.sınırlarını öğrenirlerse ona göre davranırlar.sınırları çizmezsen sonuna kadar kullanır
biraz bencillik iyidir.sen kendine değer vermezsen kimse sana değer ermez.bu konuda kişisel gelişim kitaplarının
çok faydası oldu bana sana da tavsiye ederim.Allah iyilerle karşılaştırsın.öpüyorum.

hangi kişisel gelişim kitaplarını okudun mesela bende de aynı sorundn var??????

Canım aslında benimki öyle herkese yaranma, iyilik yaparak çevreme arkadaş toplama ya da birilerine yaranma çabası değil istediğim için yardım ediyorum insanların dertlerine ortak oluyorum, ilişkimi neden bu şekilde yürütüyorum çünkü seviyorum ve ayrılamıyorum bazen kan beynime sıçrıyor tamam bitireceğim diyorum ama yok nasıl söylenir ne yapılır bilmiyorum başaramıyorum bir türlü :14: ama bu fikrini de göz ardı etmeyeceğim, önereceğin kitap olursa hiç düşünmeden alır okurum zaten yalnızlığa katlanabilmemi sağlayan tek şey kitaplar :)

Canım aslında benimki öyle herkese yaranma, iyilik yaparak çevreme arkadaş toplama ya da birilerine yaranma çabası değil istediğim için yardım ediyorum insanların dertlerine ortak oluyorum, ilişkimi neden bu şekilde yürütüyorum çünkü seviyorum ve ayrılamıyorum bazen kan beynime sıçrıyor tamam bitireceğim diyorum ama yok nasıl söylenir ne yapılır bilmiyorum başaramıyorum bir türlü :14: ama bu fikrini de göz ardı etmeyeceğim, önereceğin kitap olursa hiç düşünmeden alır okurum zaten yalnızlığa katlanabilmemi sağlayan tek şey kitaplar :)[/QUOT
internette veya kitapçılarda özgüven ve özdeğer ile ilgili kişisel gelişim kitapları ara.onlardan okumaya başla istediğim için yapıyorum dediğin birçok şeyi aslında neden yaptığını anlamaya başlıyorsun.

Bir kimse Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine
-Bu zamanda hakiki kardeşlikler azaldı. Nerde o Allah için olan kardeşlikler, dostluklar, demişti.

Cüneyd-i Bağdadi bu sözün sahibine şu karşılığı verdi:

-Eğer senin sıkıntılarına katlanacak, ihtiyaçlarını giderecek birini arıyorsan bu zamanda öyle bir dostu bulamazsın.
Ama kendisine Allah için yardım edeceğin, sıkıntılarına Allah rızası için katlanacağın kardeş ve dost arıyorsan böyleleri çoktur.

kendinizeiyi bir dost bulamıyorsanız iyi bir dost olmaya devam edin

Back
X