- 20 Ağustos 2014
- 3.409
- 9.373
- 358
- Konu Sahibi Melisammelisay
Çok güzel yazmışsınız, 29 yaşıma kadar çirkin olduğumla ilgili hiç düşünme gereği duymamıştım, ta ki yeni eşimle evlenip onun çevresine girene kadar, sürekli bir laf sokmalar, açıkça çirkin olduğumu söylemeye kadar getirdiler konuyu.İlk başlarda umursamadım, direndim, yıllar geçtikçe, aynada başka bir ben görmeye başladım, onların söyledikleri kişiyi görüyordum artık, kendimi sorgular oldum, madem bu denli çirkinim neden daha önce fark etmedim, neden dışarı çıktığımda karşı cinsin bakışlarına maruz kalıyorum falan gibi şeyler.Ama ciddi ciddi özgüvenim düşmüş durumda, hala da tam toparlayabilmiş değilim açıkçası.Dışarda yürürken aldığım reaksiyonlar bile o özgüvenimi yerine getirmeye yetmedi açıkçası.Söylemesi ne kolay. Çevrenizdeki herkesin size sürekli aynı şeyi söylediğini ima ettipinş düşünün. İnsan başta kendisi öyle düşünmese dahi zamanla etkilenmeye ya da acaba gerçekten öyle mi ya diye sorgulamaya başlar. Konu sahibi arkadaşa söyleceğimse eşiniz sizi seviyor mu ? Sizi güzel bulduğunu söylüyor ya da hissettiyor mu ve en önemlisi insnalar böyle davranmaya başlamadan önce siz kendinizi güzel hissediyoe muydunuz? Tekrar hatırlayın o duyguları. O kalpleri suratlarından çirkşn insanlarada aldırmayın aynı şeyleri bende yaşadım