İnsanların kıymetli eşyaları

Bi kaç sene önce dikiş kursuna gidiyordum. Eskiden beri dikişe meraklı olduğumdan elimde 10'a yakın Burda dergisi vardı. Herkes faydalansın diye kursa götürdüm. Bazıları yırtıldı, bazılarının sayfaları kayboldu falan bu arada dergileri en çok sömürenlerden biri bi yerden 'beleş' dergi bulmuş ağzını yaya yaya onu anlatıyor. Hoca da dedi ki istersen buraya getir faydalanalım. "Buraya getireyim de dergim eskisin enayi miyim ben buraya dergi getiricem"... Ertesi günü dergilerimi topladım eve götürdüm tabi bütün kurs o kıza düşman oldu.

Yani demem o ki, iyi niyet her zaman iyi değildir...

Dairede iki kişi çalışıyoruz diğer daireden bir arkadaş sürekli şarj aletimi istiyordu ben de yanımda olduğu zamanlar veriyordum.

İzinli olduğum hafta tekrar gelmiş mesai arkadaşım “evin işe çok yakın öğle arası gidip alsana ya da sende getirsene böyle zor oluyor baya senin için” demiş diğer arkadaşta getiremem yere düşüyor yıpranıyor geçen sandalyeye takıldı içime oturdu demiş. Sonra dediğinin farkında varıp unutuyorum ya filan demiş.

Sdfgjdldk keriz silkemekte değiş bir bakış açısı.
Nefret ediyorum bu tip insanlardan
Herkes salak bi sen akıllısın hey allahım ya
bu fesatlık olduğu sürece kat be kat çıkar onun cebinden zaten

Bu gidişe bir dur deyin kimseye bir şey vermeyin, 300 değil 3 lira olsa bile bazen bencil ve mal kıymeti bilen olmak gerekiyor, 20'li yaşlarda aşırı da iyi niyetli saftirik biriyim o zamanlar, üstümden kıyafetimi isteseler çıkarıp veriyordum, bir komşum sandalyemi istedi sözde birkaç günlüğüne, sandalye 3 yıl geri gelmedi, 3 yıl sonra da kapı önüne kırılmış bir halde atıp taşındılar ne bir açıklama ne bir özür, altı üstü sandalye kaç kuruşluk şey, kırılmışsa kırılmış ama iyi niyeti suistimale de gerek yoktu, başka bir komşum blender'ımı pert etti pişkin pişkin de bu yandı dedi:)))
Ben kimsenin toplu iğnesini istemezken verdiğim her şey çöp yığını olarak geri getirildi, bir gün kafama taş düştü sanırım, daha mı dedim kimseye çöpümü vermem, kırıp dökmeleri bir yana olan mala olsun lakin nezaketen özür dilememeleri canıma tak etmişti.
Hiiihh ne ayıp ya. Bugun arkadasım ın telefonunu düşürdüm ekranı kırıldı nasıl üzüldüm ağlıcaktım nerdeyse. Hemen orijinal ekran fiyatını sordum 320 TL dediler. Parasını vercem ya da o civarda bi hediye alıcam napim. İnsanlar çok pervasız ya vallahi

Dairede iki kişi çalışıyoruz diğer daireden bir arkadaş sürekli şarj aletimi istiyordu ben de yanımda olduğu zamanlar veriyordum.

İzinli olduğum hafta tekrar gelmiş mesai arkadaşım “evin işe çok yakın öğle arası gidip alsana ya da sende getirsene böyle zor oluyor baya senin için” demiş diğer arkadaşta getiremem yere düşüyor yıpranıyor geçen sandalyeye takıldı içime oturdu demiş. Sonra dediğinin farkında varıp unutuyorum ya filan demiş.

Otlakçı

Oda arkadaşım sürekli esyalarimi kullanmak istiyordu bir gün materyal icin 5 tllik oyuncak arabasini istedim. O benim sevgilimin hediye basina bir iş gelir veremem dedi. Ne zaman bir arkadaşıma eşyamı versem hep çöp oldu. Birine spor ayakkabilarimi vermiştim sürekli üstüne bastığından pertini çıkartmıştı 3 yıl sapasağlam kullandigim ayakkabinin 1 haftada pertini çıkardı. En son al senin olsun dedim. Kimseye hicbir seyimi vermemeye karar verdim en son. Takı dahi olsa. Siz de vermeyin ne münasebet yani isterse de eskikeue başladı veremem deyin.

Oda arkadaşım sürekli esyalarimi kullanmak istiyordu bir gün materyal icin 5 tllik oyuncak arabasini istedim. O benim sevgilimin hediye basina bir iş gelir veremem dedi. Ne zaman bir arkadaşıma eşyamı versem hep çöp oldu. Birine spor ayakkabilarimi vermiştim sürekli üstüne bastığından pertini çıkartmıştı 3 yıl sapasağlam kullandigim ayakkabinin 1 haftada pertini çıkardı. En son al senin olsun dedim. Kimseye hicbir seyimi vermemeye karar verdim en son. Takı dahi olsa. Siz de vermeyin ne münasebet yani isterse de eskikeue başladı veremem deyin.

Aynen öyle vermeyeceğim artık

İnsanların kıymetli eşyaları deyince altın salkım sandım 🙄 Kıytırık şarj aletini kendinden bile sakınıyormuş sizin arkadaş, hey Allah'ım.

Hiç sevmem... İstemem.... İstenmesini sevmem.... Çok samimiyimdir hadi Bi kere bilemedim iki kere..... Ben eşya konusunda kişisel eşya konusunda prensiplerim dışına çıkmam... Hayır demeyi hem çok severim hem hiç zorlanmam..... Ben ilk başta hayır diyenlerdenim..... Tavsiye ederim..... Ayrıca net fikrini söylemiş çalışma arkadaşınız.... terbiyesiz ...... Başka yorumum yok

Onlara insanların kıymetli eşyaları demiyoruz, kıymetli eşyaların insanları diyoruz.
Eşyayı, parayı, mevki vb şeyleri kendinden ya da başka bir canlıdan öte tutan varsa, o ancak eşyaya kulluk eden ve onunla varlığını ispat eden olabilir.

Biz geri kalanlar ise onların gözünde ancak enayi, savurgan, kıymet bilmez vs.
Çok da umrumda, bir şarj aletine bile hüküm edemeyecek yaşantım olsa herhalde incelenmek için kendimi bilim adına tıp fakültelerine sunardım.
Nasıl bir şahsiyetsizlik yahu bu!

😅 sarj aletine bu kadar deger veriyorsa.... Cok anlamsız esyaya deger vermekte malesef bazi insanlar böyle.

Onlara insanların kıymetli eşyaları demiyoruz, kıymetli eşyaların insanları diyoruz.
Eşyayı, parayı, mevki vb şeyleri kendinden ya da başka bir canlıdan öte tutan varsa, o ancak eşyaya kulluk eden ve onunla varlığını ispat eden olabilir.

Biz geri kalanlar ise onların gözünde ancak enayi, savurgan, kıymet bilmez vs.
Çok da umrumda, bir şarj aletine bile hüküm edemeyecek yaşantım olsa herhalde incelenmek için kendimi bilim adına tıp fakültelerine sunardım.
Nasıl bir şahsiyetsizlik yahu bu!

D mi bunu ciddi ciddi hesaplayıp işe getirmemek ve baskasından istemek

D mi bunu ciddi ciddi hesaplayıp işe getirmemek ve baskasından istemek
İnsanların özel ilgi alanlarına ait eşyaları olabilir, onlara ayrı ilgi gösterebilir anlarım da Allahın şarj aleti yahu!
Evde o kesin streçle falan sarmış, dolapta saklıyordur😂
İşte kendisinin de bir kabloluk değeri var, haber yok...

Insanlar da bir garip... Al bi tane 10 liralık koy cekmeceye, ben is yeri icin oyle yaptim hatta arkadasim bile ister üstüne bin tesekkur eder. Böyle art niyetli insanlara mesafeli olmak lazim. Bir sey sorunca bilmiyorum, bir sey isteyince yanimda degil/unuttum vs. O tiplere bu laflar yaranir siz de öyle deyin gecin. En kötü ihtimalle veremem kusura bakma! Bitti...

Back
X