İnsanların Rahatlığı

Toplu taşımada maske takmak zorunluğu olduğu halde arka kapıdan binip oturunca maskeyi çenesine indiren kişilere denk geldim. Annem Suriyeli oldukları için karışma belli olmaz onlara dedi ve kimsede sesini çıkarmadı ben tabi susmadım hep söylendim ve gittikçe sesimi yükselttim. Baktım olmuyor arkadan öne gidip şoföre söyledim ona rağmen ne bir anons ne de bir kontrol hiçbir şey olmadı. Tabi daha fazla dayanamayarak ikisinide sert bir şekilde uyardım artık. İki durak sonra şoför yolun ortasında durup kontrol etti ki etmeseydi plaka ve fotoğraflarla beraber şikayet edecektim. Bu olay üstüne annemle kavga ettik yaptında ne oldu dedi herkes dururken ben konuşmuşum benden başka rahatsız olan olmamış. Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum sonuna kadar da haklıyım. Kimse bu maskeleri keyfi için takmıyor. Annemde her yerde bunu yaparsam başıma bir şey gelir diye korkuyor siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bana aşırı derece batıyorda bu rahatlıkları
Bana da batiyo valla iyi yapmışsınız ama anneniz de bir anne neticede ve sizin için endiselenmekte de çok haklı. Daha dün akşam haberlerde dinledim maske takmayan kişileri uyardı diye imamı mıydı ne darp etmişler . Yani anlayışsız çok . Ben bu tip insanlar yüzünden 5 ayı geçti eşimden ayriyim. Eve gelemiyo

Ah ah bu konuda o kadar dertliyim ki...
4 aydir idari izindeyim evden 1 aydir cikmiyordum pazar sabahi hem hava alayim yürüyüş yapayim sakinken hem de geçerken marketten ihtiyaclarimi alayim diye çıktım.
Daha evin bahcesinden cikip sokakta asagi yürürken bile birkac kisi maskesiz geziniyordu ki sakin bir yerde yaşıyorum.
Karsi kaldırım bosken gelip yanimdan gecen mi ararsiniz, ben uzaklasmaya calistikca yolunu değiştirip uzerime gelen mi!
Markette bir genç maskesi burnun altindaydi, uyardim birkac kisi de vardi duzeltir gibi oldu o an ama diger reyona geçince yine indirdi. Markette birkac kisi olmasina ragmen resmen köşe kapmaca oynadim yakinlasmamak icin.
Marketin karşısında düğün alayi vardi davullu zurnali.
Herkes dip dibe. Benim komsular bile.kapi önünde maskesiz otururlar.
Ben eve tıkıldım kaldim yürüyüşe bile çıkmak riskli geliyor. Uyarmak yetersiz bence çünkü ben uyari yaptığımda bana uzayli gibi baktiklarini gördüm insanlarin. Sanki ben anormalim onlar normal gibi...
Sosyal medyada da görüyorum tanidiklar, akrabalar, arkadaşlar hep tatilden fotograf paylasiyorlar ben 100 m asagidaki markete korkarak gidiyorum.
Açıkçası cezalar caydirici olmadıkça hastalığın azalmasi pek mümkün değil. Biri maskesiz mi hemen kesilecek o ceza. Uyarılmayacak ya da aman abicim ablacim gibi kibarca soylenmeyecek direkt ceza kesip eline verilecek. Tolerasyon saglanmayacak.
Ama simdi normalleşme adiyla dugunler nisanlar, kutlamalar, tatiller derken iyice rehavete büründü insanlar.
Simdi okullar açılırsa biz kronik hastalarin da izinleri kalkar komple riske gireriz!
Siz uyarmakla iyi yapmışsınız ama dikkatli olun, siddete maruz da kalabilirsiniz eminim anneniz de bundan cekindiginden sus demistir ve cogu insan da artik bana dokunmayan yilan bin yasasin diyerek kendi hayatlarının da riskte olduklarini düşünmüyorlar. Sonra ah var ederler...

Ah ah bu konuda o kadar dertliyim ki...
4 aydir idari izindeyim evden 1 aydir cikmiyordum pazar sabahi hem hava alayim yürüyüş yapayim sakinken hem de geçerken marketten ihtiyaclarimi alayim diye çıktım.
Daha evin bahcesinden cikip sokakta asagi yürürken bile birkac kisi maskesiz geziniyordu ki sakin bir yerde yaşıyorum.
Karsi kaldırım bosken gelip yanimdan gecen mi ararsiniz, ben uzaklasmaya calistikca yolunu değiştirip uzerime gelen mi!
Markette bir genç maskesi burnun altindaydi, uyardim birkac kisi de vardi duzeltir gibi oldu o an ama diger reyona geçince yine indirdi. Markette birkac kisi olmasina ragmen resmen köşe kapmaca oynadim yakinlasmamak icin.
Marketin karşısında düğün alayi vardi davullu zurnali.
Herkes dip dibe. Benim komsular bile.kapi önünde maskesiz otururlar.
Ben eve tıkıldım kaldim yürüyüşe bile çıkmak riskli geliyor. Uyarmak yetersiz bence çünkü ben uyari yaptığımda bana uzayli gibi baktiklarini gördüm insanlarin. Sanki ben anormalim onlar normal gibi...
Sosyal medyada da görüyorum tanidiklar, akrabalar, arkadaşlar hep tatilden fotograf paylasiyorlar ben 100 m asagidaki markete korkarak gidiyorum.
Açıkçası cezalar caydirici olmadıkça hastalığın azalmasi pek mümkün değil. Biri maskesiz mi hemen kesilecek o ceza. Uyarılmayacak ya da aman abicim ablacim gibi kibarca soylenmeyecek direkt ceza kesip eline verilecek. Tolerasyon saglanmayacak.
Ama simdi normalleşme adiyla dugunler nisanlar, kutlamalar, tatiller derken iyice rehavete büründü insanlar.
Simdi okullar açılırsa biz kronik hastalarin da izinleri kalkar komple riske gireriz!
Siz uyarmakla iyi yapmışsınız ama dikkatli olun, siddete maruz da kalabilirsiniz eminim anneniz de bundan cekindiginden sus demistir ve cogu insan da artik bana dokunmayan yilan bin yasasin diyerek kendi hayatlarının da riskte olduklarini düşünmüyorlar. Sonra ah var ederler...
yemin ederim covid-19 tanılı hasta maskesiyle gelip öksüreceği sıra maskesini indirdi rahat öksüremiyorum diye öksürdü ve geri taktı 5 saniye sürdü hepsi. ben o sıra :KK57::KK57::KK57::KK57: şu pozisyonda oldugum icin tepki veremedim. sadece boşa kürek çektiğimizi düşünüyorum böyle olaylar olunca.

yemin ederim covid-19 tanılı hasta maskesiyle gelip öksüreceği sıra maskesini indirdi rahat öksüremiyorum diye öksürdü ve geri taktı 5 saniye sürdü hepsi. ben o sıra :KK57::KK57::KK57::KK57: şu pozisyonda oldugum icin tepki veremedim. sadece boşa kürek çektiğimizi düşünüyorum böyle olaylar olunca.
Az önce çöp atmaya ciktim kapinin hemen önü zaten, sokaktan bir genç maskesiz gecti aşağıdan iki genc kiz maskesiz yan yana yürüyordu park var karsida 5 kisi ikisi maskeli ikisi maskesi cenesinde birinde hiç maske yok dipdibelerdi
Inanin sadece şöyle kafami etrafa çevirip baktigimda gördüğüm bu.
Ben de maskeyle nefes alamıyorum nefes darlığım var ona rağmen 1 hafta ise gitmistim ust kata in çık nefes nefese kosturdum oradan oraya...ben de nefes alamadigimda ya esnerim ya öksürürüm ama hic maskemi indirmedim
Millet umursamiyor boyle giderse ben ve benim gibiler daha cok eve tıkılı kalırız

Keşke her koyun kendi bacağından asılsa ama bu coronada kendi aldığımız önlemler tek başına yeterli değil malesef. Sen maske takacaksan karşıdaki de takarsa koruma daha iyi oluyor. Ayrıca ne kadar önlen alırsak alalım bu duyarsız insanlar yüzünden tehlike bitmiyor. İnsandan soğudum.

Duyarlı olanlar zaten gereğini yapıyorlar. Biz keyfimizden yada sevdiğimizden takmıyoruz o maskeyi. Bize de hava sıcak bizde bu alıyoruz maskeyle ve bütün gün maskeyle çalışıyorum ben ona rağmen insanlar keyif için takmıyorlarsa bencillikten başka bir şey değil. O kadar bencilleşmişlerki bu durum normal geliyor onlara ama bir yakınlarına bir şey olsa bak nasıl düzeliyorlar illa birine bir şey mi olması lazım anlamıyorum.

Yanlarında yabancılar varmıydı?
Benim yanımda yabancı biri varken asla maskemi indirmiyorum ama bazen iett otobüslerinde otobüs boş olduğunda indiriyorum, çünkü nefes darlığım var maskenin içerisinde aldığım nefes bana yetmiyor gibi geliyor.
Belki böyle bir durumu vardır diyeceğim ama anlattığınız durum keyfi gibi duruyor. Şoförün buna müsaade etmemesi lazım.

Yanınızda olmasına gerek yok, sizxe bulaş varsa otobüs gibi kapalı bir ortamda yayabilirsiniz. Yanlış yapıyorsunuz

Anneniz açısından bakıyorum, insanların başına sudan sebeplerle türlü felaketlerin geldiği bir memlekette yaşıyoruz, endişesini anlıyorum. Ama diğer yandan sessiz kaldıkça bu cehalet yayılıyor, sessizlikten, tepkisizlikten cesaret buluyorlar. Anneniz başınıza bir iş gelmesin diye endişeleniyor ama hastalığın yayılması da siz dahil hepimizin başına bir iş getirecek nitelikte ve güçte. Bu insanlar konuşmaktan anlamazlar. Kendinizi ağız dalaşına girip tehlikeye sokmayın. Anında polisi arayın, plakayı verin, çevirtin aracı. Öyle sizin lafınızdan anlayacak insanlar olsa, her yerde bangır bangır maske, sosyal mesafe diye bağırılıyor, ondan anlarlardı. Belki ceza alınca bir nebze akıllanırlar. Ay ondan da emin değilim ya neyse...

Yanınızda olmasına gerek yok, sizxe bulaş varsa otobüs gibi kapalı bir ortamda yayabilirsiniz. Yanlış yapıyorsunuz
Sürekli 2 katlı iett otobüslerini kullanıyorum. Nefes darlığı yaşıyormusunuz bilmem ama çookk uzun süre maske içerisinde durduğumda ve artık aldığım nefes yetmemeye başladığında yapıyorum o da 1 2 nefeslik. Bu süreçte çevremde ya da yanımda kimse olmamasına, hatta bulunduğum katın yoğunluğuna dikkat ediyorum tabii. Dikkatsiz değilim merak etmeyin, yakınımda insan varken açmam, açılmasına da izin vermem. Uyarı için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli 2 katlı iett otobüslerini kullanıyorum. Nefes darlığı yaşıyormusunuz bilmem ama çookk uzun süre maske içerisinde durduğumda ve artık aldığım nefes yetmemeye başladığında yapıyorum o da 1 2 nefeslik. Bu süreçte çevremde ya da yanımda kimse olmamasına, hatta bulunduğum katın yoğunluğuna dikkat ediyorum tabii. Dikkatsiz değilim merak etmeyin, yakınımda insan varken açmam, açılmasına da izin vermem. Uyarı için teşekkür ederim.

Nefes alamama problemim var benimde. Ama benim yüzümden birinin solunum cihazına bağlanma riskini alamam mesela. Bu sebeple katlanmaya çalışıyorum. Bizim durumumuzda zor. Ne zaman normale döneceğiz acaba :/
Rica ederim.

Şoförü uyarın, şoför harekete geçmezse kimse ile muhatap olmadan doğrudan polisi arayın, otobüsün biliyorsanız plakasını bilmiyorsanız hattını, istikametini ve mevki bildirin.

Anneniz açısından bakıyorum, insanların başına sudan sebeplerle türlü felaketlerin geldiği bir memlekette yaşıyoruz, endişesini anlıyorum. Ama diğer yandan sessiz kaldıkça bu cehalet yayılıyor, sessizlikten, tepkisizlikten cesaret buluyorlar. Anneniz başınıza bir iş gelmesin diye endişeleniyor ama hastalığın yayılması da siz dahil hepimizin başına bir iş getirecek nitelikte ve güçte. Bu insanlar konuşmaktan anlamazlar. Kendinizi ağız dalaşına girip tehlikeye sokmayın. Anında polisi arayın, plakayı verin, çevirtin aracı. Öyle sizin lafınızdan anlayacak insanlar olsa, her yerde bangır bangır maske, sosyal mesafe diye bağırılıyor, ondan anlarlardı. Belki ceza alınca bir nebze akıllanırlar. Ay ondan da emin değilim ya neyse...
Ben polisi aramanin da ise yarayacagini düşünmüyorum polis durdurunca maskeyi duzeltirler
Araba cevirmelerinde bile hemen kemerini takip çevirmeden sorunsuz gecenleri biliyoruz
Aslinda sivil memurlar da olabilir ya da görevliler her yerde her an zor ama bazi otobuslerde yapilabilir. Yolcu gibi binip araya karışabilirler. Nasil ki sehirlerarasi otobuslerde biletleri atmayin deniyor hatta metroda miydi emin degilim binince de biletlerinizi atmayın gelen gorevlilere gösterin gibi uyarilar yapılıyordu.

Sinirlenmekte haklısınız, bu dengesiz kural bilmeyen insanlar yüzünden belki yine aylarca evlerimize tıkılacağız. Başkasının ceremesini bizim çekmemiz çok sinir bozucu bir durum.
Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız arayın gitsin. 1000 lira (?) ceza ödesin aklı başına gelsin.
155'i mi arıyoruz? işe yarıyor mu peki? eğer faydası oluyorsa ben de yapayım. ne diyoruz peki şu şu plakalı şu hat otobüsünde maskesiz yolcu var mı dememiz lazım? yardımcı olursanız sevinirim ben de uyarmakla uğraşmak yerine ceza alınsın istiyorum çünkü.

155'i mi arıyoruz? işe yarıyor mu peki? eğer faydası oluyorsa ben de yapayım. ne diyoruz peki şu şu plakalı şu hat otobüsünde maskesiz yolcu var mı dememiz lazım? yardımcı olursanız sevinirim ben de uyarmakla uğraşmak yerine ceza alınsın istiyorum çünkü.
Merhaba. Evet şikayet edebiliyorsunuz, e maske takmamak yasak olduğu ve cezası olduğu için şikayet edilebiliyor.
Hatta bu olayla öğrendim bende.
Gerçekten ben bazen insanları uyarmaya korkuyorum, o yüzden bu şekilde ihbar etmek daha doğru. Sorunlu insanların ne yapacağı belli olmuyor haberde görüldüğü gibi.

virüsü abartıyormuşuz böyle yaşamaya alışmalıymışız çocuklar sokaklarda oynuyormuş okullar açılırsa nolurmuş.çocuklarını sosyal mesafesiz maskesiz sokağa salanlar evine misafir kabul edenler denizde havuzda dipdibe yüzenler normal virüs yayıldı büyük şehirde can güvenliğimiz yok artık hastaneler tetkik yapmıyor teşhis koymuyor çok acil dışında ameliyat yapmıyor artık yoğun bakıma çevrildi ameliyathaneler diyen ben okul açılırsa felaket olacak daha şimdiden yetmiyor büyük şehirlerde hastaneler diyen ben suçlu oldum :kızgın: :KK48: bu tipler olası bir savaş durumunda da gökten bomba yağarken amannn alışmalıyız deyip çocuklarını sokağa oyuna salarlar eminim.ölen ölür kalan sağlar bizimdir hesabı.aziz nesin ne haklıymış ülke halkının çoğu hakkında ki teşhislerinde

Toplu taşımada maske takmak zorunluğu olduğu halde arka kapıdan binip oturunca maskeyi çenesine indiren kişilere denk geldim. Annem Suriyeli oldukları için karışma belli olmaz onlara dedi ve kimsede sesini çıkarmadı ben tabi susmadım hep söylendim ve gittikçe sesimi yükselttim. Baktım olmuyor arkadan öne gidip şoföre söyledim ona rağmen ne bir anons ne de bir kontrol hiçbir şey olmadı. Tabi daha fazla dayanamayarak ikisinide sert bir şekilde uyardım artık. İki durak sonra şoför yolun ortasında durup kontrol etti ki etmeseydi plaka ve fotoğraflarla beraber şikayet edecektim. Bu olay üstüne annemle kavga ettik yaptında ne oldu dedi herkes dururken ben konuşmuşum benden başka rahatsız olan olmamış. Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum sonuna kadar da haklıyım. Kimse bu maskeleri keyfi için takmıyor. Annemde her yerde bunu yaparsam başıma bir şey gelir diye korkuyor siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bana aşırı derece batıyorda bu rahatlıkları
Yalnız değilsiniz, aynı şeyi yaptığım için sürekli azarlanırım. Anlayamıyorum bu insanların bana neci tavırlarını, ortada uygunsuz bir şey varsa söylemek lazım. Biz dünya dışı tipleriz sanırım 🙄

Yalnız değilsiniz, aynı şeyi yaptığım için sürekli azarlanırım. Anlayamıyorum bu insanların bana neci tavırlarını, ortada uygunsuz bir şey varsa söylemek lazım. Biz dünya dışı tipleriz sanırım 🙄

Bazen bende öyle düşünüyorum sanki farklı ve tepki çekecek bir şey yapmışız gibi herkes dönüp bide bakar ne diyor bu diye kendileride üç maymunu oynar

Back
X