• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

varlığınızla yokluğunuz arasında benim için bir fark olmadığı için özgürce yazabilirsiniz, sorun yok sevgili üye :34: ha bizlerin vicdan muhasebesini yapmak, zaten sizin ne haddinize! :34:

Asla varlığımın sizin için bir şey ifade ettiğini iddaa etmedim. Sanalda iki cümleyle muhatap olunan bir insanın varlığı diğeri için ne kadar farkedebilir ki zaten. Sizin vicdanınıza ne zaman laf ettim hatırlamıyorum. sadece hayvan besleyenleri eleştirenlere böyle bir lafım vardı. Siz eleştirip eleştirmediğinizi bile açıkça ifade etmemişsiniz ki lafım size gitti mi onu da bilmiyorum. Özgürce yazabilmem için de varlığımın size bir şey ifade etmesi gerekmiyor sanırım. Özgürlüğün en güzel tarafı da bu olsa gerek.

Son düzenleme:
ne kadar iyi niyetlisin, benim ağzını burnunu kırasım geliyo bizim yöneticinin :1:
bi de maaşlı çalışıyo adam siteye dışardan geliyo. bütün yaz bahçed ki kediler koyduğum su mama kaplarını toplayıp attırdı. adama boş işler müdürü müsün tabak çanak peşinde başka işin yok heralde dedim, o gün bugündür daha da bi seviyoruz birbirimizi:27: allahtanftaşınıyorum burdan 2 aya :51:

Ah benim de aklımdan neler geçiyor bir bilsen ama susuyorum mecbur, konuşursam ya da bir şey yaparsam daha da hırslanıp hayvanlara zarar verirler diye korkuyorum.

Carrie tam anlayamadım ben seni, napalım yani hayvanları aç bırakıp ölüme mi terk edelim? Hiç aç kaldın mı? Ya da oruç tuttun mu? Bana davranışların biraz o dediğim türden insanların davranışları gibi geldi. Ciddi bir önerin varsa söyle?

Siz hayvansever diye tabir edilen ve hayvanlar için elinden gelen her şeyi yapan insanları zengin elit kesimden sanıyorsunuz herhalde? Bir çoğu orta gelirli hatta düşük gelirli insanlar ve dediğim gibi ellerinden geleni yapıyorlar, onlar bile bu kadar azken, zengin olup da bir şeyler yapanlar çok çok az. Bir çok hayvanseverin tek yapabildiği kapısının önüne su ve mama koymak. Kalkıp da bu insanları da engellerseniz o hayvancıkların hali ne olur? Hiç aç bir kedi bacaklarınıza sürtünüp yalvarır gözlerle size baktı mı bilmiyorum ama biraz vicdan lütfen.. Tıpkı insanlar gibi onlar da acıkıyorlar, susuyorlar, anne oluyorlar. Yani bir hayvanın suyunu döküp o kabı çöpe atmak nedir, nasıl bir kindir anlamıyorum... Su yahu su! Hayat, her şey. Yani bir hayvanın su içmesinden, susuzluktan kurtulmasından rahatsız olan vicdansızlardan ve daha beterlerinden rahatsız olmuyorsunuz da sokaktaki dilsiz garibanlardan rahatsız oluyorsunuz ne diyim ben...

bende timsahları seviyorum
apartman girişinde timsah besliyim o zaman

Güzel konuya parmak basmışsın Carrie:)

Ben küçükken (milattan önce) çok duyardım,evlere "yarasa" girerdi.
Şimdiki hayvanseverler evlerine yarasa girse ne yaparlardı merak ediyorum.
Hayvancağızın yaşam alanı deyip camlarını açık mı bırakırlardı acaba:)

Sanki doğa sadece kedi ve köpeklerin yaşam alanı...
E bunun faresi var,yılanı var,böceği var,var da var.
Böcek yavrusu görünce eyvah yuva yapmış denilip ev ilaçlanıyor.
Tarlalar da kargaların yaşam alanı mesela ama onlar kovuluyor.

Hayvanları severim ama hayvanseverliğin çok farklı boyutlara geldiğini düşünüyorum.

Hayvanları severim ama hayvanseverliğin çok farklı boyutlara geldiğini düşünüyorum.

Sende ıyıce abartmıssın yanı bıraz olsun bılgın olsa boyle konusmazdın bu konularla ılgılı bıton hadis var acta bıkacını oku ondan sonra yorum yap hayvan sevıyoruz dıye akrep yılan beslıcek halımız yok dınımızde bıle ınsanogluna zarar veren (öldürcek kadar)canlıları oldurmenın gunah olmadıgı acıkca yazıo tabıkı senın yasam alanında bulunuyosa ayrıca farenınde yavrusu var kedınınde hangısını gıder seversın kedıyı demı fare pıs bı hayvan zararı cok fazla ayrıca yaratılan herseyın cennetten numuneler ve cehennemden numuler olarakta yaratıldıgı gecıo sen hıc oldukten sonra mınık sevımlı bı kedı yavrusu gelır kabre dıye bırsey duydunmu ama yılan bolca gecıyo bıraz dusununde yazın yaratılan herseyın ıyı veya kotu bır sebebı var hıcbırsey sebebsız degıl zararı olmayan hercanlıya merhamet etmek acı doyurmak bızım boynumuzun borcu zaten hacca gıderken bıle komsun acsa sen gıtmıssın ne fayda once etrafındakılere yardım et denılıo borcun bıle olmuycak kul hakkıyla gıdemezsın denılıo ken soyledıklerınız ne kadar mantıklı acaba..

Sende ıyıce abartmıssın yanı bıraz olsun bılgın olsa boyle konusmazdın bu konularla ılgılı bıton hadis var acta bıkacını oku ondan sonra yorum yap hayvan sevıyoruz dıye akrep yılan beslıcek halımız yok dınımızde bıle ınsanogluna zarar veren (öldürcek kadar)canlıları oldurmenın gunah olmadıgı acıkca yazıo tabıkı senın yasam alanında bulunuyosa ayrıca farenınde yavrusu var kedınınde hangısını gıder seversın kedıyı demı fare pıs bı hayvan zararı cok fazla ayrıca yaratılan herseyın cennetten numuneler ve cehennemden numuler olarakta yaratıldıgı gecıo sen hıc oldukten sonra mınık sevımlı bı kedı yavrusu gelır kabre dıye bırsey duydunmu ama yılan bolca gecıyo bıraz dusununde yazın yaratılan herseyın ıyı veya kotu bır sebebı var hıcbırsey sebebsız degıl zararı olmayan hercanlıya merhamet etmek acı doyurmak bızım boynumuzun borcu zaten hacca gıderken bıle komsun acsa sen gıtmıssın ne fayda once etrafındakılere yardım et denılıo borcun bıle olmuycak kul hakkıyla gıdemezsın denılıo ken soyledıklerınız ne kadar mantıklı acaba..

Bir yavaş gel istersen...Önce insana saygı :)
Böyle bir konu açılmışsa,herkes düşüncesini yazar.Başlık kimsenin tekelinde değil.

Dinden ve hadislerden sözedeceksek kainatın insan için yaratıldığını ve eşrefi mahlukat gibi konuları da gözardı etmeyelim o zaman.
Hani yaşam alanı ve hayvanları daha çok sevip üstün tutmak açısından diyorum...
Ayrıca evde köpek besle(me)mekle ilgili hadisler de var.

Bir de sevimli kedi haberi aktarayım bu arada :

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Melek Doğan'dan 5 gündür haber alamayan komşularının eve gittikleri öğrenildi. Evden gelen koku üzerine köyün erkeklerinin kapıyı kırarak içeri girdikleri ve 90 yaşındaki Melek Doğan'ı ölü olarak buldukları bildirildi.
Kendisinden 5 gündür haber alınamayan Melek Doğan'ın sağ gözü, sağ kulağı ve sağ yanağının evde beslediği Pamuk isimli kedi tarafından yendiği ortaya çıktı.

Böyle bir konu açılmışsa,herkes düşüncesini yazar.Başlık kimsenin tekelinde değil.

Dinden ve hadislerden sözedeceksek kainatın insan için yaratıldığını ve eşrefi mahlukat gibi konuları da gözardı etmeyelim o zaman.

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Melek Doğan'dan 5 gündür haber alamayan komşularının eve gittikleri öğrenildi. Evden gelen koku üzerine köyün erkeklerinin kapıyı kırarak içeri girdikleri ve 90 yaşındaki Melek Doğan'ı ölü olarak buldukları bildirildi.
Kendisinden 5 gündür haber alınamayan Melek Doğan'ın sağ gözü, sağ kulağı ve sağ yanağının evde beslediği Pamuk isimli kedi tarafından yendiği ortaya çıktı.

bence sen yavaş gel...bu nasıl bir örneklemedir??! seni 5 gün boyunca aç susuz bırakalım bakalım ne hale geleceksin ki insanın açlıktan birbirini yiyebildiğini gösteren bunca hayat hikayesi varken...değil ki sadece içgüdüleriyle hareket eden ve koku ile yemeğini bulan bir canlıdan bahsediyorsunuz..inanılmaz saçma bir örnek olmuş,hiç kusura bakmayın.

nasıl yani önce insan?! Yaratıcı tarafından bakmayı da mı öğrendiniz yaşarken?! nerden biliyorsunuz önceliklerinin olduğunu?! doğanın dengesini kuran ve bana göre bir türün sona ermesi ile yaşamın da sona ereceğine inandığım hayvanların ikinci sırada olduğunu nerden biliyorsunuz?! üstelik doğaya ve dünyaya zarar veren tek canlının insan olduğunu bile bile... evet,evime yarasa girdiğinde tutmanın bir yolunu buluyorum ve dışarı atıyorum.evet,böcek bulduğumda kedilerimden önce görürsem tutup dışarı atıyorum..ne meraklısınız bir canlının düşmanlığına..hemen de aklınıza en pis örnekler gelir...insanın insana yaptığı bunca kötülük varken Pamuk isimli kediyi asalım bence..haklısınız.ne kadar kötü bir kediymiş..

timsahmış..yılanmış..fareymiş..evcil hayvanla diğerlerini ayırtedemiyorsanız kimseyle aşık atmayın bence.

Arkadaş listemdeymişsiniz..bazı konularda verdiğiniz yanıtları çok desteklerdim.oysa şimdi gözümde sadece küçük ve kendini geliştirmemiş bir insansınız.yazık.

Son düzenleme:
ayrıca konu sahibi için, 5199 sayılı kanuna göre evinizin önündeki sokak hayvanları için mama kabı ve su kabı koymanız serbesttir.artık devlet kamu spotları bile yaptı ve tv de gösterilmeye başlandı.kimsenin sizi şikayet etmesinden çekinmeyin.hiçbir halt yapamazlar.böyle bir konu açılırsa bulunduğunuz il veya ilçedeki hayvan koruma derneğiyle iletişime geçiniz.sitede yaşıyorsanız daha önce herhangi bir yasak koyulmadıysa sonradan koyulan yasağın herhangi bir hükmü yoktur.ayrıca yasakların site sakinleri tarafından da desteklenmesi gerekir.site yöneticisi kafasına göre yasaklayamaz.

insana kalsa yağmur da yağmasın susuz kalsın hepsi zaten.

insana saygım sonsuz ama bu sekılde dusunup konusanlara sıfır ınsanlar bı kap yemek bı kap su verıyo hayvanlara dıye konuyu nerelere getırdınız sanamı saygı duycam bırak bu işleri.. ayrıca bu kedı bunu yaptı dıye ıkı lokma ekmek bı kap suyu haketmıyosa hayvanlar, kendı kızına tecavuz edenler kendı annesını dograyanlar v.s ınsanlarda saygıyı haketmez ınsanlarada hayvanlarada saygı duymayalım kım ne halı varsa gorsun yanı oylemı nasıl bu kadar sacma bı mantıgınız var anlamıyorum yazık ya insallah Allah boyle dusunenlere aynı seyı yasatarak degılde yasamadan enazından bazı seylerı anlayabılmelerını saglar ınsallah, aç susuz,evsız kalmak gerekmıyo bazı seylerı anlamak ıcın ama bazılarına gerekıyo galıba hıc anlamadıklarına gore vıcdanları kör sagır olmus artık ..

Son düzenleme:
bence sen yavaş gel...bu nasıl bir örneklemedir??! seni 5 gün boyunca aç susuz bırakalım bakalım ne hale geleceksin ki insanın açlıktan birbirini yiyebildiğini gösteren bunca hayat hikayesi varken...değil ki sadece içgüdüleriyle hareket eden ve koku ile yemeğini bulan bir canlıdan bahsediyorsunuz..inanılmaz saçma bir örnek olmuş,hiç kusura bakmayın.

timsahmış..yılanmış..fareymiş..evcil hayvanla diğerlerini ayırtedemiyorsanız kimseyle aşık atmayın bence.

Arkadaş listemdeymişsiniz..bazı konularda verdiğiniz yanıtları çok desteklerdim.oysa şimdi gözümde sadece küçük ve kendini geliştirmemiş bir insansınız.yazık.

O zaman siz de evcilhayvanseverim deyin olsun bitsin.
Diğer hayvanların örneklenmesi bile sizi rahatsız ediyorsa,genelleyip hayvanseverim demeyin..

Herkes hayvan düşmanlarına kinini kusacak yer arıyor ama yeri burası değil.En azından hedefiniz ben değilim.
Evin girişinde hayvan beslenmesini istemeyen insanla,köpek yavrusunu top niyetine kullanan insan aynı değil.
Köpekten korkanların isteği hepsinin açlıktan ölmesi veya itlaf edilmesi değil.
Siz de bunun farkına varın.Tepkinizi yanlış kişilere gösteriyorsunuz.

Sevgili Meleknaz

Tüm cesetler yenmeye mahkumdur, kabirde öyle olduğu gibi durmuyor insanlar. Bu konuda hep derim toprak altındaki börtü böcekten önce evdeki hayvanım yesin, yarasın helal olsun =)

hayvansever olmanın kıstaslarını kimseden öğrenecek değilim. hayvansever olmak evde kedi köpek beslemekle bitmiyor elbet. barınaklara yardımcı olmak,gerektiğinde cebinden harcayarak kışın soğuktan yazın sıcaktan kaçınmalarını sağlamak, bir tercih meselesidir ama et yememek, yunus parklarına,sirklere karşı çıkmak ve bu konuda etrafını aydınlatabilmek, hayvanlar için yürüyüşler yapmak, tecavüze uğramış ve dili olmayan zavallı köpeğin dili olmak, hatta kutuplardaki canlılar için deodorantı organik kullanıp hava akımına zarar vermemek vs vs... evin önünde kedi köpek besleyen insanları deli yerine koyup, "bari timsah da, fare de besleyin" diye dalga geçmek kimseye fayda sağlamadığı gibi zaten bir faydası olmayan insanların yararlı bir şey yapmaya çalışan insanları kızdırıyor elbette. hani, gölge etme başka bir şey de istemiyoruz zaten.

birkaç sayfa önce biri de ormanlarda yaşasın demiş. köpeklerin birkaç yüz yıl önce çiftlikleri, evleri korumak için evcilleştirişdiğini ve evcil olmanın genetiğin bir parçası olduğunu, avcılığı unuttuklarını bu yüzden ormanda yaşayamayacaklarını kimse ona öğretememiş. zaten hayvanseverler şu anda varolan evcilleşmiş hayvanları ellerinden geldiğince kısırlaştırıyor. artık işe yaramadığı için onbinlerce köpek barınaklarda bir lokma ekmek için kavga ederek yaşamaya çalışıyor. sokağa bırakıldıklarında da çöpe atacağınız yemeği bile hayvandan kıskandığınız için açlıktan telef oluyorlar.

hayvansever olmak aynı zamanda insanı da sevmektir. yaradılanı yaradandan ötürü sevmektir. gerektiğinde huzurevlerinde yaşlılar için stant açarım,para toplarım.gerektiğinde hayvanlar için barınağa gidip esirgenen sevgiyi göstermeye çalışırım.

O zaman siz de evcilhayvanseverim deyin olsun bitsin.
Diğer hayvanların örneklenmesi bile sizi rahatsız ediyorsa,genelleyip hayvanseverim demeyin..

Herkes hayvan düşmanlarına kinini kusacak yer arıyor ama yeri burası değil.En azından hedefiniz ben değilim.
Evin girişinde hayvan beslenmesini istemeyen insanla,köpek yavrusunu top niyetine kullanan insan aynı değil.
Köpekten korkanların isteği hepsinin açlıktan ölmesi veya itlaf edilmesi değil.
Siz de bunun farkına varın.Tepkinizi yanlış kişilere gösteriyorsunuz.

Hayvansever olarak önce şunu belirteyim; her canlının yaşam alanına saygı duyulmasını istiyorum ve yaşam alanları önce insanlara ait değildir. İnsan rahat edecek hayvan da arta kalan yerde kafesler içine tıkılacak diye bir düşünceyi asla onaylayamam. Bahsettiğiniz uç örneklerdeki haşere, fare, yılan,timsah gibi hayvanlarında katlini doğru bulmuyorum. Her canlının bir yaratılış nedeni var bunu asla unutmayın. İnsanların üstüne basa basa fareeee diye belirttikleri hayvanlarla da yakın ilişkim var, bir tanesinin bile öldürülmesine razı gelmem, onların vereceği zararla mücadelenin başka yolları var. Siz hiç ölmekte olan bir fare gördünüz mü, ellerini birbirine kavuşturup burnunu da ellerine dayar, gözlerini sımsıkı kapar ve acısına dayanmaya çalışır. O görüntüye hiç bir canlı için tahammül edemem. Böceklerle mücadelemiz mevsiminden önce başlar, eğer evinizde düzenli ilaçlama varsa zaten kokuya gelmezler ve orada yerleşmezler. Benim evimde asla bir böcek öldürülmez, alınır ve dışarı bırakılır.

Forumda açılan bu konuda, tartışma çirkin boyutlara çekildi. İnsanların hayvanseverlere saldırma gibi bir güdüsü var. Önce insanı önemli görebilirsiniz ama bunu bana kimse dikte edemez. Benim için her canlının yaşam hakkı var. Kapı önlerinde, temizlik kurallarını ihlal edecek ya da insanlara zarar verecek şekilde hayvan beslenmemesi için zaten mücadele ediyoruz. Vardır bazı hasta tipler alır tavuk ciğerini merdivenden aşağı döker, böyle bir şeyi asla onaylamam. Köpeklerin insanları kovalaması da hoşumuza gitmiyor ancak bu hayvanların yaşayacak yeri yok. Barınaklar ölüm kampı gibi, doğal ortam zaten yok. Ben hayvanların zarar görmemesi için onları olabildiğince gece besliyorum mesela, evin önünde değilde çöp konteynırlarının yanında ve özellikle kuru mama ile. Elimizden geleni yaparken insanların saçma sapan çemkirmelerle bize saldırması sinirleri zorluyor. Çünkü klavye başında herkes yazıyor ama onları kurtarmak için benim gibiler yıllardır parasıyla,canıyla mücadele veriyor. Bu forumda çok sevdiğim üyelerden birisin sen yapmasaydın bari, bizleri anlamak bu kadar zor değil.

Nerden buluyorsunuz bunları ''gariphaberler sitesiden mi:)
Örneğe gel. Kedi sahibinin kulaklarını gözünü yedi.Napsın ağıt mı yaksın başında helva mı karsın ??Bi dakka yoksa şair burda kadın ölmemişti de kedi sahibini yiyerek öldürdüğünmü anlatmış?
Korkuyorum deyin,tiksiniyorum deyin haklısınız bişey demeye hakkım olmaz ama bu örneklemler çok zorlama örnekler.Komik duruyor.

Hep böyle oluyor:((((

Hayvan sevgisi ile başlayan konu tartışmaya dönüyor çünkü birileri hayvanı insanın önüne koyuyor...:45:

Hayvan sevmeyen insan eksiktir.Hayvana eziyet eden mutlaka cezasını çeker.İmkanımız ölçüsünde hayvanlara yardımcı olalım amaaa

hayvan sevgisinde de dengeyi kurmak önemli bence...

Batı özentisinin toplumumuzdaki etkilerinden biri de çocuk sahibi olmayıp,evden büyükleri(anneanne...vb) atıp,evde köpek beslemek...

Bizim dinimiz bir hayvanın ihtiyacını gidermeyi sadaka sayıyor..ancak evde köpek beslemeye izin vermiyor (bunu bende maalesef öğrenmekte geç kaldım).... Bence sevgide de dengeli olmalı...

Millet hayvanseverliğimin derecesine kadar karışır olmuş.
Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Besliyorsun, barınak neden bulmuyorsun? Sanane...
Onu seviyorsun, insanı neden sevmiyorsun? Sanane...
Sanane arkadaşım, sanane...
Dünya bir tek sana mı ait? Sokakların tapusu mu var? Sen sadece dünyada yaşayan diğer canlılardan birisin. Bütün tabiatı katletmeye, dünyayı kendine göre şekillendirmeye ne hakkın var ki?
Nedir bu kin, nefret ya...Hiç bir işe yaramadıkları ayrı, bir de köstek olma derdindeler...

Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim. Anlamadığım kocasına bile tam güvenemeyen hatunlar, karşısına çıkan iyi niyetli insan bile olsa şüpheyle yaklaşan ve milyonlarca yorumunu okuduğum, beni bile paranoyak hale getirmiş kk kadınları insanı daha mı çok seviyormuş:9: Buna gülerim işte.

Her şeyi bir kenara bırakın, neyi ne ölçüde seveceğimin muhasebesini başkaları mı yapacak? Sevmek zorunda mıyım başkalarının bayıldığı şeyleri? Mesele sanki insan sevgisi - hayvan sevgisiymiş gibi.

Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.

Yanlış düşünüyorsun...
Ben örnek vereyim misal.
Benim beslediğim bir çekirge, haftalarca bahçemizde yaşadı.
Bu da odama giren yarasa. Yavruymuş meğer, babam yakaladı, sabaha kadar kaldı evimizde ama yarasa besleyemeyeceğimiz için doğaya saldık.

Eklentiler

• $Adsız.webp
    $Adsız.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 67
  • $DSCF2727.webp
    $DSCF2727.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 40
Hep böyle oluyor:((((

Hayvan sevgisi ile başlayan konu tartışmaya dönüyor çünkü birileri hayvanı insanın önüne koyuyor...:45:

Hayvan sevmeyen insan eksiktir.Hayvana eziyet eden mutlaka cezasını çeker.İmkanımız ölçüsünde hayvanlara yardımcı olalım amaaa

hayvan sevgisinde de dengeyi kurmak önemli bence...

Batı özentisinin toplumumuzdaki etkilerinden biri de çocuk sahibi olmayıp,evden büyükleri(anneanne...vb) atıp,evde köpek beslemek...

Bizim dinimiz bir hayvanın ihtiyacını gidermeyi sadaka sayıyor..ancak evde köpek beslemeye izin vermiyor (bunu bende maalesef öğrenmekte geç kaldım).... Bence sevgide de dengeli olmalı...

Biz hayvanseverler haşerelere bile kıyamazken yaşlılarımıza hiç kıymayız, kendinize geliniz, bu nasıl bir suçlamadır.

Şu sitede çocuğu olmayan onlarca hayvan sever var bir sorun bakalım hayvan besledikleri için mi çocuk yapmıyorlarmış.

Kim neyi seveceğine kendi karar verir, önce insan diye bir kaide yok. Her konuda aşırıya kaçan mutlaka vardır ama bunu hayvanseverlere genellemek yanlış.

Batı hayvana sahip çıkmayı biliyor mu, daha 50 yıl öncesinde Almanya'da köpek kasapları vardı, şu anda Avrupa'da sahiplenmeyen hayvan uyutuluyor, buna karşın bundan yüzyıllarca önce Osmanlı hayvanları düşünerek barınacakları yerler yapmıştır, herkes evinde hayvan beslemiştir.

Dini tarafını hiç karıştırmıyorum banlanırım.

Bizim yaptığımız zorda olana el uzatmaktır ...

Son düzenleme:
Biz hayvanseverler haşerelere bile kıyamazken yaşlılarımıza hiç kıymayız, kendinize geliniz, bu nasıl bir suçlamadır.

Şu sitede çocuğu olmayan onlarca hayvan sever var bir sorun bakalım hayvan besledikleri için mi çocuk yapmıyorlarmış.

Kim neyi seveceğine kendi karar verir, önce insan diye bir kaide yok. Her konuda aşırıya kaçan mutlaka vardır ama bunu hayvanseverlere genellemek yanlış.

Batı hayvana sahip çıkmayı biliyor mu, daha 50 yıl öncesinde Almanya'da köpek kasapları vardı, şu anda Avrupa'da sahiplenmeyen hayvan uyutuluyor, buna karşın bundan yüzyıllarca önce Osmanlı hayvanları düşünerek barınacakları yerler yapmıştır, herkes evinde hayvan beslemiştir.

Dini tarafını hiç karıştırmıyorum banlanırım.

Bizim yaptığımız zorda olana el uzatmaktır ...

Siz kendinize geliniz...

Bu hassasiyetiniz sizinde aşırıya kaçtığınızı gösteriyor...

Ben tüm hayvanseverler böyledir mi dedim?Hayır.Ama siz öyle anlamak istiyorsunuz.

Her örneğin karşı örneği var.Bunuda sonu yok.

Siz hayvanseversiniz ve bende hayvan severim.

Ve dediğiniz gibi neyi seveceğimize kendimiz karar vermişiz.

Size göre önce hayvan,bana göre önce insan.

Siz neden hayvanı önce görmeyenleri genelleyerek hayvansevmez yapıp saldırıyorsunuz?

Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Dünya bir tek sana mı ait? Sokakların tapusu mu var? Sen sadece dünyada yaşayan diğer canlılardan birisin. Bütün tabiatı katletmeye, dünyayı kendine göre şekillendirmeye ne hakkın var ki?
Nedir bu kin, nefret ya...Hiç bir işe yaramadıkları ayrı, bir de köstek olma derdindeler...

Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim. Anlamadığım kocasına bile tam güvenemeyen hatunlar, karşısına çıkan iyi niyetli insan bile olsa şüpheyle yaklaşan ve milyonlarca yorumunu okuduğum, beni bile paranoyak hale getirmiş kk kadınları insanı daha mı çok seviyormuş:9: Buna gülerim işte.

Her şeyi bir kenara bırakın, neyi ne ölçüde seveceğimin muhasebesini başkaları mı yapacak? Sevmek zorunda mıyım başkalarının bayıldığı şeyleri? Mesele sanki insan sevgisi - hayvan sevgisiymiş gibi.

Çünkü korkarım sizin gibi fanatikler yüzünden yakında toplumumuzda insanları koruma altına almak zorunda kalacaklar.

Farklı bir bakış açısı getirenlere saldırdığınız çoşku ile hayvanları korumuş olsaydınız bugün korunmaya muhtaç hayvan kalmazdı diye düşünüyorum.

Size ne?

İşte bu bencilliktir.
Eğer ben hayvanseverim kardeşim istediğim yerde onu beslerim sen karışamazsın derseniz,gelip sizi uyaranlara veya o hayvanları belediyeye şikayet edenlere davetiye çıkartırsınız.
Kapı önlerine konulan yemeklere alışıp apartman başlarında bekleyen köpeklerden korkanlara siz saygı duymuyorsanız ,onlarda size saygı duymazlar bu kadar basit.
Çok zor olmamalı heralde belirli noktalarda sokak hayvanlarını düzenli beslemek.Böylece kapı önlerinde bekleyip,elinde poşet veya yiyecek gördükleri insanların peşinden gitmez hayvanlar.
Burda güzelce bunu anlatmaya çalışan insanlara bile ''sanane ,keyif benim keyfim '' diyorsanız.
Bende size ''şikayet ederim ,sanane keyif benim keyfim ''derim.
Veya ''hayvanlardan neden rahatsız olduğumu sana söylemek zorunda değilim,sanane,istersem kovarım''derim.
Bu kadar insanları hiçe sayarak yorum yapıp sonrada hayvanlar için saygı beklemekte pek ironik bir durum.
Hayvanlarla alakalı açılan konularda kavga çıkma konusuna gelirsek,bu üsluplarla çokta anormal değil sanırım.

Back
X