• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Bazı kavramları açıklamak gerekiyor.

Neden genelleme yapıyorsun?Sorusu sizcede komik değil mi?

Ne yapalım?Bahsettiimiz herşey için tek tek isim vererek mi örneklendirelim?

Bu mümkün mü?Değil.O zaman genelleme yapıyoruz.Hepimiz...

Genelleme adı üstünde genel.Yani özel değil.Sana,ona yada tüm şunlara,tüm bunlara söylenmiş birşey değil...Bir tespit..

Genellemeler herkes için geçerli olamaz,herkes için doğru olamaz...

Bu durumda :Birilerinin yapılan genellemeleri üstüne alıp,sonrada aynı genellemeyi tüm hayvanseverlere söylenmiş gibi kabul edip, sert ifadelerle karşısındakini hizaya getirmeye çalışması, en iyi niyetli ifade ile gereksiz oluyor.

Bu forumda çok sevdiğim üyelerden birisin sen yapmasaydın bari, bizleri anlamak bu kadar zor değil.

Sevgili Attraente,senin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ve bilfiil çabaladığını biliyorum.
Bunu yaparken çevreye ve insanlara olan saygını keza diğer konulardan biliyorum.

Ne yalan söyleyim ben hayvanlar konusunda senin kadar duyarlı değilim.
Ama hayvanları severim,kuş,balık,kaplumbağa gibi hayvanlar besledim.
İflah olmaz bir kuşseverim.Ben de onlarla konuşurum,balkona mama ve su bırakırım.
Hayvanlara kötü davranmam,eziyet etmem.Çok şükür fare de öldürmedim.
Köpek sahiplenip beslemek çok isterim ama maalesef bahçem yok.
Bunlar beni hayvansever yapmaz ama apartmanımın girişinde sokak kedilerini köpeklerini istememem de günah keçisi yapmaz.

Hadise hadis örneğe örnekle cevap verdim.Fakat görüyorum ki cevaplar çarpıtılıp konu başka yönlere kayıyor.
Fazla uzatmamak adına sadece fikirlerine değer verdiğim için sana cevaben yazıyorum.

Herkesin evinin içi veya kendi bahçesi kendisini ilgilendirir,kimse karışamaz ama ortak alan sözkonusuysa diğer sakinlerin rızası da alınmalıdır diye düşünüyorum.

Herkes birbirine kendine gel demiş.
Bence hepiniz bir kendinize gelin.

....Bu kadar insanları hiçe sayarak yorum yapıp sonrada hayvanlar için saygı beklemekte pek ironik bir durum.

Ağzına sağlık..

Hayvanlarla alakalı açılan konularda kavga çıkma konusuna gelirsek,bu üsluplarla çokta anormal değil sanırım.

Bu kadar önemli ve üzerinde konuşulması gereken bir konu neden hep aynı kısır döngüye girer anlayamıyorum?:44:

Siz kendinize geliniz...

Bu hassasiyetiniz sizinde aşırıya kaçtığınızı gösteriyor...

Ben tüm hayvanseverler böyledir mi dedim?Hayır.Ama siz öyle anlamak istiyorsunuz.

Her örneğin karşı örneği var.Bunuda sonu yok.

Siz hayvanseversiniz ve bende hayvan severim.

Ve dediğiniz gibi neyi seveceğimize kendimiz karar vermişiz.

Size göre önce hayvan,bana göre önce insan.

Siz neden hayvanı önce görmeyenleri genelleyerek hayvansevmez yapıp saldırıyorsunuz?

Batı özentisinin toplumumuzdaki etkilerinden biri de çocuk sahibi olmayıp,evden büyükleri(anneanne...vb) atıp,evde köpek beslemek..

Bu cümleyi siz yazmadınız mı, bu ifade gerçekten üzerinde durup düşünmek gerektirir. Hayvanlarla ilgili fazlaca emek sarf ettiğimden ve hayvansever olarak böyle bir cümle karşısında hayrete düştüm. Ben size saldırmadım ama bu cümleniz bana ve benim gibi herkese saldırıyor. İfade doğru olunca herkesle anlaşabiliriz, Meleknaz ile olduğu gibi ama benim gibi yaşamını ihtiyaçlılara vakfetmiş insanlara böyle hakaret edemezsiniz. Ben hiç duymadım evinden yaşlısını hayvanı için atanı ya da hayvanı var diye çocuk sahibi olmayanı

Sevgili Attraente,senin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ve bilfiil çabaladığını biliyorum.
Bunu yaparken çevreye ve insanlara olan saygını keza diğer konulardan biliyorum.

Ne yalan söyleyim ben hayvanlar konusunda senin kadar duyarlı değilim.
Ama hayvanları severim,kuş,balık,kaplumbağa gibi hayvanlar besledim.
İflah olmaz bir kuşseverim.Ben de onlarla konuşurum,balkona mama ve su bırakırım.
Hayvanlara kötü davranmam,eziyet etmem.Çok şükür fare de öldürmedim.
Köpek sahiplenip beslemek çok isterim ama maalesef bahçem yok.
Bunlar beni hayvansever yapmaz ama apartmanımın girişinde sokak kedilerini köpeklerini istememem de günah keçisi yapmaz.

Hadise hadis örneğe örnekle cevap verdim.Fakat görüyorum ki cevaplar çarpıtılıp konu başka yönlere kayıyor.
Fazla uzatmamak adına sadece fikirlerine değer verdiğim için sana cevaben yazıyorum.

Herkesin evinin içi veya kendi bahçesi kendisini ilgilendirir,kimse karışamaz ama ortak alan sözkonusuysa diğer sakinlerin rızası da alınmalıdır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim Meleknaz, istenirse anlaşılabiliyor, kimse cani değil, katil değil. Birbirini suçlamak da çözüm değil. Saygıyla tartışabilsek keşke. Konuyu uzatmamak konusunda haklısın bende daha fazla konuya yorum yapmak istemiyorum, inceliğin için tekrar teşekkür ederim

Batı özentisinin toplumumuzdaki etkilerinden biri de çocuk sahibi olmayıp,evden büyükleri(anneanne...vb) atıp,evde köpek beslemek..

Bu cümleyi siz yazmadınız mı, bu ifade gerçekten üzerinde durup düşünmek gerektirir. Hayvanlarla ilgili fazlaca emek sarf ettiğimden ve hayvansever olarak böyle bir cümle karşısında hayrete düştüm. Ben size saldırmadım ama bu cümleniz bana ve benim gibi herkese saldırıyor. İfade doğru olunca herkesle anlaşabiliriz, Meleknaz ile olduğu gibi ama benim gibi yaşamını ihtiyaçlılara vakfetmiş insanlara böyle hakaret edemezsiniz. Ben hiç duymadım evinden yaşlısını hayvanı için atanı ya da hayvanı var diye çocuk sahibi olmayanı

Siz hiç duymadınız diye bu tür olayların olmadığını mı kabul etmeliyiz?

Ben duydum.Şimdi ne yapacağız?Konuyu siz mi?Ben mi?tartışmasına mı çekeceğiz.

Ben saldırmıyorum.Bir tespitte bulunuyorum.

Batıda insanlar çalışma hayatının zorlukları nedeni ile artık çocuk sahibi olma ve evde yaşlı bakma konusunda zorlandıklarını söyleyip,(Çünkü evde fazla duramıyorlar...vb) bu neden ile bu sevgi ihtiyacını karşılamak için evde köpek beslediklerini söylüyorlar...(Kaynak:Belgesel,makale,yazı,sohbet...vb)

Şimdi bu tüm batıda yaşayanlar için geçerli mi?Hayır.
Bu tüm hayvanseverler için geçerli mi?Hayır.

O zaman bunu saldırı olarak algılamak neden?

Ben neden böyle bir tespit paylaştım.?

Çünkü:İnsanlar çok kötü hayvan daha sadık mantığı ile ;insanlardan iğrenen, hayvan sevgisini insan sevmenin yerine koymaya çalışan bir zihniyette var.Bu aşırılığa dikkat çekmek istedim.Bir tespit ve sizin ile hiiiç ilgisi yok.

Ama bu sözüm sanki elime zehiri almışım hayvanları yoketmeye çalışıyormuşum gibi bir karşılık gördü.

İşte bu bencilliktir.
Eğer ben hayvanseverim kardeşim istediğim yerde onu beslerim sen karışamazsın derseniz,gelip sizi uyaranlara veya o hayvanları belediyeye şikayet edenlere davetiye çıkartırsınız.
Kapı önlerine konulan yemeklere alışıp apartman başlarında bekleyen köpeklerden korkanlara siz saygı duymuyorsanız ,onlarda size saygı duymazlar bu kadar basit.
Çok zor olmamalı heralde belirli noktalarda sokak hayvanlarını düzenli beslemek.Böylece kapı önlerinde bekleyip,elinde poşet veya yiyecek gördükleri insanların peşinden gitmez hayvanlar.
Burda güzelce bunu anlatmaya çalışan insanlara bile ''sanane ,keyif benim keyfim '' diyorsanız.
Bende size ''şikayet ederim ,sanane keyif benim keyfim ''derim.
Veya ''hayvanlardan neden rahatsız olduğumu sana söylemek zorunda değilim,sanane,istersem kovarım''derim.
Bu kadar insanları hiçe sayarak yorum yapıp sonrada hayvanlar için saygı beklemekte pek ironik bir durum.
Hayvanlarla alakalı açılan konularda kavga çıkma konusuna gelirsek,bu üsluplarla çokta anormal değil sanırım.

Ben dünyayı etrafımdaki bütün canlılarla paylaştığım için bencilsem, paylaşamayanlar ne oluyor o zaman?
Bana derseniz ki "besliyorsun da sadece beslemek yetmez madem öyle barınak da bul" ben de o zaman sanane derim tabi ki. Kim karışabilir ki benim hayvanseverlik ölçütüme? İster beslerim ister barınak bulurum. Herkes imkanı ölçüsünde sever. Bunun karar merci siz değilsiniz. Benim sevme metodum bir kap sudur, ötekininki veteriner masrafıdır.

Her hayvana barınak bulmak gibi bir ütopya da olamaz zaten. Çok rahatsız olunuyorsa her köşe başını işgal etmeseydi insanlar. Adım başı cadde, adım başı sokak. Nerede beslenebilir? Çözüm üreten yok, fikir sunan yok ancak "hayvanları burada besleme". Nerede besleyeyim? Uzakta... Uzak neresi? Yer göster,çözüm üret. Belediye belirli noktalara yerler yapsa sizden önce biz koşarız zaten o hayvanları kem bakışlardan korumak, tekmelerden uzaklaştırmak için.

Ayrıca sokak hayvanlarını da bildiğiniz yere şikayet edebilirsiniz bunda bir soru görmüyorum, zaten tehlikeliyse, sorunluysa belediye gerekeni yapıyor. Falancanın apartman girişinde beslediği hayvan da onu ilgilendirir. Birileri öyle yapıyor diye bütün hayvanseverleri itham edemezsiniz. Siz zaten bu şekilde yaklaştığınız için biz de tepkiliyiz, kavga da bundan çıkıyordur bence. Ben diyorum ki, sizin için çocuk neyse benim için de hayvan odur. Hassas noktalara gerekli hassasiyette temas etmezseniz sanane de denir elbette.

Siz hiç duymadınız diye bu tür olayların olmadığını mı kabul etmeliyiz?

Ben duydum.Şimdi ne yapacağız?Konuyu siz mi?Ben mi?tartışmasına mı çekeceğiz.

Ben saldırmıyorum.Bir tespitte bulunuyorum.

Batıda insanlar çalışma hayatının zorlukları nedeni ile artık çocuk sahibi olma ve evde yaşlı bakma konusunda zorlandıklarını söyleyip,(Çünkü evde fazla duramıyorlar...vb) bu neden ile bu sevgi ihtiyacını karşılamak için evde köpek beslediklerini söylüyorlar...(Kaynak:Belgesel,makale,yazı,sohbet...vb)

Şimdi bu tüm batıda yaşayanlar için geçerli mi?Hayır.
Bu tüm hayvanseverler için geçerli mi?Hayır.

O zaman bunu saldırı olarak algılamak neden?

Ben neden böyle bir tespit paylaştım.?

Çünkü:İnsanlar çok kötü hayvan daha sadık mantığı ile ;insanlardan iğrenen, hayvan sevgisini insan sevmenin yerine koymaya çalışan bir zihniyette var.Bu aşırılığa dikkat çekmek istedim.Bir tespit ve sizin ile hiiiç ilgisi yok.

Ama bu sözüm sanki elime zehiri almışım hayvanları yoketmeye çalışıyormuşum gibi bir karşılık gördü.

Ancak ifadeniz Batı değil batı özentisi olarak yazıldığından haliyle foruma katılandan biri olarak tepkimi çekti

Batı da hayvan bakmak ile Türkiye'de bakmak çok farklı şeyler çünkü burada hayvan bakmak gerçekten meşakkatli bir iş. Veterinerlik hizmetlerinin lüks sayıldığı bir ülkedeyiz. Hayvan sever olarak hiç bir insana düşmanlık etmedim şimdiye dek, keza insanlara da koşarım. Burada konu hayvan olduğu için hayvanın üzerinden gidiyoruz. İnsanın iyisi de var kötüsü de, biz sadece çabamızı ifade etmeye çalıştıkça hastalıklı muamelesi görmekten yorulduk hepsi bu, bu da sizin şahsınızla alakalı değil. Niyetimiz incitmek değil

Son düzenleme:
Kendi yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Hayvansever ve bu konuda çalışmalar yürüten bir bayan ile tanıştım.Kendisi hayvanlar için gerçekten uğraşıyordu.Bende imkanlarım ölçüsünde destek vermek istedim.Ama birden benden o kadar çok şey istenildi ki...Anlıyorum gönüllü az,yapılması gerekenler çok...Ama benim paramın,zamanımın yetmeyeceği şeyler...Yapamayınca bana sanki hayvansevmiyormuşum imaları beni itti...

Bu konuda kendini yetkili gösteren bu bayanın maalesef aslında sözel desteğinden başka bir imkanı ve yetkisi olmadığını farkettim ama kendisi bu konuda tek yetkili kabul edilmek istiyordu...

Çünkü korkarım sizin gibi fanatikler yüzünden yakında toplumumuzda insanları koruma altına almak zorunda kalacaklar.

Farklı bir bakış açısı getirenlere saldırdığınız çoşku ile hayvanları korumuş olsaydınız bugün korunmaya muhtaç hayvan kalmazdı diye düşünüyorum.

Toplumumuzda hayvana tecavüze ve işkenceye bile ceza yokken hayvanlardan insanları mı koruyacaklar?
Farklı bir bakış açısı olması ayrı mevzu, hayvanseverlere saldırmak ayrı bir mevzu. Sayfalarca yorum var, onlarca da saygısız yorum var, insan bu kadar hassas olduğu bir konuda bir yerde çığrından çıkıyor.

Bize "sen ne biçim hayvanseversin, şunu da yap, bunu da yap, saygısızsın" denenlere de bu tarzda yaklaşıyor musunuz acaba?Nasıl yaklaşılırsa o tarz cevaplar alınıyor haliyle.

Bu insan da hayvanları seviyor, dur bi anlamaya çalışalım demek yerine hep saldırı hep saldırı.
Garip olan başlığın da zaten "insanların sokak hayvanlarını besleyenlere karşı düşmanlığı" olarak açılıp hala bir düşmanlık politikasında olunması.

Dikkat ediyorum bütün hayvanseverler "apartman girişinde hayvan beslemek saçma" dediği halde hala inatla sanki hepimiz apartmanın girişine yemek döküyormuşuz gibi yorumlar alıyoruz.

Son düzenleme:
Ancak ifadeniz Batı değil batı özentisi olarak yazıldığından haliyle foruma katılandan biri olarak tepkimi çekti

Batı da hayvan bakmak ile Türkiye'de bakmak çok farklı şeyler çünkü burada hayvan bakmak gerçekten meşakkatli bir iş. Veterinerlik hizmetlerinin lüks sayıldığı bir ülkedeyiz. Hayvan sever olarak hiç bir insana düşmanlık etmedim şimdiye dek, keza insanlara da koşarım. Burada konu hayvan olduğu için hayvanın üzerinden gidiyoruz. İnsanın iyisi de var kötüsü de, biz sadece çabamızı ifade etmeye çalıştıkça hastalıklı muamelesi görmekten yorulduk hepsi bu, bu da sizin şahsınızla alakalı değil.

İfadem batı özentisi olsada kısaca batı da desem benim söylemek istediklerim aynı ve evet bir özenti var bakın geçmişte yazılanlara şu tür ifadeler var "Biz lüx bir sitede oturuyoruz va herkesin bir fifisi var ama sokak hayvanlarına bakan yok"...buna benzer bir yazı vardı...Evet katılıyorum böyle insanlarda var .Aldığı köpeğin kaç euro olduğu ile övünen ama sokaktaki hayvandan iğrenen...

Ancak bunların bizler ile bir ilgisi yok.

Hayvanların yararına olacaksa birlik olalım.:46:

Hiçbir fikrim yoktu, Allah razı olsun o zaman onlardan.

Munecim şimdi bu insanların yaptıkları güzel birşey evet, ama çözüm mü? Hayır.
Ben hiçbir insana kıyamadığım gibi hiçbir hayvanada kıyamam, işkence veya eziyet görmesine asla dayanamam.
Ama Mecidiyeköy'de yanımda 10 yaşındaki kuzenimle 5 tane sokak köpeğinin saldırısına uğradım.19 yaşındaydım ama hala o korkuyu üzerimden atamıyorum.Kuzenim koca adam oldu , hala kuştan bile korkuyor.
Köpeklerden biri tam bacağımı ısırmışken kalabalık bir topluluk sopalarla gelince köpekler kaçtı.
Yıllardır Mecidiyeköy'de o köpekler korku salmaya devam ediyorlar.
Bu durum normal midir?
Sokak hayvanlarını sokakta besleyenler olduğu sürece bu saldırılar devam edecek.
Söylediklerimi hayvan düşmanlığı olarak algılamayın ama, insanların güvenliği için başka çözümler bulunmalı.

Hiçbir çocukta anne karnından katil veya hırsız olarak doğmuyor.
Onlarıda hoşgörelim yaşadıkları şartlar onları bu kadar vicdansız yaptı diye o zaman.
Sokak hayvanları ne olsun isterim? Tabii ki ölsünler istemem , biryerlerde toplansınlar, bakılsınlar .ama sokaklarda olmasınlar.

Konuyu başından beri okumamıştım.
Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.

Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişim:42:

Soruma cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Gerçekten hayvanlardan korkan herkes onları sevmediğinden rahatsız olmuyor.
Ben kötü bir anı yaşadığım için korkuyorum mesela.
Hem onların güvenliği içinde birşeyler yapılmalı diyorum.
Hangi mesajm sizi bu üsluba itti merak ettim.
Ben tekrar tekrar okudum ama hayvanlara veya hayvanseverlere hakaret ettiğim veya terbiyesizlik yaptığım bir mesaj bulamadım.

Millet hayvanseverliğimin derecesine kadar karışır olmuş.
Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Besliyorsun, barınak neden bulmuyorsun? Sanane...
Onu seviyorsun, insanı neden sevmiyorsun? Sanane...
Sanane arkadaşım, sanane...
Dünya bir tek sana mı ait? Sokakların tapusu mu var? Sen sadece dünyada yaşayan diğer canlılardan birisin. Bütün tabiatı katletmeye, dünyayı kendine göre şekillendirmeye ne hakkın var ki?
Nedir bu kin, nefret ya...Hiç bir işe yaramadıkları ayrı, bir de köstek olma derdindeler...

Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim. Anlamadığım kocasına bile tam güvenemeyen hatunlar, karşısına çıkan iyi niyetli insan bile olsa şüpheyle yaklaşan ve milyonlarca yorumunu okuduğum, beni bile paranoyak hale getirmiş kk kadınları insanı daha mı çok seviyormuş:9: Buna gülerim işte.

Her şeyi bir kenara bırakın, neyi ne ölçüde seveceğimin muhasebesini başkaları mı yapacak? Sevmek zorunda mıyım başkalarının bayıldığı şeyleri? Mesele sanki insan sevgisi - hayvan sevgisiymiş gibi.

Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.

Birde kendi mesajınızı okuyun isterseniz.
Son mesajınızda benim gibiler yüzünden böyle cevap verdiğinizi yazmışsınız,güldüm açıkçası.

Toplumumuzda hayvana tecavüze ve işkenceye bile ceza yokken hayvanlardan insanları mı koruyacaklar?
Farklı bir bakış açısı olması ayrı mevzu, hayvanseverlere saldırmak ayrı bir mevzu. Sayfalarca yorum var, onlarca da saygısız yorum var, insan bu kadar hassas olduğu bir konuda bir yerde çığrından çıkıyor.

Bize "sen ne biçim hayvanseversin, şunu da yap, bunu da yap, saygısızsın" denenlere de bu tarzda yaklaşıyor musunuz acaba?Nasıl yaklaşılırsa o tarz cevaplar alınıyor haliyle.

Bu insan da hayvanları seviyor, dur bi anlamaya çalışalım demek yerine hep saldırı hep saldırı.
Garip olan başlığın da zaten "insanların sokak hayvanlarını besleyenlere karşı düşmanlığı" olarak açılıp hala bir düşmanlık politikasında olunması.

Dikkat ediyorum bütün hayvanseverler "apartman girişinde hayvan beslemek saçma" dediği halde hala inatla sanki hepimiz apartmanın girişine yemek döküyormuşuz gibi yorumlar alıyoruz.

İzniniz ile ben aradan çekilmek istiyorum.Çünkü ben bu konuda bir yazı ekledim geçmiş tartışmaları tek tek okumadan.Ama birden sert bir tepki ile karşılaştım.

Size bir yanıt vermek için herşeyi en baştan okumam gerekecek.Onun yerine şunu söylemiş olayım.

Eğer size sert çıkışlar yapılırsa sizde aynı sertlikte karşılık vermekte haklısınız ama....Şimdi sizi kastederek söylemiyorum hatta kimseyi kastettmiyorum bazen tartışmalarda birileri sert çıkmak için pusuda bekliyor ...Konu alevlensin diye...

Siz benim yazımı alıntılayıp bir ekleme yaptığınız için ,size karşı umursamaz davranmamak adına bunları yazdım.Yoksa tartışmak için değil...

Son düzenleme:
Önce insan sevgisiymiş peh peh peh... Bunun önceliğini kim belirliyor acaba? Hayvanlardan korkan insanlar da bir zahmet tedavi olsunlar. Tedavisi var çünkü. Siz korkuyorsunuz diye hayvanları yaşam alanlarından alıp aç susuz ormana terkedecek halimiz yoktu kusura bakmayın. Korkuyorsanız dünyada yaşamayın zaten ALLAH bir sürü tehlikeli canlı yaratmış çünkü maazallah denk gelirsiniz falan.

birkaç sayfa önce biri de ormanlarda yaşasın demiş. köpeklerin birkaç yüz yıl önce çiftlikleri, evleri korumak için evcilleştirişdiğini ve evcil olmanın genetiğin bir parçası olduğunu, avcılığı unuttuklarını bu yüzden ormanda yaşayamayacaklarını kimse ona öğretememiş.

evet biz bişey bilmiyoruz sen herşeyi biliyosun
onu ben dedim.
şunu aklına sok : köpek her ne kadar evcilleştirilmişse o bir avcıdır.3 gün aç bırak senide yer. yukarda Meleknazın verdiği örnekteki gibi.

siz ne dediklerinizi duyuyomusunuz allah aşkına
merak etme köpek ormanda aç kalmaz. :9::9::9::9::9: şehirde aç kalır ormanda kalmaz :ssz:

Millet hayvanseverliğimin derecesine kadar karışır olmuş.
Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Besliyorsun, barınak neden bulmuyorsun? Sanane...
Onu seviyorsun, insanı neden sevmiyorsun? Sanane...
Sanane arkadaşım, sanane...

bende kapımda hayvan istemiyorum. sananeeeeee
haaa apartmanı komple satın alırsın, kapısında ister kutup ayısı besle, bananeeeeeee

Önce insan sevgisiymiş peh peh peh... Bunun önceliğini kim belirliyor acaba? Hayvanlardan korkan insanlar da bir zahmet tedavi olsunlar. Tedavisi var çünkü. Siz korkuyorsunuz diye hayvanları yaşam alanlarından alıp aç susuz ormana terkedecek halimiz yoktu kusura bakmayın. Korkuyorsanız dünyada yaşamayın zaten ALLAH bir sürü tehlikeli canlı yaratmış çünkü maazallah denk gelirsiniz falan.

Acaba neyi anlatamıyoruz????

Arabanın altında kalmaması için bir can kurtarma hakkınız olsa bir insanı mı?Bir kediyi mi?Kurtarırsınız?

Korkanların tedavi olması konusunda evet keşke olsalar....

evet biz bişey bilmiyoruz sen herşeyi biliyosun
onu ben dedim.
şunu aklına sok : köpek her ne kadar evcilleştirilmişse o bir avcıdır.3 gün aç bırak senide yer. yukarda Meleknazın verdiği örnekteki gibi.

siz ne dediklerinizi duyuyomusunuz allah aşkına
merak etme köpek ormanda aç kalmaz. :9::9::9::9::9: şehirde aç kalır ormanda kalmaz :ssz:

Bence daha önce yaptıgın gibi uffacık bir araştırmayla ormanda açlıktan ölmekte olan /ölen ölmemek için şehre inen hayvan haberlerine bir tıkla ulaşabilirsin Carrie.Bulursun bu tarz haberleri ama paylaşırmısın bilemedim şimdi.

Son düzenleme:

Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim.

biz timsah yarasa fare örneği, kulak yiyen kedi örneyi veriyoruz diye uçlardayız
siz tecavüz edenlerden, hırsızlardan bahsediyoken uçlarda değilsiniz
buda güzel :9:

duyanda dicek ki bütün ainsanoğulları katil, tecavüzcü, hırsız :52:

Back
X