• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yargıları ve dış görünüşüm?

Cansu-S

BaşlangıçKilo:75.6 Güncel:55.5 Hedef:50
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
1.370
3.903
48
Bu da dert mi diyceksiniz ama bir derdim var.

Zayıfladıktan sonra çevremdeki insanların davranışları çok değişti ve bu beni mutlu etmiyor, üzüyor.
Mesela zamanında 'Cansu senden hoşanıyor.' dendiğinde "Aman benden uzak olsun altında ezilirim." diyen karaktersiz sürekli numaramı istiyor, mesaj atıyor. Cevap vermedikçe peşimi bırakmıyor. Arkadaş buluşmalarında hep dalga geçen insanlar şimdi sürekli çok güzelsin diyip eskisinden daha kibar davranıyor. Eskiden beni kadın olarak dahi görmeyen erkekmisim gibi davranan erkekler şimdi daha centilmen, kibar davranıyor. Hatta seninle gezmeye utanıyorum diyen annem sürekli beni bi arkadaslariyla tanistirma oğullarina gsterme çabalarinda. Benimle gezmek istemeyen kuzenlerim her gittiğimiz mekanda benimle fotograf paylasmak istiyor.

Bunlar kuruntu değil %100 emin olduğum tepki değişimleri ama sorun şurda ki mutsuzum. Mutsuz oldukça da yemek yiyorum geri kilo almaktan korkar oldum.

Mutsuzum çünkü kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyorlar. Yalnızca kilom karşımdaki insanların bana karsi olan tüm tavırlarını değiştirdi. Ne yani bu muydu? Ben yalnızca kilodan mı ibaretim? Beni değerli kılan tek şey o tartıdaki rakam mı? Neden kimse karakterimi sevemedi. Aceba ben mi karaktersizim yoksa insana kiloya göre değer mi veriliyor?

Zayıfladiktan sonra sizde de böyle oldu mu?

Ye kürküm ye sözünün ye ince belim ye versiyonu.

Ama yine de biraz abartı var sanki durumunuzda. Yani sırf zayıf olduğunuz için neden kuzenleriniz sizinle fotoğraf çekmek istesin ki? Yani angelina falan olmanız lazım bunun için. Siz de biraz zayıflamanıza fazla değer atfetmiş olabilirsiniz sanki ben böyle hissettim.

Benim de arkadaşım obez.Müthiş güzellikte ve orantıda bir yüzü var.Ama ona maalesef size eskiden davranıldığı gibi davranılıyor.
Tepkilere kızıp da yemeye başlama tekrar,sen de bir alemsin.Eskisi gibi davranmalarını mı istiyorsun.
Yaşın nedir bilmem ama daha küçük olduğun çevrenden belli oluyor ya da çevren rezil insanlardan oluşuyormuş.Onları değiştir önce.
Kilo vermedeki amacın ne idi o zaman?Davranışların değişmesi mi yoksa sağlığın ve görüntünü güzelleştirmek mi?
Hepsi olmuş işte.
Ayrıca kilo vermekle kendine verdiğin değeri ortaya çıkarttın.Diğerleri de değer vermeye başladı işte.

Ye kürküm ye sözünün ye ince belim ye versiyonu.

Ama yine de biraz abartı var sanki durumunuzda. Yani sırf zayıf olduğunuz için neden kuzenleriniz sizinle fotoğraf çekmek istesin ki? Yani angelina falan olmanız lazım bunun için. Siz de biraz zayıflamanıza fazla değer atfetmiş olabilirsiniz sanki ben böyle hissettim.
Yok kendimi anlatamamışım çünkü bu çok uzun bir süreçti. Kuzenlerim zamanında bi kafeye filan gittiğimizde 'aman dikkat sandalyeyi kırma' tarzında şakalar (!) yapan, 'aman cansuyu çagırma şimdi kafeyi de yer' diyen tiplerdi. Beni kolay kolay bi yere çagırmaz, fotoğraf çektiklerinde fotoğrafa almazlardı şimdi durum gerçekten tam tersi. Sizin dediğiniz gibi abartı bi değişim oldu... Bu da daha değersiz hissettiriyor.

Kaç kilo verdiniz ki bu kadar değişim oldu. Pardon yazıyor muş fark etmedim. Siz kendinizi üzmek yerine o insanları üzün bence bu düşüncelerinizi alenen söyleyin onlara. Ama ne yazık ki dış görünüş insanların tavrını belirleyen önemli bi etken. Lakin anne ve kuzenler buna dahil olmamalıydı. Bu çok garip. Özellikle annen.

Bende 78 kilolardaydim suan 56 kiloyum cevremde bole degisimler olmadi ben kiloluykende pesimden kosanlar olurdu degisen bisey olmadi yani hatta keske yuzumden kilo vermeseydim gene oyle tontis kalsaydım diyorum :)
Sende kafana boyle seyleri takma insanların sana nasıl davrandığı senin icin neden bu kdr önemli ki bende onu anlamadim. Guzelliginin keyfini cikar yasinin mutluluklarini yasa .

Benim de arkadaşım obez.Müthiş güzellikte ve orantıda bir yüzü var.Ama ona maalesef size eskiden davranıldığı gibi davranılıyor.
Tepkilere kızıp da yemeye başlama tekrar,sen de bir alemsin.Eskisi gibi davranmalarını mı istiyorsun.
Yaşın nedir bilmem ama daha küçük olduğun çevrenden belli oluyor ya da çevren rezil insanlardan oluşuyormuş.Onları değiştir önce.
Kilo vermedeki amacın ne idi o zaman?Davranışların değişmesi mi yoksa sağlığın ve görüntünü güzelleştirmek mi?
Hepsi olmuş işte.
Ayrıca kilo vermekle kendine verdiğin değeri ortaya çıkarttın.Diğerleri de değer vermeye başladı işte.
Çevrem rezil insanlar. İşte orda çok haklısınız. Kilo verirken sağlık için vermeye başlamıstım son kilolarım kaldı daha simdiden böyle ama işte insan ister istemez kilolu olunca hiçe sayılıp zayiflayinca değere binince kendi karakterini sorguluyor
Duygusal yeme bozukluğu yasiyorum yani eskisi gibi olmak için yemiyorum canim...

Aslında bunlar senin kuruntun degilse. Sevinmen lazım. Işte bu fark ettigin insanlar hayatında tamda senin düşündügüm gibi kilona gorunusune parana deger veren insanlar. Bunlardan bir bir uzaklaşmalisın bence. Sana sen oldugun için değer vermeliler. Benimde kilolu arkadaşlarım var. Ama gerçekten adam gibi adamlar. Karakterli düzgün insanlar.
Ve o yüzden arkadaşımlar.
Ama senin arkadaşların sana böyle yaklasmıyormuş. Boşver sana birsey kazandırmaz bu insanlar.
Ama annenin davranışı hevesindendir.
Seninle bir yere gitmekten neden utansın. Sen oyle hissetmistirsin canım.

Bende 78 kilolardaydim suan 56 kiloyum cevremde bole degisimler olmadi ben kiloluykende pesimden kosanlar olurdu degisen bisey olmadi yani hatta keske yuzumden kilo vermeseydim gene oyle tontis kalsaydım diyorum :)
Sende kafana boyle seyleri takma insanların sana nasıl davrandığı senin icin neden bu kdr önemli ki bende onu anlamadim. Guzelliginin keyfini cikar yasinin mutluluklarini yasa .
İşte bende bundan üzülüyprum :( kiloluyken hiç böyle değillerdi bana

Tam tersine ne kadar değer veriyorsunuz ki kendinize hem bedenen hem ruhen kendinizi daha iyi hissetmek için kilo vermişsiniz. Hem de profilinizde yazan doğruysa 20 kg'ya yakın ne kadar büyük bir başarı bu. Kendinizi değersiz hissetmektense sizi değersiz hissettiren insanlarla görüşmeyin. Çünkü kesinlikle değersiz değilsiniz.

Çevrem rezil insanlar. İşte orda çok haklısınız. Kilo verirken sağlık için vermeye başlamıstım son kilolarım kaldı daha simdiden böyle ama işte insan ister istemez kilolu olunca hiçe sayılıp zayiflayinca değere binince kendi karakterini sorguluyor
Duygusal yeme bozukluğu yasiyorum yani eskisi gibi olmak için yemiyorum canim...
Yaşama öyle şeyler.
İçinden neredeyse bir insan daha çıkartmışsın,o kadar güçlüsün iki kıtipiyoz için mi duygusal yeme bozukluğu yaşayacaksın.
Emekler çöpe gitsin umurunda değil yani.

Aslında bunlar senin kuruntun degilse. Sevinmen lazım. Işte bu fark ettigin insanlar hayatında tamda senin düşündügüm gibi kilona gorunusune parana deger veren insanlar. Bunlardan bir bir uzaklaşmalisın bence. Sana sen oldugun için değer vermeliler. Benimde kilolu arkadaşlarım var. Ama gerçekten adam gibi adamlar. Karakterli düzgün insanlar.
Ve o yüzden arkadaşımlar.
Ama senin arkadaşların sana böyle yaklasmıyormuş. Boşver sana birsey kazandırmaz bu insanlar.
Ama annenin davranışı hevesindendir.
Seninle bir yere gitmekten neden utansın. Sen oyle hissetmistirsin canım.
Aah ah görebileceğin en saf insan benimdir. Yüzüme pat diye söylenmedikçe kolay kolay çıkarım yapamam annemde yüzüme demisti onu dedigi gün diyete girdim zaten ne yazik ki hicbiri kuruntu değil. Dedigin gibi çevrem belli oldu. Değiştirmem gerekmiş cevremi

Obez de değilmişsiniz eskiden çevrenizin zayıfladığınızdaki değişimi de eski kilonuzdayken de size yaptıkları üç yaş altı şakalar da bir değişik. Hazır değişime başlayıp kilo vermişken çevrenizdeki gereksizleri de atın derim. Tam temizlik olur. Dış görünüşe göre değer verenlerden çok da hayır görmezsiniz...

Aah ah görebileceğin en saf insan benimdir. Yüzüme pat diye söylenmedikçe kolay kolay çıkarım yapamam annemde yüzüme demisti onu dedigi gün diyete girdim zaten ne yazik ki hicbiri kuruntu değil. Dedigin gibi çevrem belli oldu. Değiştirmem gerekmiş cevremi
Degiştirmesen de onlara eskisi gibi değer verme.

Back
X