İnsanlarla nasıl baş edebilirim?

Purple2295

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
1.739
4.978
88
29
Merhaba hanımlar. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Akrabalar arasında, iş yerinde Durduk yere size laf sokmaya, eziklemeye çalışan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz? Ya da cinsiyetinizle, doğduğunuz yerle, mezhebinizle ve s. ilgili saçmalayanlarla? Nasıl davranmam gerekiyor bu insanlarla? Cevap verip bunlarla birlikte pisleşmek edepten hayadan çıkmak istemiyorum, vermesem de kalbim kırılıyor. Bu insanlarla nasıl baş etmem gerekiyor? Bu sitedekilerin 90% benden büyük. Hayat tecrübenize ihtiyacım var

Laf sokmaları hiiiç umursamam. Umursamayınca bir yerde kesiyorlar bence. Umursayıp cevap verince ya da surat asınca daha çok üstüne geliyorlar insanın. En iyi cevap umursamamak bence.

Ama kendi seçmediğim şeylerden dolayı benimle dalga geçecek olanı pişman etmişliğim çoktur. Birini evden kovmuştum hatta

gavurların sarcasm bizim sanıyorum hiciv dediğimiz şeyle. hem siz eğleniyorsunuz hem karşıdaki dumur oluyor, acaba ciddi mi değil mi ikiliminde minik beyinlerini oynatıyorlar : d yani onları onaylayarak hatta gaza getirip daha fazla bi konu hakkında saçmalamalarını sağlıyorsunuz, bunu yaparken siz eğlenyorsunuz, onlar da hem şaşırıyoor hem bi şeyler zırvalamaya devam ediyorlar.

Önce sen bahsettiğin tüm özelliklerinle barış. Bahsettiğin insanlar kötü ve bu kötü insanlar senin yumuşak karnını bilir. Ayrica yeri geldiginde öz güvenle dik durarak cevap ver

Şaka yollu söyleyip kahkaha atacaksiniz. Esprinin mahiyetini düşünürken biraz beyni yanacak. Ama tabi o da ayrı bir yetenek bence. Herkes beceremez.

Ben de bana laf sokanlara tersleyenlere cevap veremiyorum diye buraya konu açmıştım ve suan büyük oranda kendimde gelişme gösterdim sana ona gore tavsiye vericem :)
1.si bi kere cevap verince sonra gerisi geliyo rahatlıkla cevap vericeksin 2.si cevap verirsen zaten Bi daha korkup bisey diyemiceklerdir. Karşındaki hakaret vs gibi saygisizlasmiyosa sen de saygisizlasmadan cevapla. Ve fazla tepki verirsen de karşındaki alındığını anlar cool ol mezhebine bisey mi dedi SANANE bundan de. En guzel cevap sanane ve ben öyle uygun görüyorum

Kesinlikle bozulduğunu hissettirmeden o anda ona zekice cevap vererek. Hem zekice hem de gomercesine. Bi daha konuyu acamayacak hale getireceksin.
Bi keresinde arkadaşın biri bizim oranın şivesiyle dalga geçiyor. Bu arada biz egeliyiz. E ege sivesi de malum. Ama bir anlatma tarzı var mercimek kadar beyniyle espiri yapıyor güya. Diyor ki arkadaş; bunlar bir yere gitmek istediği zaman bene götüvercen mi diyorlar diyo karşı tarafta gulmekten yıkılıyor. Yani beni de götürür musun demek aslinda . Tabi o başka taraftan anlıyor.
Bana da dediler sende götüverecen mi dediler diyor anlattıkça anlatiyor. Aklı sıra espiri yapıyor hem bizimkileri gömüyor.
Bende dedim ki e ne yapalım bize g..t veren çok oluyor demek sende de bisanslarini denemişler dedim. Bu kıpkırmızı oldu sesi kesildi bir daha da bırakın ege sivesini taklit etmeyi ege demeye dili varmadi.

İnsanlarla baş edemezsin arkadaşım net
Görmezden gel

Kek tarifi gibi davranış tarifi mi verilir Allah aşkınıza.
Görüşmeyin, moralinizin bozulduğu ortamda durmayın bu kadar basit.
Evet akraba olsa dahi.

Hiç umursamıyormuş gibi gül yüzlerine ve dediklerini umursama insanlar sen ne kadar iyi birisi olsan da dicek bişey bulur çünkü başka işleri yok çok kanına dokunan birisi varsa araştır biraz illaki bi açığı vardır ırk mezhep aşağılarsa yüzüne sende onun zayıf noktasını vur kilosu burnunun şekli vs bazı insanlar sadece bundan anlıyor kusura bakma ya da direk cevap verme umursamamayı öğrenmelisin yoksa çok üzücü oluyor

Söylediğin türden insanlarla başa çıkamazsın arkadaşım. Ama onlarla ancak onlar gibi olduğunda başa çıkabilirsin. Bunu da yapamıyosun,yapmada zaten . Arkadaşın söylediği gibi görmezden gel. Ne kadar kaale alırsan o kadar söylenirler. Sen olduğun gibi kal. Allah onları ıslah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…