insanlarla tartışmaya girememek

sanırım bu durumu çok kişi yaşıyor olay bıtıp geçtikten sonra şunuda deseydım bunuda deseydım ne güzel sustururdum dıye düşünüyor insan benım sorunumda elim ayağım tıtremeye başlıyor sankı tansıyonum anıden düşünyor yada çıkıyor zaten düşüp kalıcam korkusuna bişi diyemeden susuyorum

Canım ben eskiden senin gibiydim hatta daha beter belki yaşımdan dolayı insanlar benim farkımda bile olmazdı muhattap almazlardı.sonra kendimi çok geliştirmeye başladım mesela burda söylemek biraz abes kaçabilir ama ben siyaset konuşmayı tartışmayı acayip severim internetten hep siyaset araştırırım gazetelere çok olmasada bakarım ünlü siyasetçilerin demokratların ve tarihçilerin programlarını izlerim.tabi en önemliside kitap okurum.böyle oluncada o kadar fazla bilgi birikimin oluyorki insanlar sen konuşurken pür dikkat seni izliyor şaşırıyorlar.trtışmak çok güzel birşeydir insanın zekasını genişletir insanları tartışırken dinleyince bile çok bilgi kazanıyorsun..dediklerimi yaparsan her alanda tartışmaya girebilecek konuma gelirsin emin ol :)

bak çok doğru söylüyorsun ben de kendimi bazı alanlarda çok geliştirmeye açlışıyorum araştırıyorum vs ama karşı tarafa karşı savunamıyorum bildiğimin doğru olduğuna emin olsam bile yanlışmış gibi hissediyorum kendi fikrime önem vermememden oluyo galiba bu...tarrtışmak önemli evet ama işte ben beceremiyorum ve okuduğum araştırdığım şeyleri unutuyorum sanki siz nasıl tutuyosunuz aklınızda bana fikir verebilir misiniz

Bence bu neden oluyor biliyor musun, karşındaki insanı ve dolaylı olarak senin hakkında ne düşüneceğini çok önemsiyorsun. Söylemek istediğin şey yerine, ya hata yaparsam, kendimi ifade edemezsem diye, alabileceğini düşündüğün tepkiye odaklanıyorsun.

Tek yapan gereken, yalan dünya, kimsenin beni nasıl yargılayacağı önemli değil aslında deyip, aklında olanı kendi kendine sesli düşünür gibi dışarı vurmak.

Bence bu neden oluyor biliyor musun, karşındaki insanı ve dolaylı olarak senin hakkında ne düşüneceğini çok önemsiyorsun. Söylemek istediğin şey yerine, ya hata yaparsam, kendimi ifade edemezsem diye, alabileceğini düşündüğün tepkiye odaklanıyorsun.

Tek yapan gereken, yalan dünya, kimsenin beni nasıl yargılayacağı önemli değil aslında deyip, aklında olanı kendi kendine sesli düşünür gibi dışarı vurmak.

evet öyle yapıyorum zaten bunları düşünmekten doğru kelimeleri seçemeyip saçmalıyorum

bak çok doğru söylüyorsun ben de kendimi bazı alanlarda çok geliştirmeye açlışıyorum araştırıyorum vs ama karşı tarafa karşı savunamıyorum bildiğimin doğru olduğuna emin olsam bile yanlışmış gibi hissediyorum kendi fikrime önem vermememden oluyo galiba bu...tarrtışmak önemli evet ama işte ben beceremiyorum ve okuduğum araştırdığım şeyleri unutuyorum sanki siz nasıl tutuyosunuz aklınızda bana fikir verebilir misiniz

canım zaten okuduğun herşeyi aklında tutman imkansız ama ilgini çeken bi konu olunca çok şaşırınca vs. Unutmuyosun.bide unuturum diye okuduğum kitaplarki şaşırdığım değişik şeyleri not alıyorum sende öyle yapabilirsin hem canın sıkıldığındada okursun iyi olur yani :) kendini sıkma bi kaç kez çok konuşunca kendine güvenin gelir daha çok savunmaya başlarsın fikrini ilk başlarda biraz zor olur belki ama insanların senin fikirlerinede önem verdiğini çok güzel savunabildiğini görünce sen daha çok tartışmanın içinde bulursun kendini :)

bir sorunun olduğunda ya da birine sinirlendiğinde kağıt kalemi al eline yaz aklından geçenleri böylece kendini ifade etmeyi öğrenirsin ve tartışmaya girebilirsin

Eğer ben doğruyum ,karşıdaki kesinlikle haksız hemen bunları karşı tarafa anlatıp ikna etmeliyim mantığında hareket edersen bahsettiğin gibi olur. (Kavgalı tartışmalardan bahsetmiyorum) ama karşısındaki kişi ile seviyeli bir fikir tartışmasında bulunuyor isen karşındakininde haklı olabileceğnii düşünerek ve onu dinleyerek "haklı olabilirsin ama birde şöyle şöyle olmazmı ,bende aslında söyle düşünüyorum diye sakince anlatmaya çalışırsan ve karşındakine fikirlerini kabul ettirmeye çalışmadan anlatırsan bence yavaş yavaş çözülecektir. Ne kadar heyecana kapılırsan, konuşman dağılır sakin olmak en güzeli...Birde okumak gerçekten önemli..insanın kelime haznesini geliştirir ve cümle kurmasını kolaylaştırır..ve nefes kullanımıda gerçekten önemli imkanı olan diksiyon kursuna gitmeli ..Yaşadığım yerde olsa şuanda bile hiç düşünmeden giderim..

Back
X