İnsanlığı sorguluyorum

Annenize babanıza söyleyin , mutlaka her gün konuşsunlar kardeşinizle.Okul çıkışlarına annenize gitsin mesela.Lütfen ama lütfen korusunlar onu.Çok üzüldüm , Allah yardımcınız olsun.Offff nutkum tutuldu ne diyeceğimi bilemiyorum.

Dünyanın gidişatı ne yazık ki çok umut verici değil.Bazen çok karamsar ruh hallerine bürünebiliyoruz.Ama tarihe bakarsanız hep böyle dönemler olmuş ve sonra yerini başka dönemlere bırakmış.İnşaAllah iyi olur diyelim.Siz bazı şeyleri art arda yaşadığınız için böyle hissetmeniz normal.Ama şuna inanıyorum ben : Dünyada bataklıklarda var,muhteşem okyanuslarda.Mağaralarda var,başı dumanlı dağlarda.Sürekli bataklık kenarında durup,ona bakıp "bu dünya bataklıktan,sivrisineklerden ibaret"dersek aslında kendi dünyamızı ve seçimimizi de anlatmış olmaz mıyız?Çok sevdiğim bir söz vardır:"Uzun süre uçuruma bakarsan,uçurumda sana bakar"Evet çirkinlikler var ama güzellikler de var.Kendi dünyamızı seçimlerimizle oluşturmak durumundayız.Bataklığın kıyısından süzülüp okyanuslara dalmak daha zevkli. :)

gitmese de mezun oluyor. annenizin gözetiminde eğitim alabilse keşke
geçen yıllardan birinde iki ortaokul öğrencisi erkek arkadaşlarına tecavüz edip söylerse diye telle boğdular. çocuğun vicdansızı daha tehlikeli. çünkü çocuk diye kimse tedbir almıyor

Canım bizim evde haberleri izlemek yasak. Ben tv de gördüğüm herşey için oturup 10 dakika ağladığım için yasakladık. Normalde güçlü biriyim kolay kolay yıpranmam ama şu an ortam çok kötü, insanlar çok kötü, hayat çok kötü ve en güçlü insanın bile psikolojisi yıpranıyor. Bir süre bebek olaylarında sen de bunlardan uzak dur. Haberler artik tam birer felaket tellalı oldular.

normalde 3. sayfada her gün vardı ama anahabere çıkmazdı. şimdi 3. sayfa haberciliği yapılıyor. eskiden tecavüz edilen kadınlar hayvanlardan kimsenin haberi yoktu şimdi köpeğe tekme atsan ana haberde on dakika sunuluyor.
daha kötü olmadık kötü olduğumuzu öğrendik. insanlara değil ama hayvanlara karşı aşırı duyarlı hale geldik.

Bende zaten özellikle çocuklara ve hayvanlara yapılanlardan çok etkileniyorum. Özellikle tecavüz ve istismar olaylarını o kadar detaylı anlatıyorlar ki insanı alt üst ediyor. Zaten aileler insanlar yaralı , daha da tuz basıyorlar reyting için. Sapıklara yol gösterir gibi en ince detayına kadar bir cinayeti haber yapıyorlar mesela. Tamam yapılsın mutlaka bir kamuoyu oluşsun ama ben kaldıramıyorum , izlemiyorum o yüzden. Münevver'den sonra kadınları öldürüp parçalama olayı arttı, Özgecan'dan sonra kadınları yakma olayı çoğaldı. Allah bunları yapanları kahretsin . Ama pis niyetli insanlara resmen yol yordam öğretiyorlar.

Ben artık tepki bile veremiyorum ve buna üzülüyorum o kadar garip şeyler var ki ama bazı insanlar dünyaya ödül bazıları ceza gibi bence sen bir çocuk dünyaya getirip onu güzel yetiştirip dünyaya bir ödül kazandırabilirsin

Nasıl yani mesajınızın ana fikrini anlayamadım tam

Benim esim surekli haberleri acıyor ve bana biseyler oluyor açtığı kanalda hep boyle seyleri gosteriyor bazen salak salak haberlerde yapan bir kanal kapat sunuu diyorum degistiriyor ben haber izlemek istemiyorum ya

Benim esim surekli haberleri acıyor ve bana biseyler oluyor açtığı kanalda hep boyle seyleri gosteriyor bazen salak salak haberlerde yapan bir kanal kapat sunuu diyorum degistiriyor ben haber izlemek istemiyorum ya
Yok ben de bir ara çok merak sarmıştım haberlere, şimdi daha yok. Bütün kanallar aynı canım zaten , hep aynı haberler. Kadın kocasından şiddet görüp 20 kere polise gider, kocandır der eve gönderirler geri, sonra adam kadını öldürür 1 hafta haber yaparlar.

Zaten mutlaka gidiyor annem. Kardesim kendi gelebilir belki ama tedirgin oluruz. Önceden tenefüslerde de gidiyordu ama kendini toparladi diye gitmedi son 2 yildir. Yine gidecek artik malesef.

Ayy demeyin nolur evde egitim alabilme imkani yok. Zaten okul olmasa sosyallesecegi bir yer yok. Sürekli gözetimimizde olacak mecburen artik

Bu Dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama tüm canlılara vicdanlı,bilinçli,merhamet duygusu gelişmiş, doğru-yanlışı anlayabilecek kapasitede olan, müsrif bir birey olmamayı öğrenen çocuk yetiştirmeniz çok hayırlı olur.Ki bu devirde hala belgesel izleyen birinde bu geleceği görüyorum.Kötülük her yerde her çağda mevcut,elimizden geldiğince kendimizi korumaya çalışıyoruz.En önemlisi Allah'a sığınıyoruz yoksa bizim de yaşamamızın bir anlamı kalmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…