- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Annenize babanıza söyleyin , mutlaka her gün konuşsunlar kardeşinizle.Okul çıkışlarına annenize gitsin mesela.Lütfen ama lütfen korusunlar onu.Çok üzüldüm , Allah yardımcınız olsun.Offff nutkum tutuldu ne diyeceğimi bilemiyorum.Gittik tabi ki. Okul yönetimi öğretmenler ve rehber öğretmeni devreye girdi. Cocugun ailesi cagirildi konusuldu rehber öğretmen esliginde. Devami gelebilir ama ne yapabiliriz bunu bilmiyorum. Cocugun her dakika basinda olamayiz okulda. Daha önce 3. Sinifta böyle birsey olmustu. Yani ben okuldan almaya gitmistim. Arka sirada bir cocukla oturuyordu. Surati bembeyazdi. Cocuk beni görünce kacti hemen. Ben de sordum ne oldu diye. Dedi ki sen gelmeseydin pipisini popoma sürecekti. Basimdan asagi kaynar sular dökülmüstü. O zaman da okulu ayaga kaldirmistim. Özelini öğrettik. Bir daha olursa ne yapmasi gerektigini anlattik. Bu seferkinde cocuk sıkıştırmış tuvalette. Ozelime dokunmaya calisti dedi. Ben de onu ittim cekilmeyince vurdum kactim dedi. Ama yasitlari güçleniyor. Benim kardesim ise güçlenemiyor. Kac kere felc gecirsi cünku hala tam tolarlayamadi. Ya bir daha olursa da karsi koyamazsa
gitmese de mezun oluyor. annenizin gözetiminde eğitim alabilse keşkeIki cocuk farkli. Digeri ilkokuldaydi. Bu ortaokulda baska bir cocuk. Simdiki cocugu bilmiyorum. Ama ilk cocugun baskasi tarafindan taciz edildigini öğrendik evet malesef... idareyle falan görüsüldü. Annem babam zaten olaya el atmis durumda suan. Ne yapalim cocugu okuldan mi alalim bilmiyorum kinasil koruyacagiz biz bu cocuklari. Hem de birbirlerinden de korumamiz lazim
normalde 3. sayfada her gün vardı ama anahabere çıkmazdı. şimdi 3. sayfa haberciliği yapılıyor. eskiden tecavüz edilen kadınlar hayvanlardan kimsenin haberi yoktu şimdi köpeğe tekme atsan ana haberde on dakika sunuluyor.Canım bizim evde haberleri izlemek yasak. Ben tv de gördüğüm herşey için oturup 10 dakika ağladığım için yasakladık. Normalde güçlü biriyim kolay kolay yıpranmam ama şu an ortam çok kötü, insanlar çok kötü, hayat çok kötü ve en güçlü insanın bile psikolojisi yıpranıyor. Bir süre bebek olaylarında sen de bunlardan uzak dur. Haberler artik tam birer felaket tellalı oldular.
Bende zaten özellikle çocuklara ve hayvanlara yapılanlardan çok etkileniyorum. Özellikle tecavüz ve istismar olaylarını o kadar detaylı anlatıyorlar ki insanı alt üst ediyor. Zaten aileler insanlar yaralı , daha da tuz basıyorlar reyting için. Sapıklara yol gösterir gibi en ince detayına kadar bir cinayeti haber yapıyorlar mesela. Tamam yapılsın mutlaka bir kamuoyu oluşsun ama ben kaldıramıyorum , izlemiyorum o yüzden. Münevver'den sonra kadınları öldürüp parçalama olayı arttı, Özgecan'dan sonra kadınları yakma olayı çoğaldı. Allah bunları yapanları kahretsin . Ama pis niyetli insanlara resmen yol yordam öğretiyorlar.normalde 3. sayfada her gün vardı ama anahabere çıkmazdı. şimdi 3. sayfa haberciliği yapılıyor. eskiden tecavüz edilen kadınlar hayvanlardan kimsenin haberi yoktu şimdi köpeğe tekme atsan ana haberde on dakika sunuluyor.
daha kötü olmadık kötü olduğumuzu öğrendik. insanlara değil ama hayvanlara karşı aşırı duyarlı hale geldik.
Nasıl yani mesajınızın ana fikrini anlayamadım tamnormalde 3. sayfada her gün vardı ama anahabere çıkmazdı. şimdi 3. sayfa haberciliği yapılıyor. eskiden tecavüz edilen kadınlar hayvanlardan kimsenin haberi yoktu şimdi köpeğe tekme atsan ana haberde on dakika sunuluyor.
daha kötü olmadık kötü olduğumuzu öğrendik. insanlara değil ama hayvanlara karşı aşırı duyarlı hale geldik.
Benim esim surekli haberleri acıyor ve bana biseyler oluyor açtığı kanalda hep boyle seyleri gosteriyor bazen salak salak haberlerde yapan bir kanal kapat sunuu diyorum degistiriyor ben haber izlemek istemiyorum yaBende zaten özellikle çocuklara ve hayvanlara yapılanlardan çok etkileniyorum. Özellikle tecavüz ve istismar olaylarını o kadar detaylı anlatıyorlar ki insanı alt üst ediyor. Zaten aileler insanlar yaralı , daha da tuz basıyorlar reyting için. Sapıklara yol gösterir gibi en ince detayına kadar bir cinayeti haber yapıyorlar mesela. Tamam yapılsın mutlaka bir kamuoyu oluşsun ama ben kaldıramıyorum , izlemiyorum o yüzden. Münevver'den sonra kadınları öldürüp parçalama olayı arttı, Özgecan'dan sonra kadınları yakma olayı çoğaldı. Allah bunları yapanları kahretsin . Ama pis niyetli insanlara resmen yol yordam öğretiyorlar.
Yok ben de bir ara çok merak sarmıştım haberlere, şimdi daha yok. Bütün kanallar aynı canım zaten , hep aynı haberler. Kadın kocasından şiddet görüp 20 kere polise gider, kocandır der eve gönderirler geri, sonra adam kadını öldürür 1 hafta haber yaparlar.Benim esim surekli haberleri acıyor ve bana biseyler oluyor açtığı kanalda hep boyle seyleri gosteriyor bazen salak salak haberlerde yapan bir kanal kapat sunuu diyorum degistiriyor ben haber izlemek istemiyorum ya
Zaten mutlaka gidiyor annem. Kardesim kendi gelebilir belki ama tedirgin oluruz. Önceden tenefüslerde de gidiyordu ama kendini toparladi diye gitmedi son 2 yildir. Yine gidecek artik malesef.Annenize babanıza söyleyin , mutlaka her gün konuşsunlar kardeşinizle.Okul çıkışlarına annenize gitsin mesela.Lütfen ama lütfen korusunlar onu.Çok üzüldüm , Allah yardımcınız olsun.Offff nutkum tutuldu ne diyeceğimi bilemiyorum.
Ayy demeyin nolurgitmese de mezun oluyor. annenizin gözetiminde eğitim alabilse keşke
geçen yıllardan birinde iki ortaokul öğrencisi erkek arkadaşlarına tecavüz edip söylerse diye telle boğdular. çocuğun vicdansızı daha tehlikeli. çünkü çocuk diye kimse tedbir almıyor
Hanımlar dert mi gelir size bilmem ama ruhsal bir bunalım halindeyim şuanda. Dün aksam çok güzel bir yemek yapmıştım. Evde tektim. Oturdum laptoptan belgesel açtım. Human Planetin son bölümünü. Yemeğimi bitiremedim. Dünyayı nasıl sömürdüğümüzü bir kez daha izledim. Çöplükte yaşayan insanların hayatlarını gördüm tekrardan. Kendimden, insanlığımızdan utandım. Değişik bir ruh haline girdim. Aslında geçenlerde Palu Ailesinin olaylarını okuduktan sonra beynimin bir kısmı uyuşmuş gibiydi. Herşey üstüste geldi sanırım dün. Karamsar bir ruh haline büründüm. Birşeyler oldu bana! Bebek yapmak için tedavi görüyorduk. Aşilamalarımız tutmadı. Tüp bebege gececegiz. Sabahtan beri eşime gidip bu işten vazgectigimi söyleyesim var. Böyle bir dünyaya çocuk doğurmak istedigimden emin degilim artiksizce gecici midir bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?