• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık Kabahat Mi Gerçekten?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba herkese. Bugün birkaç arkadaşımla buluştuk. Toplam 4 kişiydik. Bir ara iki arkadaş bir şey almaya gittiler. Biz diğer arkadaşla yalnız kaldık. Bu arkadaş telefonuna bakıp oflayıp puflamaya başladı. Yüz ifadesi de çok üzgündü. Ben de üzüldüm ve : " Ne oldu canım,iyi misin?" diye sordum. Yüzüme bile bakmadan, yok bir şey dedi. Aradan iki dakika geçti geçmedi bu kızın suratı daha da düştü. Beti benzi attı. Ben de yine sordum. Canım bak iyisin değil mi,diye. Yok bir şey dedim ya dedi sertçe. En sonunda ağlamaklı gibi oldu. Ama bir görseniz suratını. Ben de yaklaşıp usulca sordum tekrar. Canım bak belli ki bir şey olmuş, söyle ne oldu,ne canını sıktı dedim. Yeter be yeter diye bana öyle bir bağırdı ki :( Yoldan geçen insanlar bile dönüp bize baktı. Çok kırıldım. Gözlerim doldu. Ben senin iyiliğin için sormuştum diyebildim sadece. Bir sorarsın iki sorarsın, bir şey yok dedik sana işte dedi. Yine aynı ses tonunda tabii. Ben inanılmaz kırıldım... Haksız mıyım, insanlık suç mu oldu? Ha belki özel bir şeydir saygı duyarım. Ama bana her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatmak zorunda değil sonuçta. Evet canım, canımı sıkan bir durum var ama sana anlatamam dese başımın üstüne. Böyle bir muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum.

Merhaba herkese. Bugün birkaç arkadaşımla buluştuk. Toplam 4 kişiydik. Bir ara iki arkadaş bir şey almaya gittiler. Biz diğer arkadaşla yalnız kaldık. Bu arkadaş telefonuna bakıp oflayıp puflamaya başladı. Yüz ifadesi de çok üzgündü. Ben de üzüldüm ve : " Ne oldu canım,iyi misin?" diye sordum. Yüzüme bile bakmadan, yok bir şey dedi. Aradan iki dakika geçti geçmedi bu kızın suratı daha da düştü. Beti benzi attı. Ben de yine sordum. Canım bak iyisin değil mi,diye. Yok bir şey dedim ya dedi sertçe. En sonunda ağlamaklı gibi oldu. Ama bir görseniz suratını. Ben de yaklaşıp usulca sordum tekrar. Canım bak belli ki bir şey olmuş, söyle ne oldu,ne canını sıktı dedim. Yeter be yeter diye bana öyle bir bağırdı ki :KK43: Yoldan geçen insanlar bile dönüp bize baktı. Çok kırıldım. Gözlerim doldu. Ben senin iyiliğin için sormuştum diyebildim sadece. Bir sorarsın iki sorarsın, bir şey yok dedik sana işte dedi. Yine aynı ses tonunda tabii. Ben inanılmaz kırıldım... Haksız mıyım, insanlık suç mu oldu? Ha belki özel bir şeydir saygı duyarım. Ama bana her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatmak zorunda değil sonuçta. Evet canım, canımı sıkan bir durum var ama sana anlatamam dese başımın üstüne. Böyle bir muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum.
Yani ısrar etmeniz bi garip olmuş,ben olsam “canın cehenneme derdim” bi daha da yüzüne bakmazdım

Merhaba herkese. Bugün birkaç arkadaşımla buluştuk. Toplam 4 kişiydik. Bir ara iki arkadaş bir şey almaya gittiler. Biz diğer arkadaşla yalnız kaldık. Bu arkadaş telefonuna bakıp oflayıp puflamaya başladı. Yüz ifadesi de çok üzgündü. Ben de üzüldüm ve : " Ne oldu canım,iyi misin?" diye sordum. Yüzüme bile bakmadan, yok bir şey dedi. Aradan iki dakika geçti geçmedi bu kızın suratı daha da düştü. Beti benzi attı. Ben de yine sordum. Canım bak iyisin değil mi,diye. Yok bir şey dedim ya dedi sertçe. En sonunda ağlamaklı gibi oldu. Ama bir görseniz suratını. Ben de yaklaşıp usulca sordum tekrar. Canım bak belli ki bir şey olmuş, söyle ne oldu,ne canını sıktı dedim. Yeter be yeter diye bana öyle bir bağırdı ki :KK43: Yoldan geçen insanlar bile dönüp bize baktı. Çok kırıldım. Gözlerim doldu. Ben senin iyiliğin için sormuştum diyebildim sadece. Bir sorarsın iki sorarsın, bir şey yok dedik sana işte dedi. Yine aynı ses tonunda tabii. Ben inanılmaz kırıldım... Haksız mıyım, insanlık suç mu oldu? Ha belki özel bir şeydir saygı duyarım. Ama bana her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatmak zorunda değil sonuçta. Evet canım, canımı sıkan bir durum var ama sana anlatamam dese başımın üstüne. Böyle bir muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum.
Boşver ya, ayarsız birisi belli ki. Ben olsam selam bile vermem bir daha.

Aşırı ısrar etmişsiniz yahu. O kadar ısrar da saygısızlık. Sesini yükselttiği halde yine üstüne gitmişsiniz.

Bence Haklısın .
Insanlık suç bu devirde .
Aynısı benim basıma da gelmişti . Ev arkadasım Yanımda salya sümük ağlıyordu . Bende iyi misin dedim iyiyim dedi ama nasıl ağlıyor hıçkıra hıçkıra . Anlatmak ister misin üzme kendini ölüm dışında herseye çözüm var dedim . Ben en yakınıma bile anlatmam kusura bakma dedi ters ters böyle tavırlı tavırlı dedi. Bende çekildim kenara

Bisiy yapmamış gibi iletişim kurduğunda aynı şekilde terslersin.

Aşırı ısrar etmişsiniz yahu. O kadar ısrar da saygısızlık. Sesini yükselttiği halde yine üstüne gitmişsiniz.
Saygısızlık mı?Onun yaptığı ne peki?Yanımda bir insan ağlamaklıyken ben hiçbir şey olmamış gibi oturamam. Ama demek ki oturmak gerekiyormuş.

Benimde hosuma gitmezdi bu kadar ısrar
Belki senle paylasmak istemiyo ve ne yapması gerektigini düşünüyor
Aşırı meraklı biri benide sıkar
Ben aşırı meraklı biri değilim ama. Sadece arkadaşına yardım etmeye çalışan bir insanım.

çok samimi olmadığım birisi bana aynı şeyi 3 kez sorsa "noldu sana da dedikodu malzemesi mi çıktı" derdim. çok üstelemişsin. ayrıca yaşından dolayı mı bilmiyorum ama her şeyi çok kafaya takıyorsun bence.
Bu samimi bir arkadaşım ama. Ayrıca evet,kafama her şeyi çok fazla takıyorum.

Kusura bakmayın da karşı taraf haklı. Siz insanlık yapmayı çok yanlış anlamışsınız bence.

Siz insanlık yaptığınız için değil, baskı ve ısrar yüzünden tepki almışsınız. Hakkatten de yeter yani. 1 sorarsın, 2 sorarsın, anlatmak istemiyorsa saygı duyarsın. Doğru düzgün konuşunca anlamaz, karşı tarafı çileden çıkarıncaya kadar uğraşırsanız sert tepki alırsınız... Malesef. Kız sert çıkmasa devam edecektiniz sormaya.

İnsanlık yapmak, karşındakine saygı duymayı da gerektirir. Arkadaşsınız diye her şeyini bilmek, söylettirene kadar uğraşmak zorunda değilsiniz. Bir dahakine "hayır"dan anlayın.

İnsanlık bu değil. Bu merak.

3 kez aynı soruyu duymak benim de hoşuma gitmezdi. Lisedeyken, okulda birine mi sinirlenmiştim ne. Yalnız kalmaya çalışmıştım. Canım gibi sevdiğim bir arkadaşım bana 100 kez falan ne oldu diye sordu, resmen darladı. Kızla kavgaya girişiyordum az kalsın. Bazen insan hemen anlatmak istemeyebilir.

İnsanlık bana göre 2 kez sorduktan sonra onu kendi haline bırakmak, kendisi anlatmak isterse dinlemek, eğer çok kötü olursa su vermek vs olabilir.

Back
X