Olayı ben mi kişisel algılıyorum yoksa gerçekten bu kaba bir davranış mı ?

Yani bizde herşeyi karışık yediğimizde mideme dokundu esprisi yaparız yada birimize dokunur .Siz belki çok iyi tanımadığınız için böyle düşünmüş olabilirsiniz.Bende sizi çok alıngan bulabilirim aynı mantıkla .Ve her iki görüşte yanlış olabilir.

Çok samimi olmadığım bir arkadaşımı evime davet ettim. Bir markanın hazır pizzası üzerine konuşmuştuk. Gel ben de deneyelim istersen dedim. Ardından kendimde tatlı hazırladım. Küçük ikramlar kahve vs derken gün bitti. Ardından mesaj atmış bana. “Ayy senden sonra midem çok kötü oldu, hep karıştırırım ama ilk defa böyle oluyorum, hala bir şey yiyemedim. Sende bir şey var mı ?” Bu bana biraz kaba geldi ve kırıldım. Çok samimi değiliz sanırım o yüzden yakın arkadaşım olsa farklı tepki verebilirdim. Birde daha çok sohbet amaçlı bir buluşmaydı, fakat yeni gelin sunumu tarzında bir şey mi bekledi bilmiyorum. İşte “Evine gittiğim arkadaş kahve yaptıysa ikram olarak ben de kahve yapacağım artık sadece” sonra başka bir konuda “Sen bana gelirsen ben sana gün tabağı hazır edeyim.” tarzında cümleleri oldu. Ben de benim için yediğim içtiğimden ziyade sohbet daha değerli aslında, oturur bir Türk kahvesi içeriz yeter tarzında konuşmuştum. Anladığım bu konuya önem veriyor. Fakat önem verirken bu cümleyi böyle kurabilmesi kaba değil mi ? Bilmiyorum rahatsız hissettim. Siz ne düşünüyorsunuz, kişisel algılamamak mı lazım ? Ardından mesaj attım kafama taktım ne dokundu acaba, iyi misin ? diye. Düşünmen yeter yazmış açıklama yok yine. Size yapılsa nasıl tepki verirdiniz ? İnsanlık hali mi yoksa söylememek kibarlık mı olurdu 😀
Cok yakin olmadigim insanlari evime davet etmem. Size de tavsiye ederim.

Çok samimi olmadığım bir arkadaşımı evime davet ettim. Bir markanın hazır pizzası üzerine konuşmuştuk. Gel ben de deneyelim istersen dedim. Ardından kendimde tatlı hazırladım. Küçük ikramlar kahve vs derken gün bitti. Ardından mesaj atmış bana. “Ayy senden sonra midem çok kötü oldu, hep karıştırırım ama ilk defa böyle oluyorum, hala bir şey yiyemedim. Sende bir şey var mı ?” Bu bana biraz kaba geldi ve kırıldım. Çok samimi değiliz sanırım o yüzden yakın arkadaşım olsa farklı tepki verebilirdim. Birde daha çok sohbet amaçlı bir buluşmaydı, fakat yeni gelin sunumu tarzında bir şey mi bekledi bilmiyorum. İşte “Evine gittiğim arkadaş kahve yaptıysa ikram olarak ben de kahve yapacağım artık sadece” sonra başka bir konuda “Sen bana gelirsen ben sana gün tabağı hazır edeyim.” tarzında cümleleri oldu. Ben de benim için yediğim içtiğimden ziyade sohbet daha değerli aslında, oturur bir Türk kahvesi içeriz yeter tarzında konuşmuştum. Anladığım bu konuya önem veriyor. Fakat önem verirken bu cümleyi böyle kurabilmesi kaba değil mi ? Bilmiyorum rahatsız hissettim. Siz ne düşünüyorsunuz, kişisel algılamamak mı lazım ? Ardından mesaj attım kafama taktım ne dokundu acaba, iyi misin ? diye. Düşünmen yeter yazmış açıklama yok yine. Size yapılsa nasıl tepki verirdiniz ? İnsanlık hali mi yoksa söylememek kibarlık mı olurdu 😀
Bence haklısın. Ben olsam midemi bozmayı geçtim zehirlensem bile hayatta bunu arkadaşıma söylemezdim. İnsanlara kapınızı açıyorsunuz, evinize mahreminize alıyorsunuz gördüğünüz muameleye bak. O arkadaşınızla aranıza mesafe koyun bence.

Gayet kaba ve çiğ bir davranış. Evinizde güzel ve temiz bir şekilde önüne koyduysanız yiyecekleri, o da yediyse bitmiştir. Yerken sıkıntı görmeyip yemeye devam etmiş. Misafirlikte yemek seçilmez, ev sahibi güzel ağırladıysa giderken teşekkür edilir, eli boş gidilmez, evdeki işlere yardım edilir, ev sahibinin durumuna göre normal bir saatte kalkılır. Bunlar eskiden hep böyleydi, ne oldu da misafirlik kültürümüzü kaybettik? Mesela eskiden cenazelere yemek götürüyorduk, bu adette komple tersine döndü. Misafirlik, komşuluk ve akrabalık ilişkileri bu görgüsüzlükten öldü biraz da.

İlk kez birlikte bir pizza denemişsiniz o rahatsız olmuş size de soruyor sende oldun mu sadece beni mi rahatsız etti diyor

Belki de siz rahatsız oldum deseydiniz malzeme kötü bir daha asla yemeyelim diyecekti

Çok samimi değilsiniz ilk toplaşmalarda havadan sudan saçma diyaloglar olabilir ben olsam bir şans daha verirdim belki konu açmayı bilen biri değil böyle şeyler konuştu

Ben ilgiyi alakayı keserim..deli herhalde

Diğerlerini söyleyene kadar ilk cümlesinde hiçbir sorun yoktu. Hani olabilir, midesi rahatsızlanmıştır sizinde halinizi sorar. Hiç hoş değil söyledikleri. Daha fazla vaktinizi harcamayın. Misafire özenirim ama bir kahve bir kekin sadeliğinin samimiyeti çok başka. Bu hem dozunda, hem samimi bir tutum.

İlk kez birlikte bir pizza denemişsiniz o rahatsız olmuş size de soruyor sende oldun mu sadece beni mi rahatsız etti diyor

Belki de siz rahatsız oldum deseydiniz malzeme kötü bir daha asla yemeyelim diyecekti

Çok samimi değilsiniz ilk toplaşmalarda havadan sudan saçma diyaloglar olabilir ben olsam bir şans daha verirdim belki konu açmayı bilen biri değil böyle şeyler konuştu
Belki de dediğiniz gibidir. Alıngan davranmak istemem asla. Sadece gülerek ses kaydı atması ve bir kaç gün geçmişti üzerinden yani zehirlenme yok ortada. Konu açmaya çabalayan biri gibi gelmedi çünkü diğer mesajlarıma cevap vermemişti. İnsanları affedebilmek ya da düşüncemde haksız çıkmak en çok istediğim şey ama genelde hislerimde yanılmıyorum. Tek tek bende yediklerini sayması çok karıştı demesi kendimi kötü hissettirdi istemesemde. Genelde beğenmesem bile güzel ellerine sağlık diyen biri olarak belki benim beklentime ters gelmiş olabilir :)

O cümlesine ben de o an çok şaşırdım. O yüzden kendi fikrimi belirttim hatta. Hayal kırıklığı oldu. Sadece o bunu söyledi şu böyle davrandı derken çok mu yalnızlaşıyoruz, bu yüzden alttan almaya çabalıyorum aslında.

Bazı arkadaşlıklar zaman içinde oturunca, insan birbirini tanıdıkça, bazı bize 'tuhaf' gelen şeyler de gülümsenerek karşılanabilir. Yahut aradan iki sene geçer, dostluk ilerler, yahu sana ilk geldiğim gün midem berbat olmuştu, bir şey de demedim ama.. denir, gülünür. Ama şu haliyle bana çok çiğ geldi. Söyledikleri ayrı, söylediklerini daha böyle çok taze bir ilişkide söyleme pervasızlığı apayrı.

Görgü kurallarından bihaber biriymiş. Söylediği söz çok kabaca.

Gerçekten artık iki kere düşünür oldum. Bir de mesajlara dönüş yapmama huyu var. Aynı şekilde yapmaya başladım fakat böyle iletişim kurmadan arkadaşlık zaten kurulamaz. Küçük hesaplar yaptırıyorlar insanlara. Acaba demeden iletişimi kesmek en sağlıklısı. Artık bu deneyimlerden sosyal anksiyetem başlayacak diye korkuyorum fakat insanlar çok rahatça konuşabiliyor kırar mıyım diye düşünmüyorlar.
Bunu bir daha evine sokma bence, sen de gitme. Açık açık söylemiş ve bozulmuş önüne hazır yemek gelmesine. Bana kahve yapana sadece kahve yaparım artık, yok sen gelirsen şu olur bu olur amannn...

Bu arada ilk dediğinde bence sorun yok (sende durum ne vs), sonrası facia.

Belki de dediğiniz gibidir. Alıngan davranmak istemem asla. Sadece gülerek ses kaydı atması ve bir kaç gün geçmişti üzerinden yani zehirlenme yok ortada. Konu açmaya çabalayan biri gibi gelmedi çünkü diğer mesajlarıma cevap vermemişti. İnsanları affedebilmek ya da düşüncemde haksız çıkmak en çok istediğim şey ama genelde hislerimde yanılmıyorum. Tek tek bende yediklerini sayması çok karıştı demesi kendimi kötü hissettirdi istemesemde. Genelde beğenmesem bile güzel ellerine sağlık diyen biri olarak belki benim beklentime ters gelmiş olabilir :)
Yemeseymis madem o kadar, canınızı sıkmayın

Yani tarzını sevemedim. Usulünce sorabilirdi nasılsın dese midenizi bozsanız yada zehirlenseniz zaten iyi değilim dersiniz. Oradan anlardı ama bu tarz pek hoş değil bence.
Misafir adı üstünde ev sahibi özellikle yemeğe davet etmediyse ne verilirse onu yer içer gider. Beklentiye girmez. Yemek dense bile ne konulursa ona razı olur. Ayıp bir kere yapılan. Az çok farketmez size evini açmış bir insana bu şekilde davranmak,birşeyler ima etmek kabalık.

Back
X