İnsanlık nerede kaldı?

vardı,ben arkeoloğum bugün gelişme denen şeylerin hepsi o zamanda vardı ve insanlık da emin olun bundan çok daha medeniydi

bugün biz de köprek sahibi olduk hayırlısıyla annesine şerefsiizn teki çarpmış 5 yavrusu varmış kadının biri zehirlemiş hepsini biri de kaçmış gelmiş sokaklarda çocuklarla oynuyo ama nasıl küçücük bir aylık yoktur diyolar titriyo zavallı bitler pireler ne ararsan var tabi bizim küçük hanım kıyamadı allahtan sokakta veteriner var sokak köpeği de çok hepsine bakıyo adamcağız yaptık bi kutu verdik sütünü suyunu aslında mahallenin oldu ama kızım kimseye bırakmıyor kuş kaplumbağa balık derken sanırım hayvanat bahçesine dönecek evimiz

bizim apartmanın karşısında yeni inşaat yapıyorlardı o zamanlar..kedilerde doluşuyorlardı haliyle..en yaramaz çocuklarda orayı oyun alanı olarak seçerlerdi..analarıda araba geçmez diye boş arsa olduğundan içleri rahattı..yavru kedileri ilk karşıdan sever yada peşlerinden kovalarlardı ama abartmaya başladılar çouklar ve senin yaşadığına döndü..benim babam kedilere işkenceyi görünce taa en üst kattan bağırmıştı onlara..ilk bırakmadılar sonra bağırınca aşağı iner die korkup bıraktılar..yani ölmüştü yeni doğmuş yavru kedi..çocuk kucağına alıyor,hoplatıyordu bebe gibi..analarıda ;;çocuk onlar düşüncesinde işte..

ne güzel:) yorumunuzu okudumda aklıma geldi köpek deyince..bende dışarı çıkmıştım..sürekli arabaların geçtiği işlek bi yolda köpek ölmüş..çarptılar ve bıraktılar sanırım..ama tek araba durup almıyor çekmiyor onu..üstünden geçip duruyorlar..bu kadarmı olur yaa..sonra bi adamda benim arkadaşıma gazete aradığını söyledi neymiş onla alcakmış..onu beklerse ohoo seneye alır..arkadaşımda dayanamadı gitti eliyle bacak ve ellerinden kaldırdı kenara koydu..ellerinide iyice yıkadı..alışverişe devam ettik..ayy günlüğüme yazar gibi oldum bian öle hissettimde:)

Sineklerin tanrısı nı okuyasım geldi baştan ha :) Filmi de var hatta okumaktan sıkılanlar için diyim. Hayvan ne ki yani insanın eğitimsiz vahşi doğası, ölümü, ölmeyi, öldürmeyi olağan bulur. Çocukların yapması normal sayılır bence. Abartmamak lazım. Biz de küçükken kedi öldürmüştük tamamen amaçsız, meraktan. Aforoz etmedikleri kaldı bizi mahallelinin. Yıllarca söyleyip durdular. Şimdi gene gitsem gene biri söyler herhalde. En sonunda onlardan birini de öldürücem tam olacak. Çocuktuk bilmiyorduk yaptık işte yahu. Üzerime ben insan değilmişim gibi geldikçe ölen kedi geri mi gelecek.

Biz de cocuk olduk.
Hicbir yasimda bir hayvana zarar vermek gecmedi icimden. Bunu savunan insan ve bunu yapan cocuk, , kusura bakmayin ama, bunu anlayacak yasta ise, o cocugun psikolojik sorunu vardir, baska birsey degil. Cocuktum oldurdum, ne olmus yani, gibi konusanlari gorunce insanligimdan utaniyorum.
Su cocuklara analari babalari saygiyi-sevgiyi ogretip, eline de bir iki oyuncak verse de , Allah'in yarattigi canlilar boyle vahsetlere kurban gitmse keske...

Son düzenleme:
Hiç mi sinek öldürmediniz? Kelebek ayırmadınız? Arının iğnesini çıkarmaya çalışmadınız? Hepsini bir arada minik minik görünce coşkuyla karınca yuvasına basmadınız? Hayvan büyük olunca toplum meselesi mi oluyor yahu Bu ülkede insanlar "kurban" kesiyor bilmem farkında mısınız :)

'Kurban kesmek' islamın bir gereği.
Ama hayvan öldürmek değil.
Hatta 'günah'
Siz hayvan öldürdüğünüz yaşta bilinciniz yerindeyse, söyleyecek lafım yok arkadaşım. Şu geçen sayfaları oku. Nasıl olsa söylenecek her şey orada söylenmiş.
Sağlıcakla kal.

O da onların dininin gereğidir belki. Aynı sadistlik söz konusu bence.

arkadaşlar kesinlikle böyle yapan çocukları desteklemiyorum..
anne ve babadan alınan eğitimle alakalı olunucanı düşünüyorum..
aramızda çok büyük hayvan sevgisi olanların olduğunu düşünüyorum..
benim köpeğim öldüğünde de öyle ağlamıştım ki..hala aklıma geldikçe kötü olurum..

neyse asıl konuya geliyim..burada hayvan sevgisinden bahsederken..
günahtan bahsederken..
çocuk sevgisini..insan sevgisini atlamış bazı insanlar sanırsam..
çocuklardan aptal çocuklar..
o çocukları parçalayasım geldi..
v.s gibi bir çok hakaret edilmiş..
bence buda hiç hoş değil..
kendinizle çelişmeyin..

cocuklar hayvanları cok sever aslında ne yaptılarda öldürdüler masum kediciği üzüldüm ya şimdikiler azcık buyuyunce zamane ..... oluyorlar

Hmm tamam o zaman parçala..

Çocuklar da bazen hadlerini aşıyolar ama bence

Onca uyarıya rağmen hala devam ediyolarsa da belki hafiften okşanmak istiyolardır

parçalarım.

diyorum yaanne baba terbiyesi gerekli..çocukların ne suçu var merak ediyolar..gerçi ben çocukluğumda öldürmek değil korkardım elliyemezdim bile ama
nasıl hayvanlara eziyet çok kötüyse..
çocuk daha onlar..anne babasıyla kavga bile edilir gerekirse..öğretsenize çocuğunuza diye..
ama onlar daha ÇOCUK öğretilmeden eğitilmeden bilemezler ki..

valla anne olmak kolay ama o çocuklara bakmak zor ben böyle karılasra fıtırıyorum çocuga bakmaz dogurur fırlatır soıkaga sonra araba çarptıda kaçırıldıdaa yaa kardeşin sen ne yiyionn afedersin dışarı salıyon madem sende git peşinden bizim bu sokakta da var çocuk abla bana para versene dondurma alcam dioo utanmazlıga bakarmısın ama çocugun suçu degil anneesinin babasının suçu asıl onlara terbiye vermek gerek. anladıgım kadarıyla sokak kedileri onlar nekadar büyük cesaret ufak çocukalarının elerinde görünce okediyi ses çıkarmıyo aileler tam hayvan sevsinler ama milyonlarca mikrop var yaa bide öldürmüşler aman allahımm bune cehalet cahilikk anneler biraz bilinçli davranalım yaa

O da onların dininin gereğidir belki. Aynı sadistlik söz konusu bence.

Onların dininin gereği bir kedi öldürmek olamaz! Çünkü hiçbir din canlıların öldürülmesine hoşgörüyle yaklaşmaz. Kurbanın amacı, fakirleri doyurmak, Allah'a yakın olmaktır.

Kediyi öldürmekse -ki size burada hak veriyorum- sadistliktir.

Canım o çocuk dediğimiz insanların bilinci yerinde. Bende çok defa uyarımı yaptım. Onlara kedinin öyle ellenmemesi gerektiğini ölebileceğini ve bırakmaları gerektiğini söyledim. Anlamadılar... O yüzden parçalamak isteyen arkadaşlara hak veriyorum :)

benim kasdettiğim çocuk yaşı 3-6 falan hayatım..
yoksa 10-15 yaşına gelmiş halen çocuğum yaparım diyolarsa yok artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…