Allah'ım sana geliyorum.... Birşey diyeceğim şimdi banlanıcam. Eğer aileleri yetiştiremediyse biz uyaracağız. Uyarılmaktan anlamıyorlarsa kulaklarını çekerim ki anlasınlar yapmasınlar. Ondanda anlamazsa daha kimse tutamaz beni. Yok edelim mi dedik ya ne sabit fikirli insanlar var yaa. İstediğiniz gibi yazıyım o zaman bütün çocuklar çiçektir adamda öldürseler hırsızlıkta yapsalar onlardan değerli hiç birşey yok aferin çocuğum devam et derim başını sıvazlar geçerim. Yaramaz, arsız, CANİ çocuklar benim herşeyim yaa yerim ben onları yerim.... Tam sizlik oldu değil mi? Asıl sizin gibilere yazık bu dünyada sadece insanlar yok diğer canlılarında acı çekmeden yaşamaya hakkı var. Ama bunu anlayacak olgun insan yok ne yazıkki. Cidden devam edersem banlanmak için bir sürü nedenim olacak dayanamayıp yazıcam çünkü. Sizlere bol cani çocuk sevgili günler diliyorum hayvanları boşverin tekmeleyin gitsin... Değersiz nede olsa....
Ölüm kavramı çocukların en çok merak ettikleri konulardan biridir.çevrelerinde ölümle ilgili konuşmaları duyartelevizyonda ölüm haberlerini dinlerçeşitli ölüm vakarlına tanıklık ederler.Ölüm hakkında çok küçük yaşlardan itibaren sorular sorabilirler.Çocukların yaşlarına göre ölüm kavramını algılayışları farklılık gösterir.
Okul öncesi dönemde çocuk için geçici bir olaydır.Ölen kişinin tekrar döneceğini düşünürler.
2 yaşından önce ise ölümle ilgili hiçbir fikirleri yoktur.2 yaşından sonra belli belirsiz de olsa ölümü anlamaya başlarlar.Ancak ölüm onların gözünde uzun süreli bir ayrılık yada yolculuk gibidir.
6-9 yaşa arasında ölümün geriyi dönüşü olmayan bir durum olduğunu anlar ancak kendisinin ve sevdiklerinin ölmeyeceğine inanırlar.genellikle ölümün hasta veya yaşlı kişilerin başına geleceğini düşünürler.
10 yaşından sonra çocuklar ölüm kavramını daha net algılamaya başlarlar.Ölümün yaşamın sonu olduğuherkesin başına gelebileceğini ve geri dönüşünün
olmadığını bilirler.
(İNTERNETTEN ALINTIDIR)
İster bana karşı kabalaşın ister nazik olun farketmez. Yukarıda internetten aldığım bir alıntı vardır. Ayrıca bu konuda, çocuk psikiyatrisi dalında uzman olanlardan aldığım bilgileri aktardım size. Çocuğun ölüm kavramıyla bizim ölüm kavramımız malesef bir değil. Bizim anladığımız somut anlamda ölümü malesef onlar bizim gibi algılıyamıyorlar. 10 yaşından sonra yavaş yavaş ölüm kavramını anlarlar. Yani çocuklar kasten veya şunu şunu yaparsam bu ölür diye bir şeyi düşünmezler. Onların anladığı ölümle bizim anladığımız veya algıladıklarımız farklıdır.
Benim anlayamadığım da sizin neden beni anlamamakta ısrar ettiğinizdir. Bir çocuğun kafasını dağıtma duygusuna kadar sizi iten nedir. Zaten bu saatten sonrada anlamaya çalışmayacağım.
Ayrıca Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir bir ata sözü değil, Ziya Paşa'nın yazdığı bir beyitin mısrasıdır.
Direk çocuklara şiddet uygulamak uyarmak geliyor aklınıza neden ailelerini uyarmıyorsunuz daha bilinçli bir davranış olur daha doğru bir davranış olur...Ama tabii çocuğa daha kolay güç yeter siz böyle düşündükçe çocuklarda sadece hayvanlara gücü yeter o çocuklarla aranızda fark yok...Sabit fikirli sizsiniz elalemin çocuğu size mi kaldı uyarmak varsa yürek aileye gidersiniz olmadı mahkemeye...
Direk çocuklara şiddet uygulamak uyarmak geliyor aklınıza neden ailelerini uyarmıyorsunuz daha bilinçli bir davranış olur daha doğru bir davranış olur...Ama tabii çocuğa daha kolay güç yeter siz böyle düşündükçe çocuklarda sadece hayvanlara gücü yeter o çocuklarla aranızda fark yok...Sabit fikirli sizsiniz elalemin çocuğu size mi kaldı uyarmak varsa yürek aileye gidersiniz olmadı mahkemeye...
Yürek var arkadaşım ailesiyle konuştum. Benim gücüm size de, ailesine de, mahkemeye de, çocuğa da yeter. Meraklanmayınız.
yazmayacağım diyorum kışkırtıyorsunuz. Çocuk orada bir hayvana zarar verecek ben gidicem, ailesini bulucam, konuşucamda ailesi müdahale edecek ohooo hayvan gittii sizlere ömür. Önce çocuk uyarılacak ısrarla devam ederse kulağından tutup ailesine götürülecek öyle konuşulacak. Tabi bu çocuk bu çevreden tanıdığım bir çocuk olursa önce uyarır olmazda kulağındanda tutmam döver öyle götürürüm annesine. İnşallah bunu yapmak zorunda kalmam ki olursa ailelerinin eline sağlık flurryciğim diyeceğine eminim. Kimseden korkum yok benim gerekirse bir hayvan için canımı bile ortaya koyarım. Kedi ezilmesin diye kendimi arabanın önüne atmış biriyim ben elin dengesizlerimi korkutacak beni...
yazmayacağım diyorum kışkırtıyorsunuz. Çocuk orada bir hayvana zarar verecek ben gidicem, ailesini bulucam, konuşucamda ailesi müdahale edecek ohooo hayvan gittii sizlere ömür. Önce çocuk uyarılacak ısrarla devam ederse kulağından tutup ailesine götürülecek öyle konuşulacak. Tabi bu çocuk bu çevreden tanıdığım bir çocuk olursa önce uyarır olmazda kulağındanda tutmam döver öyle götürürüm annesine. İnşallah bunu yapmak zorunda kalmam ki olursa ailelerinin eline sağlık flurryciğim diyeceğine eminim. Kimseden korkum yok benim gerekirse bir hayvan için canımı bile ortaya koyarım. Kedi ezilmesin diye kendimi arabanın önüne atmış biriyim ben elin dengesizlerimi korkutacak beni...
Belli sadece yok çocuğun kulağını cekerim vs...
şöyle bir bakıyorumda gerçekten bazılarında hiç insanlık kalmamış hayret ediyorum
Sizde de çok fazla şiddet içgüdüsü görüyorum şiddet hayvana da insana da çocuğada yapılmaz tedavi olmanız gerekiyor dövmek kulak çekmek ve bir çocuğa yani size gücü yetmeyecek aklı yetmeyecek bir canlıya çocuk hayvana yapıyor çünkü çocuk siz yetişkinsiniz maşallah çok fazla şiddet duygunuz var özellikle çocuklara şok oldum...Hayvan seven insan bütün canlıları sever diye bilirim ben
Tedavi olmanız gerekiyor diye bir yorumda nasıl bulunursunuz? Size mi kaldı kimin tedavi göreceğini belirlemek. Kimsiniz afedersiniz de. Ben de şok oldum valla. Hayvan seviyorum deyip nasıl insandan değersiz diyebilirsiniz. Ben İNSANI severim. Ama hayvandan bozmalarına alerjim var.
Sizde de çok fazla şiddet içgüdüsü görüyorum şiddet hayvana da insana da çocuğada yapılmaz tedavi olmanız gerekiyor dövmek kulak çekmek ve bir çocuğa yani size gücü yetmeyecek aklı yetmeyecek bir canlıya çocuk hayvana yapıyor çünkü çocuk siz yetişkinsiniz maşallah çok fazla şiddet duygunuz var özellikle çocuklara şok oldum...Hayvan seven insan bütün canlıları sever diye bilirim ben
Ben asla insandan değersiz demedim ama çocuklar için dedim değerliler hemde çok onu yetiştirenin aklı var nasıl ki bi hayvana kıyamazsam çocuğada kıyamam he alır karşıma elimden geldiğince anlatmaya çalışırım...Ama evdeki yetişkinler düzelmedikçe çocuk adı üstünde bi hayvana neden ısırdın diye dövmüyorsak ötanazi yapmıyorsak aynı sabır anlayışı köpek hakederken çocuk hayde hayde eder
evet fazla şiddet duygum var arada çıkar çocukları döverim önüme gelene saldırırım manyağım ben... Arada esiyorlar öyle allah ne verdiyse girişiyorum. O yaşta çocuğun herşeye aklı erer eğer uyarınızı takmıyorsa tutulup bir silkelenmeyi hakeder. Ben çıkıpta çocuk dövüyorum demedim size nasıl bir anlama kabiliyetiniz varsa beni terörist olarak görmüşsünüz. Çocuk gibi çocukları çok severim benimde çocuğum var ama haksızlığa tahammülüm yok. Ay boşuna konuşuyorum burda heralde. Sizlerde ufacık bir hayvan sevgisi yok ben bunu anlıyorum peki size sorıyım. Sokakta bir çocuk bir hayvana işkence yapıyor. Uyardınız sizi takmadı hiç. Gidip ailesini bulmaya kalkışsanız çok geç olacak bu durumda ne yapardınız?
dünyamızı hayatı yaşamayı seven herkesi sever her canlıyı sever çiçeği sever böceği sever çocuğu sever insandır çünkü bu kadar basit işte neden tartışıyorsunuzki
evet fazla şiddet duygum var arada çıkar çocukları döverim önüme gelene saldırırım manyağım ben... Arada esiyorlar öyle allah ne verdiyse girişiyorum. O yaşta çocuğun herşeye aklı erer eğer uyarınızı takmıyorsa tutulup bir silkelenmeyi hakeder. Ben çıkıpta çocuk dövüyorum demedim size nasıl bir anlama kabiliyetiniz varsa beni terörist olarak görmüşsünüz. Çocuk gibi çocukları çok severim benimde çocuğum var ama haksızlığa tahammülüm yok. Ay boşuna konuşuyorum burda heralde. Sizlerde ufacık bir hayvan sevgisi yok ben bunu anlıyorum peki size sorıyım. Sokakta bir çocuk bir hayvana işkence yapıyor. Uyardınız sizi takmadı hiç. Gidip ailesini bulmaya kalkışsanız çok geç olacak bu durumda ne yapardınız?
Ben aile etrafta yoksa direk çocuğuda alır veterinere giderim kıyamam önümde bir hayvanın can çekişmesine çocuğada öyle böyle anlatmaya çalışırım ama veterinerdekilere söylerim böyle böyle çocuğa belki daha doğru bir dille anlatırlar...Ama çocuğun yaptığı o kadar yanlış ki ben ona güç göstersem o gene yapıcak çocuk aklıyla diyecek güçlü güçsüzü ezer şiddete karşıyken ben çocuğa karşı siddet göstererek o hayvanın haklarını anlatamam....İkiside can ne hayvanı olume terkederim ne de çocuğu dayakla terbiye ederim...Aile de bitiyor bunu yapan çocuk zaten normal değil var demek ki bi sorunları normal aile ortamı yaşayan çocuk yapmaz bunları o çocuğunda yaralı hayvandan ne farkı var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?